icon

Kričíte na deti? Ste aj vy už proste vyčerpané?

sareenah
29. máj 2011

Ahojte, potrebujem poradit a povzbudit...Mam teraz 2 a pol rocneho syna a cakame dalsieho...neviem, ci je to hormonmi, unavou, alebo neustalym sa tocenim okolo maleho...ale ja ma proste pocit, ze niekedy uz fakt nevladzem...Proste manzel cez tyzden robi od rana do vecera...chodi domov okolo siedmej...unaveny, ked je vikend, tak proste viem, ze ma toho vela, tak mi je prirodzene, ze ho necham vyspat a ja sa tocim okolo maleho...ale niekedy mam pocit, ze som jak blba a mohla by som do celeho procesu upratovania a starania sa o maleho ovela viac zatiahnut aj manzela...ved ani ja nemam vikend...ani ja nerelaxujem...kedy si mam oddychnut ja? P oste uprimne...mame doma bordel...fakt...ci kuchyna, obyvacka...vsade hracky, veci, vsetko...ale ja proste nemam pocit, ze by som len tak sedela a valala si sunky...proste vecer idem spat unavena ako kon a cela ta moja unava a vypetie sa potom prenasa tak, ze na maleho vysteknem, ked ma nepocuva...proste nemozem povedat, ze by bol zle dieta, to nie, len je asi ako kazde ine, vymysla, chce skusat, ale ja proste uz nemam naladu, ked niektore veci este robi naschval...fakt neviem, ci je to tehotenstvom, hormonmi, alebo zlou stitnou zlazou a dalsimi hormonmi...proste niekedy mam pocit, ze mi to tu uz vsetko prerasta cez hlavu...a vola sa to materska DOVOLENKA...hahaha...kto to vymyslel? Proste chcem sa opytat, aj Vam sa stane, ze na dieta kricite? Mne je to potom luto a aj to beriem, ze je to vychova, ja si zas po hlave skakat nenecham...ale niekedy sa neviem ovladnut, lebo som proste unavena...da sa to pochopit, nie?

gubcikova
7. jún 2011

@kuspitka naša dnes revala jak keby si zlomila nohu,lebo som jej šla umyť ruky a musela položiť keksík ja som nechápala 😲 a na nočník sa naša tiež nepýta.vypýta sa,ale aj tak sa vyciká inam nič si s toho nerob

kuspitka
7. jún 2011

@gubcikova ja obcas neviem pochopit preco tie deti su take.
ona nebude posluchat za svet.aj ked zakricim bude to robit a este sa aj smeje...

gubcikova
7. jún 2011

@kuspitka naša ked zakričím tak plače 😀 ,ale aj tak to spraví.niekedy už tak nevládzem,snažím sa ovládať,ale proste to nejde.ked už som snou 2 týždne nepretržite,že ju nik nepostráži,tak už začínam byť nervózna na nu.najnovšie sa na nej smejem lebo ona si hovorí v tretej osobe.vie svoje meno,ale hovorí si bábo.bábo ce papať,bábo hačá,bábo ce pi (piť) bábo ide brm brm ,bábo ciká 😀

kuspitka
7. jún 2011

takmna ju nema kto postrazit.nemam ju kde odlozit...aspon,ze ideme teraz na dovolenku v piatok som rada.ale zas bude prsat bude to ne nervy

inffinity
7. jún 2011

@kuspitka na nočník ještě máte čas, my sme ve vašem věku s nočníkem začínali kamarádit 😉 a tedk v neděli bude mít dva roky a doma bývá bez plínky a chodíme na záchod 🙂
mě by ji i měl kdo pohlídat, jen se k tomu nikdo nemá, takže jsem s ní už dva roky nonstop, když nepočítám že s ní obač jde přítel na hodku ven.. je to na palici, ale co už nebudu se přece nikoho doprošovat, co by naši dali za to kdyby bydleli blíže, ti by ji stále měli..
@sareenah můj bráška se jmenuje Martin a malá na něj taky volala pře dvěmi měsíci Mako 🙂 ted mu říká Martínek 😎

kuspitka
7. jún 2011

@inffinity tak ja sa tiez nemam komu prosit ,aby som mohla ist von.
uuz som zvykla celkom nato...

gubcikova
7. jún 2011

@kuspitka tak mne svokra postráži tak na 2-4hod.a to ju len donesie tu máš dcérenku tá uťahá aj koňa.sem tam si ju vezme svokor na celú sobotu.inak muž robí rano od 7-15 potom ideme von a on ide o 18tej cvičiť na hodinu,ked má poobednú tak robí od 11-20tej.

sareenah
autor
7. jún 2011

@inffinity ja som raz ked matko nieco spravil, ale bolo to v pohode pokrutila hlavou a povedala...ach...mako, pako...a on hned zacal...mako pako, mako pako 😀 😀 😀 ale uz to aj zabudol 😀 😀 😀

kuspitka
7. jún 2011

@gubcikova to by som aj ja chcela,ale svokru mam dost nanic tak asi mi to velmi nepomoze.

bonaquaba
7. jún 2011

@sareenah Ahoj
tak s Nelkou je to ako s pocasim, prideme zo skolky domov tak je dobra, ale ked sa jej nevenujem tak zacne kricat mama a na vsetko huka len mama a ked pridem ku nej tak len krici a nepovie co chce, ale ja ju vzdy zoberiem a objimeme a hned prestane vrieskat,jednoducho je este mala a potrebuje niekeoho kto sa jej bude venovat, lebo vidi, ze len okolo Lucky chodim, tak ziarli, ale mm pride uz buduci tyzden tak sa jej bude moct venovat a to Nelka je hned ina a ni neplace, tak sa na to tesim,
no ja som z Tvrdosina, tak Trstenu asi trochu poznas, ked tu chodite hore obcas, no a zima je tu naozaj, my vravime ze 10 mesiacov je tu zima a 2 mesiace chladno 😀 😀 😀 😀 , ale akosi sme si zvykli a mne to uz ani nevadi, skor mi vadi, ked dlho prsi a neda sa nikde ist, lebo pokial je zima a dobre sa oblecies takje to ok, ale ked prsi takto je uz horsie, lebo s detmi sa nikde neda ist, a pockaj to som pochopila, ze tvoj mm je z TRSTENEJ A TY SI Z Trstenej na Ostrove? to som nepocula o takej deedine, ale ak to je tak a vy dvaja ste sa nasli, tak to je potom super🙂
utekam ku malej bo palacka ma tepltotku, neviem ci idu zubkky tak utekam a maj sa krasne

kuspitka
8. jún 2011

Ahojte dievcata.
ozaj podla vas deti niesu preto take výbušné a nervozne ,lebo maju cukor v caji?

inffinity
8. jún 2011

@kuspitka já malé sladím čajík a na toto to určo nemá vliv. Malá je nesnesitelná a jak píšeš, jen vtedy když se nudí, třeba když už dlouho vařím a nemůžu si sní hrát a není nic s čím by mi mohla pomoct atd.. to si s ní pak musím hrát a nebo když ani to nezabírá jdeme ven to zabere vždycky 😉

kuspitka
8. jún 2011

@inffinity tak ked prsi tak je ,ako diabol.aj dnes je taka.ale uz poobede bolo vcera super boli sme vonku.uz len nech idem ku nasim a tam bude vonku stale..

sareenah
autor
8. jún 2011

@kuspitka Ahoj, vies co, ohladom toho cukru v caji...nam sa stalo to, ze aby som sla od zaciatku, maly proste nechcel nic pit...iba mlieko...ked bol maly...a ked rastol, stale radikalne vsetko odmietal...az raz som mu dala na lyzicke osladeny caj a nespravil grimasu...takze postupne, kazde rano po lyzickach si zvykol na chut slakeho caju...a ide o to, ze zrazu zacal pit, to mi odlahlo, uz vypil aj caj vo flaske...a potom sme si zacali vsimat, ze maly postupne...postupne po mesiacoch prestava jest...najprv nechcel jogurty...potom uz ani ovocne vyzivky...len stale pit a pit...caj...alebo vodu so sirupom...ale ja som bola stastna, ze pil, lebo fakt ked su v lete horucavy, tak je to fakt podstatne...no a nakoniec sme dospeli do stadia, ze som do maleho tlacila lyzicku po lyzicke...maly mal enegie za troch, krical, reval...ale jest nechcel...doktorka sa zlakla, ci nema cukrovku, ze iba pije...a ja som nakoniec nasla na nete, ze bacha na to, sladene vody mozu sposobit aj obezitu, ale aj nechutenstvo...a presne to bol nas pripad...maly tym, ze mal sladke vody mal dost energie, nepotreboval jest a bol zly ako cert...lebo mal vela energie...tak som radikalne obmedzila cukor...mal cerveny cajik a farba mu stacila.. vobec ten cukor nevyzadoval....zrazu, ako smahom prutika zacal jest...dokonca zje v pohode 7 pirohov...a skludnil sa...takze...ak sa pytas, ci cukrom maju deti vela energie...tak ano...a vydrzali by skakat aj cely den ako na gumicke...lebo vladzu..

kuspitka
8. jún 2011

@sareenah a podla teba jej moze ublizit aj caj co je pre deti?
ja jej ani necukrujem nic ani puding a spapami pekne zeleninu a ovocie je kus pri tele ,ale je to normalne.

sareenah
autor
9. jún 2011

@kuspitka hm...podla mna ziaden cajik nemoze ublizit...ale ak by bol osladeny a pila by ho od rana do vecera, tak by mala energie na rozdavanie...a to schvalujem, ze necukrujes...ja som malemu nedavala sladke kym nemal dva roky a dokonca mu ani nechutilo...ale uz teraz je vacsi a zachutila mu cokoladka...ale kym si kazdy vecer poriadne umyva zuby a je chudy ako spagat, tak ma to netrapi...proste u nas sladke nejedol...on ho proste zacal pit a pil ho cim dalej tym viac, to bol nas problem...

kuspitka
9. jún 2011

@sareenah tak ja malej nedavam nic sladke anicukoladu nic.ked jej da niekto cukrik tak zurim .
jedine caj ma ten granulovaní aj to jej uz nedavam ....

ja ked som bola mala mala som rada velmi sladke a dopadla som zle.
radsej jej dam ovocie ,ako sladkost

bonaquaba
10. jún 2011

@janka256 ahoj, tak ako sa dari, co robhievate, teraz je tak von uprsane, tak sa neda s detmi velmi von chodit, ale nam to celko vyhovuje, lebo Nelka je kludna a aspon neplace uz cely tyzden neplakala, co je uplne super a vam sa ako dari?

janka256
10. jún 2011

@bonaquaba ahoj celkom dobre Luky chodi do skolky takze vecsinu dna som s dievcatami no da sa celkom len Mirka je na mna velmi naviazana nemozem sa od nej vzdialit ani na pol metra lebo spusti hrozny plac takze si porobim len ked spi inak uz nemam sancu a ti starsi mi furt daco vyparatia ale dakedy si poviem ze raz z toho vyrastu a potom budem uz len spominat co robili ked boli maliiiii 🙂

ivkapon
10. jún 2011

Manželka pracujúca v domácnosti sa sťažuje svojmu manželovi, aká je z detí a riadenia domácnosti unavená. Manžel sa ponúkne, že si to na jeden deň vyskúša a vymení sa s ňou. Požiada teda BOHA, aby ho na 1 deň zmenil na ženu a manželku na muža. Žena ide namiesto muža do práce a on ostane doma. Ráno vychystá deti do školy, zabehne do obchodu, uprace dom, navarí, napečie, poobede vyzdvihne deti v škole a porozváža ich na krúžky. Stihne dokonca aj oprať a ožehliť. Večer si dostatočne unavený ľahne do postele, kde ho ešte čakajú manželské povinnosti. Teší sa však na ráno, keď bude znovu sám sebou a bude môcť od toho všetkého utiecť do svojho mužského sveta. Na druhý deň teda požiada BOHA, aby mu vrátil jeho mužskú podobu. Ale BOH mu s poľutovaním oznámi, že už to nie je možné, lebo je TEHOTNÝ a najbližších 9 mesiacov ostane ženou. 🙂

bonaquaba
10. jún 2011

@janka256 presne ako vravis o 10 rokov sa uz na tom budes smiat co vsetko postvarali a povies si joj ako bolo dobre ked boli maly, lebo sa vravi male deti male starosti a velke deti velke starosti a je topravda,lebo teraz sa trapime len ako vyliecit nase deturence, alebo kde ist s nimi a tak, ale ked pride puberta to uz bude zase ine,

bonaquaba
10. jún 2011

@ivkapon dobre som sa zasmiala 😀 😀 😀 😀 😀

sareenah
autor
10. jún 2011

@kuspitka ano presne tak ako vravis, radsej ovocie, ktore je fakt dobre ako sladkosti...vies co...ja som mozno vyzerala ako blbec a ludia sa na mna divne pozerali, ale ked niekto sa iba nacahoval, ze mu ide dat cukrik, tak som mu povedala, ze nehnevajte sa, ale on toto nepapa...a koniec...lebo fakt, raz som videla zenu, co mala snad tristvrte rocne babo a to babo v ustach lizatko...no neviem, ja som fakt aj svokre povedala, aj patkrat, ze sladke nie...a ona stale ked ho videla, uz mu len pchala keksicky...boze...ved dieta este iba zacinalo jest vyzivky...ale tak niektorym netrkne...tak tak...takze snazim sa aj ja malemu nedavat vela cokolady...ale to uz teraz ked je vacsi, tak fakt aj v skolke dostanu kolkokrat nieco...takze uz to tak neriesim...ale vecer si ideme umyt zuby pastou a poriadne... 🙂

sareenah
autor
10. jún 2011

@ivkapon 😀 😀 😀 veru veru 🙂))

janka256
10. jún 2011

@ivkapon hihi to je dobreeeeeeeeee uplna pravda 😀

kuspitka
15. jún 2011

ako ste sa mali dievcata?my sme boli na takej malej dovolenke a bolo super.len keby mala nechcela byt stale na rukách ...
inak to zvladam celkom dobre.uz sa tolko nejedujem,ako som sa jedovala ..

bonaquaba
15. jún 2011

@kuspitka ja som uz tiez pokojnejsia,ked clovek skusa roznymi metodami ist na tie deti, tak aj oni su pokojnejsie a hlavne ja nemam nervy na dranc, takze teraz sme celkom mila rodinka 😀 😀 😀

kuspitka
16. jún 2011

@bonaquaba len to,ze mala neposlucha a neviem,ako ju nauct,aby ma posluchala....

bonaquaba
16. jún 2011

@kuspitka no to je tazke, aby sme deti naucili, aby nas naucili, zvlast ak ma obdobie vzdoru a chce byt pri mame stale a za vsetko len place, mozno je skor na nas rodicoch, aby sme sa lepsie vcitili do pozicie nasich deti a potom ich mozno pochopime a budu nas aj posluchat, alebo my ich?uz neviem, je to tazke a niekedy na zalakanie 😒

kuspitka
18. jún 2011

@bonaquaba tak nasa uz ma teraz obdobie v zdoru,obcas mam pocit,ako keby ani nechcela posluchat stale len co ona si melie tak to musi byt.
kazem jej nieco nech nerobi a ona nic stale to robi,uz ani po zadku nemaha...