icon

Kričíte na deti? Ste aj vy už proste vyčerpané?

sareenah
29. máj 2011

Ahojte, potrebujem poradit a povzbudit...Mam teraz 2 a pol rocneho syna a cakame dalsieho...neviem, ci je to hormonmi, unavou, alebo neustalym sa tocenim okolo maleho...ale ja ma proste pocit, ze niekedy uz fakt nevladzem...Proste manzel cez tyzden robi od rana do vecera...chodi domov okolo siedmej...unaveny, ked je vikend, tak proste viem, ze ma toho vela, tak mi je prirodzene, ze ho necham vyspat a ja sa tocim okolo maleho...ale niekedy mam pocit, ze som jak blba a mohla by som do celeho procesu upratovania a starania sa o maleho ovela viac zatiahnut aj manzela...ved ani ja nemam vikend...ani ja nerelaxujem...kedy si mam oddychnut ja? P oste uprimne...mame doma bordel...fakt...ci kuchyna, obyvacka...vsade hracky, veci, vsetko...ale ja proste nemam pocit, ze by som len tak sedela a valala si sunky...proste vecer idem spat unavena ako kon a cela ta moja unava a vypetie sa potom prenasa tak, ze na maleho vysteknem, ked ma nepocuva...proste nemozem povedat, ze by bol zle dieta, to nie, len je asi ako kazde ine, vymysla, chce skusat, ale ja proste uz nemam naladu, ked niektore veci este robi naschval...fakt neviem, ci je to tehotenstvom, hormonmi, alebo zlou stitnou zlazou a dalsimi hormonmi...proste niekedy mam pocit, ze mi to tu uz vsetko prerasta cez hlavu...a vola sa to materska DOVOLENKA...hahaha...kto to vymyslel? Proste chcem sa opytat, aj Vam sa stane, ze na dieta kricite? Mne je to potom luto a aj to beriem, ze je to vychova, ja si zas po hlave skakat nenecham...ale niekedy sa neviem ovladnut, lebo som proste unavena...da sa to pochopit, nie?

sareenah
autor
1. jún 2011

@bonaquaba vies co, mozno na tom nieco bude, s tou kludnostou...lebo maly v porodnici ukazkovo spal...az som nechapala...a mi sestricka povedala, ze vidite, ked je mamicka kludna, aj babo je kludne...tak ma to tak potesilo...ale vravim, tieto posledne dni nechapem...snad som to nezakrikla a bude dobry aj dalej 🙂 ale to som chcela, ze ked som mala obdobie, ze ma vytacal a dvihala som hlas, tak aj on to dvihal...proste z nicoho nic nieco neslo, tak krical a krik a tresk, slahol to o zem...no a o knizke...vies, oboch rodicov mame daleko a kedze mama este robi, tak nehrozi, ze by sme prisli na dlhsie...a pravdupovediac...nas dom nie je extra velky a raz tu boli tyzden a uprimne musim povedat, ze tu zacala byt ponorka...a to iste sa stalo, ked som sla na tyzden k nasim bez muza, lebo som mala pomaturitne stretko a tyzden som tam ostala, tak proste prisla ponorka...otec bol nervozny, ze maly este nerozpraval a vsetko len krikom, proste boli to pre mna nervy...no ale ide o to, ze ked sme na to ostali sami, tak som si presla tu knizku Dieta a ja...a proste som si ju citala, lebo som s detmi nemala ziadne skusenosti nic...ani som nevedela ako vyzera plienka...nikto v rodine deti nemal...a tam bolo vsetko napisane, vysvetlene...aj o spani....ze ked uspite dieta na rukach a date ho do postielky, ono ked sa zobudi, tak sa zrazu zlakne, ze joj, kde je mama, ved teraz tu bola a zacne revat a ziadat sa na ruky...proste a este k tomu celemu prispela manzelova rodina, kde svokra sa stale pytala, ze no co malicky, place place? cvici vas? No do mna taky rapel vosiel...a manzelom brat...ze no aky je maly, zly co...a manzel na neho pozera, ze nie, preco by mal byt zly...a neviem asi to ma tak nastartovalo, ze som sa vsemozne snazila, aby bol Matko dobre dieta...ved ked prisla svokra a maly mal tri mesiace, tak ho mala na rukach a pomaly nim triasla...ze no plac...plac...clovek by si v duchu tukal po cele... 🙄
hm...verim , ze Vam toto obdobie s Nelkou pominie skoro...ktovie, mozno vidi, ze deti v skolke sa obliekaju same, tak chce aj ona a este jej to tak nejde...ktovie...ale nezavidim Ti, ked takto place...toto je nad moje sily...a hej...este co sa tyka hadok...ja viem, ze to znie divne, ale fakt sa nehadame s muzom...teda...bezne ako je rok dlhy tak nic...ale obcas a bolo to prave minuleho silvestra, sme sa povadili na takej blbosti, ze som v kuchyni tresla sampus o zem a cela kuchyna bola bodkovana 😀 ale tak co...no...my raz za cas, ale poriadne a na riadnej blbosti... 😎

murinka
1. jún 2011

ci kricim?samozrejme...mam len jedne nervy a nemozem a ani nebudem malej tolerovat vsetko co si zaumieni....vsetci ma beru ako krkavciu matku lebo pokricim na dieta(aj prilozim na zadok) ale JA som s nou cely den...

akika722
1. jún 2011

@michele11 sorry ale bude..napr ak jej nekupiš čo chceš bude rev,ak neurobiš v momente čo chce bude rev..všetko bude chcieť presadiť len plačom..to čo opisuješ,no začina byť samostatna..my sme sa takto odnaučili na rok a pol od plienky.nechcel ju cez deň,nenutila som ho..na rok a pol ju nemal a krasne sa pytal..na 2r ju nemal ani na noc
ale pride obdobie kedy budeš šalieť/nemusi prisť-prajem aby neprišlo/ hoci je dnes MDD tak som navrieskala na Paťka vonku až mi to je luto...utekal mi stale,lebo som bola s kamoškou tak si dovoloval..to by nebolo nič že uteka..ale on utekal na cestu..v jednom kuse..no nie uplne na cestu,asi 10cm od nej..a mna vtedy chyta panika.a poviem mu stoj a on just nezastavi 🙄

bonaquaba
1. jún 2011

@sareenah no to by som aj ja chcela by taka kludna, lebo ako vravis to vsetko tie deti odkopiruju a sama ked si ty bola nervozna tak aj maly bol horsi a u nas je to to iste,len ja nemam jedoducho stale len na Nelku cas, lebo sa venujem aj malej a potom Nelka krici na mna a ja jej poviem Nelka o chvilu, ale poznas to ona chce vsetko hned a uz je krik na streche, nie ona to nema zo skolky ze obliekat sa sama, lebo ona uz ako dvojrocna sa sama obliekala a islo jej to aj lepsie a teraz uz sa premazava asi som mala na nu vtedy viac casu a venovala som sa jej a asi aj ziarli na malu tak si krikom vynucuje pozornost,a ja ani neviem ci jej ta skolka prospieva bo vzdy z enj vyjde ako sto certov a ked byvala doma tak bola kludnejsia,no adnes von ako pavian revala, lebo jej sestrenica vzala loptu no hroza tak rychlo som radsej sla domov, a objala som ju nech sa ukludni a ptoom uz bola fajn, a potom som drzala Lucku na rukach a oan sa zacala tak rehotat, ze najprv som myslela, ze place ale ona sa na Nelke rehotala no strasne zlata, tak aj Nelka bola potom spokojna a stastna, ze Lucka na nu pozera a smeje sa tak sme sa potom vsetky tri rehotali a bolo nam super,
a s tou tvojou svokrou ja si myslim, ze ju vytaca, ze ty si velmi kludna aj maly a chcela by ta skor vidiet nervoznu, ale nedaj sa vzdy bud pri nej vysmiata a stastna a s malym sa raduj a tes a ona zmeni postoj k tebe aj k malemutu knihu som mala aj ja, ale ja som to studoval iba pri Andrejovi, ale skor tie choroby a ako rastie a vtedy som si neuvedomovala ten psychicky vyvoj, lebo to bola pohoda mat jedno dieta a bola som stale von a venovaala somsa mu na sto percent vsetko podla jeho potrieb, ale teraz sa to uz neda, hlavne nELKE a ona by to tak potrebovala, ael tesim sa ze pride mangel a pomoze,l ebo je to uz psychiatria 😢 😢 😢 😢 😢
a to ste potom s mangelom obaja taki kludnejsi ked sa nevadite a to my sme stale v sebe, ale je to aj tym,z e on je prec a potom pride a zrazu detom vsetko dovoli a mne sa to nepaci, lebo treba urcit hranice a MInko to stale ospravedlnuje ze su to deti a treba im to dovolit a skor take tie vychovne veci stale riesime, a to inac taku prvu poznam ako si ty ze sa nehadate, tak to je super, aj ja na tom pracujem, abysme boli spokojna a kludna domacnost

bonaquaba
1. jún 2011

@murinka no to keby sme nepokricali na ie deti tak o chvilu by oni rriadili nas, aj ked vo vela pripadoch to uz tak je, ze deti jednoducho riadia nas, ja tieza aj nahukam na mojich aj im capnem po zadku, ale uz sa snazim to selektovat, lebo ptoomjelen rev a rev u nas doma

miriam11
Odpoveď bola odstránená
silvia31
2. jún 2011

takže nie som jediná?? 😅 ja už mám tiež pocit, že to je ako zo zlého filmu, že vkuse len húkam a revem po malom, nervy mi praskajú tak milionkrát denne .... neviem, či dakedy budem normálna a tichá mama .. až mi ho je ľúto, že má takú zlú mamu 😢

michele11
2. jún 2011

@akika722 no ved vravim, ze si ma nepotesila 😢 . Moja mama stale vravi, ze ja som taka nebola, ze som si dala povedat aj ako mala, no neviem, ci budem mat aj ja take stastie... a co robis vtedy, ked zacne plakat v obchode? Kupis mu to, alebo idete prec??? Marnost, ja uz pomaly sediviem z toho, co nas caka 😠 . A doma byvate v nejakej bytovke? Nemate tam nejaky park alebo nieco podobne? Zeby maly mohol behat tam, aj sa unavi a nebudes sa musiet bat, lebo to ani ty nic z toho nemas, ked stale musis skakat za nim, aby ho daco nezrazilo 😒

sareenah
autor
2. jún 2011

@silvia31 neboj, ucite nie si jedina...ja som pisala prispevok uplne v depke v nedelu vecer a odkedy som si precitala, ze aj ine baby su na tom podobne, tak mi je normalne ovela lepsie...proste byt doma s dietatom je ine, ako byt v robote, kde si da clovek kavu, kde ide na obed, pripadne pokeca s kolegynami...ako ked strati svoju slobodu a nema cas sa ani poriadne najest...ale vsetko raz prejde...aj deti budu vacsie a rozumnejsie 🙂 a aj my budeme kludnejsie 🙂

silvia31
2. jún 2011

@sareenah ďakujem za povzbudenie 😉 no je to tak, v robote byť je úplná pohodička oproti tomu byť na materskej 😀 teda isto záleží od zamestnania, ale aj tak... no nech už má aspoň 3 roky 😀 a pochopí, čo mu hovorím a hlavne nech poslúcha 😝 😝

sareenah
autor
2. jún 2011

@akika722 uf...na to si fakt radsej davaj pozor s tou cestou...lebo nahodou nejaky sofer si ho nevsimne a moze sa fakt stat nieco zle...no poviem Ti, dala by som mu na rit, riadne...ale potom by som ho zobrala prec od cesty, proste ja sa radsej takychto ciest vyvarujem...lebo mi to za tie nervy nestoji....a dieta este nechape, ze sa mu moze nieco stat...proste ked sme pri ceste, drzim ho za ruku vzdy...a nastastie sa tak od deti vonku naucil, ze ked ide auto, hned uteka k plotu a hned ma chyta za ruku...

sareenah
autor
2. jún 2011

@michele11 hm...prepac, ze citam pripevok, ktory nie je adresovany mne...ale ked to tu zobrazi...pocuj, preco si robis nervy z toho co moze byt...moze byt a nemusi...vies, ked to pride, tak to budes riesit...fakt nedaj sa strasit, kazda mame ine dieta...a s tou temou v obchode...pozri...aj my ked sme boli v obchode, tak maly zrazu nieco chcel...ale keby si mu to stale kupila, tak by vedel, ze staci porevat a uz to ma...ked to nekupis, tak bude revat ako pavian...ale ked ho niecim inym odputas...ze aha...tu je brumik, alebo neviem co zvykne obcas papat...tak bude klud 🙂 fakt, keby Matko zacal robit nejaku scenu...a pritom to sa nam mozno stalo snad dvakrat, ze by nieco brutalne v obchode chcel, tak ked sme mu dali nieco na chrumanie, ved pri pokladni ukazeme obal...tak bola taky spokojny...papal papal a automaticky zabudol, ze nieco chcel...takze ono ma velky zmysel odputat niecim inym a dieta potom zabudne...preco plakalo...alebo co chcelo 🙂

sareenah
autor
2. jún 2011

@silvia31 neboj, vsetko prejde...moj maly ma teraz akurat dva a tristvrte a naozaj zacinam na nom vidiet, ze je uz ovela rozumnejsi...aj vcera...dostal knizku...ale uz nie leporelo, tvrde...ale makke strany a hned to chcel chytat a kmasat...a sme mu povedali, ze Matko pomalicky, opatrne, lebo sa knizka pokrci...a ja nechapem, ono to funguje...isiel si ju odniest do policky a sam si vravel, pomajisky, opatrne...a dnes ked mi ju rano doniesol do postele, aby som mu ukazovala obrazky, tak mi sam povedal...mama pomalicky 😀 proste ano, ked mal druhe narodeniny, tak este nevedel rozpravat, vsetko naznacoval krikom...az mi bolo fakt tazko...ale cim je starsi, tym je rozumnejsi...tym mu vieme veci vysvetlit...no napriklad minule daval muz k rastlinam paprikam oporu...take tyce, na ktore daval hore stupliky zo sampusu, aby sa na to niekto nenapichol, ked sa potkne...a jasne, ze maly uz pozeral, ze co to je a uz to chcel...a som mu povedala, ze to nech necha tak, ze to su domceky a ked pridu vtaciky, tak si na domceky pekne posadaju...ale ze keby tam domceky neboli, tak by si vtaciky nemali kde sadnut...no..blbost jak traky...a si predstav, maly sa ich ani nedotkol... 🙂 proste som si povedala, teda dufam, ze o tri roky, ked aj druhy bude mat tolko ako ma teraz matko, tak snad si pomaly zacnem vydychovat a ziskavat aspon trosku mojej slobody 🙂

jaruska6
2. jún 2011

Ahojte kočky,tak to som rada,že nás je takých kričiacich neúrekom.Môj malý má 14 mes. a mám pocit, že štandardné hračky to nie je nič pre neho.On len šuplíky otvárať, vyberať z nich všetko, keď ho dám do jedálenskej stoličky, jedlo povyhadzuje z taniera, odo mňa z lyžičky nechce, tak sa jedujeme obaja.Smetný kôš je jeho najlepší kamarát a potom aby človeku nepraskli nervy a nekričal.Tiež som na všetko sama, naši sú 300 km ďaleko, aj svokrovci, manžel, keď príde večer, tak akurát stihne pomôcť s kúpaním a s večerou, ale aj za to som vďačná.Malý sa 5 min. nezastaví a len a len práčku štelovať, sporák zapínať, všetky skrine pootvárať, no nervy mám ako na špagátiku.Posledné dni mám pocit, že ma asi odvezú na psychiatrické liečenie a vraj materská dovolenka.Som sa v živote tak psychicky nenamakala ako teraz .Ja si už len hovorím, keď predýchvam, pane bože daj mi silu.... 😝 😎

veeniika
2. jún 2011

Ahojte tak aj sa pridám k Vám/nám kričiacim...Rovnako ako aj Vy nechcem po malej stale len ziapať ale v poslednej dobe vsetko na mna akosi doľahlo a ja len kričím-a každý večer si sľúbim že už nebudem ale potom zas... ☹ ..Ale uz sa to zlepsuje už som si zvykla vela veci prejsť len tak mlčaním ako napr:večer malá konečne zabalená,oblečená v pyžamku pije si mliečko s flaše,ja si idem do kuchyne a zrazu sa ozve mama!otočím sa atam moja malá láska úplne holá-všetko si vyzliekla a ešte aj plienku si dala dolu 😅 ,potom asi hodinová nahánačka a boj-kope,štípe no hroza..alebo kým som nepochopila ze veci ako múka,ryža a tak podobne patria tam kde neni šanca aby na to dosiahla som toto vsetko pravidelne vysavala v kuchyni,obyvačke,v posteli a podobne.najnovšie máme stále rozložený gauč lebo sa jej páči po nom skákať(radšej som ho rozložila aby sa nezabila o stol),včera som ju vzala že ideme do obchodu(bolo po daždi vsade kaluze)letela predo mnou aby stihla do každej skočit a ked som jej zabránila vytrhla sa mi a utekala späť aby do nej skočila...nakoniec sme do obchodu ani nedosli lebo sme museli ist po hlavnej ceste a tam sa nechcela držať za ruky(ved tam boli predsa kaluže,čo som si to ja ako dovolila ju držať)tak revala,vysela ako handrová bábika-viete si predtaviť držite decko za ruku a ono jak handrovy panák .....no strasne tak som len zavolala mm aby prisiel po nas na aute lebo to nezvladam-strasne to bolo!!Keby tak bola v kočíku ale od babanka tam len revala tak v kočíku bola za celý život asi tak 3hodiny(ked to zratam po dnoch a minutach)

sareenah
autor
2. jún 2011

@bonaquaba hm...ved to je to, ze manzel je dlho prec a potom ked pride domov, tak to chce detom vynahradit, ze im dovoli vsetko...ale presne ako vravis, oni musia mat nejake hranice...no to by aj mna nastvalo, keby som sa cely cas snazila nejako drzat rodinu pokope a potom pride tato a vsetko sa zrazu moze...my sme sa s muzom dohodli, ze vzdy musime my dvaja drzat spolu...ked raz jeden nedovoli, tak druhy nemoze dovolit..a ked malemu nieco nedovoli, co si ja myslim, ze by mohol...tak za manzelom zbehnem ked to maly nevidi a skusim ho nejako ovplyvnit... 😎 a vysvetlit mu preco a tak...ale nespravim to, ze ja mu to dovolim, hoci manzel by to zakazal...tak to by ma potom riadne sfukol 😉 a to bolo mile, ako ste sa vcera vsetky tri rehotali 🙂 mozno prave tadeto cesta vedie...presne, mozno Nelka ziarli, lebo na nu uz nemas tolko casu...ale tak co sa mas rozkrajat? Nelka je uz vacsia a uz nepotrebuje, aby si ju krmila a prebalovala...a mozno casom v Lucke najde svojho spojenca a prestane ziarlit...ale to vies, to su len moje uvahy, ja som este v takejto situacii nebola...tak...ok, maly sa o chvilku zobudi, vcera dostal knizku, kde je vela zvieratiek, tak teraz mi hned prilezie do postele, lahneme si a ideme si citat...teda, otocime stranu, on ukaze co to je, co to je cotoje...hned na par veci a caka 😀 zlaty 🙂 tak sa tesim 🙂 OK, tak pekny den zelam, papa L

sareenah
autor
2. jún 2011

@jaruska6 ANo, aj ja si spominam na toto obdobie, kde prisaham, vsetko co som neodpratala, vsetko nasiel, vsetko...proste ako zacal lozit a chodit, vsetko som postupne odpratala...na sufliky sme dali poistky, pretoze po dvoch tyzdnoch odkladania vsetkych kuchynskych pomocok som toho mala tak akurat dost...skrine su pozatvarane...vsetko...na takom mieste, aby to nevidel, nedociahol a tak...teraz najnovsie su schovane vsetky ceruzky, vsetko, lebo mame v kuchyni uz pomalovane steny...ale mozem Ta upokojit, ze toto obdobie prejde...zacne byt rozumnejsi, prestane vyberat veci zo skrin...uz bude viac pozerat do telky...proste...neboj, prejde aj toto obdobie...len vydrz...sme v tom vsetky...a ziadna to nema lahke...a kazda ma nervy na dranc...ako dobre, ze som si precitala, ze aj ine zeny maju nervy ako ja...hned som pokojnejsia, lebo som si uvedomila, ze nie som zla matka...iba mam toho obcas nad hlavu...tak drzim palce...a drz sa 🙂

lenko
2. jún 2011

@jaruska6
dokonale poznám. 😉
A to ja som veľmi kľudný človek, ale minule mi už muž povedal, že akosi moc kričím na malého. Ale on je sám s ním dve tri hodinky, a dosť, potom len spolu, a ja ešte aj v noci, pretože on sa ešte stále budí. Dnes ráno nakričal na malého on. 😀
kuk:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lenko/album/...

akika722
2. jún 2011

@michele11 moja,ja byvam v akom otrasnom meste že tu nemame nič,ani jedno detske ihisko,nič...párk mame ale chod tam a olutuješ.sami cigan,tak neriskujeme.teraz je vonku s ockom na bicykli a ja som s malym doma,stale sa mi chce spať...a v obchode,ešte vonku pred sa dohodneme čo kupujeme a že može len jednu vec...no nie vždy zabere..ja povolim,no ocko nie 😅 aaaaaaaaaaaa v bytovke byvam,no naštestie je tu kopec deti

akika722
2. jún 2011

@sareenah keby si videla ako som mu vyprašila prdel 😅 tak chcapeš..poviem mu nech tam nechodi a on just tam pojde 😠 potom si asi uvedomil,prišiel ku mne sa "pomojkať"som mu vysvetlila prečo sa mi to nepači a prečo tam nema chodiť...

lenko
2. jún 2011

@michele11
plače v obchode? Nech plače. Keď raz poviem nie, už nemôžem popustiť. A snažím sa ho niečím zaujať. Dnes si sadol v obchode na zem, že chce džús, cukríky a nechcel vstať, zlostil sa, jednu mu ocko šupol na zadok, a hneď sa malý ukľudnil. A zase mu nedal silnú, že by ho to bolelo, tu skôr išlo o princíp, aby pochopil, čo znamená nie, a že žiadne sedenie na zemi uprostred regálu a kopanie. 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
michele11
2. jún 2011

@sareenah nemusis sa ospravedlnovat, ved to pisem v podstate pre vsetkych, som rada, ze mi niekto poradi. Viem, ze riesim veci predcasne, ale stale ma strasi moja mama, ze aka bude mala zbrkla, ze to s nnou bude tazke a obvykle pesnicky o tom, ako to s nou neviem a nevenujem sa jej 😠 . Potom som z toho nervozna a viac malu pozorujem a z toho prameni aj to, ze na nu kricim, lebo nechcem zase pocuvat, ze ju neviem vychovat. Je to zacarovany kruh a dufam, ze sa z neho velmi rychlo dostanem. Kvoli tomu, ze vraj mala bude robit urcite sceny, si mama vynucuje, aby som jej ju nechavala, ked idem na nakup, vlastne sa urazi, ked sa vysmyknem z domu aj s malou. A pritom v obchode je dobrucka, vozi sa, chodi, zatial nic nezhadzovala, ani cirkus nerobi, ked sa zacne za niecim natahovat, dam jej roztek alebo cajik z domu a je klud. U nas je to proste na psychiatriu 😢

michele11
2. jún 2011

@lenko ide praveze o to, ze v obchode neplace, je dobrucka, staci rozok a mala by si vidiet ten stastny usmev 😀 . To len moja mama z nej ma stale nervy, ze aka je diva, nevychovana a ze sa mam pripravit na to, ako bude vyvadzat 😠

lenko
2. jún 2011

@michele11
aj náš malý bol taký, stačil mu rožok, a už mu nestačí. 😕 No akokedy. 🙂
Ale možno tvoja malá je len živšia,
a tvoja mama má iné predstavy, nič si z nej nerob. 😉

michele11
2. jún 2011

@akika722 dnes je asi nieco vo vzduchu, ja som dnes skoro zaspala pri zehleni, a to uz tri kavy padli dnes... A drobec ti nezaspal? Zeby si si lahla aj ty a oddychla. Aj u nas som ja ta, co skor povoli, na mna zaberie ta smutna tvaricka, ale na mm veru nie, pred nim ma respekt, zo mna si nerobi vlastne nic 😒 . S tym parkom to mate na figu, ja som v Trebisove este nebola, ale som z vychodu, tak viem, ako to tam vyzera s ciganmi, ja som sa tiez bala s kocikom tam ist na prechadzku. Potom mi sesternica poradila, ze ona nosi vzdy sprej na obranu, co ma teda sokovalo, ale co narobime ☹ .

michele11
2. jún 2011

@lenko ja sa snazim nic si z nej nerobit, ale neda sa. Aj teraz si ju vypytala von a rano, ked som bola s kocikom ja, som z neho vybrala 3!!! deky, ktorymi ju babusi aj v maji. Teraz som zisla dole a uz mala pod zadkom zase deku, ze vraj dieta nemoze sediet na studenom a draplavom kociku. Skoro sme sa povadili, ale potom sa pobrala radsej dnu, nech ma tam neporazi. Bojim sa, ze prave mama z nej spravi chulostive a upistane dieta. Inak mala je ziva, to je fakt, myslim, ze je to hyperaktivita, aspon podla priznakov, ale co narobim, lubim ju najviac na svete, aj ked ma dakedy vrtulu v zadku 😀

michele11
2. jún 2011

Baby, ale nas tu je... tato tema bol uplne super napad @sareenah , fakt, myslim, ze mnohym z nas sa vylepsil den, ked vieme, ze v tom nie sme same.

akika722
2. jún 2011

@michele11 spala som spala,aj maly spal..chudak manžel po ničnej a nespal nič.teraz je s Paťkom vonku a cele doobedie sme presedeli v nemocnici..no trebišov žiadna vyhra teda 😖

zuzka051
2. jún 2011

ahojte aj ja si pokričím po malom pretože je strasne živý všetko chce a ked sa mu niečo nedovoli tak trucuje a hadže sa o zem,a už ma nebaví ako mi každý hovorí že je zlý a podobne veci.nedaju si vysvetliť,že je to len dieťa ktoré rastie a chce poznať nove veci.lenže niekedy u nas nepomože ani krik.no ale čo už narobim.hlavne že je zdravý 🙂