Kričíte na deti? Ste aj vy už proste vyčerpané?
Ahojte, potrebujem poradit a povzbudit...Mam teraz 2 a pol rocneho syna a cakame dalsieho...neviem, ci je to hormonmi, unavou, alebo neustalym sa tocenim okolo maleho...ale ja ma proste pocit, ze niekedy uz fakt nevladzem...Proste manzel cez tyzden robi od rana do vecera...chodi domov okolo siedmej...unaveny, ked je vikend, tak proste viem, ze ma toho vela, tak mi je prirodzene, ze ho necham vyspat a ja sa tocim okolo maleho...ale niekedy mam pocit, ze som jak blba a mohla by som do celeho procesu upratovania a starania sa o maleho ovela viac zatiahnut aj manzela...ved ani ja nemam vikend...ani ja nerelaxujem...kedy si mam oddychnut ja? P oste uprimne...mame doma bordel...fakt...ci kuchyna, obyvacka...vsade hracky, veci, vsetko...ale ja proste nemam pocit, ze by som len tak sedela a valala si sunky...proste vecer idem spat unavena ako kon a cela ta moja unava a vypetie sa potom prenasa tak, ze na maleho vysteknem, ked ma nepocuva...proste nemozem povedat, ze by bol zle dieta, to nie, len je asi ako kazde ine, vymysla, chce skusat, ale ja proste uz nemam naladu, ked niektore veci este robi naschval...fakt neviem, ci je to tehotenstvom, hormonmi, alebo zlou stitnou zlazou a dalsimi hormonmi...proste niekedy mam pocit, ze mi to tu uz vsetko prerasta cez hlavu...a vola sa to materska DOVOLENKA...hahaha...kto to vymyslel? Proste chcem sa opytat, aj Vam sa stane, ze na dieta kricite? Mne je to potom luto a aj to beriem, ze je to vychova, ja si zas po hlave skakat nenecham...ale niekedy sa neviem ovladnut, lebo som proste unavena...da sa to pochopit, nie?
@akika722 a idu ti to teraz operovat? a mala si to uz predtym a ako si to zistila? boli ta to alebo nie? ak nexes o tom rozpravat tak nemusis a inac kamoskina dcera 3 rocna to tiez mala vyoperovali jej to a uz je zatial ok, lae tiez sa boji, ze sa to moze kazdu chvilu vratit, ale clovek musi mysliet pozitivne, drzim ti palce nech ti vsetko dobre dopadne a hlavne nech si stastna s detickami a pozri si nejake stranky s pozitivnym myslenim alebo nejaku literaturu, mozno to pomoze, ale nam sa to lahko hovori, ked nam zatial nic nie, lae tiez neviem co sa nam moze vyskytnut, tak teeda drzim palce
@silvia31 no nemusis ma obdivovat clovek nakonic vsetko zvladne ked musi a ja som vzdy chcela tri deti, tak mam teraz co som chcela 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , len som sa akosi unahlila, lae ja som chcela mat deti do tridsiatky, lebo v styridsiatke mat male deti by sa mi velmi nexelo chodit kolo nich a, clovek uz chce mat neskor aj cas pre seba nileen kolo deti behat,
a ty si pekne uzivaj maleho, moj maly bol tiez taky hyperaktivny stale som lietala s nim von, aby vybil niekde energiu, ale okolo 4 rokov sa tak skludnil, ze by som bola radsej keby bol taky zivsi, lebo je nejaky zrazu utiahnuty a citlivy nemozem na neho ani pokricat bo sa hned rozplace, tak maleho podporuj v jeho aktivitach, lebo neviem ci je to tym, ze ma taku povahu je utiahnutejsi, alebo ja som moc vrieskala po nom, ale uz sa snazim co najmenej vrieskat nech si to chudence deti neodnesu v ich zivotoch hlavne sebavedomie, veskere zadne nebudu mat
@bonaquaba praveze le Luky chodi do skolky Katka asi pojde az od septembra ked ju vobec dam kedze nam to nejako financne nevychadza oni sa tiez furt biju ked su doma spolu malokedy si spolu pozru rozpravku furt sa natahuju o nejaku hracku esteze ta najmensia tej je to fuk co ma v ruke sice ked je vezmu nieco aj ona sa rozplace uz ale staci jej dat do ruky nieco ine a je ticho mna praveze vytaca dakedy to jak ta najmensia na mne visi ked som od nej pol metra tak uz zacne plakat jak keby som odisla neviem kam alebo ked ju davam spat a ona nemoze zaspat lebo pocuje tamtych dvoch ako sa biju joj dakedy aj vyfasuju odo mna po zadku 😒 je sice lepsie ked byvame sami lebo mama sa mi furt miesala do vychovy ale aspon ich mal kto postrazit dakedy sice byvame od seba len 7 km ale tak nebude mi tu chodit kazde rano ked treba ist do skolky alebo poobede 🙂 ja som asi unavena z toho stereotypu furt kedze som doma uz skoro 4 roky v kuse ani nikam nechodim na kavu alebo tak co by sa ani nedalo pri tych zbojnikoch a muz robi 24 hod smeny ked pride rano tak sa naje a ide spat a prespi skoro cely den takze ani olkolo domu mi nepomoze ani s detmi ani na zahrade a ja vsetko nestiham a to keby si videla ten bordel u nas no hroza 😖
@janka256 no mas to teda veru tazke, ale teraz ide leto tak deticky daj von do dvora a ty si zatial nieco porob doma, alebo nejaky piesok im tam urobte a vyhraju sa popripade maly bazenik, aby sa trochu vyclapkali, aj ked viem, ze lahko sa to hovori, ale tazsie realizuje, ked musis aj na nich dozerat
a s tou skolkou ja som tiez najprv nexela dat Nleku do skolky,ze budem doma tak sa s nou vyhram ale ako som prestala robit tak som bola strasne unavena vies pred porodom, aj ked Nelka je taky typ, ze neportrebuje nikoho ze sa sama vyhra, ale aj tak isla do skolky a to preto, aby sa trochu socializovala a tiez aby som sa ja mohla venovat malej, pretoze som vedela, ze to bude tazke ked bude aj Nelka doma a je to uplne super pre nu tolko basniciek co sa tam naucila, tak ja by som ju v zivote nenaucila a celkovo aj stolovanie a vsetko co je na nezapaltenie a kolko sotji u vas skolka na mesiac? u nas je to 30 euro na dieta
a ja som si tiez myslela, ze Lucka bude uplakana a visiet na mne, ale nie ona je uplne samostantna sama sa vyhra a pekne dve hodky doobeda pospi tak ja si zatial navarim a upracem a poobede uz len hodku tak spi ale to vacsinou ked sme vonku a je fantasticka asi vie ze je to uz na mna vela, tak preto je taka dobrucka a poobede ked pride Nelka, tak to je taka statsna a len sa rhoce a tesi sa ze ju vidi, akokeby videla nejakeho anjelika, takja Nelke poviem nech sa s nou hra a Nelka si tam skace a atancuje a chodi okolo nej a Lucka je stastna ze je niekto pri nej a venuje sa jej a ja tiez aspon oddychnem alebo daco porobim, len Nelka ma teraz take obdobie vzdoru, ze neviem kedy zacne bucat a aj na ulici a pre nic, ale dnes bola fantasticka ani neplakaala a ni nica uz zaspala lebo sme boli dlho von a unavila sa a Andrej ten je este hore beha vonakus bratrancom tak doma je aspon klud od bitky, lebo ked je Andrej doma taksa stale vadia a atakto Andrejko sa unavi a sups do postele, len vstava velmi skoro o pol 6 a Nelka by aj do 8 spala ale co ked Andrej ju zobudi
a ten stereotyp no to mame asi vsetci, ale vy asi byvate na dedine, ze a mate tam ihrisko ? tak chod na ihrisko a tam vzdy niekoho stretnes na pokecanie a aspon na chvilu zabudnes na starosti a a j deti sa dobre vyhraju alebo ak mas vodicak a auto tak niekam skus s nimi vybehnut, ja viem je to tazke ale ani ja nemam nijaku kamosku ku ktorej by som si isla pokecat len ku mame chodim ona je byva blizko kilometer odo mna
ale somstastna ze mam svoje deticky aj ked je to na mna niekedy vela hlavne ked Nelka len place a ja eviem preco bo mi to nexe povedat a po piatich tyzdnoch ked uz som ssama s detmi tak mihrabe a tesim sa kedy pride mangel domov a on sa potom o ne stara tak som rada ze aspon pomoze a 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 povedzme si radsej, ze milujeme svoje deticky a su to nase krasne striebra, tak ti teda prajem nech mas pevne a zelezne hlavne nervy a pekny vikend a povedz chlapovi nech idete niekam alebo nech aspon Lukasa zoberie von dakde a aspon si ty nieco porobis alebo trochu oddychnes, tak teda pekny vikendik 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@bonaquaba mm robi aj cez vikendy napr. dnes musel ist do roboty a pride az v nedelu rano a to urcite celu prespi takze asi sama pojdem s nimi aspon k mame 🙂 pokial ide o to co mame na dvore tak aj pieskovisko mame velke aj hojdacky aj bazen proste maju vsetko na co si spomenu ale to je tak cim viac maju tym menej sa maju s cim hrat 😠 a malicka je tiez zlata lenze musim byt stale pri nej inak place jedine ked sa ti starsi s nou pohraju tak je oki aspon na chvilku aj spinka mi pekne ona vstava rano tiez o 5 az o pol 6 a potom ide spat o 9-tej doobeda a pospi tak do 12-13.00 hod. tak vtedy mam volno a dam si v klude kavu ranajky aj navarim niekedy stihnem na chvilku do zahrady 🙂 ale su to moje zlaticka nemenila by som ich len niekedy mam pocit ze v pohode zvladam lavou zadnou a niekedy zasa ze je toho na mna privela este ma stve aj ta fin. situacia kedze mm zarobi velmi malo a treba platit este hypoteku aj auto este mame na splatky potom inkaso no vela toho je a skolka u nas stoji ze 6 eur skolne a okolo 22 eur stravne takze priblizne rovnako ako u vas 🙂
@janka256 s tym malym, to verim ,ze mas obavy, ked pojde do skoly, ale ak by som ti mohla poradit tak vzdy ked pride zoskoly, takhned sa s nimucit, lebo uz potomneskor sa nebude chciet ani tebe ani jemu a vtedy bude najidealnejsi cas na ucenie a ked sa nauci tak potomoze ist von a mat cas pre seba a kamaratov a uz potom sa nemusi zatazoat ucenim a ty tiez rozmyslat ci sa naucil alebo nie,
no teraz je naozaj taka doba, ze deti maju absolutne vsetko a nevedia co od dobroty a nie je to dobre, a nasi rodicia nas akurat vychovavali v skromonosti a jednoducho to boo lesie, ja detom nekupujem absolutne nic co by nepotrebovali k zivotu a manzelovi som zakazala im kupovat hracky, lebo jednoduchomaju toho dost a netreba to zo vsetkym prehanat, aj ked viem, ze im vzdy chce urobit radost a tak imkupi daco, ale uz sa v tomiernia ic zbytocne nekupuje,
neboj s malou to bude uz len lepsie a lepsie, lebo ti uz bude aj chodit a bude samostatnejsia vo vsetkom, takze to bude pre teba jednoduchsie, 🙂 🙂 🙂 🙂
a s tou robotou je to bieda clovek je rad ked ma robku a ako vravis, same hypoteky a blbosti clovek splaca tak len stale na to mysli, ale treba to nechat plavat a vesmir sa o to postara ako to splatit,
a s tymi muzmi je to tiezo nicom lebo stale len robia my by sme ich tak chvilu chceli mat pre seba apri sebe, ale je jednoducho taka doba, ze chlapa ani nevidis a neviem ako to nase mamky zvladalai ale moja mama vychovala sama 5 deti, lebootec tiey len robil a chlapi vtedy sa nestarali od eti tak ako je to dnes a nasa mama nas nikdy neudrela ja nevim ci mala nervy z ocele ale za to ju obdivujem ,leboja to nedokazem, ale snazimsa
@bonaquaba presne ako vravis neviem ako to nase mamy dokazali a pritom sme aj vsetko mali a nic nam nechybalo nase deti toho maju strasne vela lebo manzelova rodina je tak zvyknuta na narodeniny alebo iny sviatok stale kopu hraciek doniest aj oblecenia a este moja najmensia to vsetko dedi po ostatnych kedze je najmladsie vnuca a asi aj posledne no vsak 9 vnucat je dost 😀
@akika722 tak ja nekricim na malu...ma sice len 16 mesiacov ale este som na nu nezvysila hlas...ked som nervozna tak kricim na muza 🙂 reagujem na to ze ruku na srdce, ktora nekrici🙂 a teda nemam doma svate dieta... malo spi, aj v noci sa budi velakrat...spanok sa teraz zacal az trochu zlepsovat...a ked nespi musim jej byt stale v patach lebo ona sediet proste nevie.. stale nieco robi, rozlieva vodu, vybera veci zo skrin, mlati psa, atd... ked nie je co ona chce tak sa jeduje kym ju nezaujmem niecim inym... a tak dalej...dalo by sa o tom dlho pisat...ja si ale proste myslim ze tym ze na nu budem kricat nic nevyriesim.. netvrdim ze niekedy na to nemam chut,ale na nu nekricim... vyventilujem sa bud na manzelovi alebo si to zlizne chudak pes 😅 mala nikdy... a to teda nemam doma pomoc, lebo manzel studuje VS a ked dojde z roboty o 5tej tak sa potom uci a spat ide ked ja uz spim...teraz uz tri tyzdne ani doma nie je,lebo sa zbalil a siel k rodicom,lebo je skuskove a pri malej sa nevie ucit, teda aj vikendy tam travi a z roboty ide rovno k nim...jasne ze mi nevadi ked niekto krici na dieta ak si to naozaj zasluzi,ale ja to proste zatial nerobim a dufam ze sa mi to podari nerobit aj v buducnosti.... je pravda ze asi ani to nie je dobre ze si nervozitu vybijam na muzovi ale stale si myslim ze on ten moj krik skorej pochopi nez mala🙂
@sareenah urcite je to vycerpanim a aj hormonmi...ja som pocas tehu bola mimoriadne naladova a jacala som na muza za vsetko ... uplne za vsetko... a byt tehotna a mat male dieta ktore vymysla nie je jednoduche... skus poprosit muza nech ti dopraje aspon jeden vikend...zajdi si niekam sama alebo s kamoskou a oddychni si... moj mm je tiez stale prec - studuje... takze chapem ze mu chces dopriat cas na oddych, lebo moj cez vikendy ani doma nie je, chodi sa ucit k rodicom... ale kedze ten tvoj ma vikend len pre seba a rodinu tak si myslim ze jeden vikend ho nepolozi ked bude s malym sam 😉
@akika722 nie som anjel🙂 asi si necitala pozorne🙂 ja si to vybijem na muzovi... no moja mala sa hadze o zem uz teraz ... alebo ked si mysli ze ju nema kto zachytit tak si opatrne klakne a potom si zacne trepat hlavu o zem a pri tom ziape... proste to ignorujem (pokial nie je na dlazbe-lebo uz aj tam to spravila a potom to len bol plac ked zistila ze to poriadne boli)
@akika722 u mna je to obdobie ked je on doma🙂 lebo presne je horsi ako decko...mala ked uribi bordel tak dobre je to dieta,ked hysaci tak ok musim ju to odnaucit atd...ale dospely clovek a robi neporiadok ako 10 deti a nic po sebe neodlozi a navyse aj malej vsetko dovoli...je s nou hrozne ale hrozne malo a teda nechce jej nic zakazovat...10 minut s nim a ma´m cely den co robit aby som jej zas vysvetlila ze to a ono a hento proste nesmie... 🙄
@zuzkat1 ž ked sa narodil druhy synček som pochopila ake som to mala jednoduche ked som mala len jedno dieťa/pritom malinky je užasny..papa spinka celu noc,nie je uplakany../ale tak predsa..trojnasobna starostlivosť..a ked su naraz všetci traja hladny a z každej strany do teba hučia-maly fnuka 😖 😖 😖 psychiatria..lietam jak diva neviem kde skor...alebo Paťko fnuka že chce papať toto a toto.urobiš mu ochutna a povie..už nechcem..otvori jogurt,zje jednu lyžičku a povie už nechcem..a takto dookola..
dnes sa zobudim,mlady panko kuka rozpravky a v obyvačke ako v bordeli,všade papiera po zemi,našiel v chladničke syrečky-jeho mania,apetito,cele balenie vyjedol a "zabudol" vyhodiť obal..som myslela že ma porazi...všade hračky.. 😖
@akika722 to verim..ja chcem druhe..uz sa snazime, ked je nahodou mm doma😀 a moja mala ma asi taku povahu ze moja mama zahlasila ze nie som normalna ak k nej chcem este jedno dieta 😀 😀 😀 inatake ze jedenie to poznam...moj drahy je priebercivy ako decko,ale uz som si povedala ze kaslem na neho bud sa naje toho co mame alebo bude hladny...hanku neriesim,lebo ona nezje vobec nic... jogurt max.polovicu, vyzivu max.polovicu...obed nech je cokolvek zje tak 10lyziciek (tych malych detskych) ...ovocie jej celkom chuti,ale aj tam ma svoje oblubene, napreiklad zje aj 15 jahod ale len polovicu hrusky... keby som riesila jej stravovanie tak uz som sediva 😅
@zuzkat1 aj my sme chceli 2deti..obe boli planovane.tak Paťko ked bol vo veku ako tvoja mala stravovanie to iste a manžel tiež 😀 😀 😀
teraz Paťko chce proste zjesť všetko,naraz a potom mu je zle a grca 😖 ma obdobie ked nechce nič a obdobie ked nevie kedy dosť..a pritom je chudučkyyyy..pri vyške 100-105 cm/15kg-3roky...
@akika722 vidim ze stravocie navyky clenov rodiny mame rovnake😀 tak ale ako pozeram mam nadej ze sa mi este rozpapa🙂 aj my tak hani bola tiez planovana a teraz planujeme druhe (snad sa zadari)... hani ma 16,5 mesiaca cca 78cm a ledva 9kg🙂 a pritom ked sa narodila mala skoro 4kila🙂
@zuzkat1 moj maly 10 na 10kg 😅 tučko male 😅 porodnu vahu mal 3650g..ja som taka že ja deti nenutim jesť...už nie..Paťka so jeden čas nutila,ak nechcel bol nervozny a ja potom tiež..a to mi fakt nejedol cely deň..ale tak upravilo sa to..mna predsa tiež nikto nenuti,tak nenutim ani ja deti..varim to čo viem že maju radi,sam si može vybrať čo by chcel cez víkedn-cez tyždeň je v školke..odpoved-pajadajkova pojevka a spagety 😀 😀 😀
doma sa pekne napapa.rano si spapka chlebik s natierkou alebo čosi podobne,potom školka a večer nie vždy chce papať-papa cestou zo školky...
no ked je u svokry 😖 radšej nepozeram lebo by ma asi porazilo 🙄
@akika722 tak moja svokra ju videla asi 16x🙂 to eje taky priemer lebo ju vidi cca raz za mesiac...ak sa stane ze jeden mesiac ju vidi 2x tak potom ju nevidi aj 6tyzdnov po sebe😀 comu sa nesmierne tesim🙂 takto ked som s malou a svokrusa ochka aka je zlata a ako ju ma rada tak mi to neva ale sama s nou nikdy nebude... lebo svokra je sama pretvarka a ani o vlastne deti sa nevie postarat...teraz ked je mm u nej tak ja mu nosim od nas obedy cez vokend - cez tyzden sa naje pocas prace niekde v meste... no ja este moc take ze chlieb neriesim,lebo suchy zje,ale ked nan nieco natriem tak to uz nie...resp. kazdu natierku zjedla raz - ked som sa potesila ze jeeej chutilo jej tak na druhykrat stopro nezje... a to nie ze zje cely chlieb ale max. 1/4 z krajca... a maly nie je tucko🙂 ved to ma tak akurat vahu...
@zuzkat1 moja svokra je dobra...nooo..niektore veci mi velmi vadia.ranajky keks,desiata nanuk,obed jedna mrkva 😠 😠 😠 nerešpektuje to čo chcem ja...
@janka256 😲 😲 😲 to faaakt??? a mojmu sa každy čuduje že ma len tolko 😀 😀 😀 že deti v jeho veku mavaju 18kg...tak tvoj je chudučkyyyy a to z mojho trčia rebra 😅
@akika722 no tak rozmaznava ako babky zvyknu🙂 moja svokra to nerobi lebo vie ze by jej to nepreslo - nedovoli si to , v tomto smere je dobra ze neurobi co ja nechcem,ale vadi mi ze je taka sebecka v inych veciach-proste na prvom mieste ona, na druhom jej pohodlie potom daleko daleko nic, potom jej potreby a niekde za tym vsetkym je ostatna rodiny...a to mi je cudzie...

@evinkal no jedina moja utecha ked to tu tak citam je, ze nie som sama taka uvrieskana a uz aj s nervami som v konoch 😢