Lenivé mamičky, alebo keď niekto nestíha
pridavam prispevok od mamicky jedneho dietata o jej pohlade na to, kedy je niekto lenivy ked nema upratany dom
Podla mna deti vzdy budu len vyhovorka.Sice mam zatial len jedno,no ked bude druhe,to prve bude do 15-tej v skolke,takze zasa vsetko postiham ;)
tesim sa na vase postrehy
Ja mam dokonalu svokru...teda aspon ona si to mysli.Roky pocuvam ako ona ked mala deti male stihala domacnost,v rukach prat kazdy den,navarila kazdy den,zahradu okopala,prasce a hydinu opatrila,deti boli vzdy vonave vo vyzehlenom obleceni,dokonale napapane...no idylka.Dodnes u nej doma smietko prachu nenajdem,v sobotu sa ani s nikym nebavi lebo ma upratovaci den a od rana do vecera skace ako srnka,vymeta prach aj s poza skrin ale...ked k nej prideme ani si nas nevsimne☹ stale beha s handrou,popritom vari a pecie,neustale umyva riad...chvilu sa s detmi neporozprava nieto este s nami.Vsetko ma ligotave a to je jedine co ju v zivote zaujima.Nevie sa uvolnit,nevie si oddychnut a len tak si uzivat zivot.Este aj na dovolenke vecer na hotely umyva podlahu aby si rano chyzna o nej nemyslela ze je spindur.Pre mna je to smutne a velmi negativny priklad.Ja ked nestiham robim len nevyhnutne,nezlomim si vaz kvoli chumacu prachu.Viem si sadnut a debatovat s navstevou pri kave...bezny prevadzkovy neporiadok mi nevadi.Ved v domacnosti sa zije,nieje to vykladna skrina.
Tak pridam svoje zrnko 😀 je mi srdecne jedno, ci ma niekto tip-top vyupratovane. Grc na dlazke by mi uz vadil 😀
Mam len jedneho certika, ale aj tak som nestihala. Zily mi to netrhalo. Radsej som s nim bola 5-6 hodin denne vonku, ako stracat cas doma pre mna nepodstatnym venovanim sa domacnosti. Von sme vzdy chodili doobeda a aj poobede - aj ked prsalo. A ked sme boli doma, venovala som mu min. 90% casu tym, ze sme sa spolu hrali, spolu spali, spolu sa smiali. A ani pri druhom to nebudem robit inac. S cistym svedomim mozem napisat, ze cas straveny s mojim sidlom stoji a stal za ten maly bordel v domacnosti 😀 ps: patri medzi tych, po ktorom som musela odliepat mokry toaletny papier z nabytku, aj z oblecenia; taktiez si do buducna viem predstavit, ktory detsky krem by som chcela zosuchavat z obkladaciek; viem, ze pokial nebudem vediet nieco najst, musim sa pozriet do umyvacky/pracky/zachodovej misy/; tiez viem, aky je to uchvatny pocit stat v mraze v pyzame na balkone, lebo ma vyvrelo vlastne dieta (nechtiac) a mam dalsich 100+ zazitkov, ktore som vdaka nemu nezmeskala...
@zuzkaanicka pocuvaj, ale to nejako nalahko obisiel ten chlap, ziaden nabytok naokolo a ziadne dieta/deti s hrackami. to mu je potom sveta zit 😀
@babaker nemohla by som sa stat generálnou riaditelkou lenivých? Funkcia generalnej riaditelky zemegule a prilahleho vesmíru je uz obsadena. O fuknkciu generálnej riaditelky Galaxie a prilahleho vesmíru sa este zvedie nelutostny boj. Ja by som sa rada dostala k funkcii len tak po znamosti. Hlavne aby sa v tej funkcii odo mna neocakavala ziadna praca. To by som nechcela.
Nie som lenivá stráviť hodiny behaním po ihrisku s najmladšou, po múzeách, nákupoch s oboma.
Nie som lenivá s najmenšou pol dňa vystrihovať tipy pre Ježiška, maľovať prstovými farbami, stavať bunkre.
Nie som lenivá občas zbehnúť do práce a čo to zarobiť.
Nie som lenivá vychystať dobroty pre svoje deti, ušiť im kostým na karneval.
Priznávam, som dobrovoľne "lenivá"dookola glancovať dom, aby boli spokojní prípadní kritickí návštevníci. 😉
@babaker tak Ti tu zlatu nit posielam, mozes vysivat 😅
@zuzkaanicka 😀 😀 😀
@mummy01 hahhaaaaa!! ze umyva podlahu na dovolenke v hoteli....tak to je diagnoza....ale je to aspirantka na prve miesto, zatial aspon. 😀
ja mam inak kamosku, ktora tiez vsetko vo svojom zivote robila na 120% a odkedy je na materskej, tak chce byt matkou a manzelkou najmenej na 140% a sice sa mi pochvalila ze ma vzdy urobenu pedikuru aj nalakovane nehty na cerveno....ale potom z nej vypadlo ze si ich lakuje o druhej nadranom, lebo odkedy vecer dieta ulozi spat, tak upratuje a vari. takze ano, ak niekomu stacia 4 hodiny spanku denne a veri tomu ze si telo za to casom nevypyta svoju dan....aj tak sa da.
@dana_l "bordel v byte, šťastné dítě" týmto pozdravujem mamičku príspevku, rada si s ňou prídem pokecať, keď bude mať tých detí viac ako jedno, keď bude bez pomoci babičiek a nedajbože jedno alebo aj obe deti súčasne napr. ochorejú a z nejakého dôvodu budú musieť tráviť všetok čas zatvorení doma 😵 (len ako príklad)
a k téme - snažím sa mať doma ako tak poriadok, v sterilite ale nežijeme a kiežby toto bola jediná vec, ktorá by mi robila vrásky 🙂 mať taký problém a ešte prezidentov plat ! 😀
a áno, asi som občas lenivá, keď uprednostním napr. posedenie v obývke so šálkou kávy v ruke a rozhovorom s manželom, nejakú inú aktivitu s rodinou alebo proste len spoločný veget s deťmi... milujem tieto chvíle, toto sú moje / naše zážitky... radšej budem spomínať na takéto chvíle, než na to, že som behala s mopom byte, aby vzápätí syn aj tak oblial podlahu 😀
tak odhalene!!!!
uz viem, v com tkvie vyluxovane byvanicko 😀 https://www.facebook.com/video.php?v=1929816275...
no aj ja radsej pojdem s detmi kdesi von ako behat po dome s handrou lebo 5 minut nevydrzi prec nieco co som odpratala
deti su najedene, oblecene v cistom a hracky maju po celom dome. a su stastne
@maca_p 😀 😀 😀
@maca_p tsss, ze sa nehanbis, tsss 😀 😀 😀
@zita19 Tak po znamosti ju mas mat. 😀 (ja ti budem robit asistentku - a neopovaz sa mi davat nejaku robotu!)
Boze, neviem kde mi hlava stoji, nestiham, vsetko tu uz mam od zlatej farby,....boze aj macka mi uz cez tie trenky prebehla a pes ma svoje povodne cierne usi zlate, deti ocapkali plavajucu podlahu a kupelnu zlatymi packami - nevadi, odo mna ako od lenivej sa to predsa ocakava. 😝
ja mam 3 deti a veeeelky dom, a stiham robit vsetko to, co je v danu chvilu pre mna podstatne a najnutnejsie.
Riadim sa heslom "Praca pocka, kym ukazes dietatu z okna duhu, ale duha nepocka, kym dokoncis svoju neodkladnu pracu"....
😀
inak, ako to nie je o tom ze by som napriklad ja nemala rada vyglancovane....o, ja priam milujem minimalisticke domacnosti, ktore vyzeraju ze v nich nikto ani nebyva....lenze s dietatom je to cisto cista utopia. 🙂 u nas aspon to nie je len o upratovani, ak by som chcela mat naozaj bezchybnu domacnost musela by som 2 krat mesacne aj vymalovat steny. 😝

@monickapd Ze druhi ma nezaujimaju, ja hovorim o sebe, citujem: "vsetky tie nestíhačky sú "len výhovorky" " 😀 Vsak hovoris len o sebe, ake ine nestihacky si mala na mysli? 😅 Naco ich vobec spominas, staci napisat - "Ja stiham vsetko, da sa to", to beriem, resp. to ti neberiem 🙂