icon

Ľutovali ste niekedy, že ste sa rozhodli pre tretie dieťa?

pecezuelo
25. apr 2022

Ahojte, mam 39. Mam dve krasne deti, parik, 9 a 7, prave sme sa prestahovali do noveho mestecka a noveho domu. Mame hypoteku samozrejme, ale isty vypadok v prijme vieme na isty cas nejak vykryt, plus materska je zaujimavejsia ako volakedy plus isla by som skor do prace, nie az po 3 rokoch. Moje deti su uz dost samostatne, boli to nervy vypiplat ich do takehoto rozumneho veku. Ked boli male babatka vobec som si to neuzila. Ale teraz je to zabava. Niekedy ma napadne ze ci ist este do tretieho. Manzel nie je proti len sa pyta ze ci sa mi chce, ako si to predstavujem. Ja mam rada vyzvy, tak ak nepojdem do tretieho, asi by som si vymyslela nejaky iny projekt. Ako ste to mali vy? Je to napriklad niekto kto si povedal ze pojde do tretieho a potom lutoval? ZE to narusilo chod rodiny, nebodaj aj ine problemy a potom to trochu lutoval? Alebo naopak, niekto, kto si povedal ze uz radsej nie (zvitazil rozum) a teraz ked uz pribudli roky sa mozno vracia k tomu okamihu a hovori si:"mohli sme mat aj to tretie"? Dakujem pekne za odpovede, postrehy napady. Ak je tu mamicka, co ju tiez napadnu taketo sialene napady - kludne sa mi ohlaste a pokecame o nasich pre a proti 🙂

Strana
z2
alchemilkazltozelena
25. apr 2022

@pecezuelo nechcela by som ďalšie.. som rada že sú už trochu samostatnejší.. od znova to zažívať? Ani náhodou...

lavienocka
25. apr 2022

@fineta ❤️🧡💜

fineta
25. apr 2022

@lavienocka prajem Vám z celého srdca všetky dobrá sveta.

gabriela_obzerova
25. apr 2022

@pecezuelo mame teraz tretie . Manzel dlho nechcel. Najlepsie rozhodnutie v nasom zivote. A mozno aj stvrte dame 🤣🤣🤣 Vlial nam dalsiu pozitivnu energiu do zivotov.

elizita
25. apr 2022

@pecezuelo my obcas zasrandujeme o 3-tom, ale hned sa umravnime 😀 celkom si uzivame ze su baby uz dost samostastne, starsia je partacka na lyzach, korculach, daju sa s nou hrat uz vseliake hry.. skor lutujem, ze sme druhu nemali skor.. teraz su este velke partacky sice, ale keby bol mensi rozdiel, bola by nam vacsua partacka aj ta mladsia.. ale zato je rodinne babo a rodinny saso zaroven 😃

andrejka1974
25. apr 2022

Ja som najšťastnejšia že mám veľkú rodinu ,nikdy som to neoľutoval a to mám päť detí z toho traja synovia sú už mimo domu mám doma ešte dievky 13 a 10

srdeenko19
25. apr 2022

@anjelicek26 držím silno palce, nech Vám to vyjde, ako si želáš 😊 tak nakoniec muž nešiel na tu naplánovanú opku?

lavienocka
26. apr 2022

@fineta ďakujem ste veľmi zlatá❤️

pecezuelo
autor
26. apr 2022

@zabina27 ano, toto je aj moj argument preco nie. ze chcem byt 100% mama aj tym dvom starsim, zvlast ked som pri nich bol taka mama zaciatocnicka, neista a lahko ovplyvnitelna. Dakujem za postreh 🙂

pecezuelo
autor
26. apr 2022

@gabriela_obzerova tak to je uzasne, drzim palce. presne take ozivenie by som si slubovala od toho aj ja 🙂

pecezuelo
autor
26. apr 2022

@lavienocka ano, to mate pravdu. niekedy si to clovek ani neuvedomuje ake ma stastie, a pritom malo z toho je samozrejmost. Drzim palec, a mozno sa aj zadari 🙂 zazraky sa deju.

miroslavamatko
26. apr 2022

Tiez mám tretie dievčatko. A ja som najšťastnejšia mamina. Natália ma dvoch starších bratov .Strašne ju milujú až zbožňujú. Nedali by sme ju za nič.

anickaaa6aaa
26. apr 2022

mne sa nechce do druhého...nieto tretie :D ale držím palce nech sa rozhodnete akokoľvek.

pecezuelo
autor
26. apr 2022

@u2jana no toto som asi potrebovala pre navrat do reality. Lebo aj my mame ozaj narocne deti. Akurat ja uz to mam tak silne na haku, ze ma asi az pochytila myslienka na to tretie. To ze s nasimi detmi sa neda ist do restiky (s nasimi dvoma), ze na navsteve bez mobilu by pomaly prevracali stoly a ze su proste hlucni, narocni, dcere zacina nejaka predpuberta alebo co 🙂 v ziadnom pripade sme s tymi nasimi dvoma detmi neni nejaki kludni pohodovi rodicia. je to kazdodenny boj...ale ako som pisala, ja mam rada vyzvy. a vecer ked deti pospia chodim ich obdivovat aku si mile, pritulne, ako sa mojkaju, ake su nase <3 a vtedy niekedy ma tak napadne ta myslienka...este jedno 🙂 ale pamatam si na moj vyrok ked mali decka 4 a 2 a bolo to trapenie: "ze uz chapem ludi co sa rozhodnu nemat deti " 🙂)) takze dakujem za zdielanie tohto prispevku, uplne ma to vratilo do reality (aj nasej nedavnej). spomienkovy optimizmus :D

tehulka2011
26. apr 2022

@pecezuelo jasne ze je to spomienkovy optimizmus, ja ti to urcite neodporucam, je to loteria, ake dieta sa ti narodi, a este aj ci bude zdrave. Mozes si konecne uzit trocha kludu... ale tak ked chces vyzvy tak do toho chod 🙂

u2jana
26. apr 2022

@pecezuelo ja ta fakt nechcem ovplyvnovat, len som chcela trochu vyvazit tie nadsene prispevky, nie vzdy je to take super ako sa zda. Ja som vdacna, ze mam 2 zdrave deti, ze ich nejako zvladame uzivit a vobec to neberiem ako samozrejmost, ktora sa musi opakovat…

lavienocka
26. apr 2022

@pecezuelo veď toto žienky to berú tak samozrejme,že si idú naplánovať dieťa. My to berieme úplne inác, pre nás by to bolo ako vyhrať v životnej lotérii a je to pre nás niečo čo si nevieme vôbec naplanovat ,ale bol by to pre nás zázrak. Tak kazde počaté dieťa je taky veľký dar,tak preto určite radim zienkam nech majú viacej deti keď môžu,veď je to radosť.
Možno sa aj my raz dočkáme, tak verim tomu.🙂

katariinam
26. apr 2022

my sme spokojní, že máme 3.. zo začiatku makačka, potom super 🙂

cammille
26. apr 2022

U nas je to sice trochu ine, kedze mame deti 7, ale nelutujem ani jedno, prave naopak, je to najvacsie stastie😍 a lutovala by som, keby sme sa rozhodli ostat len pri 2...ci pri 3..ci pri 6😜😀 kazde jedno dietatko je uzasne a obohati zivot neskutocne...a ak si matersky typ a tuzis po dalsom...a s manzelom sa na tom zhodnete, tak myslim, ze lutovat urcite nebudes❤️ mat velku rodinu je skvele😊

pecezuelo
autor
26. apr 2022

@cammille ano aj mne sa paci: mat velku rodinu.ale chcem vsetky deti zdrave (teda aspon nie vazne problemy). mali sme istu chvilu podozrenie u syna na vyvojovu poruchu, ktora sa nastastie nepreukazala. ale ten strach bol obrovsky: a bol to strach typu: co ked nerobim dost pre to, aby som z neho vychovala cloveka ktory sa raz plnohodnotne zapoji do spolocnosti, co s nim bude ak tu ja nebudem...volakedy som sa nebala toho ze sa mi narodi chore dieta, ani som nad tym nerozmyslala. teraz mam vacsi strach... preto tak zvazujem....

pecezuelo
autor
26. apr 2022

@cammille a dakujem krasne za nazor, a je to skvele, vidno ze si to s detmi uzivate, ze velka rodinka je vas sen, a ze im vela davate (a a j oni vam ) 🙂

julka828
26. apr 2022

@pecezuelo ja lutujem ze som vobec mala druhe 😒 jedine co ma ukludnuje je ze moj prvorodeny syn ma surodenca. Lubim ich nedala by som ich za nic. Ale prveho syna milujem a druheho lubim ano nech ma tu aj ukrizujete mam radsej svojho prveho syna citim to tak a nemozem si pomoct.

evinku
26. apr 2022

Ahoj... Tiež chceme 3 dieťa... A to moje dcéry majú 20 a 14 rokov...

pecezuelo
autor
26. apr 2022

@julka828 ja mam rada uprimnost 🙂 na co sa tu budeme hrat. kto iny by mal pochopit zenu ak nie ina zena 🙂 tak drzim palce a dakujem za nazor 🙂

julka828
26. apr 2022

@pecezuelo dakujem ano odpovedala som tak ako to citim ked som zbadala tvoju temu 🙂

vladinka
Autor odpoveď zmazal
janiela6
27. apr 2022

@pecezuelo Máš vysoký vek a aj v ďalšom tehotenstve ťa budú strašiť rôznymi diagnózami len kvôli veku. Ja som mala tretie dieťa v 36.rokoch a malá mala mať rázštep chrbtice. Morfologický ultrazvuk ukázal zdravé dieťa a aj tak je. Nedala som si žiadne drahé odbery, ani amnio. Takto to bolo aj pri štvrtom dieťati vo veku 39 rokov, vtedy ma strašili dawnovým syndrómom. Opäť som odmietla amnio aj predražené testy. Opäť zdravé dieťa. Ďakujem Bohu. Netreba sa báť, nie vždy slepo veriť doktorom a ich tabuľkám a smelo ísť do toho.

luciannka83
23. máj 2022

@pecezuelo my sme síce neplánovali 3tie a chytila som strašný hisak, keď som to zistila. Totálne som sa zosypala. Ja som 3tie dieťa úplne vylučovali. Dlho mi trvalo kým som to spracovala. Doma máme 10a7r. Chalanov. Nevedela a nechcela som si predstavovať tie prebdenej noci a to, že vkusne niekto so mnou bude. No teraz si to neviem predstaviť bez malej, čoskoro ročnej prenceznej. To by bola taká nuda😅. Čiže, ak dobrovoľne uvažujete, tak choďte do toho. 🙂

miroslavamatko
23. máj 2022

@luciannka83 mame rovnaký príbeh aj presne vekovo detičky 😊Ešte aj pohlavia😂

Strana
z2