Ľutujete, že ste nemali deti skôr ako vo veku, v ktorom sa vám narodili?
Ľutujete, že ste nemali deti skôr ako vo veku, v ktorom sa vám narodili?
Myslím si, že každý to má stanovené inak (či už vnútorne, alebo zabezpečením rodiny), kedy je vhodná doba mať dieťa.
S manželom máme 2 zdravých synov. Starší má 21r., mladší 5r.
Keď si to porovnám na sebe, je to asi takto: keď som mala 19 r. bolo to ťažšie v materiálnom zabezpečení, ale na druhej strane mala som viac trpezlivosti, sily a viac som toho stíhala. Keď som mala 35r., bolo to ľahšie v materiálnom zabezpečení, ale ťažšie s trpezlivosťou a únavou. Všetko má svoje pre a proti.
Jediné, čo ma mrzí je to, že každý vyrastal ako jedináčik, chýbalo tam to súrodenecké blbnutie. Síce sú bratia, ale veľký vekový rozdiel nepustí. 🙂
Ja som na dnešné pomery rodila asi aj pomerne skoro, mala som 26 a 29. Neľutujem to, veľa ma to naučilo a v mnohom aj zmenilo. Ale je mi luto, že už sú takí velki a ja stále mlada 😂 asi by som s tymto rozumom rodila ešte neskor. mám 36 a často premyslam nad tým, že som tak veľmi tuzila po rodine s mojim muzom, že som si nedala priestor uzit si možno viac “slobodných” veci ako ja-dospela-pracujúca. Ale tak to asi malo byt 😊
pre srandu, minule som si uvedomila, že keď mala moja mamina 36, ja som dopratala domov mojho muža-vtedy frajera a ako čerstvá 18-tka som ju brala ako už celkom “staru pani”. Cize cisto teoreticky, ak by som sa ponáhľala, tak v cca 36-37 by bola babkou. Takze vlastne stále som na tom dobre 😂
Áno, často si poviem, že prečo sme tie naše detváky nemali o niekoľko rokov (hoc aj o 10) skôr. Mala som ich v 33, 35, 38 a v 40tich.
ja ľutujem že to veru nebolo skôr, mala som 29 a 32, aspon o 4 roky skôr obe. teraz už nemám na ne takú trpezlivosť, aj sa mi lahšie v noci vstávalo, aj všetko by bolo lepšie, teraz mám 40 a už by som si niekedy priala, nech sú dospelí🙂

Ja som mala 19 a manžel 23, keď sa nám narodil syn a absolútne neľutujem. Deti budú dospelé a my si ešte budeme vedieť kvalitne užiť život, takže v tomto smere je úplne super mať skôr deti. Môj názor.