Má zmysel mať tri deti v dnešnej dobe?
Ahojte, som zvedavá na Vaše odpovede. Čo hovoríte mať tri deti v dnešnej dobe? Išli by ste do toho bez problémov alebo radšej nie?
Mám jednu dcéru, druhé bábätko na ceste. Ja zmýšľam tak, že toľko detí chcem mať, o koľko sa viem aj sama postarať. Z môjho vlastného príjmu myslím. Takže dve. Keby beriem do úvahy môj a mužov príjem, plus majetok (máme dom a chatu bez hypotéky a iných úverov), tak kľudne by som mohla mať tri deti, ale nie. Sama sa viem postarať o dve, a to plnohodnotne, takže to je moje zmýšľanie a tým pádom aj konečné číslo. Sme spolu 17 rokov, ale ja sa v živote spolieham v prvom rade sama na seba.
Keby nezasiahla krutá choroba, mali by sme teraz 3 deti. Bohužiaľ nám syna vzala.
Keby som bola mladšia, určite by som prijala aj ďalšie dieťa. Deti milujem, rada sa im venujem.
Dobrá doba, zlá doma. To je všetko relatívne. Aj bohatstvo, aj pojem 'môžem či nemôžem si divolit'.
Som z troch detí.mam tri deti.podla mňa ideálny počet.Doba s tým nič nemá.
Mám 4 a majú všetko až až mame veľký dom ,o financie prísun sa staráme obidvaja ,staršie učím sebestačnosti .
Leto brigáda aj popri škole ,nech sú sebestační a pritom im môžem kúpiť čo chcem ,ale mame určite pravidla .
A dokonca študujem popri deťoch .
Najmänšii má 1 rok
Najstarší 18 rokov
Na všetko sme vždy boli sami z manželom a sme hrdí ,že to zvládlame .
Nič nie je jednoduché .
Byt zdravá a mladšia tak aj 5 kľudne
My sme rozmýšľali či mať tretie dieťa alebo nie,no uznali sme že by sme to finančne nedali alebo bolo by to len tak-tak na hrane.Radsej mať 2 deti ale dopriať si im všetko čo potrebuju.
Hmmm,máme tri .Tretie nebolo v pláne, šoková terapia 😳.Aj keď financie boli,dom tiež,kúpilo sa väčšie auto,ako v podstate nebol žiaden dôvod prečo nie 3tie ale mne sa nechcelo po krátkom čase opäť tehu,pôrod,noci a vlastne tri malé deti🥴 .Najhoršie je už za nami🙂ale bol to masaker. Ak by to neprišlo takto neplánovane asi by som ostala pri dvoch🙂
Za mňa nie, ale veľa rozhoduje vek, zazemie a aký je muž. Osobe mám 3deti😉 a nedala by som ich za nič, nikdy som to neoľutovala, teda iba vtedy,keď sa nemôžem vyspať a to som nespravila poriadne už 4roky🤣🥱😂
Ja som chcela 1 - pred viac ako 25 rokmi - a nakoniec mam 3. Nastastie uz dospele. Lubim ich, su sikovni, slusni, rozhladeni, sme na nich hrdi ❤️ Ale vedome by som do toho v dnesnej dobe asi nesla…
Neviem ci bola niekedy lepšia doba keď pozeráme desiatky rokov dozadu. Doba sa mení všeobecne. Menia sa vlády, mení sa svet. Nejako by som si nerobila extra prepočty a plány. Jasne nie je dobre mat deti len na prídavky. Ale ak máš túžbu a mate aspoň priemerný príjem...
Mám tri deti 13r 7r a 2,5r ... A áno ,šla by som do toho opäť
@lapersefona neboj z osád budú mat aj po 10 ale robiť nebudú, ale Slovensko dôležité nevymrie 😉
Hovorim na to asi to iste ako mat v dnsnej dobe 0, 1, 2, 4, ci x deti.
Mame 3 deti ,11 ,5 a 2 roky
Nelutujem,isla by som do toho znova. Az s tretim prislo to,ze sme kompletní a spokojní ❤️
Mame 3 deti a nič by sme nemenili
Tri je u mna strop ( keby sme boli s mužom mladší). Ja mám dve, tretie už nebude, necítim sa na to. Ale z ekonomického hľadiska by nebol problém.
Podla mna to nie je otazka poctu, kalkulu, ale inych veci. Ide o Teba, muza a vas vztah, v ktorom deti vyrastaju. Treba sa odhadnut. Su ludia, ktori su stvoreni na to mat deti, bavi ich to a naplna. Potom su ludia, ktori to tak nemaju. To je dnes dolezite si zodpovedat, nazriet do seba (odporucam knihu emocne zrela zena 🙂, maju aj pre muza). Tiez to tak moze mat len jeden z rodicov, ze ho deti tesia a manzelstvo dava zabrat. To si treba tiez spolocne zvazit. Nehnevat sa na toho druheho, mat vztah na prvom mieste, kedze v tom deti vyrastaju a nejako sa vyladit. Neviem ci sa pytate na 3 deti a ste na 0, no podla mna je dolezita otazka aj : Ako to aktualne citim? Tiez by som si to aktualizovala pri kazdom dietati. Ja som pred svadbou chcela 4-5 a zatial sme si po 2 povedali, ze je to takto ok 🙂 Tiez je kazde dieta ine. Niekto ma 2 s prehladom a pride tretie, narocnejsie a da to zabrat. Tiez nemusi byt kazde dieta zdrave, pripadne pridu dvojicky 🙂 Dalsia vec, ktora mna velmi zaujala a nasla som sa v tom je Jungove delenie archetypov muza a zeny, je to psychologicka vec. Jednoducho, byt viacnasobonu mamou v sebe nema kazda zena. Treba najst to svoje.
https://www.psycho-analyza.sk/aktuality-1/415-z...
Drzim teda prsty v rozhodovani 🙂
Máme tiež tri...a ešte by som chcela štvorku🙂
Máme tri, vždy som chcela veľa detí. Rozhodli sme sa, že nám stačia 🙂 je to hlavne skrz mojich vážnych stavov počas tehotenstva, ale chceme si užiť aj my spoločný čas keď trošku povyrastú. Samozrejme, keby sa pritrafí tak ho s láskou prijmeme 🙃
@janinah ano to je pravda aj ja mam syna v zahranici a bohuzial o najstarsieho som prisla a tretie male dievcatko a aj ked sa nespolieham ze bude pri mne do smrti tak aspon dufam ze este budem vidiet ako rastie a žije si svoj život. Nič viac si rodič nežela viac len zdravie a krasny život svojich deti či to je pri nich alebo na dialku. Som vďačna Bohu za tento dar mať 3 detičky a keby som bola mladšia a zdravšia mala by som aj viac.
Tri deti pokiaľ máš príjem, byvanie sa dajú v pohode zvládnuť. Ako píšeš ja by som "išla do toho" hneď ...lenže smola, dopriate bolo len jedno. A vždy som chcela 3.
Dnesna doba? Vzdy je nejaka doba a deti sa rodili vzdy... Ide o to, o kolko deti sa viete postarat... Financne, zdravotne, emocne, fyzicky, psychicky. Aky zivot chcete zit, obaja partneri samozrejme. Pri vacsom pocte deti riesis stale iba ich... Niekomu to vyhovuje, niekomu nie. Ci mate aj inu pomoc od rodiny. Ale za mna su 2 deti uplne dost. Zivot prinasa rozne situacie a vediet sa postarat, je nasa povinnost.
Máme 3 deti. Kamaráti majú aj 4, 5, niekoľkí aj 6. Úžasní ľudia, rodičia aj deti. Nie dokonalí. Ale extrémne fajn. A teda - my máme robiť dobu, nie doba nás. V porovnaní s minulosťou isto nežijeme v horšej dobe. A teda vždy si treba vyberať. My a naši blízki sme si vybrali, že chceme rodinu, kde budú aj súrodenci, bratranci, sesternice, strykovia ... Že proste jedinácikovsky svet, zvlášť ak sa ťahá viac generácií, je pre nás príliš chudobní na vzťahy a osobnosti 🙂 (ja som jedináčik, manžel zo 6 detí). Nie je možné mať všetko, vždy treba niečo obetovať, vybrať si. Kto má cielene 1 dieťa, má na neho viac času. Kto má viac detí, buď má iné benefity.
Kvoli mojmu psychickemu zdraviu by som do toho nesla, uz dve deti su masaker. Asi som sebec, ale mne chyba sloboda a svoj cas.
Kazdy sme iny, niekto zvladne deti aj 10(aj ked si myslim, ze to uz su samorosty a staraju sa o mladsich surodencov).
Lepsia doba ako teraz uz nebude

Financne by sme mohli mat 3 deti, ale nejdeme do toho z praktickych dovodov a najma z casovych. Uz ked sa chceme plnohodnotne venovat 2 detom, tak je to niekedy “o drzku” a kedze chceme mat nejaky cas aj pre seba a nejaky aj spolocny s muzom, tak 2 deticky je pre nas idealny pocet.
Mne sa ale paci, ked ma niekto aj viac deti ak sa vie o ne postarat a zabezpecit ich, urcite je v takych rodinach vela lasky.
Kazdy by si mal pred pocatim dietata zvazit aj prakticke veci, nie iba nejake romanticke predstavy a zrazu clovek zisti, ze nema byvanie, ze vyzit z jedneho platu je problem a ine veci 🤷🏼♀️