icon

Mám dve malé deti, pracujem a som unavená

12. feb 2022

Ahojte pracujuce mamicky. Mam 2 male deti a pracujem na 75% uvazok a som odpalena. Doslova vysata z energie. Je vikend a ja nic nevladzem. Bezny den u mna je, rano o 7 vstavame, ranajky, obliekacka, 1 dieta do jednej skolky, druhe do druhej skolky. 8.10 otvaram pocitac, 11.40- 12.20 sport- zabehat/ bicykel- mam kancelarsku pracu. 14.30 koncim, smer skolka, vyzdvihnut deti, smer ihrisko, detsky kutik, cokolvek kde sa deti vyblaznia a ja najem. 17.00 prichod domov, deti prebera tata do 20.00. Ja riesim domacnost, upratovanie, osprchujem sa, trochu poodychujem. Trosku pokreslim s detmi, so starsim priklady, dat oprat, susicka. Vecer na uspavanie sa striedame, deti do 15min mrtve, o 10 chodim spat a som brutal vycerpana

gab
12. feb 2022

jasne, ze si vyflusnuta, ked nemas zelezo, ved to je jedno z najdôlezitejsich veci v tele, potom ti nemôze ani okyslicena krv poriadne prudit telom a chyba ti energia.Su aj ine formy zeleza z ktorych nezapeka a pomôzu. A hlavne je dôlezite dat do poriadku travenie, pretoze ak je malo zeleza v tele, znamena, ze creva (okrem ineho su nasou imunitou) nevedia vstrebat ziviny z potravy. Z mojich skusenosti je vyborny nahrin z justu. Plus k tomu probiotika pre crevnu floru.

autor
12. feb 2022

@aurora33 vsak sa ich aj snazime kvalitne unavit 😉

majki_ki
12. feb 2022

Ja som to mala podobne, teda, že som bývala unavená a hneď mi z krvi zistili anémiu a pľúcne chlamýdie, ktoré práve vyčerpanosť spôsobujú

autor
12. feb 2022

Tak asi ste mali pravdu, dala som si a ne to podstatne lepsie. Bola som v lekarni a tam mi dali novoferrin a ze obden teda

derdia
12. feb 2022

Skus Tebokan. Mna vratil spat do zivota. A nehovor hned nie, ale najskor skus. Par dni staci aby ta presvedcil, ze ti vrati enerrgiu a silu...

autor
12. feb 2022

@alana1 ale ano, chodim obcas lyzovat, aj nakupit si handry, aj kozmetika, aj kadernicka, raz za tyzden si nieco doprajem.

autor
12. feb 2022

@travelllerka ja sportovat musim, 6hod som za pocitacom, tych 40min je aero alebo posilnujem

beata_k
Odpoveď bola odstránená
travelllerka
12. feb 2022

Nič nemusíš, len umrieť musíš, keď už len o to ide 🙂 ja by som tvoj režim nezvládla a to mám krvný obraz ukážkový. Ale ty sa poznáš lepšie, to ja len súdim podľa seba. Pri deťoch som musela svoje tempo zvoľniť, ja nie som typ človeka, čo toľko vládze.

sapetka
Autor odpoveď zmazal
sapetka
12. feb 2022

Detom sa nic nestane ak ich den dva nechas dlhsie sa pohrat s kamosmi v skolke.. a ani nepotrebuju aktivny program lazdy den po skolke. Zober ich domov a nech aa hraju same spolu a ty vyloz nohy a daj si kavu

vilma7
12. feb 2022

Tak ja pomaly závidím, koľko času máš pre seba...ten chýba aj mne, hneď by som si išla zabehať. Manžel je s deťmi stále keď som v práci, škôlka len do 12.00 a dcérka má len 2.5 roka.
Možno si len z tej rutiny vyhorená, alebo ja neviem.

autor
12. feb 2022

@travelllerka dakujem za nazor. Ja som si vzdy myslela, ze niektore zeny davaju omnoho viac ako ja. Preto mam pocit, ze az taku unavu by som nemala citit

laila22
12. feb 2022

@janinah ďakujem, Google by mi nenapadol. Skôr som chcela skúsenosť z prvej ruky, keď si to vyskúšala, ale nemusíš sa už obťažovať. Ďakujem.

janinah
12. feb 2022

@laila22 škoda,že si nepoložila konkretnu otázku...lebo písať aj 100 riadkov ako odpoved na otázku ,aby som napísala niečo bližšie o melase sa mi ozaj nechcelo,info sa dá predsa nájsť

zuzanockamt
12. feb 2022

@derdia Koľko miligramový Tebokan? Ja mám 40 mg, ale ešte som nenabrala odvahu.

saja1
12. feb 2022

Ak nepomoze zelezo, skus spanok poobede. Ja byvam velmi unavena, kvoli inej diagnoze (alebo lenivosti, tazko povedat 😅), a vtedy si proste lahnem po praci kym nejdem do skolky. Deti su male len raz ale oni su male aj poobede aj cez vikend aj cez prazdniny 🙊 a urcite sa im vies lepsie venovat oddychnuta. Ja vidim na sebe, ked som unavena, nemam vobec energiu, po malej viac stekam, namiesto vysvetlovania atd... ale teda ona je rada v skolke, tak zalezi aj od toho 🤔

derdia
13. feb 2022

@zuzanockamt ale prosiim ta ved to je cisto ginko. Ja ho beriem mam 33 aj mama ho berie aj sestra ho berie. A ja len dufam, ze nenastane den, zebyho prestali vyrabat... Co som ja vyskusala dopnkov aby som konecne dokazala fungovat... A nikdynic. Toto zabralohned v prvy den. To ti len prekrvi mozoog, nervy, a budes sa citis ovela lepsie. Skodit to neskodi, tajze sa nemas coho bat. Ja som sa na to pytala slvelej dr, s ktoroupracujem, povedala ze je to len prirodn pripravok, ale proste silny vytazok. A ze mi nehrozi absolutne nic a zeked pomaha mam sa tesit🙏🙏🙏😊

derdia
13. feb 2022

A estejedna vec pomaha, vylucit internet ako sa len da....

autor
13. feb 2022

@saja1 ja som medved, spim vzdy ked zacitim, ze mozem. Vzdy ked spia deti cez vikend. Ja dokazem spat aj 13hodin v kuse

autor
13. feb 2022

@vilma7 beh je pre mna take moje, mojich 30-40min denne

monymony1
13. feb 2022

Melasa trstinova je bohata na zelezo ale je aj zelezo ktore nezatazuje zaludok prirodne vola sa globifer forte

snezienkaaa82
13. feb 2022

Každá, z nás sme určite unavená. Ja pracujem, t
mam skolkarku a druháka a ešte si robím aj vš. Keď sa chce, dá sa. Skus ten narosan, aj mne pomohol.

lasoli
13. feb 2022

@zuzanockamt a preco musis skoro vstavat?Prepac ze sa pytam tak sproste ale to si nvm predstavit ani nikdy nevhcem,ked som bola v skole som musela vstavat o 3:40a bol to iny zabijak.Mas ozaj moj obdiv.

andreina27
13. feb 2022

Na štítnu zlazu sa robi osobitny odber krvny obraz neukáže.hormon stit.zlazy sa rieši z krvi.tak som sa trapila aj ja asi 9 rokov az som sama vyguglila co mi je už som spavala 12 hodin .dnes som bez s.z.na liekoch vdaka našim preventivnym prehladkam.odporucam riešiť .kym nie je neskoro.

lasoli
13. feb 2022

@vilma7 tiez si myslim ze z tej rutiny,hl aj ked male deti,predsa je to rano urevane,nevhce to vstavat a tak,poobede deto,zo skolky urevane,potom rychlo doma robit poriadky,mslim si ze nieje toho az tak malo.Ale ked sa to ostatnym zda malo,nvm.Asi ozaj su tu velmi take akcne zeny;)

ingush616
13. feb 2022

Ja beriem globifer, nie každý deň. Je to iný typ tabletky železa, garantovane nezapeka.
Keď si nedám železo som tiež veľmi slabá, unavená.

lenko
Autor odpoveď zmazal
ouwecka
13. feb 2022

No to je dost určite je ten kolotoc náročný,take vyhorenie,treba si najst cas na seba,strava je zaklad ,dobra,aby si mala energiu

maminkadeticiek
13. feb 2022

1.Deti treba naucit maximalnej moznej miere samostatnosti primeranej ich veku-odporucam knihu Samostatne dieta alebo ako sa stat lenivou mamou.
2.Nemusis,zdoraznujem NEMUSIS mat upratane ani uhodene kazdy den.Ja som bola na seba narocna pri 1 dietati.Odkedy mam dve,podotykam velmi pohodove nenarocne deti a pracu na 100 % uvazok a skolacku k tomu,tak si poviem sral to pes.Minule mi muz hovori,ze sa mu zda ze je tu strasny bordel a to on nie je na poriadok nejak extra.Ale kedze ho ani toto uvedomenie nepriviedlo k tomu,aby sa zdvihol a pomohol mi,tak som si len pripomenula-sral to pes.Ovela dolezitejsie je pre mna,aby moje deti zaspavali v mojom naruci ako to aby bolo upratane.
3.Velmi ma nedavno inspirovala a povvzbudila vo chvili,ked som mala pocit,ze nemam silu venovat sa nicomu navyse jedna znama mamicka tu z MK viacerych detu,ktora pisala,ze deti nepotrebuju po skole/skole utekat von a program.Jedine co potrebuju je cas straveny v objati s mamou.Toho sa drzim.kde tu sa zahrame clovecko,plny kurnik alebo double,ale inak sorry,nie som animatorka.Mam toho fakt dost.Cez vikend ai to vynahradzame,vypiname budiky,ideme na turu,zahrame sa.
Ulahci si zivit,ako je to len mozne.Naozaj nic nemusis.
Ja som sa vcera len smiala ze vdakabohu ze sme mali navstevu,inak by tu bolo aj mesiac nevysate 😂