Mám dve malé deti, pracujem a som unavená
Ahojte pracujuce mamicky. Mam 2 male deti a pracujem na 75% uvazok a som odpalena. Doslova vysata z energie. Je vikend a ja nic nevladzem. Bezny den u mna je, rano o 7 vstavame, ranajky, obliekacka, 1 dieta do jednej skolky, druhe do druhej skolky. 8.10 otvaram pocitac, 11.40- 12.20 sport- zabehat/ bicykel- mam kancelarsku pracu. 14.30 koncim, smer skolka, vyzdvihnut deti, smer ihrisko, detsky kutik, cokolvek kde sa deti vyblaznia a ja najem. 17.00 prichod domov, deti prebera tata do 20.00. Ja riesim domacnost, upratovanie, osprchujem sa, trochu poodychujem. Trosku pokreslim s detmi, so starsim priklady, dat oprat, susicka. Vecer na uspavanie sa striedame, deti do 15min mrtve, o 10 chodim spat a som brutal vycerpana
Ja odporucam Floradix sirup na zelezo, tabletky aj mna zapekaju, preto ich neberiem a tento sirup si neviem vynachvalit, aj dcere ho davam, spokojnost.
mne teda pride pochopitelne, ze si unavena. Ved mas ten den uplne nabity. Ako tu pisu, ze to mas nejako malo a mala by si byt ako ryba, no tak ja som asi z nejakej inej planety. Tiez by som bola kantare 😅 Ale ja som nikdy nebola aktivny zajac duracel, ani ked som bola mladsia. Vzdy som bola lenochod, knihomol a kavickar. Ked vidim, co robia ostatne mamicky na IG alebo konikovi, tak mi je jasne, ze ja by som na to potrebovala stroj casu 😂
@kittykat22 😂 tak to sme asi rodina...ja mám obdobia kedy dám aj viac ale sú to len o obdobia pár týždňov a vždy prejdú 😆
Ja mam dobrú skúsenosť s Ferrofortis.
MELASA nezapeka a je skvela, lepšie zaberá ako lieky
Ahoj, necitala som všetko, tak mozno to odznelo. Celiakiu ti vylúčili? Mas anemiu a nemusi byt žiadny iny priznak, ani s travenim, najmä u dospelých sa ta choroba sprava ako chameleón. Dala by som si aj na to zobrat krv. Ale určite nerobit pokusy s vysadzovanim lepku, len otestovať.
Ja som nepochopila do kedy robíš. Ak teda do tej 11,40?
Tak to zavidim.
Ja robím do 15 škôlka a muž mi chodí o pol ôsmej domov
Dojčim ešte v noci áno skoro 3 ročnu, stíhaš ešte šport, máš čas, okolo seba, chodíš relatívne skoro spať ak si není taky tip, že večne unavená tak smer doktor.
Podľa mňa máš jednoduchý deň.
Ja prichádzam s deťmi koľkokrát o pol siedmej z vonku
Aj z Justu čučoriedková sirup mám už veľa zákazníčok a každému pomohol. Kľudne nájdi niekoho v okoli kto ti ho objedná môžeš piť kľudne s deťmi naraz. Pri anémii je únava bežný jav
Môže to byť malo železa. Ten režim sa mi zdá celkom v poriadku. Spis dobre? Ak áno, tak asi nie je niečo v poriadku. Máš dosť spánku, relax, aj pohyb.
Ako ti radi pribinak Floradix a veľmi podobný je od finclubu. Nerieš iné zdravotné problémy,kým vieš,že máš málo železa a to neriešis
Nenech si namluvit, ze toho delas malo. Delas toho dost a neni nic neobvykleho na tom, ze jsi unavena.
Neverim superzenam, ktere tady vypravi, jak si leta fici na 110% a neciti se chvilema ko.
Jsou to vsechno faze, clovek neni nastaveny na to, aby podaval konstatni vykon bez vykyvu, at se jedna o jakekoli odvetvi.
Mozna potrebujes zmenit zajety stereotyp, vypadnout s muzem nebo sama tu a tam nekam uplne bez deti, nebo zavest jednou za cas „valeci den“, kdy se po vyzvednuti deti ze skolky nebude delat proste nic. Par veci sice nebude hotovych, ale za jeden den se toho az zas tak moc nenakupi.
Taky je treba mit na mysli, ze ani zimni obdobi tomu vsemu neprispiva, clovek jede na sve energeticke zasoby. Zeptej se lidi zijicich v severskych zemich, jak silny vliv ma tma a zimni obdobi na jejich fungovani.
Az budou zase delsi dny, tepleji a vice svetla, hned budes mit po celem dni jiny pocit.
Ono se to zase rozhoupe tim spravnym smerem, neboj 😉
Bud na sebe hodna, usmej se na sebe , podekuj si vecer za vse, co jsi zvladla a pochval se!
Zdravím. Verím, že ti niektorá z rád ohľadom železa pomôže, že ti niečo z toho bude vyhovovať. Ale za mňa, závidím ti tvoj denný režim, fakt 😁 Mám dcéru o ktorú sa 5 rokov starám sama, už má 7 rokov. Narodila sa mi počas štúdia na VŠ vo 4. ročníku, aj som popri nej študovala, dokončila školu, dorábala som si ešte 3 roky ďalšie vzdelanie v sobotu, popri tom som sa rozvádzala, pracovala na 100% úväzok a pripravovala sa do práce. Moja pracovná doba začínala 6:50 a to som tam ešte 30 min musela dochádzať, za každého počasia. O tom, že mi nikdy nikto dcéru nevyzdvihol z jaslí alebo škôlky, o tom ani nehovorím, o 3-4 hodinkách, kedy mi manžel vezme dieťa už vôbec nie. Doteraz nechodím spať skôr ako o 00:00. Mala som chvíle, keď som padala z nôh, vtedy ma zachránil víkend dcéry u ocka 😁...ale tak nejak som si už zvykla. Čím ďalej je to jednoduchšie, dcéra je staršia, chodí do školy, našla som si inú prácu kde začínam o 7:30 (ale zase dochádzam)... nepíšem to v zlom aby som nejako dehonestovala tvoj problém, naozaj ti prajem veľa síl. Len sa možno máš veľmi dobre a si rozmaznaná 😁 a nezažila si, čo sú to sračky a totálne vyčerpanie kedy si jednoducho nemôžeš dovoliť ísť ľahnúť o 10hod a vstávaš o 5-6hod, lebo proste musíš. Ani ti takýto život neprajem. Nech pomôže železo, všetko dobré 🙂
Ja mam nieco podobne, niekedy som taka unavena ze sa nedokazem postavit z gauca. Krvny obraz mam ukazkovy. Zacala som brat 2x denne (a hlavne po sporte) taky mix kvapiek, magnezium, potasium,sodium a kalcium chlorid a mam pocit ze ma to nakoplo. Tak isto som si dala oddych od cvicenia (mesiac) lebo namiesto povestnych enforfinov mi to zobralo vela energie.
S branim zeleza bud opatrnejsia, hlavne ak krvny obraz ukazal ze ho.mas dostatok. Konzultuj s lekarom. Mne neodporucala brat.
@lenko obdivujem ta. A drzim palce
@sapetka ja viem. Je to skor naozaj, ze som s nimi rada. Hlavne ked ich cely den nevidim
@maminkadeticiek palec hore.
@kittykat22 asi tak niak... nechapem to tiez, niektore robia 8hodin, cestuju do prace, muzi na tyzdnovkach... no ja uz by som bola hore znackami
@sono2 pracujem z domu. 11.40 chodim sportovat na 30-40min, bud rychle tempo beh alebo bicykel, alebo doma cvicim- mam fitko. 12.20 -12.30 uz sedim osprchovana za kompom a robim do 14.30-14.45 max, 6hodin denne
@ailiba spim ako mrtva, mozu delobuchy strielat, ale ja tak spavam odjakziva
@elzu dakujem, asi som toto potrebovala pocut! Zelam vsetko dobre
@lenka9583 dakujem a drzim palce, si silna
Práca za PC všeobecne vysáva kopec energie. Ja študujem externe a mna neskutočne unavuje, keď robím a teda musím robiť za PC..., skus doplniť vitaminy, napríklad pangamin
@lavender273 zekezo je u mna problem odjakziva a nizky cholesterol. Nizky cholesterol je vraj kvoli cviceniu, to neni az taky problem. Kvoli tomu zelezu ma pocas tehotenstva hospitalizovali, uzivala som pocas urciteho obdobia velmi vysoke davky. Vysadila som to hned ako som porodila. Preventivky mam pravidelne a zelezo je tam vzdy pod hodnotou. Viem o tom, byvam bleda, casto ospata. U mna je to tak, ze su obdobia, ze idem ako motorova mys a potom ma po tyzdni na 13hodin vypne, ze uplne. A mavala som to aj ako bezdetna. Ja som bola schopna o 6 zaspat a rano o 8 vstat.
@elly23 to je pravda, ale IT je pre mamicky jednak nadstandardne ohodnotene a na druhej strane naozaj nemusis travit cas dochadzanim
naozaj to nemyslim zle voci inym mamickam, ale strielat tu od brucha pripravky a diagnozy, to chce naozaj odvahu, aku ma jedine mamicka-laik na modrom konikovi. neodvazim sa posudit ta, ze ci robis viac alebo menej ako ine zeny - to je hnus, preco to takto porovnavat? Niekto vladze viac, iny menej, podla mna robis vela a mas toho na hlave vela, ale nepoznam ta, tvoju osobnost, tvoj zdravotny stav, atd, teda to, ze si unavena, moze byt uplne normalne, ale moze to byt priznak aj anemie aj poruchy stitnej zlazy, aj tisic milion dalsich veci, a uplne v pohode mozes mat aj funkcnu depresiu alebo inu poruchu celkom beznu u matiek, pripadne syndrom vyhorenia (ano, da sa mat aj z materstva, aj z prace, aj z neutichajuceho kolobehu). tak ci onak, je to nejaky znak, ze nie vsetko funguje ako ma, a sama si popisala ten rezim, tak mozno ti vadi prave ten... netusim. to, ze s tym ides medzi ine mamicky, ma nuti si mysliet, ze ti mozno chyba prave to - socialny kontakt, sucitna butlava vrba, porozumenie, prijatie, ocenenie toho, co robis. terapiu u psychologa odporucam uplne kazdemu, robi to ozaj divy 🙂 ale zase opakujem, moze to byt cokolvek, zverila by som sa aj obvodnemu lekarovi.
@venividivikinka mozno ako prva si nacrtla socialny kontakt. Mas pravdu, nemam kamaratky, nie som vobec oblubena, skor ma ludia vytesnuju, cize som zistila, ze je jednoduchsie sa ludom vyhybat. Vobec neviem o com sa rozpravat s mamickami na ihriskach, vlastne ja sa venujem detom, ked som s detmi a nie som velmi socialny clovek. Ano, mas pravdu, chyba mi priatel, ale tym ako zijem, je velmi tazke sa zaradit.
Ber železo
Ja ked mam, anemiu som ubanat tak, ze nic nevladzem🙄
Inak presne, clovek ma stavy, pri anemii akoby mal pomaly adhd a potom utlm.
Inak mne velminpomohlo, ze ked som dosiahla normub zeleleza, brva vitamin C. Onnpomaha zelezo vstrebavat. Stacilo mi jest stravu bohatu na zelezo a bralasom C a pekne som z tej stravy to zelezo absorbovala.
@venividivikinka Nikto tu nestrieľa od brucha diagnózy. Sama autorka napísala, že je anemická. A napísala aj, že železo neberie. Keď niekto napíše, že niečo neberie, znamená to, že vie, že by to mal brať. Zrejme od lekára, ktorý jej ten krvný obraz robil. Tak sa upokoj a nabudúce si radšej najprv prečítaj, čo sa tu píše, kým začneš posudzovať, že sa mamičky laičky z modrého koníka opovážili autorke niečo poradiť.
Ja len este k tomu zelezu dodam. Skus sa vysetrit na celiakiu. Niekedy jediny prejav celiakie e zhorsene vstrebavanie zeleza a teda anemia. Ak to bude v poriadku tak super. Mlieko tiez zabranuje vstrebavaniu zeleza. Ak casto konzumujes mliecne vyrobky moze aj v tom byt problem. Ja osobne to mam tak - vysadim mliecne vyrobky na nejaky cas anemia sa mi upravi. Vratim ich naspat aj anemia sa mi tiez vrati. Najma ked beries tie doplnky teraz so zelezom....tak ako pisali vyssie mamicky, treba pridat vit C a 2 hodiny pred a potom zeleze nekonzumovat nic mliecne. Ta unava a spavost je urcite z tej anemie. Drzim palce nech sa ti to co najrychlejsie upravi 👍

GLOBIFER je forma železa, ktorý nezapeka, maju na to štúdie a ma veľmi dobre uvoľňovanie, oproti sorbiferu alebo maltorferu..
Je síce drahší, ale pociitis rozdiel za pár dní doslova, a potom si ho môžeš dávať každé tri dni, alebo pred/ po menštruácii napríklad..
Určite si ho kúp 🤷♀️👍