icon

Mamičky chlapcov

17. aug 2022

Ahojte mamičky. Tie ktoré máte len synov, stretávate/ stretávali ste sa s poznámkami tipu “škoda, ze druhé nemáte dievčatko” alebo “tretie bude určite dievča” a pod,? Som tehotná. Pohlavie neviem, ale mám tusaka na chlapca. Okolie má doslova “bombarduje” tými vetami. Ako reagovať? Kazda zena túži po dievčatku, ale mne by ani druhý chlapček vôbec neprekážal. Vraj silne ženy rodia chlapov, chlap je nositel mena a udržiavateľ rodu, mne by nikdy nenapadlo atakovať matky, ktoré majú len dievcata, ze im vymrie rod, lebo nemajú chlapca 🙈🙈 Ale mamičky dievcatiek furt budú útočiť na chlapcov. Len tak si vylievam srdce, nic víc.

zojanka
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
17. aug 2022

Je to aj presne opačne. Ja mam 2 baby a každý ze 3 bude určite chlapec, ci nedáme 🤣
Prvú som chcela babu, to jednoznačne, druhe som myslela ze bude chlapec, ale pravdu povediac, potešila som sa opäť dievčatku. 😇

ankare
17. aug 2022

Ak budeš mať ďalšieho chlapca, povedz: budem ako kráľovná, moji chlapi má budú obskakovat. Alebo, že si rada, že nemiesas pohlavia, budú po sebe dediť veci a môžu mať aj spoločnú izbu. A vôbec.... Nikomu nemusíš nič vysvetľovať. Všetko je tak, ako má byť. Držím palce!

portret7
17. aug 2022

Je to iba snaha o konverzaciu, ludia chcu byt iba mili, je im uplne jedno, ci budes mat chlapca alebo dievca😉takze priprav si pre nich nejaku vtipnu odpoved, napr. pracujete na vlastnom futbslovom time a pod😉

kassandra25
17. aug 2022

Ja vobec nikdy nepochopim, ako moze niekto povedat, ze chce mat iba chlapca, iba dievca. Ved ine to nemoze byt. A robit v tom akekolvek rozdiely je extremne hlupe. Priroda to rozhodne. Mozes mat aj 2 synov, ale z nich ti obaja mozu byt ako baba, alebo minimalne jeden posobit ako ustrasená bábka a mozes mat dievca, ktoré bude ako taký chalan, chlapcenský typ. Naco sa tu zamyslat, ci niekto tuzi a netuzi po dievcati, ked ma iba chlapcov a keby mal iba dievcata, bude tu vypisovat od ziarlivosti, ze netuzi mat vobec chlapca a keby mal kombinaciu dievca a chlapec, uz len to by bolo sväté a svätoborné. A ci je niekto podla tupych reci silna zena, ked ma chlapca a chlapcov, som v nemom úzase , ako keby som pocula moju tupu svokru, ktora vyrypuje a uchyli sa ozaj ku vsetkemu. Ver tomu, ze vsetko je na nieco dobre. Ak mas dievca, porobi ti v domacnosti - ak naucis, ak mas chlapca, ktory nie je ako dievca - porobi ti technicke veci, na ktore aj sam pride alebo vybada, ako sa co robi. Tieto prihluple temy o len dievcati a len chlapcovi , pripadne sa tasí niekto kombinaciou aj aj - to je tema pre tupe rypajuce babky, ktore nemaju uz ozaj co a ako do ostatnych vyrypovat, lebo oni to tak nemaju a myslia si, ze len to ich je to naj.

kabinka11
17. aug 2022

Mam dve dcéry, po synovi som nikdy netúžila a keď mi po druhej dcére niekto povedal, že ešte do tretice, tak som povedala, že keby mi niekto zaručil ze to bude znova dievča, tak by som sa dala nahovoriť. A bolo po debate...

7miriam77
17. aug 2022

Ja sa priznám bez hanby, ze od momentu ako som zistila, ze budem mamickou,som tuzila po dievcatku, velmi moc, a aj mi to vyslo 🙏...No s vedomím,ze uz druhe dieťa mať nebudem...keby som chcela velku rodinu, tak neriešim

janko77
17. aug 2022

Áno ja som túžila po dievčatku doma sme boli štyri sestry a piaty bol brat 😁No ja mám doma dvoch synov a túžila som po dievčatku a aj ho mám minulý rok sa mi narodila dcérka a som najšťastnejšia mamina mám všetko nič viac mi netreba len aby nám zdravie slúžilo ♥️🥰🙏

dankabetka
17. aug 2022

Ja som vzdy tuzila po chlapcoch a teda chlapcov mam... ale taka storka: lezim na ultrazvuku s druhym mimi a doktorka uplne nestastna "vy uz mate syna, ze? " vravim jej, ze ano mam...a ona na to " tak Vas asi sklamem, ale aj druhe bude chlapec" tak pomaly mi to oznamovala, uplne smutna 😅 a ja som skoro z koze vyskocila od radosti, ze chlapcek to bude...ona mi na to " ja som sa Vam tak bala povedat, ze zas chlapcek" ze kazdy chcem parik😀 a ja stastna ako blcha....a doteraz som , ze ich mam 😘

janka1011
17. aug 2022

Jojoj stretávala som sa s takými poznámkami a pekne často. Teraz sa nad tým smejem, ale vtedy mi nebolo všetko jedno. Také tie klasické - zaseeee chlapeeec??? ; joj tak to nevyšlo; nevadí, tretie bude dievča; no čo už, nech je zdravý...a bla bla vkuse pred pôrodom, po pôrode, no furt. Teraz sú už veľkí a hocikedy počujem - no ešte vám tretie treba, ešte dievčatko 😂 Samozrejme najväčšie frajerky sú tie, čo dievča majú, tie najviac komentujú.
Ináč, môj názor je, a nikto mi ho nevyvráti, že KAŽDÁ JEDNA žena v kútiku srdca túži po dievčatku, vrátane tých, čo kričia že nie.

amelia89
17. aug 2022

Boze baby ved klud. niekto to ma potrebu riesit. navyse autorka je tehotna a nevie co caka tak mozno aj hormony hraju roku.

ze len silne zeny su mamy chlapcov je obviously debilina ale pre krista zas nemusi sa kazdy hned kazdeho slovicka chytat a hadat sa.

moja segra ma 2 baby, je to silna zena tiez 😊

na svete su dolezite obe pohlavia nie ? ja neviem ako mat dievca je tiez urcite super, ale moje netere su rovnake harakiri ako moj chalan a do buducna vidim rozdiel len napr v prezivani tehotenstva dcery/nevesty - to je asi ine.

ale ked si normalna zena tak mozes byt aj normalna svokra a mat super vztah.

kris_tin257
17. aug 2022

Ja som druhýkrát tehotná doma mám jedného chlapca a veľmi chcem aby aj druhý bol chlapec, zatial som sa s takými komentármi nestretla lebo v okolí väčšina vie že ja dcéru moc nechcem 😋

miroslava21
17. aug 2022

Neber to v zlom, to su len take poznamky v ramci konverzacie. Clovek to utrusi, ale pochybujem ze ked skonci rozhovor tak dotycny clovek to preziva dalej alebi ti chce zle. Viem, ze teba sa to mozno dotkne, ale fakt za tym nic nehladaj. Ja mam dvoch chlapcov, keby cakam tretieho syna tiez si sama sebe poviem skoda ze nie dievcatko, ale jasne ze hlavne je aby bolo zdrave.

sella38
17. aug 2022

Mam dvoch chalanov a odpovedam, ze ja si uz pockam na vnucku 🤪

lalala94
17. aug 2022

@janka1011 nie, naozaj každá jedná žena na svete netúži po dievčati. Kopa žien je sklamaných, keď sa dozvedia, že čakajú dievča, ale tak časom sa s tým zmieria, lebo však aj tak sa to nedá ovplyvniť, čiže nemá zmysel sa utápať v ľútosti. ;) Ja mám dcéru a vždy som si hovorila, že ak raz budem mať deti, tak budem mať určite syna. Pre mňa bol chlapčenský svet bližší a hovorila som si, že by som bola dobrou matkou pre chlapca. To je iba také klišé, že každá žena túži po dcére. A aj na to som prišla na tomto fóre. Kým som sem neprišla, nevedela som, že ženy tak veľmi túžia po dcérach. 😀

nevenka
17. aug 2022

@portret7 tiez si toto myslim, ze ludia to nemyslia v podstate nijako zle.
My sme mali prveho chlapca a druhe, ked ame cakali, tak automaticky vsetci predpokladali, ze bude chlapec, lebo u "nas sa rodia vacsinou chlapci", ale dievcatko by potesilo. A bolo to dievca. O to prekvapujucejsie bolo, ked sme cakali tretie...ze faaaakt? A to ste chceli? (Ved uz maju parik, nie? 🙂), no a stvrte je uz len dalsi bonus...👌

asfodelka
17. aug 2022

Od kedy sa mi narodil druhy syn, stale pocuvam od svokry o dievcatku. Lebo jej kamoska vidi buducnost a vidi v nej dievcatko. To je od nej pekne, ale ja uz netuzim po detoch...
Ak ma niekto otravuje otazkami o dievcatku, odpovedam, ze som rada, ze mam chlapcov. Nemusim dokupovat ziadne hracky, ani oblecenie, vsetko ma po prvom 😉 pri prvom som akosi vedela ze to bude chlapec a pri druhom som ani nerozmyslala nad dievcatkom 🤣 osobne som spokojna s tym co doma mam ❤

asfodelka
17. aug 2022

Odporucam clanok o tejto zene - ma 10synov a 11te dievcatko 🤣 https://somzena.sk/zena-porodila-10-synov-no-zi...

marzuz89
17. aug 2022

Okolie ta bombarduje takymi hlupimi otazkami a teba to obtazuje, ale zaroven sama robis to iste vetou - kazda zena tuzi po dievcatku. 😉

Nie, netuzi. Su aj zeny, ktore tuzia po detoch. Zdravych a bez preferencii ❤️

V tomto ja napriklad nedokazem pochopit, ako niekto moze byt sklamany z pohlavia. A s poznamkami o pohlavi som sa stretala a bola som naozaj znechutena 🙄 dokonca ked ti rodina povie, ze hmmm, mohlo to byt to a to...

7lenka11
17. aug 2022

ja som mala odjakživa vysnívané dievčatko - moju parťáčku.. nedávno, keď som otehotnela, tak som bola takmer na 100% presvedčená, že to bude chlapček a úplne som sa s tým zžila.. no a podľa lekára to bude na 80% dievčatko... ja som si teda prešla oboma fázami - túžbe po dievčatku aj po chlapcovi.. a teraz, keď vieme, že to bude zrejme princezná, celá rodina sa z toho teší

andrejka1974
17. aug 2022

Ja mám takto chlapec ,dievčatko žiaľ zomrelo ako 4 mesačná,chlapec,chlapec a po 8 a pol roku po najmladšom dcéra a ešte posledná dcera

bashee
17. aug 2022

Ja mam chlapca, druhe nechcem ale svokra vraj hovorila s vesticou a druhe bude dievca. Vyslo jej zatial vsetko co sa nas tyka. Ak sa teda nahodou ocitnem druhykrat na gynde na sone a budu sa ma pytat ci chcem vediet pohlavie, len mavnem rukou a poviem, ze viem ze je to dievca. Ten pohlad lekarky si vychutnam 🤣

h2
17. aug 2022

"Každá žena túži po dievčatku" je blbosť. Ja som chcela chlapca a som šťastná, že ho mám. Keby som mala mať ďalšie, chcela by som zase chlapca. Čo si kto o tom myslí, či hovorí, mám srdečne u prdele.

euka210
17. aug 2022

Joooj, napocuvala som sa...treba dalsie a uz bude dievcatko, dievcatko vam chyba...mame 3 chlapcov. Najmensi ma dlhe mihalnice, ktore si zeny vsimnu...a v skolke ucitelka..."ty si mal byt dievcatko" 🤦‍♀️...zabila by som
Len sa obrnit.

tenerifka
17. aug 2022

ludia su strasni, ak by si mala prve dievca a cakala ako druhe dieta chlapca, tiez by sa nasli taki, co by povedali, ze skoda, mohli byt dve dievcatka ako kamosky....ludia si vzdy najdu nieco, aby cloveka zranili, neries......

bibina32
17. aug 2022

Prvý chlapec, druhé som chcela dievča a bol chlapec a tretie dieťa som chcela, už viac chlapca. A bol to chlapec. A áno stretla som sa s tým, že ľudia hovoria: ešte to dievča nám chýba. Povedala som im, že nechýba veď budú nevesty.😁

nikpa
17. aug 2022

No lebo mamičky dievčat si myslia, že to vyhrali lebo majú to lepšie 😄😀 a ty ,,chudinka,, máš len chlapca a ďalšieho nedajbože čakáš 🙄😄 Nechápem tie myšlienkové pochody, že všetci chcú len dievčatá. A úplne smutné je, keď sem píše volaka zrútena tehulka, čo práve zistila, že čaká chlapca 🤦😀 Tešme sa z toho čo máme, nie všetci majú to šťastie...

danulicek
17. aug 2022

Mám dvoch synov a áno, stretávala som sa s tým často. Pohlavie druhého babatka som poznala len ja, ale bolo kopec reči okolo toho, že musí byt dievka do paru. A po porode, že nevadi, budeme musieť mat tretie, aby bola dievka. Priznam sa, že ma to stvalo, ale len preto, že som tiež najskôr tuzila po dievčatku. Ale dvaja synovia sú to najlepšie, čo sa mi mohlo udiať a aj keď by som si k nim vedela predstaviť ešte jedno dieťa, nezáleží mi na tom, či chlapec alebo dievca a už mi ani tie reči nic nerobia. Ale keď to bolo aktualne, tak som na otázky, čo to bude, reagovala: verim, že babatko a nic ine. Na poznámky typu dievca: je mi to jedno, zelam si, aby bolo babatko zdravé. Väčšinou sa ľudia “cukli” a neriešili.

lucinka1988
17. aug 2022

vôbec nie je pravda, že každá žena chce dievčatko, minimálne teda ja som po dcére nikdy netúžila a mám 2 krásnych vytúžených chlapcov💙💙tieto komentáre som počúvala a počúvam doteraz, niečo v zmysle, že: "nevadí", keď sa ma pýtali, čo to bude a ja že druhý chlapček😃A ja na to, že: isteze nevadi, my sme chceli 2 chlapcov😀väčšina ľudí nemá v sebe ani trochu chochmesu, komentáre okolia ma už dávno absolútne nezaujímajú, je to skôr na smiech a vizitka toho, kto niečo take zo seba dostane von..Pre mňa/ nás je podstatné, že sme maximálne šťastní, spokojní a vďační ta našich 2 chlapcov. Neskutoční gentlemani sú to, ja sa pri nich cítim ako princezná a vždy som si to takto predstavovala😍

miadi
18. aug 2022

Mne to bolo dost fuk ake bude pohlavie chcela som nieco este specifickejsie .. Chcela som povahu ktora si sadne s mojou 😇a pri druhom som chcela aby sa mali radi a tiez ta povaha nech je fajn ., a splnilo sa a mam Obe pohlavia. A nechapem nikoho co je sklamany. Mne sa paci Aj ked je viac deti rovnakeho pohlavia. Nejak by som to na tvojom mieste neprezivala ludia take veci vravia len aby rec nestala v skutocnosti im je uplne jedno ake pohlavie to bude.,