Manžel nás opúšťa 3 mesiace po pôrode
Dobrý deň,
v piatok mi manžel oznámil, že od nás odchádza. Dôvod - neľúbi ma. Pred 4 mesiacmi sme mali svadbu, dcéra sa narodila pred 3 mesiacmi. Po pôrode bol stále stále v práci a na mňa prišlo popôrodné blues. Cítila som sa osamelá a robila som scény. Sme spolu siedmy rok. Snažila som sa ho presvedčiť, ponúkala som alternatívy, ako to zachrániť. Odmieta. Finančne sa o nás chce postará, aj za dcérou chce chodiť. Pýtala som sa, či má inú. Vraj nie. Je z neho workoholik, rieši len svoju prácu a biznis.
@oli18 je na živnosť, ale robí v jednej firme.
Mne sa to nezda ze az tak neskoro chodi domov,nemoze tam mat nejaku zakaznicku alebo spolupracovnicku?
@lubicaaaemmka číže forma ako zamestnanec, platený je ako živnostník. Ja chodím momentálne na reha cez poisťovňu a dopoludnia je to ozaj nabité starými pacientami. Pred koncom prac. doby chodia skôr mladší, aby z procedúry už nemuseli ísť späť do práce. V súčastnosti je toľko ľudí na rehabilitáciách, že personál nemá čas ani vypiť kávu. Ak by robil sám vo vlastnom, tam si objednáva pacientov na istú hodinu a tam by možnosť nejakého vzťahu mohla byť aj v pracovnej dobe. Ale ak robí pacientov cez poisťovne, kde sú návaly a sú tam viacerí kolegovia, ťažko sa to dá. Hlavne, ak chodí načas domov. 1x v týždni býva dlhý deň, do 16,00 hod.
@retatka áno, lebo ma veľa klientov. Je najväčší makac vo firme a ťahá ju. Ma za to veľké BENEFITY.
@oli18 chodí načas domov a sú tam okolo neho tréneri s ďalšími klientmi.
@77daniela77 je to bežný čas pre fyzioterapeutov, keďže ľudia môžu až po praci.
@lubicaaaemmka starí ľudia sú doma....
Ja si myslim, ze je unaveny. Ako pises, tak je dlho v praci, robi kazdy den, ziadny velky oddych, do toho aj magisterske studium, male uplakane dieta, co mu asi tiez neda uplne spat a este aj manzelka s rozhodenymi hormonami. Myslim, ze na chlapca to je vela a nezvlada to. Nechala by som ho tak, nech si co najviac oddychne, neryla by som moc do neho. Skor by si sa mala sustredit na seba a dat sa do poriadku po porode. Ano, ranil ta, nepocuvaju sa taketo slova lahko, no obaja mate teraz tazke obdobie. Skus byt na neho milsia, vyjadri mu podporu, povedz mu, ze vidis, ze ma toho vela a ze si tu pre neho. Skuste sa o tom v pokoji porozpravat, ked bude vhodny okamih. Chlap potrebuje pocut, ze je uzasny kazdy den. No ak pride unaveny z prace a najde doma este frustrovanu zenu s revucim deckom... nie kazdy to zvlada psychicky, nieto este 24rocny chalan. Asi si to predstavoval inak a vydesilo ho to....
To ale nehovorim, ze to mas ty lahke. To nie. Skor sa skus obratit na rodinu, priatelky, nech ta teraz viac oni podrzia. Pomozu ti, nech si aj ty oddychnes a mas lepsiu naladu, ked pride muz domov z prace. Muz ti teraz nie je moc velkou oporou, no ani asi ty jemu... musite sa to v novej situacii znova naucit. Zmenil sa vam obom zivot a chce to chvilku cas, kym si obaja nan zvyknete. Kazdy z vas to spracovava inak, tak trpezlivost a rozvahu vam prajem! 🙂 Ono sa to zas vylepsi 🙂
@lubicaaaemmka fyzioterapia je nejaky brutal biznis? 😁😁😁
Poslednu dobu narazam na taketo problemy mladych parov casto.
A vzdy si poviem, ze Bohu vdaka za mojho o 15 rokov starsieho manzela, ktory vie, co od zivota chce.
Lebo aby som vychovavala nejakeho rovesnika, nevybujaceneho, priposraneho zo zodpovednosti za rodinu, na to sa mam fakt prilis rada.
@h_petra to nezalezi od veku ale od priorit. Moj muz ma 26 ale je uplne inde ako jeho rovesnici.. Kym sa jemu smiali ze naco v 23ke ide stavat dom ked moze chlastat a byvat u mami, on makal fakt a staval svojpomocne domček. Obdobie "bujačenia" mal od 18 do 22 a potom skrotol zo dna na den.. Jednoducho nastavil si priority, dospel a isiel si za nimi. Ale fakt jeho rovesnici do dnes kazdy vikend chlastacka, zeny jak im pride, trava kde tu .. Proste deti.
Ja ti to poviem z druhej strany : máme ročné dieťa , 4 roky spolu a od začiatku spolu žijeme , sme manželia a všetko bolo plánované.. sú dni kedy ho priam nenávidím a chcem odísť a nechať ich samých ( áno matka roka ) ale stačí nejaká činnosť pri ktorej môžem relaxovať a oddychovať a vždy si uvedomím aké mám šťastie že ich mám a že je to úžasný človek a milujem ich nadovšetko... Nemusí mať inú , nemusí byť pravda že ťa neľúbi - možno je len toho na neho tiež veľa , predsalen musí zabezpečiť rodinu a áno my toho máme x krát viac ale to sú chlapi - soplík=umieram a tak isto to je aj so zodpovednosťou , teraz ju má aj za to malé a možno to ho preťažilo ;)
@h_petra keď ju robíš ako živnostník a máš klientov, tak áno.
@maciatkolulu starších ma ráno, poobede ma mužov a ženy, ktorí prídu po práci
chcela by som ti tu napísať jeden citát "Neexistuje na svete väčší klamár ako úprimne zamilovaná osoba snažiaca sa zachrániť vzťah, na ktorom jej záleží. Vtedy sa z nás stávajú priekopníci v klamaní samého seba, vo vytváraní falošných ilúzií, o ktorých pravdivosti nie sme ani tak celkom presvedčení, no nemáme silu vzdať sa ich." Takže keď je schopný opustiť matku svojho trojmesačného bábätka, tak ho nechaj ísť. Lebo muž ktorý ľúbi dokáže pochopiť všetky maniere a hormonálne pochody ženy po pôrode
nechapem.. ale stava sa.. totiz narodenie dietata vela zmeni.. mozno to nedal, je to sebec a nechce nic obetovat.... budes to mat zo zaciatku mozno smutne, ale ber to tak, že ak ti financne pomože das to..Je povinny na teba prispievat, nie len na dieta ! !! kedže si na MD, ma vyzivovaciu povinnost aj na teba,... kym nebudes pracovat, ale zas nie do 3r .... toho pol roka urcite, potom je to na dohode, kedže teoreticky po pol roku možes ist do prace, ale asi nepojdes...
Das to.. ja som sa rozviedla , ked mala dcera 2r... prezijes to, neboj.
My sme s druhym muzom 12 rokov , skoro 13... dcera bude mat v marci 4 a paradoxne, nam to dieta dost zlepsilo vztah, este viac nas spojilo... narodila sa po skoro 9rokoch a po porode sme sa aj vzali.. Uvidis, aj ty este niekoho stretnes, zivot nekonci, aj ked viem co teraz prezivas a mas pocit,že sa ti ruca svet. Ale ber to tak, že KAZDY KONIEC JE PRILEZITOST NA NOVY ZACIATOK 🙂 a možno aj lepsi
teraz citam, že si este robi aj magistra... no , zosypalo sa to na neho, dieta, stres, prebdene noci ( alebo aspon menej pokojne), skola, stres, praca.... nezvlada to..ale zas, je to ukazka, ako sa zachova, ked su problemy... nic moc
@tenerifka niekedy staci odist na dovolenku a oddychnut si a to staci. Poznam to podla seba - odidem na vikend bez rodiny a po navrate je ten den hned krajsi. A skusit manzela poslat na 2 tyzdne prec je lepsie, akoby sa mal zbalit a odist natrvalo - dat tomu tu sancu. Mozno nechce odist, len je unaveny - a ano, zena bola tehotna, zena porodila, zena koji, zena sa stara - ale pokial chce muz odist, tak je problem a treba ho riesit.
@lubicaaaemmka osobně si myslím, že prostě neustál příchod miminka a to že jsi měla poporodní blues. Chlapi kolikrát vůbec netuší, co to je a jsou v šoku, mají pocit, že přítelkyně je prostě hysterka a nechápou, že za to nemůže.. já jsem sice neměla poporodní blues, ale při první dceři jsem se nemohla zaboha rozkojit a furt jsem jen plakala, bylo to hrozné a na první šestinedělí můj muž nerad vzpomíná, protože jsem byla taky šílená. Ale on je dospělý chlap a miluje mě, vysvětlila jsem mu, že to není žádný naschvál, že to jsou prostě hormony a on, býť asi někdy se zatnutými zuby, se snažil pomoct, co to šlo. Tvůj partner je asi velmi mladý a nezralý a prostě to nečekal a tak se teď od toho snaží utéct,protože to je nejsnazší způsob. Dala bych tomu čas, možná bych ho vzala do nějaké poradny, aby mu vysvětlili, co to poporodní blues je, nebo mu dej něco přečíst. Každopádně bych mu připomněla, že svatbou se člověk zavazuje, že v dobrém i v zlém, v nemoci i ve zdraví atd. a ty máš teď prostě špatné období a potřebuješ jeho podporu pomoc. Ať si někdy vezme prcka do kočárku a ty se vyspíš, ať ho vykoupe, přebalí, přinese ti miminko v noci na kojení a pak ho uspí, ať vidí, jaké to je nespat a být úplně vyčerpaný!!! Netrvá to roky, pouze pár měsíců. Ty promysli, jestli tohle je vážně chlap, který tě podrží, kdyby šlo někdy opravdu do tuhého, třeba nějaký zdravotní problém atd. Ne nadarmo se říká, že miminko ten vztah opravdu prověří, zda je kvalitní a stojí na pevných základech!
A mimochodem i muži prý mohou mít poporodní depresi!
@ifava ani ja nechápem. Ak si nebol istý, nemal to hnať do extrémov.
Nechcem ti nahlodavat doveru, moja dobra znama robi takuto fyzioterapiu, je profesionalka, pomaly uz ako lekar. len vela klientov denne nezvladne, to sa neda fyzicky zvladnut robit masaze a terapiu denne od rana do noci. nie si stroj, aby sa toto dalo zvladnut. ruky potrebuju oddych a nielen ruky...
@kiwi3 urcite to nie je malo, bratranec je v tomto veku a uz 3 roky zenaty a maju syna..... to je o inom, nie len o veku..... dospieva sa nie len poctom rokov, ale najma tym, ake ma clovek/muz priority a ako je vychovany.... mna osobne "zarazilo" ze autorka pise, ze pred 4mes. svadba, pred 3 dcera, cize ta sa narodila a aj bola pocata mimo neho... takze svadba prisla, lebo "by sa to asi patrilo, ked uz mame dieta"..... dieta NIKDY vztah nezachrani, akurat urychli jeho rozpad, ak je to pripad, ze s tym vztahom treba nieco robit..... dieta ma prist do pripraveneho vztahu..... a je iks milion prikladov vsade naokolo, ze to tak je.....
@h_petra nie je to len vekom, poznam iks muzov, uz zenatych otcov, mladsich ako 30, s rodinami a detmi.... je to vychovou a vedenim doma
@zuzuliennka1 pravda. Jeho rodičia sa stále hádali a keď mal 18, rozviedli sa, doteraz sa brutálne naťahujú jeho rodicia a nenávidía.
@zuzuliennka1 problémy prišli po narodeni dieťaťa. Dovtedy sme boli absolútne šťastni.
@gabrielkaa ja stále hovorím, že je vyhorety. On ma mesačne odrobenych vyše 200 hodín

@lubicaaaemmka Nenapísala si, či je ako fyzioterapeut niekde zamestnaný, alebo má živnosť, priestory a podniká.