Manžel sa po narodení dcéry zmenil

michaela9090
1. nov 2023

Ahojte, chcela by som sa poradiť, či aj u vás sa to stalo….mám úžasného muža, pracovitého, so všetkým pomoze, môžem sa naňho spoľahnúť na 100%, ma aj svoje koníčky, v kt.ho podporujem, venuje sa dcére, je pre neho všetko.
Trápi ma však, že od kedy sa narodila, tak zabúda na mna, malo čo sa spolu bavíme, osamote nikam nepojdeme, každé ráno ju vybozkava, povie jej kopec krásnych slov a ja jakeby som tam ani nebola atd.
Momentálne mám tesne pred porodom druhého dieťaťa. Potrebovala by som, aby ma kus nie že polutoval, ale proste aspoň sa opýtal, ako sa mám. S prvou dcérou chodil vsade so mnou, teraz cestujem sama 60 km k lekárovi. Jedine sa opýta, že čo povedal. Proste berie to všetko automaticky. Ja sa snažím, aby doma bolo všetko tip top, nestazujem sa. Žijem si super život, ale toto ma trápi. Na jednej strane som stastna, že mám dokonalého muža, kt.všetok volny cas venuje dcére, chce byt s nami a neflaka sa, ale potrebujem aj partnera, s kt.sa môžem porozpravat.
Keď sa s ním o tom bavím, tak že čo riesim. Tak radšej neriesim.

lenka_vi1
1. nov 2023

No ono je to tak asi vo väčšine todin, keď prídu deti všetko sa točí okolo nich.

mikadooo
1. nov 2023

@michaela9090 daj mu to prečítať 🤷. Tvoje správanie voči nemu sa nezmenilo? Si rovnako pozorná voči nemu ako predtým? Ale teda aspoň raz za deň dva by sa mohol opýtať, ako sa máš...🤔. A ty jeho takisto, samozrejme.

anjelicek26
1. nov 2023

Ked potrebujes viac pozornosti, treba mu to povedat, ze ti chyba...vo vela rodinach sa vsetko toci hlavne okolo deti dlhe roky...

pininka1
1. nov 2023

Vo väčšine rodín je to rovnaké, navyše chlapi majú tendenciu keď vidia ze všetko zvládame a sme ticho nechať život plynúť. Určite pomôže rozhovor. Ja som vyslovene žiarlila na vlastné deti, keď som videla ako sa im muž venuje, ale zasa som radšej keď je to takto, akoby nemal zakopnut ani o nich, ani o mňa.

michaela9090
autor
1. nov 2023

@mikadooo no jasne, nie som dokonala… ale stále sa snažím napr.všetko urobit , aby sme večer spolu polezali, on zapne tv a ja aj keď dačo rozprávam, tak on len hm, áno, dobre… stále sa ho snažím potešiť maličkosťou, aj ja pridem a dám mu pusu, ale neda sa do nekonečna len davat a nedostávat. Sex spolu mame, fakt super, vtedy je aj dokonaly milenec, venuje mi všetku pozornosť, obcas príde a obijme ma, aj často rozpráva, že keď deti vyrastu, pôjdeme tak a tam….Ale proste inak celý deň sa spolu nebavíme, vie byt aj nepríjemný, keď chcem niečo od neho navyse čo sa stýka mna a mna to štve, ale neviem či sa mám zmieriť s tým , že teraz to tak je a neriešiť.

michaela9090
autor
1. nov 2023

@anjelicek26 no hovorila som, viac krát. Ale stále, že čo riesim aj sme sa pohádali kvôli tomu, akože keď držím usta, zije si každý svoje, je pohoda. Ale ja aj chapem, že teraz hlavne pred porodom potrebujem trosku empatie. Normálne ho nechcem ani k porodu….celý cas sa o mna nezaujima a vitazoslavne bude sa pýšiť ďalším dietatom….

michaela9090
autor
1. nov 2023

@pininka1 presne si to vystihla, doslova niekedy ziarlim. Na druhej strane dskujem Bohu každý deň, za takého chlapa, čo príde z roboty uťahaný a prvé čo sa venuje dieťaťu.
Asi to tak v živote je, že ženy iný na druhu koľaj a bodka

baboobchod
1. nov 2023

Kúp mu knihu 5 jazykov lásky, tvoj manžel je ideálny adept na prečítanie. On ti lásku prejavuje skutkami a trávením času, ty by si potrebovala skôr slová 🤷🏼‍♀️

michaela9090
autor
1. nov 2023

@baboobchod ženy chcú stále niečo🙈 ale áno, on by mi kupil hocico, ale ja len chcem, dobre ráno, aký si mala deň, čo si dáme na obed…. A nie len mechanické veci okolo domacnosti

tiezjedna
1. nov 2023

Aj mne by to vadilo a moc. Vôbec si neviem predstaviť, že by príchod detí mal náš partnerský život otočiť až takto hore nohami... Jasné, je to zmena, iná etapa života, to bez debaty, ale nemalo by to znamenať, že jeden druhého oduniete na druhú koľaj... My sme si s mužom vždy vedeli nájsť čas aj na seba, večer, keď sme to uhádzali, tak sme sa venovali jeden druhému. Máme to tak doteraz a hlavne sa vieme utrhnúť aj bez detí, len my dvaja, to je strašne dôležité. Zajtra zrovna letíme na 5 dní preč bez detičiek ❤

pininka1
1. nov 2023

@michaela9090 vo väčšine prípadov práveže ziarlia chlapi, že ich ženy dávajú na druhý koľaj, u nás to bolo naopak. Ja som si uvedomovala ze príchodom dieťaťa sme stále aj manželia, venovala som sa mu rovnako ako predtým, on už však prepol do modulu otec.

michaela9090
autor
1. nov 2023

@tiezjedna no úprimne, dcéra ma 2 a pól roka a neviem si sama predstaviť ísť niekam na noc od nej. Boli sme raz na svadbe a išli sme samy, ale spala doma. Len proste taká debata iná… a keď by som ho volala na rande, tak hej hej a nikde sme nesli. Ale minule ma napadlo, že musíme kupit nove stoličky do domu. Tak som navrhla, že dcéra je v škôlke, ja som už na materskej, tak či nepojdeme vybrat tie stolicky. Takze sme šli samy, boli sme aj na obed🤣 a ani nevie ako a bol idem na rande😅 a možno to aj viac riesimmpreto, že príde ďalšie dieťa a už to bude zase náročnejšie.

michaela9090
autor
1. nov 2023

@pininka1 asi by som mohla skusit, správať sa úplne ako pred tým, že ja mi dám každé ráno pusu, budem sa tulit a uvidime

tiezjedna
1. nov 2023

@michaela9090 jasné, pre každého dlhšie výjazdy nie sú. My máme už deti staršie, samostatnejšie, navyše najstaršia dcéra už je dospelá, takže je s nimi doma ona, postará sa, postráži, odvezie...👍 Ale vidíš, aj s banálneho nákupu sa môže vyvinúť dobrá príležitosť, tak ju skús nájsť častejšie 🙂 Chápem, že by si bola radšej keby takúto iniciatívu vyvinul on, ale možno to teraz bude viac na tebe. Neznamená to, že to tak bude navždy😉 Aj my si vzájomné chvíle užívame viac a intenzívnejšie, odkedy sú deti väčšie, jakmile aj posledná začala chodiť do školy (je druháčka), tak mám pocit, že od vtedy 👍

michaela9090
autor
1. nov 2023

@tiezjedna no toto mi vŕta v hlave a možno sú to sj predporodne hormony, že či sa to trosku ukľudní potom, či nás vzťah neochladne….
Ja nepotrebujem chlapa za zadkom, ale tiež som zena, čo chce mať trosku pozornisti

domkakvet
1. nov 2023

@michaela9090 co som zatial videla, tak to tak bolo vsade, hlavne prve roky, vobec sa nad tym nerozculuj a navod nejaku prijemnu atmosferu.

michaela9090
autor
1. nov 2023

@domkakvet no asi áno…. Ja viac menej som nad vecou, ale dakedy mi je to luto
Dakujem všetkým za podporu