icon

Potrebujem sa vyrozprávať

30. jún 2023

Ahojte. Ja len potrebujem niečo zo seba dostať. Ide o to že občas ma prepadnú blbé myšlienky. Mám dcérku..2 roky..je úžasná,milá,komunikativna a rada sa kamoší..ide o to že občas ja neviem kde sa to berie...možno keď vidím aká je doba...bojím sa že nebude mať kamarátov..bojím sa že sa s ňou v škôlke nebudú chcieť hrať,baviť atď..pritom je fakt úžasná keď sme vonka sú deti ktoré sa s ňou zahrajú ale aj také ktoré nie...a bojím sa,chcem aby bola šťastná a netrápila sa..aby nebola odstrkovaná..žijeme slušne chodí stále čistá,hygiena všetko v malíčku z tej stránky sa nebojím že by ju odstrkovali...aj jej povaha je krásna..rada šantí a tak...ale proste keď vidím túto dobu a čítam ako sa k sebe chovajú deti..mám o ňu strach..predsa len ja som mala tiež super kamošov a mám dodnes a robí ma to šťastnou..nebola som odstrkovaná...ja neviem prečo ma takéto myšlienky prepadajú...je naša jediná a vytúžená..robíme pre ňu všetko...ale sú veci ktoré nebudem vedieť ovplyvniť..inokedy som so všetkym pohode pôjde do škôlky kolektív paráda..ale sem tam ma prepadne toto a trápim sa..pozerám sa na ňu ako spí a plačem lebo sa bojím...nedokázala by som žiť so sebou tak že viem,že moje dieťa sa trápi..

pribinak
•
30. jún 2023

Hlavne svoje úzkosti a strachy neprenes na ňu. Deti citia nervozitu a úzkosti rodičov a zle to na ne vplýva

anjelicek26
•
30. jún 2023

Pozri s toho, co pises, si zamilovana do vlastneho dietata a je pre teba cely svet. Tak je to aj dobre a v poriadku. Na druhej strane si musis uvedomit, ze dojde cas, kedy jej proste musis verit a dopriat roztiahnut kridla, ist do kolektivu, najst si kamaratov a mat tie dobre - a kludne aj zle zazitky... pretoze to, ze nie je kazdy kamarat a ze nie je vsetko fer sa naucit musi, lebo ak ju budes chranit pred vsetkym, skonci ako naivna princezna a niekto to velmi zle zneuzije... Nemusis mat o nu strach, deti nie su ziadne potvory, ani tie dnesne... ono to s tych konikovskych "ihriskovych" a "skolkarskych" tem na fore vyjde, ze sa tam deju ciste katastrofy, ale nie... len ludia malokedy zalozia demu, aka je ich skolka fajn a kolko ma ich dieta kamaratov... ludia sa proste viac stazuju ako chvalia... a ako pise @pribinak horsie, dieta v tomto veku vnima emocie a reakcie matky na urcite situacie extremne vnimavo... ak ty pojdes smer skolka zo stiahnutym zaludkom "co vsetko sa mojmu zlaticku tam moze stat", tak bude mat s toho aj ona od zaciatku blby pocit...

dzulli1980
•
30. jún 2023

Vo svojom vlastnom záujme, navštív psychológa ... lebo svojmu dieťaťu viac ublížiš ako pomôžeš ... najdôležitejšie je to, aby Ti dieťa dôverovalo ... lebo v tomto detskom svete sa stretne s kadejakými deťmi, milými, sprostými, takými, ktorí jej ublížia ... rozprávaj sa s ňou, dieťa Ti povie, keď má problém a aj keď nepovie (moja dcéra je taká), uvidíš na nej, že čosi nie je v poriadku ... si mama, vnímaš ju ... keď bude zle, začneš riešiť, zasiahneš ... no nechaj ju žiť v reálnom svete, svojím strachom jej len ubližuješ.

0silvia0
•
30. jún 2023

Nemozes zit zivot za svoje dieta. Ani si ju nepriviedla na tento svet aby si jej stala nonstop za ritou.

miadi
•
1. júl 2023

Ved ani ty nie si s kazdym kamoska a nemas kazdeho rada. Je uplne normalne ze tvoje dieta zazije aj odmietnutie sklamanie smutok. O to viac si bude vazit vztahy s detmi ktore budu jej kamarati. Nemusi sa pacit kazdemu a nemusi ju mat kazdy rad. Tvoja uloha je naucit ju ze sa mà pacit sebe a mat sa rada. Ze je uplne ok ked ju Niekto nemusi , vzdy sa najde Niekto iny kto jej spolocnost oceni. A ze je lepsie byt sama ako v zlej spolocnosti.

domkakvet
•
1. júl 2023

Tvoje dieta to bude mat tak ako ty a tak ako my vsetci, niektori ju budu mat radi a niektori nie, aj ona niektorich bude mat rada niektorich nie, v zivote zazije zle aj dobre, ako vsetci.

heleninamama
•
1. júl 2023

Keď ti tu čítam, mám pocit, že každá druhá matka na RD patrí na psychiatriu. Fakt je u nás ten rodičák príliš dlhý, ženy z neho osprostievajú a riešia takéto a podobné hlúposti. A potom sa čudujú, že vychovali slabé, precitlivené a neschopné deti.

spadnutaslivka
•
1. júl 2023

prepáč, ale deti tieto veci potrebujú zažívať - aj neprijatie, nepochopenie, že nedostane všetko, a pod. ... Presne taký je život a oni to potrebujú pochopiť a naučiť sa s takými situáciami vysporiadavať - a na to sú tu rodičia, ktorí by toto už mali vedieť a naučiť ich to. Máš byť dieťaťu oporou, ale nemôžeš všetko riešiť za neho a od všetkého ho ochraňovať. Ani sa to nedá a ani to nie je správne. Lebo inak sa zosype pri prvom väčšom probléme.

rorino
•
1. júl 2023

Nepotrebuje sa kamarátiť so všetkými v triede,stačí pár dobrých kamarátov.A každý musí prejsť aj určitým sklamaním,a vyseparuje si ich.Moc si k nej pripútaná,ešte je maličká,tak je to pochopiteľné,ste asi stále spolu.Len nezabudni,že aj ona bude potrebovať roztiahnuť krídla a zistiť o čom je zivot.

zuzanaete
•
1. júl 2023

Je nerealne ocakavat, ze clovek prezije zivot v neustalej radosti a stasti. Ani my dospeli nevychadze vsetci v pokoji. Treba dieta sprevadzat ich trapeniami a nie ochranovat od vsetkeho.

marca12
•
1. júl 2023

Kazdy chce pre svoje deti to najlepsie a aby sa netrapili a boli stastne. Ale aj trapenie patri k zivotu a tym sa deti ucia a formuju sa. Vsetky tieto strachy prenesies na nu a bude z toho nesvoja. Nechci za nu vsetko riesit. A nech je akakolvek dokonala,priprav sa na to,ze nejake krivdy sa jej stanu. Nielen dnes,ale aj v minulosti boli deti krute. To neznamena,ze je nieco s nou v neporiadku. Nemusi mat xy kamaratov a nemusi ju mat kazdy rad. Aj s najlepsu kamoskou sa obcas pohada,ale treba sa vediet ospravedlnit a priznat si chybu. Nesmies ju chranit pred zlom,ale sprevadzat ju zivotom a ucit ako celit zlu a ako sa nezosypat z toho,ked mi zuzka povie,ze mam skaredy nos alebo skarede saty...m

dankanka
•
1. júl 2023

Aj mna toto obcas napadne. Ale potom si poviem, ze ved ma mna, nas, svoj pristav, kde bude vzdy prijata. A ze su ludia vselijaki a istotne si aj ona najde tych svojich..ale nastastie nemam tolko casu nad tym premyslat..a uz nemam len jedno dieta. To radim aj Tebe. Ak sa da, mat viac deti a jednoducho viac povinnosti, lebo Ti z toho prepne :D.

tanyag
•
1. júl 2023

Moju už skoro 5 ročnú tiež niektoré deti na ihriskach odstrkujú, len raz som musela zakročiť, lebo už to bolo neúnosné a pekne deťom na ihrisku vysvetlila, že kamarátiť sa s ňou nemusia, ale odstrkovať ju tiež nemôžu, keďže ihrisko nepatrí len im ale každému...od tej doby tie dievčatá mojú ignorujú, niektoré...niektoré sa s ňou pohrajú, ale vedu z toho nerobím...moja je taká, že pôjde za každým a chce sa kamarátiť, ale vysvetlila som jej, že nie každý musí byť kamarát a pochopila to, teraz keď vidí, že sa jej niektoré z deti nepozdraví, alebo jej vyslovene povie "TY NIE SI MOJA KAMARÁTKA" (a to píšem o deťoch 4-5 ročných), tak moja si to nevšíma a ide ďalej...má svojich kamarátov, kamarátky, s ktorými je každý deň a to jej proste stačí...deti sa nemusia kamarátiť s každým, je to síce nepríjemne pre rodiča, to je pravda, ale sú to deti...