icon

Naozaj sú chlapci takí nároční?

7. nov 2024

Zaujima ma vaša skúsenosť. Mám dcérku a teraz čakám chlapca. Strašne vela sa stretávam s reakciou typy "Joooj, to si užiješ". Veď uvidíš a podobné reči. Ako keby chlapec mal byť za trest. Je to naozaj tak? Že len krik, behanie a bitka?
Čo napríklad na vašich chalanoch milujete?

andrejka1974
7. nov 2024

Nezáleží od pohlavia aké veľa robí povaha mám troch chalanov a dve baby a každý je iný staršia dcéra tá bola ako novorodenec najhoršia nesprávala revala stále a najmladší syn o tom som ani nevedela

janka1011
7. nov 2024

Ale prosím ťa, že to vôbec počúvaš...toto sa absolútne nedá paušalizovať, je to o povahe a výchove. Ja som zase už toľkokrát počúvala o problémoch s dievčatami, že sú horšie ako chlapci...

autor
7. nov 2024

Ďakujem baby, prečítala som všetky odpovede. 💖 Taku pozitivnu emociu mi to dodalo. Ste super!

tiezjedna
7. nov 2024

syn je úplné zlato oproti najmladšej...takže asi tak. Nie je to o pohlaví 🙂

angeli121212
7. nov 2024

Inak autorka ja len že aj keby si mala malého diviaka nemusí to byť taka tragédia 😂 náš bol aj je diviak a aj mal.menšiu potrebu spánku ale nebolo to zas tak hrozné a teraz keď je už väčší má pomaly dva roky sice je to na trpezlivosť záťah ale inak je na zožratie aký je zlatý proste ozaj ako vychytáš taký bude a vždy bude tvoj ☺️☺️

kitycat
7. nov 2024

Vies co? Nechaj sa prekvapit

nevenka
7. nov 2024

@meganka13 napodobne

bobaas
7. nov 2024

U nás je taká "no veď počkaj" kultúra,keď ide o deti...nemáš deti? No veď počkaj, keď budeš mať. Dobre spinká? No veď počkaj, keď príde štrajk. Máš jedno? No veď počkaj, keď príde druhé. Máš dievča? No veď počkaj, keď príde chlapec...a ja zatiaľ mám dve deti, aj chlapca, aj dievča a akosi čakám, kedy sa naplnia tie "hororové scenáre". A akosi stále nič... 😉

marianarem
7. nov 2024

Ja mam naozaj takeho stereotypneho chalana. Oblubena farba modra, zaujima ho vsetko technicke, obhana dievcatka (teda skor do nich zapara 🙂 ), emocna inteligencia je dost pod hladinou IQ, svojhlavy, betar a vymyselnik, furt nejaka vylomenina 🙈 Ale urcite by som ho nemenila, za mna je to strasne mile dieta ❤️ Co ma jedine mrzi, ze mna tie technicke veci velmi nebavia a velmi im nerozumiem, cize neviem s nim tak uplne zdielat ten jeho svet. Jasne, ze sa zaujimam, ale spalovaci motor ma proste nedokaze az tak uprimne nadchnut. Nastastie na to je tu manzel.

janickacrazy
7. nov 2024

@bobaas už sú v puberte? 😁

bobaas
7. nov 2024

@janickacrazy no veď čakám 😉

liliana8
7. nov 2024

@mane01 a kolko ma rokov syn dnes? Aky je?

stormie
7. nov 2024

Ja som to u neverila pokial som sama nezazila… mam prvu dceru, potom sa v mojom okoli narodilo niekolko diwvcat - tiez prve deti v rodine a do par rokov mali vsetky syna. Ja som proste neverila ich reciam ze to moze byt taky rozdiel a hlavne v prvych rokoch zivota - vsak sa uci chodit, rozpravat, samostatne jest atd … no a potom sa aj mne narodil syn a uverila som 😜 spanok je kapitiola sama o sebe, pri oboch ale Napr ani moja dcera ani dievcata z okolia nikdy nepisali po stenach, chlapci vratane syna uz stihli popisat asi vsetky. Dceru nikdy nenapadlo lozit na stol alebo okno, syna to napadlo hned ako dokazal vyliezt na stolicku.
Takychto prikladov ti poviem x + napr spravanie na ihrisku a ine zazitky. Chlapci su proste ini a to od narodenia

anna_anicka83
7. nov 2024

Ja mám dve baby a jedného chalana. Úprimne, som si to chalanisko nevedela ani predstaviť. A je to zlatíčko. Ako ho opísal môj švagor, že 90% je veselý a 10% riskuje vlastný život. Je veľmi aktívny, ale zároveň aj sociálny, nebojacný a hlavne najväčší mojkač. Ale naozaj povaha urobí veľa, má o 7 mesiacov staršieho bratranca a ten je úplne kľudný, žiadne vylomeniny, dve totál odlišné povahy. Ale vyhrajú sa aj tak🙂Nám určite dala a ešte sem-tam dáva zabrať hlavne druhorodená, pretože je veľmi senzitivna a emocionálna. Úplný opak svojej staršej sestry. Čiže, áno, máš sa na čo tešiť, na svoje krásne malé chlapča🙂

nesana
8. nov 2024

Za mna sú chlapci super, čo sa týka obliekania nevymýšľajú, ano sú živší ale to sa dá. Keby som mala mať ďaľšie dieťa tak chcem určite chlapca.

iwesska
8. nov 2024

Je to aj o povahe,ale co poznam z okolia chlapcov,tak 80% vymysla divociby,coby baby nenapadlo. Kus mam doma,takze ano,mozem potvrdit. Nastastie je druha dcera,dalsieho chalana by som nezvladla.

scila
8. nov 2024

Ja mám dvoch synov a dcéru. Aké to bude v puberte netuším, ale zatiaľ môžem povedať, že kým s chalanmi sa mi funguje úplne super, dcéra má tak ťažkú povahu, že chalani sú v porovnaní s ňou anjeli.
A to že všade vylezie a stále je samá modrina ani nehovorím.

mane01
8. nov 2024

@liliana8 ma 17 a vo vseobecnosti je taky pohodak, no vie sa rozculit, a nenecha si skakat po hlave. Ale energie ma stale az az, preto sa venuje intenzivne sportu.

mane01
8. nov 2024

@nesana nevymyslaju s obliekanim? Nuz… toto pre dnesnu generaciu uz velmi neplati…

ivik4
8. nov 2024

@mane01 presne, toto je tiez len od povahy
Teraz ako 9rocny nevymysla, no do skolky musel ladit vzdy

matkahelka
8. nov 2024

Mam 2 dcery a ta mladsia je ako 5 chlapcov. Vylezie aj tam, kam sa vyliezt neda, rozbije aj to, co sa rozbit neda, udrie sa aj tam, kde sa udriet neda. Vcera muz povedal, ze ju keby napojili na jadrovu elektraren, normalne ju svojou nekonecnou energiou utiahne. Ked maju v skolke sladky olovrant, vyberam ju este pred, lebo keby zjedla o 15.15 sladku krupicu, tak je schopna do 23.00 skakat po obyvacke, spievat, tancovat.
Prva dcera je uplny opak- pokojna, spokojna, ticha, bezproblemova. To, ake dieta je, nezavisi od pohlavia, ale od mixu genov, ktore mu zabezpecia povahu.

maxik24
8. nov 2024

Je to len o vychove, ako si vychovavame, tak mame. Ja som zazila vela krat, ze chlapcov nechaju behat, liezt po nabytku, behat po restauracii, lebo "to su chlapci". Cize ak dietatu chyba vychova.. Cize ja ostro nesuhlasim. Nasi maju od narodenia skladacky, kocky, puzzle, ziadne auta a auta a auta, a po kolenach auta, lebo su chlapci. Su vdaka tomu trpezlivejsi, sudtredeni, vydrzia za stolom pracovat. Zaroven su energicki a nezastavitelni. Ziadne babovky usedene. Ale vychova je vidiet. Cize ak budete chlapcov vychovavat nie ako divoke zvieratka (lebo chlapci taki maju byt), ale ako slusnych ludi, bude to ok.

maxik24
8. nov 2024

@mane01 nasi nevymyslaju. Ale nevymyslalo by ani dievcatko, ja som velmi presvedcena o vplyve vychovy. Chlapcom zvacsa daju teplaky a vybavene. Dievcatka odmalicka cackaju, take inake pancusky k takej inakej suknicke, ladiace klobuciky, gumicky, sponecky.. To dieta si naucime. Jasne, ze potom si neoblece to s tym, hento s hentym.. Takze generaciou to nie je. Skor sklonom vychovavat dievca inak, chlapca inak.

janickacrazy
8. nov 2024

@maxik24 čiastočne áno, ale sú aj dievčatá, ktoré neznášajú sukne a šaty a milujú futbal a liezt po stromoch. Ale všeobecne dievčatá vymýšľajú čo sa týka oblečenia oveľa viac ako chlapci. Teda mojim je absolútne jedno, čo majú na sebe. Akurát jeden ked bol malý, tak nechcel nosiť košeľu, lebo mu v tom nebolo pohodlne, druhý zase košele miloval. 😅

akika722
8. nov 2024

Mam dvoch už pubertiakov
Uplne iné povahy od mala
Starší bol akčný, mladší zas kde položiš tam nájdeš
😃
Do dnes im to ostalo
Starší priebojný, ide cez mŕtvoly,ma kopec snov co bude ako bude kedy bude,.....
Mladší skromný, nenaročny,má tiež svoje sny ale sú reálnejšie 😄

mane01
11. nov 2024

@maxik24 moja dcera s oblecenim nevymysla, to skor syn sa rad pekne oblecie. Prislo to az pubertou, ale v obchode s handrami vie stravit viac casu ako ja s dcerou dokopy… podla teba som ho takto vychovala? 🤨

jesenzima
11. nov 2024

Mám syna aj dcéru. Syn je kľudný mysliteľ. Dcéra je trojitá neriadená strela ...

jesenzima
11. nov 2024

@maxik24 nesúhlasím, že je to len o výchove. Je to hlavne povahou dieťaťa..možno,keby som nemala dcéru, akú mám, tak verím aj tej vete o výchove ...

maryetta
11. nov 2024

Neviem ci ide iba o vychovu. Mame 4 deti. Vsetky s jednym muzom 😂
A teda chlapec dievca chlapec dievca.
Kazde ine. Kazde v niecom narocne. V inom pohodove. Ku kazdemu rovnaka vychova a pristup. Napriek tomu si svojou osobnostou budovali to svoje.
Je pravda ze napr prvy syn bol prve mesiace urevany. Koliky. Reflux. Takmer vobec nespal…
Som si hovorila narocny….
Prislo druhe-dievca a ta revala a revala. Pre nic za nic. Ci bolo dobre alebo zle. Revala. Vyse roka.
Ona je taky-chalan v sukni ale by som povedala ze teraz co uz ma 7 rokov-najstarsi ma 10. Tak ona je taka divokejsia 😂

Kazdopadne chalani boli vzdy viac “mojkaci”. Kontaktnejsi.

maryetta
11. nov 2024

@mane01
@jesenzima som rada ze v tom nie som sama 😂