Nič pre neho neznamenám
S priatelom sme chceli dieta a podarilo sa. Mame krasneho niekolkomesacneho chlapca.
Pred otehotnenim sme robili takmer vsetko spolu, varenie, upratovanie. Snazila som sa byt co najviac samostatna. Zvykol byt zisrlivy ked som este chodila do prace, mal problem s tym ked som chcela kolegu neskodneho chalans odviezt nedaleho svojho byfliska ked sme este nebyvali spolu.
Po narodeni syna sa zacalo este vacsie dusno. Syn bol uplakany, casto na prsniku, vraj schvalne aby som sa ulievala od domacich prac. Uz musim domacnost riadit sama, cely dom je na mne. Priatel niekedy pomoze, nieledy raz za tyzden uvari, ved som ho videla ako velmi sikovneho chlapa.
Mna stale sleduje co som urobila, kolko som na mobile pricom sem tam odpisrm kamoske, nie cely den v ruke mobil. Vsetko mu na mne vadi, je nervozny, podla mna z jeho roboty, stale si riesi biznis. Vraj je nervozny zo mna, lebo som v domacnosti pomala, a este k tomu on moze besedkovat s kamosmi a vypisovat si s kamaratkami a posielat memes a mne keby nasiel v mobile nejakeho kamosa tak mam problem. Obidvaja sme nervaci. Uz mi je tazko lebo dalsiu novu kanosku som mu nasla v telefone najodne ked mi dal nech nieco napisem niekomu z jeho telefonu. Mame obidvaja pristup k mobilom navzajom, ale nepaci sa mi ze mna komentuje a on moze vsetko.
Je sikovny, nakupi, ale vykrikuje mi to. Pol dna lezi v posteli lebo biznis si riesi z mobilu ale mna nech neriesi ked som skoro cely den v jednom kole. Citivo sme uz chladni k sebe. Nezvladam uz byt v takych nervoch. Niekedy by som najrafsej odisla, ale jednak nechcem byt nevdacnica lebo financne v poriadku, a nechcem malemu pokazit zivot. Neviem naci mu je dalsia kamaratka s ktorou si posiela aj fotky nasho psa a ona jemu niekedy dvojzmysrlne memes. Vydata a jedno dieta. Ale viem jak to chodi.
Citim sa ako nepotrebna, nic pre neho neznamenam. Snazim sa robit si svoje a nevsimat si ale ja som pod drobnohladom. Pricom je upratane aj navatene stale. Vzdorovat nemozem lebo to vyusti do agresivity a mozem dostat facku. Stalo sa uz asi 3x.
Premyslam nad tym vsetkym vela. Aj ci predtym bol taky. Az taky nebol. Hadali sme sa, ale pricinou bolo ze mu vadila moja praca, potom som zmenila pracu aby som mala viac casu ale na ukor penazi a potom som nestihala financnr tak brigada a bol stale problem ze som vela v robote. Fakt som tomu verila z tej unavy ze problem je vo mne lebo sa mu dost nevenujem. Ale teraz ked som doma na materskej tak to je same pohrdanie a vsetko tak musi byt jak chce on este aj postup varenia lebo ja vraj nedobre varim a pritom viem varit.
Je toho dost vela co by som mohla spomenut. A teraz sa mi vsetko vynara ked som to tu dala von zo seba.
Nikdy nebol extra mojkaci ale celkom v pohode to bolo po tej intimnej stranke. Lenze teraz zruedka sa zblizime a okrem toho nemam zisdne ani pohladenie, objatie, nic. A ked sa najodou postazujem na nieco co ma trapi tak ma odbije. Uz som ako cencul. Fakt ako keby som bola v zamestnani...
Jeho mamca mi radila aby som tak robila vsetko aby som ho nerozculovala a ze ked som prisla do hotoveho tak nech som spokojna a ze ved nepijakuje ani automaty behra...ja viem ze to nerobi ale ja som uz naprogramovana prisposobila som sa lebo dobre som chcela a uz je to prehnane uz sa to presvihlo.
Ak ta uz viackrat udrel, neprestane s tym, a nezmeni sa. Bude sa to ken zhorsovat. Utekaj k mame. Nie ze nechces ju zatazovat... Ty by si citila ako zatazovanie, keby tvoja dcera bola bita? Odloz hrdost a chran si zdravie. Chran dieta. Si dospela a si povinna chranit dieta.
Ak nechces riesit policiu a trestne oznamenie, nemusis. Ale hlavne odid. A nevracaj sa k nemu, necakaj, ze sa zmeni...
@lenkakravcova Podla tohto vzorca by cela nasa rodina bola mrtva. Ja informatik v riadiacej funkcii, t.c. tehotna, manzel detto, pred par mesiacmi si dorobil druhu vysoku skolu.
Dve deti, tretie na ceste.
Treningy 4x tyzdenne (muz aj deti).
Rozmyslam, co by bolo s pristupom, se prideme z prace a musime si na par hodin len tak polezat...
PS. Cerveny diplom som ziskala uz ako dvojnasobna mama a zamestnana na pozicii, kde som veru musela premyslat..
Je to KO*OT!!!
Mila autorka.
Chyba Ti sebaucta. Skus si o tom nieco precitat. To, co robi otec Tvojho dietata sa vola tyranie. Teba, a pri synovi bude otazne, ci bude tyrat aj jeho, alebo sa bude snazit aby sa k nemu syn pridal a budu Ta tyrat spolocne.
Skus, prosim, necakat na prvu facku od vlastneho dietata, zbal si par veci, a daj si odchod od muza, ktory si nie ze nevazi Teba, ale NIC.
Mozes si byt ista, ze trosku skusena zena by s nim vytrela podlahu za taketo spravanie, nehovoriac o tom, keby na nu zdvihol ruku. Raz to jeden na mna skusil. Mala si vidiet tu hanbu, ako si na pohotovosti pri sadrovani vymyslal, ako prisiel k zlomenine.
@sonnenshein Nie každý pracuje na rovnakej pozícii a ma rovnaku zodpovednosť a nie každý má rovnakú psychiku a odolnosť. To by si ako vzdelaná žena mala vedieť. 🙂 okrem toho ten stres a nedostatok oddychu sa prejaví na zdraví často po rokoch (od psychických problémov ci vyhorenia, cez fyzické) , tak držím palce aby ste boli zdraví.
V prvom rade tu necerpaj napady ako sa rozviest....necitala som vsetko....ale vzdy tu hned daju takuto radu...je normalne ze si si to inak predstavovala....a vsetko je inak..ver tomu...ze je to narocne pre vas oboch.mate zmenu zivotnej situacie..prechadzali tym aj vasi rodicia ked vas mali ako deti.prechadzate aj vy...aj vase deti budu.nic nie je ruzove....
Budete si teraz urcite viac liezt na nervy...ale skus zahryznit a bud trpezliva....
V prvom rade si matky ktore maju tri deti neuvedomuju ake je to zranujuce pre matku ktora ma jedno a ze to musi zvladnut ze oni zvladli tri.je to hlavne pre teba postupne zmena zivota a neda sa hned vsetko naraz....najdes si aj ty svoj system.....pomalicky si najdes....kazda mame svoj system. A aj ty by si postupne zvladla aj tri....vsetko ma svoj cas...hlavne sa sustred na seba.na rodinku..trpezlivo na manzela...jasne ze je to ine.ze si iba doma a podobne....
Ale o tom je zivot...zivot je aj o stereotype!
A hlavne o stereotype.....neda sa donekonecna robit kariera ,zarabat prachy, studovat nezmysli....pracovat neviem na com, cestovat do nekonecna.....
Tak sa vytesujte ....mate maleho synceka...novy zivot pred vami v rukach, chce vasu ppateru a pozornost aby vas zmenil....neboj aj partner polavi z roboty ked bude uz vediet co s takym malym dietatom sa da....a ako sa da s nim neskor blaznit.....
Tak sa drzte!!
@lenkakravcova Hej hej, Pravda. Co nic nemeni na fakte, ze keby sme mali psychiku a odolnost Tvojho muza, obavam sa ze by sme pomreli od hladu, a nemyslim to ako vytku, skor ako ze ked musis, tak hold musis, a ked uz sme sa vzali, tak sa hecneme spolu, a kazdy prispeje tou svojou troskou. 🙂
@pieksamaki ako píšeš život je stereotyp
Tak nech sa vlastne autorka nesťažuje facka sem facka tam stereotyp .
@sonnenshein Je to možné. 😀 On stále umiera po robote. Tak sa ho snažím šetriť, keď môžem.
@pieksamaki To nemyslíš vážne tou radou. To si ma zahryznúť a trpezlivo znášať aj tie facky?
Si si zavarila,dievca zlate.
@katkati
Facky nie....
Ale vzry je aj iny uhol pohladu...kym nevypocujes obe strany.....nevies realne ako to je.....
Tym nechcem povedat ze si vymysla.
Ale nemam rada ked zeny radia hned rozvod....alebo nieco jednostranne.
@stela01
Sama autorka napise....o facke sim nepisala.
Treba mu to asi všetko povedať na rovinu, nech vie, že to jeho správanie nie je v poriadku. Buď to zmení alebo nie. Neviem ako to chodí vo vašom vzťahu, no to čo opisuješ teda isto nie je v poriadku. Pokiaľ sa to nezmení, tak ti poviem, isto by si to zvládla aj bez neho
A co by ste povedali na to keby ste zistili ze vam chyba doma takmer 40 prezervativov? Pred 2 rokmi chybalo 20, teraz uz 40
Že ťa podvádza? Alebo, že by ich predával, urobil si z toho biznis? 😂
Vsak 😊 😉
Dievcata chcem odist lebo padla uz stvrta facka koli tomu ze som povedala na tu novu kamosku ze je ti ku... maly to videl plakal...stale premyslam bojim sa z coho budem zit preratavam nevychadza.
Nechcem strasit ale uz sa to snazim riesit. Bojim sa aj koronavirusu kedze teraz som stale doma a tak by som prisla do kontaktu s cudzimi ludmi. Asi budem musiet este preckat potichu tuto pandemiu a medzitym planovat. Moja mama je mimo SK a otec 50 km a jednoizbovy byt. Preto nemozem prist k rodicom. Ako ste to riesili vy alebo niekto z vasho okolia? Postupne si od pondelka budem zistovat aj moznosti cez urad alebo neviem.
Nejak zacat treba a zaciatky su vzdy tazke
Nechcem aby to vyznelo tak ze si pytam facku
Ked som objavila memes s jeho kamaratkou tak som mu pekne povedala ze si to nezelam s je mi to neprijemne nech sa vzije do mojej koze. Jasne ze krik ze co robim akoze sceny...vraj aj jej muz pise jemu z jej mobilu... po par dnoch som videla ze tase jrj poslal obrazok s erotickym podtonom a nato ona jemu dalsie dva. Tak som uz povedala nervozne ze ci mu bolo malo ze musi v tom pokracovat. Nato mi povedal ze ju tu zavola a mozme sa porozpravat. Preto som uz zurivo povedala ze ci je normalny ze si robi standu zo mna a ze nech mi ju tu netaha lebo jej vytaham vlasy a rozkopem rit ku... sprostej. A vtedy na mna nahulakal ze ona nie je ku..ale ja som ku.. a musel este prist za mnou a struhnut mi dve facky.
Veľmi smutný článok. Poviem iba jedno zo skúsenosti. Kopnúť do rozkroku a ist preč. Nezaslúži si ta. O dieta sa vieš postarať aj sama, budeš sa iba trápiť.
Mam velke obavy ako by som to zvladla sama. Bojim sa ze keby som vypadavala s dietatkom z prace koli chorobam tak by som ostsla bez prace a nemala by som peniaze na najom a jedlo. A vobec aku pracu aby som bola poobede s dietatom....asi pisem to iste dookola ale v hlave mam vsetky tieto obavy.
No neviem ci chceš aby tvoj syn mal takýto príklad.. Od otca... Po prvej facke si mala odísť alebo to riešiť.. Is myslíš ze to nebude horšie? Ale bude ver tomu.. Chudák je ten co udrie ženu.. Trikrát ta udrel ako dievča na čo čakáš? Kým ta nezmlati do bezvedomia alebo co? Prehnane žiarli? Ako už len toto je dosť zle... A ver ze to bude ešte horšie.. Pozri ty nie si jeho sluha aby bolo všetko typ top. Si dovolíš nechat od neho skákať po hlave alebo co? Lenže on ta berie ako handru ze hocikedy si môže dovolovat.. Toto chceš fakt pre seba ja pre dieťa?? Aby bolo tvoje dieťa rovnaké ako otec alebo aby sa ho balo alebo aby potom aj ono trpelo v nefukncnom vzťahu lebo ty mu dávaš príklad ze ma trpieť teda do budúcnosti ako odísť a myslieť na vlastné dobro...ver ze neni dobre keď si robíš nervy akurát tým seba poškodzujes.. A sebe robíš nervy a problémy pre svoje telo... Prečo neodídes? Nepotrebuješ ho... Keď on dal prednosť známosti am na nete a tebe nevie povedať nič pekne... Do kedy plánuješ trpieť?.. Koľko máš rokov?
Niekto to tu spomínal ze pomoc v núdzi skus.. Pozrieť na nete alebo pre mamičky v núdzi... Však skus sa dohodnúť s kamarátkou ci by ste nešli do dvojizbaku na poli alebo k babke alebo k starým rodičom chod
@clarke mas pravdu a ja si to az teraz uvedomujem ako ma priatel vnima. Nemam uz na to nervy. Na tie cirkusy kolkokrat koli blbosti a to jednanie so mnou ako s nejakou spinou. Par dni bol klud a zase koli blbosti cirkus. Neviem sa pohnut z miesta, nic neviem vymysliet. Myslim ze az ked sa otvoria jasle aby som mohla ist do prace, aby mi vysli peniaze. Prvy krok bude najtazsi a potom to pojde. Dovtedy vydrzat. Z materskej by som to neutiahla a on mi neda ani korunu z trucu.
@clarke nemam uz vobec starych rodicov. Premyslala som aj nad tym oslovit kamaratku. Samozrejme ze kontakty mam zanedbane. Jedine ked si prejdem zoznam a popytam sa nenapadne lebo nechcem hlasat do sveta ze co prave musim riesit.
Dakujem za napady, je to ako povzbudenie.
Tak isto ked citam prispevky k tejto teme tak len otvaram oci a a uvefomujem si ze asi vela znesiem, ale uz stacilo. A aspon sa necitim taka sama na to vsetko. Velke dakujem vsetkym.

A este co je nehoraznost uz, ked povie niekomu do telefonu ze s malym je lebo som niekam odbehla tak ked sa vratim tak pride na firmu. To hovori niekedy niekomu znamemu aj neznamemu ked sa mu prave nechce ist na firmu. A ja pritom doma som a nechodim nikam. Jedine ked surne nieco napr ze k zubarke 3x do roka aj ro dam maleho spinkat lebo takto by s nim neostal. Hadali sme sa na tom neraz a neostane s nim lebo biznis.