Od pôrodu je môj život plný stresu a napätia
Od porodu je moj zivot totalne peklo. Same nervy, stresy, robota, nekonecny bordel. Navratom do roboty sa iba presuniem na ine miesto, ktore nenavidim, robit ine veci, ktore nenavidim a s ludmi, ktorych nenavidim. Matky, ako ste sa zmierili s tym, ze odkedy mate decko, Vas zivot je jeden nekonecny stres a bordel a jedine, co Vas z toho pekla vyslobodi, je smrt?
A tvoj muz to ako vnima? On ma k decku aky vztah?
tazko sa to cita, musi ti byt ozaj zle. nechces skusit vyhladat pomoc psychologa? vyzeras, ze si na pokraji vyhorenia a potrebujes zmenit nastavenie myslenia alebo minimalne sa vyrozpravat a vypustit zo seba vsetku frustraciu. dieta je zdrave?
Nemas neliecenu poporodnu depresiu? O to decko sa aj normalne staras?
Jedine ty sama sa z toho mozes vyslobodit 😔
Mozno mas poprodnu depresiu.
Mozno negativisticku optiku.
Stres mnozi stres, ak si nerva, prenasas to na dieta.
Zameriavaj sa na to pekne
@0silvia0 mozno mam. Okrem smrti nevidim naozaj ziadny sposob ako sa konecne citit dobre.
Prestan so smrtou a objednaj sa este dnes na terapiu a zatial napis aspon na online psychologicku poradnu alebo zavolaj. Co na toto tvoje zufalstvo hovori otec dietata?
Prosim, vyhladaj odbornu pomoc. Pomozes sebe a aj okoliu.
Odkiaľ si? Nad koho smrťou premýšľaš,svojou či dieťaťa?Vie o Tom manžel aké máš pocity? Čím skôr psychológ,dať dieťa strážiť babkám a ty oddych,porozmýšľať nad zmenou práce a nad tým,čo ti pred dieťaťom robilo radosť a znova sa k tomu vrátiť.Veľa aktivít sa dá robiť aj s dieťaťom, dokonca to bude väčšia zábava.Ale najprv sa musíš dať dokopy ty sama.
Toto už je na záchranku a zavretie na psychiatrii.
Si nebezpečná pre seba aj pre dieťa.
Skús navštíviť psychológa alebo terapeuta. Fakt môže ísť o popôrodnú depresiu a zbytočne sa budeš takto trápiť. Porozprávala by som sa aj s partnerom, či Ti nevie nejak pomôcť ale skočila by som za odborníkom. Držím palce
Neboj, nebude to takto stale. Dieta rastie, vyrastie, bude travit viac casu s kamosmi ako s rodicmi. Len to teraz musis prijat, ze to takto par rokov bude. Co je par rokov z celeho zivota? Nic. Skus vyhladat pomoc, alebo mi napis, ak potrebujes len vysypat zo seba hnev (poznam to, dneska tu cely den tak nadavam, ze naco mi toto bolo treba😂). Ale pomysli aj na to, aby ked uz budes mat viac slobody, si nemala zly vztah s dietatom. To by si velmi lutovala, aj ked teraz to tak nevidis. A ked vidis riesenie len v smrti, moze to byt aj ta depresia, choroba, ktora sa da liecit.
Bude opat dobre, len treba trosku zmenit vnimanie pritomnosti.
Keby si bola v situácii ako my že deň čo deň oplakávame našu dcérku jedinú jednu ktorá je na cintoríne odišla na večnosť vtedy by si prehodnotila svoje správanie. Ak si vedela že chceš žiť celý život dovolenky, welnesy cestovanie načo si si dala urobiť dieťa. Mám známu jej dcéra takto chcela žiť a aj tak žije s mužom sa dohodli že deti mať nebudú nemajú a užívajú si. Nechápem nechcem dieťa tak sa chránim. Nenávidím ľudí dieťa preboha to ako môžeš toto hovoriť a šíriť .Sami ste si na vine lebo ak nechcem dieťa dobrovoľne tak nerobím si ho a chránim sa nie sme v dobe Flinstona. Nemusíš antikoncepciu lieky sú aj iné formy náplaste a tak.
Neboj sa, čím väčšie dieťa bude, tým bude lepšie. Ja som to tiež ťažko znášala prvé roky ( tu stratu predošlého života a všetko s tým spojene ), nie až takto ťažko ako ty, ale predsa. Ako syn rástol, tým sa to všetko zlepšovalo.teraz ma 8 rokov a vo všetkom je nám už partakom, chodí von s kamošmi atď... Naozaj, je to len obdobie, vydržíš to a bude to lepšie. Hold, nie každu ženu napĺňa starostlivosť o malé deti a žiadna z nás, kým nemá prvé, nemôže vedieť, aké to bude skutocne náročné. Hlavne nemaj druhé, keď si sa v tom nenasla a stále si opakuj, že je to iba obdobie ktoré prejde. Keď podrastie, bude lepšie.
Choď k psychiatrovi
Kto ti spraví bordel, keď si v práci?Tak dieťaťu vyclen miesto v obývačke na hranie.Nemusi byť všetko tiptop.Tak máte menej peňazí buď rada, že si si tie wellnesy užila predtým niekto ich nemal ani vtedy.To, že budeš nakupovať, variť, starať sa veď to je bežný život to budeš robiť celý zivot.Ale môže byť, že keď bol niekto silný individualista a zrazu je tu malý človek tak to cíti ako veľké obmedzenie.Ale ty nie si spokojná nikde niektorým ženám sa uľaví v práci a to môže byť depresia či taký negativizmus, že nemáš čas na seba.Tak prehodnot či ste si nedali finančné na seba priveľké sústo, alebo chcela byť dokonalá vo všetkom, alebo kde je problém.Vacsina žien cíti k deťom veľké puto aj, keď sú zle, choré, náročné.
Ono nemôže za tvoju frustráciu.Hlavu hore a choď k lekárovi.Rob najnutnejšie a niekedy je cesta vrátiť sa späť na RD možno máš náročnú prácu?alebo zmeniť prácu, viac zapriahnut muža.Najst si svoj režim v domácnosti, aby si nebola v strese.
Jedine na co myslím, za príbehmi aké sú tieto, sú tie deti. Ktovie ako sa to dieťa má, ako sa k nemu takáto matka správa. Sama som si prešla poporodnou depresiou, je to ťažké, veľmi ťažké, ale keď sa takto cítiš, prečo nevyhladas psychológa ci psychiatra? Ublizujes sebe, dieťaťu...
Pozri, na určite veci po pôrode som nebola pripravená ani ja, bola som pripravená na dieťa ktoré bude plakať, zle spať, môže mať koliky ci reflux, a dostala som do vienka dokonale dieťa a k nemu poporodnu depresiu a milión výčitiek.
Ver mi, že bordel a to ze nemôžeš ísť na wellness je tvoj najmenší problém. Si aj veľmi zle nastavená, fakt vyhľadaj pomoc. Smrť nie je jediné východisko, psychiater áno.
No tak ja napríklad neverím že "jedno decko" , ktoré je na svete len 20 mesiacov Vám tak rozbilo finančnú situáciu že nemáte na welness.. no bohužiaľ, už aj s "tým decko", keď si si ho vysulozila a porodila, tak už aj s ním 🤷🏼♀️ na to si mala myslieť pred tým či ho chces alebo nie a zvážiť za a proti, keďže dieťa je na celý život. . Okrem iného, je zdravé , ty si zdravá, muža máš zdravého .. teraz myslím fyzicky. Koľko ľudí, sa stará o postihnuté deti s nečítam tu od nich témy ako že je smrť vykúpenie. Koľko mám má rakovinu a tak veľmi by chceli vidieť svoje deti vyrásť ale nevedia či to daju - to sú problémy moja zlatá, toto tvoje rozmaznané fnukanie je urážka týchto žien. Keď máš problém sama so sebou,vykladaj odbornú pomoc,hlavne sa neodbavuj na "tom decku" , ono sa na svet nepýtalo
Skús porozmýšľať čo je tvoj najväčší stresor.Myslienky na smrť sú vážna vec čaká ťa milión pekných chvíľ, žiaľ teraz to nevidíš, lebo mozog ta presviedča, že je všetko zle.Necakaj a choď k lekarovi
Pripomenulo mi to túto diskusiu...Tiež si myslím, že je to troll...
https://www.modrykonik.sk/forum/co-sa-zmenilo-narodenim-dietata/matka-lutuje-svoje-rozhodnutie-ako-prekonat-depresiu/?page=4&scrollto=first
@vlucifuk Presne som to išla napísať, že nápadne podobná téma ako pred dvomi týždňami.
@caramellka To "decko" sa tam vyskytuje tiež...
@vlucifuk ano, aj tuto diskusiu som zalozila ja. Nebol to troll a ani tato dnesna diskusia nie je troll.
Autorka, tak rýchlo smer DOBRÝ terapeut a psychiater...Zahadzuješ si takto najlepšie roky svojho a dôležité obdobie tvojho dieťaťa. Na toto neexistuje vypínač, potrebuješ sa systematicky liečiť. Urob to pre seba a svoje dieťa, prosím.
@vlucifuk chodila som po psychologoch cely moj dospely zivot, uz v nich neverim.
Ty mas poporodnu depresiu ako sviňa! Mala ju akej kamoska tiez tak dlho. Prosím ta, nebudem ta ti teraz riešiť ako hnusnu kravu a zrúdu.
To su do...ne hormony a hrozne ťažko sa z toho dostanes sama. Toto nie si ani ty. Aj ja som minule zúfalá, tiez "decka" aj ja chori, kasle sokle horúčky. A tiez sa dokážem dostať do brutálnej vyvrtky. Ale keď zvýšime hlas a poviem nueco sprosté, strašne mi je to ľúto a večer si to idrevem a malemu sa ospravedlniť. Ja si u edomukem svoje zlyhanie, dieta je malé, nevie lepšie reagovat!
Pomozu ti lieky, nie je to hanba. Netrap sa zbytočne, opraví ti zo posramptene hormony a bude lepšie.
Neviem prečo neveríš liekom?
Vidíš, že to je zle tak choď k psychiatrovi.Ked si chodila cely dospelý život k psychológom a ešte si dieťa nemala vtedy bol aký problem?nepomohli tak potrebuješ lieky. Myslenie ti nikto nezmení.
Už minule som ti radila zmeniť psychiatra. Lieč sa, alebo daj malého na adopciu. Nenič mu život!
Nepísala si tu už predtým ?
Pamätám že niekto písal pred časom že ľutuje že má dieťa.
Už ti tam radili že máš vyhľadať odborníka.
Tebe fakt treba vyhľadať odborníka, znie to ako keby si mala depresiu.
Mala by si od rodiny odijst a dieta nechat manzelovi... ked ti ani psychiater nepomohol, nemas pri nich byt. Ty sa oslobodis, dieta bude vyrastat s otcom, co ho ma rad, mozno si casom najdu aj novu "mamu", ktora ho bude akceptovat. Preco nevies vidiet aj tuto moznost? Preco smrt jedina moznost? Mozno o par rokov budes na tom psychicky lepsie a najdete si s dietatom k sebe zasa cestu. Ale teraz ohrozujes seba a aj jeho. Pobal sa, porozpravaj s manzelom a chod.

Vieš čo hanbí sa,čo si čakala keď sa ti narodí dieťa,že život bude taký ako predtým? No nie nebude,moja mater nam celý život vykrikovala ako sme jej zničili život,chces vedieť ako ju mám rada? Žiadno.......