Partner nezvláda druhé dieťa
Ahojte. Píšem ako anonym, lebo mám nervy, stres, smútok.....všetko spolu.
Narodilo sa nám druhé dieťa, plánovane. Prvé už chodí do škôlky. Nakoľko som už vedela čo a ako, dohadovali sme sa, ako by to asi malo vyzerať, že môžem mať popôrodné blues a podobne....lenže po pôrode to začalo ísť dole vodou. Myslím si, že ani jeden z nás nerátal s tým, že aj druhé dieťa bude extrémne náročné. Také to nervózne a nespiace. Nie som z toho nadšená, ale prijala som to ako fakt, bohužiaľ partner nie. Začal chodiť s nervami, či nám toto bolo treba, že sme už mali pohodu, že on k nemu nemá citový vzťah, nevie ho uspať,, on vkuse reve..... proste berie všade len staršiu a mňa necháva s malým. Tým sa mi pokazil vzťah aj so staršou, so mnou už ani nikam nechce ísť, lebo ja mám bračeka čo reve a ju ocko zoberie samú na zmrzku a dokonca autom. Naša rodina sa rozdelila na polovicu. Mala som už niekoľkokrát zdravotné problémy, ani to ho nepronútilo, aby sa o malého postaral. Nevezme ho ani raz na ruky, neuspí, nepôjde na prechádzku. Vraj mu ho mám dať, keď bude mať 4. Som hotová. Unavená, sklamaná. O debatu nie je záujem. Dokonca si všetku tú "krivdu" za zarevané dieťa vybíja na mne a skúša už aj fyzické a slovné útoky
Bože to je chuj. Kopnúť do matky, nadávať dieťaťu do skur....ho decká. Môžem sa spýtať na tvoju reakciu?
Tiež sme mali prvého náročného syna a poviem len jedno, že ďakujem Bohu za manžela....po nociach ho vozil v aute, aby zaspal a ráno vstával do práce ...to čo píšeš si neviem ani predstaviť...Ak si ochotná s mužom do budúcna ostať, tak to musíš dať s malým sama, kým z tohto obdobia nevyrastie....neplytvaj energiou ešte aj na muža....Neboj
dcéra na Teba nezabudne...Je normálne, že v jej veku sa prikloní k tomu, kto je vezme na zmrzku...malý podrastie a pôjde spolu...Každopádne to nie je chlap, ale úbožiak, čo kopne so svojej ženy....
Súhlasím, že je ten manžel na ...nič, ale ak nemá kam odísť a potom zvládnuť, uživiť sama dve náročné malé deti, tak jej rady typu odísť asi veľmi nepomôžu. Ísť psychologovi aj keby len sama je dobrý nápad. To môže pomôcť. Neviem ako je veľké to maličké, ale nemôže byť za jeho plačom problém s kolikami alebo refluxom.......nedá sa riešiť primárna príčina situácie, t.j. ten plač ?
Keď ma take nervy pri ňom nedopustí aby s ním od nervov zatriasol (shaken baby) 😭
To, ze senilne babky a susedy rypali, preco nemas druhe dieta, nie je dovod, aby si ho mala s tymto psychosom. Smutne, ake veci vedia robit mnohe zeny. A mnohe si to druhe dieta doslova vydupu. S takymto havadom ani jedno.
Hrozne to len citat.Ja by som sa ho bala ja netolerujem ziadne fyzicke utoky este, ked je zena po porode o to zranitelnejsia emocne...toto nemoze spravit normalny clovek, ktory ma city a nejaky rozum.Musi byt labilny ci mat inu diagnozu.Kazdy by chcel dobre dieta pre radost, ale deti su aj starosti a tvoj muz ich nezvlada.
Ano aj ja som treskla dverami, ze sa poskodila zarubna ci cez koronu hodila o zem Clin, ktory sa rozlial vsade, ale to ma pubertacka totalne vytocila a struhnut som jej nechcela, ale sama som bola sokovana z toho afektu co som spravila.
Tvoj muz je bezcitne hovado neospravedlnuj ho narocnym babatkom.Neviem Ti poradit len, ze kazdym dietatom pride mega stres, ale nie sotit zenu s novorodencom co, ak by si ho neudrzala?
Ci by sa buchlo do postele, radiatora?
Verim, ze taketo zle povahove crty vedia vyliezt pod extremnym stresom mojej kamaratke sa tak zmenil muz roky ich poznam a dieta ich znicilo.stal sa z neho nervak, krical na dieta na stastie su rozvedeni.Detto, ze si mala Covid a nepomohol tak sa spravaju psychopati a nie, ze tvoj muz nevie dat najavo city on ich nema.
Odisla by som k rodine na par dni mas kam ist?
Nevyrieši to nijak inak ako pestunkou.
Normálne si otvor net, nájdi pani na stráženie a objednaj. Aj ty potrebuješ vypnúť. Muž to nezvláda. Je na čase aby ste si zaplatili pomoc.
Autorka, úprimne? Odkiaľ ste vzali takú somarinu, že "druhé dieťa je lepšie, ako prve?". Lebo babky vraveli? Už to bola prvá hlúposť, akej ste verili.
Prvé náročné, uplakane dieťa, čo ako tak už bolo "vychovane" tak hup, ideme na ďalšie, lebo určite bude lepšie...🙈🙈🙈Neverím...
No co, už to nevrátis. On teraz salie,kope do lopty, do teba, trepe s dieťaťom, vresti a vulgárne nadáva... A reálne ozaj čakáte, že dieťa bude milé a zlaté v takej atmosfére? Ze dáko to "prežijes" a budete mat opäť láskyplny vzťah? O 4 roky mu ho máš dat? Takým spôsobom o chvíľu bude z dieťaťa aj z teba kôpka nervov....nie o 4 roky...
Keď nabudúce zase stratí nervy a smari dieťa o stenu? A tebe strelí pár faciek, lebo "nevieš utíšiť"? Co potom? Zase ho budeš ospravedlňovat?
Máš dáku rodinu? Rodičia, súrodenci, príbuzní? Kamoška? Lebo toto nevyzerá na rýchlu zmenu...
Počúvaj, utekaj od neho čo najďalej, lebo ešte budeš spoluzodpovedna za trestný čin, keď niečo tomu dieťatu urobi. Hneď po prvom útoku si mala odist
@ichbinich tak ja som mala uvrestanca - dcera vrieskala stale, ked bola hore a spala 4x30min denne, noc prespala s 3 kojeniami, no uz o 5 bolo rano… casto som sa zavrela na chvilu do inej izby, ked som uz nevladala. Aj som na nu nakricala 🤷♀️ Ono sa neda znasat celodenny plac. Ale manzel pomahal, velmi. Bez neho by som to nezvladla. Niekde som citala, ze ludia bakhorsie zo vsetkych zvukov znasaju prave detsky plac. Ze to v nich prebudza uplne sialenstvo. … Autorkin manzel by si nal uvedomit, ked hnev v nom rastie a dieta polozit na bezpecne miesto a odist. A urcite vyhladat odbornu pomoc. Neberie ohlad ani na manzelku.
Prepacte ale stym nesuhlasim ze prve roky nic nenaznacuju. Rok ma 365 x 24 hodinn denne.
To je strasne dlha doba kedy sa mozu stat rozne veci a aj vela takych ktore uz neviete zobrat spat napr ta fit lopta. Ale chapem ze kazdy sa na veci pozerame inak. Ja by som napr uz do 2 dietat nesiel. To mate ako stavkovat a budete si nahovarat ze mozno to teraz vyhrate.
Jedna vec je byt psychicky unaveny z dietata, na to ma narok kazdy a druha vec je z toho dovodu fyzicky napadat niekoho ineho (ci teba alebo dieta). Co ak s nim nahodou od nervou zatrasie tak ze mu naozaj ublizi? to uz je naozaj problem a neda sa vyhovarat na unavu. Uprimne unaveny z deti je asi kazdy a vela ludi ma narocne deti a fyzicky nikomu neublizuju.
Mozno tie deti revu, lebo su nervozni oni.Chyba bola s takym partnerom mat dalsie.Idu prazdniny zavolaj si studentku domov nech pomoze toto dlho nevydrzis
Bojím sa o to bábätko, prosím nedovoľ mužovi, aby vám ubližoval. Toto je ďaleko za červenou čiarou. Chráň svoje dieťa, veď ho mohol zabiť.
bože, nevolá sa tvoj muž náhodou Tomáš ? takýto expert je muž mojej kamošky.
Nedávno som šla do bytovky k dcére, hľadám kľúč a nejaký mladý muž má pozdraví, otvorí, pridrží dvere, zlaty, usmiaty. Potom sa na prízemí rozletia dvere a vcucnu ho s hukotom niagarskych vodopádov... V chodbicke mu bolo vrázené uvrestane decko s poznámkou, ty si na rade. Nevedela som, koho ľutovať. Chalana, ešte ucho, co prišiel z roboty, ci matku s nervami v kybli s malým uvrestancom. Ťažké to je aj pri ideálnom bábätku. Snáď to títo dvaja ustáli a snáď to ustojíš aj ty a tvoj sa zasa bude rutit až v ich puberte. Toľko ľudí trpí samotou, nepotrebnostou a nikto vás dvoch nespoji aby ste si pomohli navzájom. Keby si bola z TT, prídem ti pomôcť, namojdusu. 💔
Co do teba kopol? Potom do lopty a vy dvaja ste spadli???
Toto je psychopat jeden👎👎👎👎
V momente by som volala policiu a dala ho vyviesť z bytu!!!
Milá autorka prepáč ale mením názor. Muž nemá čo na teba ruku položiť ani kopanec nič. To je pre mňa konečná. Žiadna budúcnosť, nič.
Prepáč, ale si normalna? Ty sa bojíš vlastného manžela a nielen to, už sa bojíš, aby ti v tom svojom psycho stave nenapadol vlastné dieťa. Kam až musí tato situácia zájsť, aby si si uvedomila, že on je blázon? Nemáš tie deti nervózne aj kvôli celkovej situácii a atmosfére aká u vás doma panuje? Lebo moja dcérka je úplne iný človek a ma problémové spravanie vždy pri jednom našom rodinnom členovi, ktorý ma toxické spravanie. Ešte sa takto opýtam, tvoja dcera to všetko počuje a vidí, to jeho spravanie? Ako si zareagovala, keď sa takto k tebe sprava? Dávaš mu to potom aj nejak vyžrať, či ma stále upratané, ožehlené, navarené?
Otvorene, nehádžte to tu na uplakané dieťa, chlap ma nervy v prdeli. Nech plače dieťa akokoľvek, fyzicky ich napadnúť a kopať robia iba chorí ľudia. Zažila som si už toho veľa, ale žiaden normálny chlap v živote nenapadne ženu, ešte s dieťaťom na rukach. A ona druhy taký poslušný verný psík Bodrík.
Nechapem ako sa jeden rodic moze takto k svojmu dietatu spravat. Neviem, podla mna sa to ani len neda ospravedlnit. Bud ti chce byt napomocny, alebo proste ostat s nim nema vyznam
@zuzudrnda subjektivne konstatovanie?Take narocne dieta vie dostat mamu do depresie a muza prec z domu.Moja prva bola taka a, keby nie nahody druhe by som urcite nemala.Pokym ine mami sedeli na kave, alebo citali knizku na lavicke ja som pomaly z domu neodisla.Prve 3 roky boli velmi zle, ci spanok, jedlo, nic ju nebavilo dodnes je svojska a narocna.Druhe dieta ani nevieme, ze mame neoponuje, vesela, za kazdu srandu, vsetko ju bavi
@zuzudrnda Moja mama vzdy vravela, ze keby bol mladsi brat prvy, tak ma len jedno dieta, bol tiez velmi narocny.
Kazdy zvlada nieco ine, to je normalne. Tu ide o to, ked mam nervy v kybli pri jednom dietati a ledva ho vypiplem, tak by som bola vdacna za to jedno a nerobila druhe. Tu autorka sice krasne pise, ze je uzasne, ze ma druhe dieta a ze su kompletni, ale hned na to pise, ze z muza je nervak, dcerku straca a ona nevladze. Chapem, ze to narocne obdobie prejde, ale ktovie nakolko to nastrbi vztahy v rodine.
Len tu mam niekedy v diskusiach pocit, ze zena, ked ma tuzbu po dietati, vsetko racionalne ustupuje, lebo treba mat dve, tri, neviem kolko deti, lebo ona chce… to, ze muz s tym nie je stotozneny, ze chybaju financie, to nevadi, lebo ved nase babky mali 10-12 deti a bolo to uzasne 🤦🏻♀️
@u2jana ja som naopak rada, ze prave prva dcera bola mimoriadne narocna. Druha bola za odmenu a veru neviem, ako by som zvladla vsetko, co mi po druhom porode bolo zhora nalozene, ak by nebola byvala taka dobrucka. Ale teda planovana nebola, prave po skusenostiach s prvou dcerou.
ja by som nezvládla takéhoto partnera. Uvrešťané dieťa je prechodný stav, sú deti postihnuté, s autizmom, deti, ktorým treba deň noc odsávať hlien, kŕmiť ich sondou, prebaľovať ich a to trvalo. To by zvládol ako? Hajzel. Sorry za výraz, musela som

@simsalabim
@raffaella
Presne preto potrebuju obaja(!!!) odbornu pomoc. Tiez je samozrejme este dolezitejsia otazka, ci je nervak a ma sklony k agresivite aj za normalnych okolnosti, alebo tato situacia z neho vyhrabala to najhorsie.
Inak, aj ked moj syn nebol podla definicie Schreibaby (reve min. 3 hodiny denne, 3 dni v tyzdni, min. pocas 3 tyzdnov), priznavam sa, ze aj ja som syna "svacla" na postel, proste nie pomalicky opatrne, ale nie prave jemno polozila, ked som mala nervy z neho a vycerpania.