Prečo majú ľudia viac ako štyri deti?
Nudia sa? Aj keď ich vedia zabezpečiť a sú dobrí rodičia, ja tomu nerozumiem
Nemusis tomu rozumiet. Oni mozno nechapu, ako sa niekto moze rozhodnut mat iba 1 dieta. Kazdy ma ine schopnosti, moznosti, predstavy, tuzby …
Kazdy vidi poslanie a zmysel zivota v niecom inom... Viac nepotrebujes vediet.
Pretože chcú. Ty máš deti? Koľko? A prečo?
Nepoznaju antikoncepciu? Nepouzivaju antikoncepciu? Zlyhala im antikoncepcia a viera alebo svedomie im to nedovoli riesit inac ako porodom? Beru to ako svoje zivotne poslanie? Ich zivot naplnaju prave deti? Alebo jednoducho ich chcu tolko mat...
Asi im to vyhovuje. Viac nas nemusi trapit
Ja zas nechapem, ze sa niekto vobec nad tym pozastavuje 🙈
nemusíš rozumieš všetkému. Asi sa len nudíš.
lebo si tuzia zalozit futbalovy oddiel ako Borisko K.
Preto…aby sa napriklad nenudili a nezakladali temy typu “preco niekto iny to a tamto a hento”. Co ta potom?aj 10 nech maju,kazdy si zije svoj zivot ako vie a ty nie si pan Boh,aby si sudila. Aj teba moze sudit niekolko nasobna mamicka,preco nemas deti alebo mas “len 1,2 atd”. Niekedy ozaj nechapem…
Túto otázku položila jedna pani 🙈, a ešte zhodnotila Boože oni čakajú ďalšie 🫣. Vtedy som pochopila, čo je ona za osoba. Ty asi nebudeš iná že?
Dieťa je Boží dar. Ak rodina vie poskytnúť deťom všetko potrebné, prečo nie? Každé dieťa potrebuje svoju dedinu- bolo povedané jednou odborníčkou a mala pravdu. Neviem si predstaviť vyrastať osamelo. Ty máš asi iné hodnoty, no rešpektuj aj iných. Nemusíš im rozumieť a dokonca ti nemusí byť ich zmýšľanie ani blízke.
a preco maju ludia vobec deti? sa nudia? alebo o co im ide? tomu rozumies?
A prečo tomu potrebuješ rozumieť?
Autorka: A toto je jedina vec, ktoru nechapes? vsetko ostatne zmaknute?
A prečo niekto vyštuduje dve vysoké školy? Načo chodia niektorí každý rok na iné miesta na dovolenku? Prečo niekto chová v byte psa? Ako môže niekto žiť v paneláku?
Život je pestrý, ľudia rôzni, každý máme svoje dôvody. Nerieš. Ži podľa seba a všetkým tak bude lepšie 😉
Lebo chcu a mozu a ludi je do toho velke makove
Možno majú radi sex a malé deti..😄🤔
Keď ma niekto jedno dieta, zle je. Keď 4, je ešte horsie. Keď niekto nechce kariérne rast a vyhovuje mu práca za menej peňazí je lenivý, ked sa snaží je kariérista. Keď sa žena o seba stará je pipka, ked sa nestará je mužatka. Nech si každý zariadi život tak ako mu to vyhovuje. Ja by som 4 deti nechcela mať, jedno je pre mňa tak akurát, ale niekomu inému by prišlo divne mať jedno dieta
@dskjhfdlkdjhl presne toto som sa chcela spytat 🤣 ci uz len toto trapi autorku ako uplne posledna vec na celom svete, ktorej nerozumie 🤣
Ale mam trochen pochybnosti.. ako jej ide taka kvantova fyzika, ked ma problemy uz s poctom deti v rodinach
Ale ste sa tu do nej pustili.Ja som si kládla aj otázku prečo má niekto šialenú túžbu po dieťati, čo to vlastne je.Ale nemusíš chápať 🙂 nie sme všetci rovnakí
Ak na to majú podmienky a baví ich starať sa o deti tak na tom nevidím nič zlé.Ak na to podmienky nemajú tak trpia deti a tomu už hovorím sebeckosť.
A prečo majú ľudia viac detí? No niektoré rodiny majú to šťastie, že tie súrodenecké vzťahy sú pekné a tak čím je rodina väčšia tým je v nej veselšie.
Myslím si, že pri 4 deťoch už rodičia robia veci automaticky a neberú to ako príťaž ak je všetko ideálne.
Pochopila som to asi keď som si pred rokom pozrela seriál krok za krokom.Že v tom dome nebola nikdy nuda, ale viac detí mať nechcem ako jedno, mne stačí vidieť kolegyňu ako musí zapájať celú rodinu pri 3 deťoch keď si doma nevedia zladiť prácu.
No, lebo asi deti povazuju za dar a chcu ich mat vela,...niekomu staci 1, niekto chce mat velku rodinu...co je uz len na tomto nepochopitelne zase nechapem ja 😁 🤷♀️
Ja zas nechapem inu vec, ked ma niekto 3 a viac deti a stazuje sa ze mu nepomaha cela sirsia dedina. Ja mam 2 lebo viem ze nechcem aby mi vsetci okolo pomahali a dalsie by som nedala. A vzdy som myslela, ze ked sa niekto tozhodne dobrovolne mat 3 nebude vyplakavat ze nik v okoli nepomaha. Lebo tu bolo niekolko diskusii zien s 3+ detmi ze nik nepomaha a ved ani s 2 nepomahali, tak naco sla na 3 ked to nedava
Kým ich nemusím vychovávať ja tak ma to netrápi 😁nech majú aj osem detičiek, keď sa o ne dokážu postarať..ži a nechaj žiť😉
ja mám pre teba ťažšiu dilemu... Známa z môjho rodiska, 48 rokov, nedávno porodila desiate dieťa, už má aj vnúčatá 😉
Lebo chcem a mozem. Staci?!
@medda_beda tak nie vždy je to o počte detí 😁 brat má jedno a je zapojená fakt celá rodina, ja tri a zapojená som ja a môj muž.
Ja tomu tiez nerozumiem, nechcela by som to, mam pocit, ze by som nemohla venovat tolko casu sebe 😀 a pokojne nech je to sebecke, je to moj zivot. Ja v posmrtny zivot neverim, takze si ho chcem uzit tu, telesny, co vsetkym co k tomu patri, nie sa obetovat pre druhych. Kedysi som chcela veeeela deti a som rada, ze som ich nemala, lebo to bol symptom nevyriesenych veci z detstva, nie racionalne rozhodnutie 😉
Ale nikomu to neberiem, kto chce, nech ma aj 4 deti, ked ich vie zabezpecit a postarat sa o ne. No pre mna starostlivost nezahrna mat pre kazde dieta pestunku alebo ze sa o dalsie dieta staraju starsi surodenci. Pripadne vidim, ze ani materialne to nie je nejak skvele, ze skolopovinne deti maju spolocny pocitac, su v izbach po 2-3 a nemaju ziadne sukromie. To ja by som pre svoje nechcela.

A koľko máš rokov? Keď budeš staršia, možno pochopíš.