icon

Prečo nechcete deti?

15. júl 2021

Ahojte 🙂.Viem, že toto je fórum pre mamičky, ale nachadzajú sa tu aj bezdetné ženy ktoré deti nikdy nechcú.

Zaujímalo by ma prečo, dôvod?Tie úbohé dôvody ktoré sú spomenuté na internete mi odpoveď nedajú.Každý si myslí, že žena si chce ,,užívať a je sebecká,,.

Pýtam sa pretože nedokážem pochopiť svoje pocity a chcela by som si prečítať čo vás k tomu viedlo a, že či ste sa rozhodli definitívne alebo ste sa rozhodli predsa len deti mať.

Mamičky, ženy, prečo ste ich vlastne chceli/chcete?

Budem veľmi vďačná ak budete úprimné 🙂.Samozrejme do diskusie sa zapojím.

ab727
15. júl 2021

Už keď som bola malé dievčatko a pýtali sa ma čím budem až vyrastiem moja odpoveď bola "budem mamou"😊...sme štyria súrodenci a je to pre mňa také asi prirodzené mať dieťa,mám úžasnú maminu starostlivú,krásne detstvo ani otec nieje zlý...mám šikovnú 15 ročnú dcéru s expriateľom (ten ma posielal na potrat,dieťa veľmi nechcel),určite by som to nespravila...potom prišiel rozchod,zdravotné problémy,pár gyn operácií...deti som už neriešila...stretla som bývalého kolegu,dali sme sa dokopy,začali sme riešiť hypo a zistila som že som tehotná...bol to teda šok,mala som už 40 a myslela som si,že u mňa už deti nehrozia...ale tešili sme sa veľmi,bohužiaľ sme o dieťatko prišli...veľká rana (o jedno som už prišla pri ex) povedala som si nikdy viac deti neriešim,ale nejak sa to zmenilo boli sme na vyšetreniach predsa som chcela vedieť či sa príde na to prečo sa to stalo...pustila som to z hlavy a riešili sme svadbu a po nej 3 týždne na manželove narodeniny sme zistili,že čakáme znova😊 leží nám tu malý 2mesačný synček a som nesmierne rada,že som sa na to ešte dala.Je to pre mňa veľký dar,že sa to napriek všetkému podarilo a užívam si to teda viac ako pri dcére.Mám úžasné deti a nevymenila by som ich za nič na svete,bez nich by bol môj život prázdny...

livka283
15. júl 2021

Ja som sa vždy hlásala , že ja deti mať nebudem, vôbec som to tak necítila, sestrine som postrážila, ale utekala som domov do svojho kľudu, potom manžel strašne chcel, ja som si bola istá,že nemám plodné dni a bum, dieťa, celé tehu žiadna emócia, že jej také bodíky, kočík.... nič, ale keď mi dali dcéru prvýkrát do rúk, vtedy som sa rozliala, prišla vlna emócií a už to išlo 🙂 nikdy som necítila k iným deťom to, čo k vlastným to sa nedá opísať

dobromila
15. júl 2021

Deti som chcela od mala a dve sa mi zdajú málo🙂 - som zo 4 súrodencov. Konkrétne som si vysnívala prvého chlapca a potom 2 dievky. No ale človek mieni, Pán Boh mení a máme neplánovane 5 chlapcov a veľmi ich ľúbime, aj keď to s nimi nie je ružové 😂

autor
15. júl 2021

@marsmykkok (24) Viem, ze mam este cas.

autor
15. júl 2021

@petamich Sme na tom podobne 🙂 az na to, ze my sme este stale len pri rozhovore 🙂.

acrobaleno
15. júl 2021

Ja nechem deti a nie som karieristka. Mozno sebecka, ale kto ma moze sudit? Nikto. Nechcem byt tehotna, nechem rodit, nechcem sa starat 24/7/365. Mam rada svoj klud, svoje konicky. Nehovorim, ze male deti neznasam, ale tak pohrat sa na par hodin a dat naspat rodicom. Potom dobijam baterky cely den. A to mam 33.

petamich
15. júl 2021

nam pomohlo to, ze manzel je typ, co sa musi citit pripraveny, tak sme sa normalne dohodli (az to zvlastne znie, taketo racionalne dohody), ze ked sa vratime zo zahranicneho projektu o cca. 6 mesiacov zacneme sa snazit a tak aj bolo 🙂 obaja sme sa mentalne nastavili, ze sa ideme snazit, zostali sme zaskoceni, lebo hned sa nam podarilo, nanestastie to nedopadlo dobre...ale teda aspon nas to utvrdilo, ze chceme

a vacsiny veci co si popisala v komentaroch som sa tiez obavala alebo manzel dokonca - ja mam nedobry priklad v rodine, takze predstava byt zavisla na manzelovi financne ma desila asi najviac, to som si vyriesila a proste o vsetkom sme sa porozpravali, ze starat sa budeme spolu atd.
kazdopadne, ze by na mna prisla nejaka prudka tuzba mat dieta az som "bola mimo" takto sme to nemali 🙂 🙂 na drobca sa velmi tesim, bude to zmena a vyzva ale tak na to mas dost casu sa nastavit aj pocas tehotenstva

a ked aj nie a rozhodnes/te sa nemat deti, bude to uplne v poriadku

mandarinka555
15. júl 2021

Podľa teba je práca za pokladňou podradná ? Aj to musí niekto robiť, tak sa nepovyšuj :(

maximilie
15. júl 2021

Nechcet dieta je perfektná sebareflexia. Je to super, keď si je niekto vedomý toho, ze sa na rodicovstvo nehodí.
Nemyslím si , že ty dieta nechces, len sa na neho ešte necítiš.
Ja som dieta nechcela, kým som nespoznala môjho muža. A teraz sa každý čuduje aká som šťastná a obetava starostlivá matka, pretože má každý poznal ako tu, ktorá si nikdy neznici zivot s deckom 😆
Paradoxne, moje dieťa je to, co ma naplnilo, dalo nový zmysel a práve moja dcéra mi dala pocit slobody. S nou sa opäť cítim ako malé dieťa. Ma ešte len 1,5r, ale uz teraz je to partacka.
Ja by som tu dokázala písať aj na sto strán ako nám je spolu uzasne a aký je každý boží deň zázračný .
Bez dieťaťa to bolo všetko také...,,o mne" Spatne si uvedomujem, že už som vyčerpala všetko, čo si má človek odžiť ako slobodný bezdetny človek a uz ma to prestavalo baviť. Prišiel čas, kedy som to dieta potrebovala viac, ako čokoľvek iné.

yoxinka
15. júl 2021

Ahoj, mám tri deti, skvelého muža, ktorý sa o deti a rodinu stará. Deti sme chceli obaja aj ich počet taký aký je, ale ja nie som typ, že budem od rána do večera doma sama s deťmi a chlap ráno o 7odíjde a vráti sa večer o 19.00 z roboty. Ja by som tak žiť nedokázala. Môj chlap robí 6 rok z domu, ja keď chcem ísť ku kaderníčke, nákupy, cvičiť s kamkoškami von hocičo … len si to dohodneme, aby si zariadil robotu tak, že bude s deťmi on. Áno, je tu isté obmedzenie, kým boli úplní krpci, to som si nemohla labzovať, lebo bábo ako bábatká ma potrebovali. Ale ja úplne chápem, že niekto deti nechce ani po nich netúži a má život proste zariadený inak a vôbec na tom nevidím nič zlé. Každý to máme nejako. Mimochodom, po troch tehotenstvách a troch pôrodoch mám 67kg, ale to len tak na okraj 😜😂.

lavienocka
16. júl 2021

Ahoj ja som tiež nebola ten typ, že by som ako dievča snívala o deťoch a celkovo som nemala veľmi k detom vzťah. Dokonca som si predstavovala ako sa vydam, ale deti v tej predstave úplne hneď byť nemuseli. No a zrazu sa všetko zmenilo prišlo to tak nečakane mala som 23 , asi aj preto lebo som v tom case začala chodiť a mojim terajším manželom. Úplne som začala túžiť po dieťati lebo je to krásne, zlatucke a podla mňa veselý život s takými drobcami. A keď vidím iné rodinky ako sú s deťmi tak mi to príde byt také pekne. Jednoducho je vo mne veľmi silná túžba po dieťatku a neviem to zmeniť. Nie je to pre žiadne výhody, samota mi nevadí. Ta túžba sa nedá vysvetliť. Ale dieta ešte stále nemám, nedarí sa♥️.

karolinakr
19. júl 2021

Myslim, že Boh nas stvoril roznych a netreba sa znasilnovat do niečoho, len preto, že dalšich 100 ludi tak žije, Každy pozna svoje limity, čo ešte može a čo už je nad jeho sily. Hoci nie som fatalista, niektore veci su nam zhora dane a my ideme po danej linii, potom je dobre zistiť, aky " vyšší ciel" nam bol dany,,,,Dalšia vec, byť matkou trpiteľkou, a nemať rad svoje dieta, pripadne ho brat, ako že som si zničil život, je lepšie ostat bezdetny..A osud si robi niekedy čo chce matke tyranke sa narodi krasne babatko a nejaka užasna žena plna lasky ostane bezdetna. To su tie veci medzi nebom a zemom ktore nepochopime

sssss123
19. júl 2021

Mám po 40 tke a myšlienku na deti som už dávno zavrhla, nemám partnera, ani nehľadám, i keď moja mama stále verí že niekoho budem mať a vydám sa.... a dieťa preto lebo by som sa oň nevedela postarať, ... finančne a materiálne to áno, ale to ostatné okolo neho tak to nie,, a keď že máme v rodine vážne diagnózy, aj psychiatrickú ,tak by som to tomu dieťaťu predsa nespravila, aby podedilo kadečo , resp celý život tŕpnuť kde sa čo objaví....

autor
19. júl 2021

@mandarinka555 Nie je to pre mňa podradná práca, aj ja som pracovala na tejto pozícií, ale je to pre mňa slabo zaplatená práca kde ľudí zdierajú a ja som z nej bola aj fyzicky aj psychicky vyčerpaná a peňazí nebolo, takže to nie je pre mňa práca do ktorej by som chodila s radosťou.Je tam kopec nezmyselnej buzerácie a na túto prácu nie je potrebné žiadne vzdelanie.Ja pochybujem, že niekoho táto práca aj baví a nerobí ju z núdze keď predavačku môže zákazník poslať tam a tam.

autor
20. júl 2021

@lavienocka Dúfam, že sa zadarí☺️.
Na mňa to nejak neprichádza a to mám naozaj úžasného muža.Ja som veľmi pohodlná a neviem si predstaviť na niekoľko rokov byť neustále vyčerpaná 😂.Som lenivá, priznávam.

Myslela som si ako mladšia, že okolo 23 to príde, ale nie.Skôr mám pocit, že čím som sraršia tak tým menej to chcem a už teraz viem, že biologický pud mi nič nehovorí.Žiadne dôvody na mňa nezabrali ani to, že tu po mne nič neostane.

21oktober
20. júl 2021

vieš môžeš si tu dať anonym ale ja som ťa okamžite spoznala. Riešiš to tu dlhodobo fakt dlhodobo , neprospieva ti to a nič to nerieši . Stále dookola. Tak tie deti nemaj a hotovo .

autor
20. júl 2021

@karolinakr Suhlasim.Ja som velakrat chcela nieco co tak byt proste nemalo a mne to moja intuicia aj napovedala.Teraz ked uz mam rozum a dieta nie je hracka tak nechcem ist velmi proti tomu co citim.Mozno by to nebolo dobre rozhodnutie a dieta si zasluzi byt lubene.Aj ked som si ista, ze by som ho lubila, ale asi by bolo lepsie keby prislo neskor ked uz sa na to budem citit.

autor
20. júl 2021

@acrobaleno Máme to podobne aj keď ja si neviem predstaviť byť bezdetná navždy, ale je to len predstava.Predstavu materstva mám vždy odloženú na dobu neurčitú.Keby to bolo len o starostlivosti o dieťa tak by mi to nevadilo, ale viem, že to nie je jednoduché a ten stres ma neláka.

Keby som bola rozhodnutá tak ako ty tak by to bolo jednoduchšie, ale ja svoje emócie nechápem.Na sekundu si to predstaviť viem a potom si poviem, že na čo to meniť keď sa mám dobre.Ja by som sa dieťaťu potešila, ale len keby tak odrazu prišlo inak budem pohodlná navždy.

autor
20. júl 2021

@21oktober Vy tu niektoré nemáte čo na robote? Deti vás nepotrebujú, že máte času lúštiť kto je kto? Napísala si nejakú svoju skúsenosť, pocity?

Načo niektoré prispievate do diskusií keď nechcete diskutovať len si kopnúť.

21oktober
20. júl 2021

do teba si netreba kopnúť, ty si už tak dokopaná životom a sama sebou že až . Preto tu riešiš stále dokolečka to isté, furt sa točíš v tom kolečku ako taký psík , ktorého máš. Minimálne tri roky , rozoberáš to , hrabeš sa v tom , cedíš to medzi prstami , vyžívaš sa v tom a výsledok je nula .
Moje deti spia , ja pracujem. Si tak identická až to doslovne bolí .

autor
20. júl 2021

@21oktober https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/preco-chceme-mat-deti-diskusia-o-dovodoch-a-pocitoch/

https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/raz-chcem-dieta-a-raz-nechcem/

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/preco-vlastne-chceme-dieta/

Pracuješ? Tak sa venuj práci a nestrácaj tu čas. Keď už si ako policajt tak ti príde asi všetko identické, ešte aj diskusia z 2006 keď som ja chodila ešte do školy.Veľa MK škodí, evidentne.

Ty musíš byť strašne príjemná osoba.Naštvú ťa ešte aj ženy ktoré chcú diskutovať o probléme, ktorý sa ťa netýka, alebo?

Si frustrovaná z toho, že niekto ma na výber a ty nie, alebo prečo sa zapájaš keď si nepríjemná? Mám taký pocit, že ten môj život je lepší ako ten tvoj.Ja nemám za potrebu niekoho urážať.Ty asi nebudeš veľmi spokojná žena keď sa upínaš na ľudí ktorých nepoznáš a ešte si dovoľuješ opisovať ich život.

Neviem o tom, že by som bola dokopaná životom.Žijem slušne a mám sa veľmi dobre.

Prajem ti príjemnú prácu a viac empatie k ľuďom ktorých nepoznáš.

21oktober
20. júl 2021

Nie, viem presne o koho ide .. , ty potrebuješ už psychiatra. Stačí mi tvoj vek , otčim otec, vek tvojho manžela , nedokončená vysoká škola .a áno riešiš to už donekonečna, furt o tom istom , dokolečka a ako som napísala minimálne tri roky. Si fajne dokopaná , jednak životom ale hlavne sama sebou , neustálymi úvahami o tomto , tamto ale hlavne o tvojom chcení -nechcení mať deti , rozoberaním to na atomy , elektrony .. je to možno xy debata a stále dokolečka. Tie deti radšej nemaj ,lebo potom zas budeš rozoberať donekonečna svoje pocity o tom či niečo cítiš alebo necítiš v tehotenstve , potom zas keď sa ti narodí dieťa že si cítila hento a tamto a neviem čo . Ty si už zrelá na odborníka.
Ty si nevyberieš , ty budeš behať ako také psíča až rozhodne za teba niekto iní, náhoda, manžel ale ty pri svojom prístupe určte nie, ešte aj s tou spermiou v bruchu budeš rozoberať či áno alebo nie. A hej spoznala som ťa po prvých písmenkách, netreba k tomu naozaj veľa.
Nepotrebuješ ematiu , ty potrebuješ pitvať a pitvať niečo čo ani netreba.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
20. júl 2021

@21oktober Meno, priezvisko? Ak toto nevieš tak toho človeka nepoznáš.Ja tiež absolútne netuším kto reálne si a ani ma to popravde nezaujíma.

Skôr ma zaujíma prečo ma vždy všade označuješ? Myslíš si, že ja sa hanbím za svoje pocity?Ty si jednoducho človek ktorému diskrétnosť nič nehovorí.Keby si bola taká rozumná na akú sa hráš tak by si pochopila poslednú vetu ktorú som ti už raz napísala a tá znela ,, neoznačuj ma,,.

Túto diskusiu mi poradil môj muž aby som si prečítala rôzne názory a píšem sem len zo zaujímavosti ako to mali iné ženy ktoré nadrozdiel od teba vedú slušnú a diskrétnu diskusiu aj keď si myslím, že tiež vedia o koho ide.

Ten anonym k niečomu slúži, ale ty tomu asi nerozumieš a potrebuješ sa tu chvastať a upozorňovať na seba a to nie som jediná ktorá si myslí, že máš problém sama so sebou.Keby si bola so sebou spokojná tak sa nehrabeš toľko v mojom živote a v živote iných žien stále dookola.Preklikla by si diskusiu na túto tému a pomyslela by si si svoje.To by totiž urobila sebavedomá žena ktorá si nepotrebuje nič dokazovať.To robím aj ja keď ta vidím v každej diskusii a tiež ťa neoznačujem lebo na teba nemám náladu.

Ty nie si psychiater takže kroť prosím svoje vyjadrenia na ženu ktorú nepoznáš, nie nepoznáš ma osobne takže sa láskavo ku mne chovaj s úctou.Ja nie som tvoja dcéra a ani kamarátka.To či niekto chce, nechce deti sa nerieši u psychiatra.

Ženy tu riešia bežne takéto veci, ale ja ťa proste iritujem 😂.Nemyslíš si, že pomoc potrebuješ skôr ty? Si zaťažená ženou z internetu ktorá môže byť kľudne chlap alebo kto vie kto.A je to strašne vidieť v tom ako často ma označuješ, vyjadruješ sa ku mne aj keď si už bola upozornená na to, že mi to prekáža a tvoj názor, tvoja osoba ma nezaujíma.

Chováš sa ako malé dieťa a ako vidím robí ti dobre ma ponižovať, urážať a je to strašne detinské.Keby si naozaj bola vyrovnaná tak by som ťa nezaujímala.

Tebe môže byť prosím pekne jedno či ja budem mať dieťa a akým spôsobom a či za mňa niekto rozhodne.Ako keby som bola jediná ktorá si kladie túto otázku.Tak ako ty stále píšeš o rodine, deťoch, o počte detí a tiež ma to nezaujíma tak ja píšem o svojich skúsenostiach a pocitoch.

Vyjadrujem sa k diskusiám v ktorých mám čo povedať a ako si tak všímam tak mi oponujú len tie isté nicky dookola a veľa žien somnou aj súhlasí tak ako aj s tebou.

Ak sa ti môj názor, moje diskusie nepáčia tak na nich nereaguj.Dokazuješ mi len to, že som pre teba neuveriteľne zaujímavá a je mi srdečne jedno čo si ty nejaká cudzia nepríjemná žena o mne myslíš.Ty do môjho života nepatríš takže si kľudne mysli čo chceš.Dvíhaš tlak len a len sebe a presviedčas ma o tom, že mám zlý život len aby si sa ty cítila nadradene.Pritom mám všetko čo potrebujem.

21oktober
21. júl 2021

Dobrú noc. Táto dlhá litánia čo si napísala ( prepáč ale som ju nečítala ) je pre teba úplne príznačná, doslovne ťa charakterizuje. Pre svoje dobro skoč si k psychológovi alebo k psychiatrovi a začni to riešiť, lebo utrápiš seba a aj okolie.

autor
21. júl 2021

@21oktober Buď taká láskavá, vyslovene ťa o to žiadam, nechaj si svoje myšlienky na moju osobu pre seba.Keby som bola rozhodnutá deti nemať nikdy tak sem ani nepíšem.Skús niekedy porozmýšľať skôr než niečo napíšeš a buď rada, že si nikdy v živote nemusela riešiť tieto pocity.Nauč sa čo znamená slovo diskrétnosť a pokús sa to rešpektovať.

Smiať sa z toho, že sa niekto cíti byť iní a nedokáže pochopiť, že prečo, je naozaj úbohé.

A odpusti si tie poznámky o odbornej pomoci ak nechceš aby som ťa začala urážať ja.

Za pochopenie, veľmi pekne ďakujem.

autor
21. júl 2021

@21oktober Okolie? Okolie je somnou v pohode.O to sa báť nemusíš.Nemám okolo seba ľudí ako si ty.

matkahelka
21. júl 2021

@21oktober anonym je @littlebubble . teda teraz. predtym bola iny nick a o isty cas bude opat iny 😁 to su take tie typy, co sami so sebou vedu vnutorny boj a nevedia ho vyhrat, tak potrebuju pritakanie cudzich ludi.

autor
21. júl 2021

@matkahelka A presne take ako vy ste dovodom preco zeny radsej nechcu deti aj ked by ich mozno chceli.Nechcem byt taka ako ste vy, zakerna, zavistliva.

Nebudes to nahodou ty co este v 50tke za dietatom budes behat? Riesis si svoje komplexy? Ja sa ajtak rozhodnem podla seba, ale v kazdej diskusii prispieva niekto iny a kludne to moze zeny povzbudit.A presne take ako vy ma len uistuju v tom, ze radsej ostanem bezdetna.Aby mi nahodou mlieko neudrelo na hlavu a necitila som sa ako nadradena bytost.

Ja ti kaslem na nejake nove nicky.Vy ste tu niektore chore na hlavu.Tu sa oplati chodit len po nejake strucne odpovede ohladom uradnych veci a nic viac.Kazdy kto sa odlisuje je podla vas na odbornika.Ste strasne uboziacky nespokijne so svojim zivotom, keby ste boli tak vas tu dve ani nevidno ☺️.Vy ste tu non stop.

21oktober
21. júl 2021

@matkahelka máš pravdu , vnútorný boj ktorý vedie je nekonečný , ja už to nepovažujem ani za vnútorný boj ale za posadnutosť týmto stavom a vyžívaním sa v ňom , neustálom hrabaní , rozoberaní, atomizovaní..dotiahla to tak ďaleko že ona to jednoducho potrebuje opakovane v intervaloch toto absolvovať. Keď to nebude toto , bude rozoberať zas iné veci týkajúce sa materstva , do najmenších smetí , elektrónov. Je to určitý druh obsecie .
Už dávno mala byť u psychológa a riešiť to , lebo takto tyranizuje svoje okolie a v podstate aj seba. Okolie s ňou nie je v pohode, len ju už prestalo počúvať a reagovať na jej neustále pitvanie .