icon

Prečo sa niektoré matky chcú zbaviť detí?

29. jún 2024

Taká rečnícka otázka, prečo niektoré matky nevydržia doma so svojimi deťmi? Prečo sa ich chcú hneď zbaviť sa?
Ledva začali prázdniny a už niektoré moje kamošky a známe hneď dnes ráno odniesli deti k starým rodičom. Ony išli domov aby si oddýchli od detí, aby mohli ísť do mesta na nákupy na kávičky a proste oddýchnuť si.
Možno ma budete hejtovat no nechápem to.
Ja som ten typ človeka čo chce čo najviac času tráviť s deťmi. Aby sme spoznávali spolu okolie chodili na výlety alebo aj hrali doma spoločenské hry.
Moje deti idú do táborov a keď budem mať ja dovolenku pôjdeme k starým rodičom. Majú do 70 rokov a už nevládzu toľko zdravotne. Tak im určite nesupnem deti a nezáujem.
Ako to máte vy?

reanda
29. jún 2024

@beasy keby vsetci zili len podla tvojej predstavy, ze zalozim si rodinu, len ked mam na to stopercentne podmienky, tak by ludstvo uz davno vymrelo 😀 .. navyse to, co ty povazujes za nutnu podmienku pre vychovu deti, niekto iny vobec za nutnost povazovat nemusi... nie pre kazdeho je ideal stravit s dietatom vsetok svoj cas a ani pre tie deti to nie je vzdy ideal.. su deti, co miluju, ked mozu travit cas aj niekde inde, ako doma s rodicmi.. zivot je pestry a ked ho taky nechame byt a nesnazime sa vsetko 'upratat' len podla seba, mame o 90%starosti menej 😀

estellas
29. jún 2024

@beasy Moja babka hovorila že kedysi to bolo aj bežné že ľudia dávali deti k starým rodičom, nie úplne na celé prázdniny ale na pár týždňov. Veľa starších ľudí to hovorí že často chodili k starým rodičom. Ja neviem ja som nechodila na prázdniny k babke, ani som nežila v tej dobe. Len tak z rozprávania starších viem že úplne bežné to bolo.
Veď reálne nikto nemá celé prázdniny voľno v práci.
Takže dávajú deti do táborov.

beasy
29. jún 2024

@petulda333 ano viem o tom ze sa to moze zmenit ale aj tak je primarne na rodicoch si so situaciou poradit, nemozeme predsa svoje problemy alebo starosti donekonecna hadzat na rodicov 🙂 vzdy su rodicia dvaja cize stale sa da to aby sa o deti staral jeden a pracoval druhý, nikdy by nemala byt prva moznost volbadat deti starym rodicom a neriesit mi pride velmi prvoplanove, hovorim je ine ak pride žiadost priamo od starych rodicov a skor im to čas spestrí, ale to uz clovek rozozná

beasy
29. jún 2024

@reanda preto som napisala ze ide len o môj postoj kazdy si na tuto otazku moze odpovedat podla seba a nebude na tom nič divné 🙂

petulda333
29. jún 2024

@beasy no ja to nevnimam ako hadzanie problemov na rodicov. Je to pomoc a aj nato mame rodinu. A mam velke stastie,ze som vyrastala a aj vydajom ziskala taku,kde to vnimame rovnako. A pomahame si vzajomne

pralinka25
29. jún 2024

@beasy zivot prinasa kadejake zmeny. nedokazes dopredu naplanovat nic. nic nejde podla sablonky. proste my sme napriklad mali perfektne podmienky a zo dna na den nas zivtot pekne prfackal a vsetko je inak. co ich mam teraz vratit? a stali sa veci ktore sa nedali predvidat.

merrysa
29. jún 2024

Po prvé - recnicka otázka neočakáva odpoveď, takže tvoja otázka na konci je zbytočná 😉 po druhé - to, že ty by si najradšej trávila s deťmi 24/7 ťa nerobí o nič lepšou, ako ženy, ktoré chcú mať trochu aj čas pre seba. Každý clovek je iný a jedinečný a to sa snáď dá pochopiť. Ži a nechaj žiť.

viestta
29. jún 2024

Bez hanby priznam, ze uz mam dieta u babky, este vcera slo a bude tam cele prazdniny, pojdeme k nej prazdninovat aj my, aj si ho "poziciame" na nasu dovcu alebo vikend a aj ona s nim ma naplanovanu dovcu a vylety. A robime to tak kazde prazdniny odkedy je babka na dochodku.

reanda
29. jún 2024

@beasy nie, ty si napisala svoj nazor a jednym dychom s tym aj to, ze nechapes, ako ho niekto moze mat iny.. nuz, preto ti to tu tolko ludi zacalo vysvetlovat, kedze si priznala, ze to nechapes ..
tak snad si to uz pochopila 🙂

pralinka25
29. jún 2024

inak teda ja ako decko som stravila cele prazdniny v skolke alebo potom v skolskej druzine alebo sama doma.
a muz ten zas stravil cele prazdniny u babky a to mame po 40. takze tolko k tym venovaniam sa. a vsetky kamosky co mam to mali rovnako. a teda ani ziadne babyfriendly dovolenky sa nekonali. rodicia nam animatora nikomu nerobili o nejakom aktivnom traveni casu tiez nemozem hovorit. decka sme travili cas vonku spolu kym rodicia mali cas na ine veci. max sme im pomahali.

dadka1997
29. jún 2024

Kiežbych sa ludia menej starali .. a ty sa im ako venuješ, keď traviš čas na koňovi ? 😉🤔

To, že sa staneš rodičom neznamená , že si otrokom

jana_eyre_2
29. jún 2024

A taka možnosť, že babky chceli byt so svojimi vnúčatami tento víkend nie je?

Mne moje deti nemá kto strážiť, budeme spolu celé leto .. ale je mi suma fuk ako si voľný čas riešia iní..

medda_beda
29. jún 2024

Moja kolegyňa má deti 3 a bežne s mužom zájdu aj na diskotéku, spoločenskú akciu a svokrovci aj rodičia sa jej ponúknu aj sami od seba.Aspoň majú čas na seba aj ako manželia.
Tváriť sa, že človek nepotrebuje čas aj na seba je fakt smiešne.Deťmi sa život nekončí a bude mi srdečne jedno čo si žena ako ty o mne pomyslí.Pôjdem si s mužom aj zalyžovať aj na preteky pôjdeme keď budem mať tú možnosť aj zacvičiť si pôjdem.Nebudem čakať 10 rokov kým mi dieťa odrastie.
Ty dáš deti do tábora takže ich vlastne tiež niekam dáš.
A popravde ja som ako dieťa chodila už v MŠ na výlety na týždeň a rodičia chodili do práce či leto či zima som bola v škôlke.A mám dobré spomienky.
Nevidím nič zlé na tom aby deti boli aj u starých rodičov ak s nimi majú dobrý vzťah.Deti majú iné zážitky.

Neviem odkiaľ si nabrala, že niekto nevydrží doma s deťmi.
Keď ty nemáš už svoj život tak je to tvoj problém a nie ostatných žien.Muži sú vždy pri deťoch?

darkswan
29. jún 2024

Lebo zeny aj ked su matkami, neprestavaju byt zenami, manzelkami a aj cas len so sebou alebo len s partnerom je dolezity;) deti si uziju ine prostredie a potom sup na rodinnu dovolenku vsetci spolu

medda_beda
29. jún 2024

@beasy No moja mama by ti vedela povedať ako sa starala o sestry v 80 rokoch.
Lebo babka musela pracovať a v dnešnej dobe sa čudujem, že niekoho prekvapuje, že človek nemá kde dať deti keď veľmi veľa ľudí pracuje na zmeny a slovo matka je pre zamestnávateľa ako choroba.

30katrusa40
29. jún 2024

@beasy ja ťa len opravím. Tak to to bolo už dávno.ja mám 33 a keď som bola malá celé leto sa o mňa a sestru starala babka s dedkom. Bývalí kúsok od nás . Mňa do školy aj škôlky vodila babka k lekárke tiež častejšie išla babka než mama. Ja to teraz nevyužívam. Bývame dokonca v jednom dome. Ale každá máme vlastnú domácnosť deti mi postrážia Max keď musím k lekárovi a manžel nemá ako vymeniť zmenu . Mne by to srdce nedalo ich niekomu nechať na krku na celé dni.

medda_beda
29. jún 2024

@beasy Môžeš mať prácu s perfektným časom a po RD o ňu prísť.Veď veci sa v živote menia, okolnosti.Môžeš si ty plánovat čo chceš život si to zariadi po svojom.

bosorkabb
29. jún 2024

@estellas áno chodilo sa tak. Ja som chodila skoro na celé prázdniny k babke aj moji spolužiaci. Potom chvíľu tábor a vyriešené prázdniny.

lavender94
29. jún 2024

A vieš čo? Moja ide teraz na týždeň k starým rodičom aj napriek tomu, že ma dva roky a ešte stále sme s ňou doma. A nie je to kvôli tomu, že by sa jej chcel niekto zbaviť. Chce tráviť čas so starými rodičmi, starí rodičia chcu tráviť čas s ňou a my si oddýchneme. To je win win situácia. Čo ja sa pamätám, tak som prázdniny trávila u starých rodičov jedných, druhých, ešte aj u súrodencov starych rodičov, u strýka, u susedy… a dobre mi bolo. Reálne nie každý ma možnosť byť s deťmi cele dni doma. Buď mu to neumožní práca, alebo financie. Tábory tiež nie su riešením pre každého. Ja fakt nechápem, čo sa teraz ti rodičia tvária ako nejakí nadľudia a rodičia, čo maju starých rodičov k dispozícii sú asi niečo menej, alebo ja neviem. Ja chcem tráviť s mojim dieťaťom čas, ale chce ho s ním tráviť aj moja mama. A nemusíme byť kvôli tomu spolu. Ja si ani neviem predstaviť, že by som sedela doma u mami a pozerala sa ako sa hra s mojim dieťaťom. To čo je za bizar

miskakyska
29. jún 2024

..na mojich vnúčencoch sa ešte ani nepracuje a už ich mám nahlásené na prázdniny..do kelu 😆😆

babulkomale
29. jún 2024

@beasy ja zas poznam vela rodin, co dali aj deti na dedinu k babke, lebo bola uz na dochodku ale este vitalna a chodili do prace. Obcas cez vikend prisli dieta pozriet. Samozrejme, tie deti, teraz 40-50 rocne, nemaju s rodicmi ziadny vztah. Hrozne...
A jedna zazila, ze ju ako starsiu dali k babke a ked sa narodila mladsia, s tou zostala matka doma, ale tu starsiu nechali u babky. Husia koza ked mi to hovorili.

iwesska
29. jún 2024

Neviem o akych starych detoch hovoris,ale keby som ich mala kde dat,tiez ich rada zapoziciam😄Nemam 60 dni dovolenky a oni chcu zazitky,takze preco nie. Vsak ich mam 365 dni v roku doma,preco by nemohli niekam ist?

viestta
29. jún 2024

@babulkomale ja som bola u stryka na dedine skoro pol roka, pretoze som bola v kuse chora z jasli a potrebovala som "zmenit vzduch". Nasi ma chodili navstevovat cez vikendy, obcas ma brali k sebe, lebo aj teta so strykom si potrebovali odpocinut a nezanechalo to mńa mne ani na vztahu s rodicmi ziadne skody. Nezanechalo na mne skody ani to, ze som chodila spavat do Puntovej budy 😅 Dodnes sa mi sniva ako nam s Puntom bolo dobre 😅

huxy
29. jún 2024

@beasy prapodivné názory máš. Ja ťa síce ani nebudem presviedčať a ani očakávať, že svoj názor zmeníš. Ale nikdy, NIKDY v živote si ničím nemôžeš byť istá. Ani prácou, tvojimi plánmi, partnerom... Čiže je úplne scestné, že si ľudia majú plánovať deti, len ak sa im dokážu plne venovať. Nikdy to tak nebolo a nikdy ani nebude, myslím celkovo v spoločnosti. Okolnosti sa môžu meniť, prídeš o dobrú prácu, manžel sa s tebou rozvedie, atď... Všetko sa môže skončiť inak ako by si chcela. Preto by si nemala odsudzovať ostatných. A to som osobne nedávala dieťa k starým rodičom na prázdniny. Počas rodičovskej som bola s dcérou vždy ja. Potom keď som pracovala, dcéra v lete chodila do škôlky,keď bola zatvorená 2 týždne, tak sme sa museli s ex vystriedať v robote,vtedy to bolo možné. No musela som sa rozviesť, na dcéru som v podstate zostala sama a pracovať som musela. Aj počas prázdnin. Moja mama mi pomohla s tým, že bývala vo vedľajšom vchode, a keby bolo treba, pomôže. Teraz má už dcéra 13, odišla na 2 týždne (k otcovi a potom so starými rodičmi), a som rada. Vôbec nie preto, aby som mala čas pre seba. Ale aby dcéra nebola sama, keď musím chodiť do roboty. Takže nie všetko je čierno-biele a nie vždy je všetko tak, ako si prajeme.

reanda
29. jún 2024

@viestta lepsie s puntom v bude, ako v jasliach 😀

som_realistka
29. jún 2024

Ak je to po dohode so starými rodičmi prečo nie? Týždeň dva u babky, potom tábor, potom sa pre striedajú rodicia. Ci, co ti na tom vadí?

e3v3a3
29. jún 2024

Keď sme mali jedno, tiež som ho mala iba doma. Keď sú dvaja, hneď by som ich dala keby ich niekto chce postrazit 😄 ale nemá kto. Tak sme zase iba spolu celé dni. Ale ja sa tým netajím, brala by som to hneď keby je taka možnosť

zorkahorka
29. jún 2024

Ja zas nechapem zeny, ktore nedokazu bez svojich deti zit a nepohnu sa od nich ani na krok 🙈 a nepotrebujem sa na to pytat na mk 🙈

babulkomale
29. jún 2024

@beasy lenze ty vychadzas z toho, ze si ludia robia deti hned s tym, ze stari rodicia postrazia.
Lenze to moze byt aj tak, ze sa osamostatnia, roky deti nemaju, ich rodicia pracuju, lebo teraz sa nejde v 52 do dochodku.
Potom po rokoch maju deti, nemozu si dovolit byt doma mesiace, nikto tolko dovolenky nema, tak stari rodicia sa ponuknu, ze pomozu a pomozu radi, beru deti na vylety, hraju sa.
Ked si niekto nezodpovedne urobi deti v sedemnástich,asi tazko ma rodicov na dochodku. Ano, vynimky potvrdzuju pravidlo.

babulkomale
29. jún 2024

@viestta tak mozno ze si vedela, ze je to kvoli zdraviu a nie ze na teba s.ru ako rodicia tej znamej. Deti to citia.