Prečo sa niektoré matky chcú zbaviť detí?
Taká rečnícka otázka, prečo niektoré matky nevydržia doma so svojimi deťmi? Prečo sa ich chcú hneď zbaviť sa?
Ledva začali prázdniny a už niektoré moje kamošky a známe hneď dnes ráno odniesli deti k starým rodičom. Ony išli domov aby si oddýchli od detí, aby mohli ísť do mesta na nákupy na kávičky a proste oddýchnuť si.
Možno ma budete hejtovat no nechápem to.
Ja som ten typ človeka čo chce čo najviac času tráviť s deťmi. Aby sme spoznávali spolu okolie chodili na výlety alebo aj hrali doma spoločenské hry.
Moje deti idú do táborov a keď budem mať ja dovolenku pôjdeme k starým rodičom. Majú do 70 rokov a už nevládzu toľko zdravotne. Tak im určite nesupnem deti a nezáujem.
Ako to máte vy?
my sme každé leto trávili mesiac u starkej , traja súrodenci . starká tu už nie je zopár rokov ale ja som nesmierne rada že sme dostali tú možnosť byť s ňou , hoci nám nevymýšľala žiadne hry , ani s nami nechodila po výletoch . Stačilo že bola tam , láskavá , vyvárajúca a pečúca skvelé koláče. Celé dni sme boli vonku s bratrancami a sesternicami , kamarátmi , ráno sme sa len najedli , pribehli sa naobedovať a večer chleba s lekvárom a pohár kakaa , umyť nohy a zuby, zavalila nás 100 kg perinou a spať. Dodnes si pamätám na ten jej tikajúci budík , vôňu klasických muškátov na gánku a domáce koberce, časopis Slovenka a popraskané mydlo v kúpeľni .
@viestta Budeme mať zážitky ako celá rodina, víkendy sú voľne to si vždy niekam vybehneme.
@medda_beda Tak vidíš každá sme iná. Ja som tiež x krát unavená ale nikdy by som nepovedala na svoje deti že ich niekam odložím alebo že som z nich vystavená suca na psychiatriu. Ako to hovoria kamošky. Veď nemôže byť stále len veselo, s deťmi sú aj negatívne dní ale to je normálne. Po každej búrke vyjde slnko.
@fantaghiro21 Nie nepoznám iróniu a určite nesrandujem na takéto vážne veci. A keď tieto reči počuje malé dieťa čo si pomyslí, že mama ma chce odložiť lebo ma neľúbi.
Aj každé dieťa je iné.
Dopriala by som ti moju sestru ktorá spustila rev za každú blbinu 12 rokov vkuse.Pišťala, revala úplne bezdôvodne.Už ja som z toho bola unavená.Slovo deti mi robilo zimomriavky.
Keď ty si užívaš všetko s deťmi tak je to tvoja vec.
Ja mám názor taký, že úplne všetko sa s malými deťmi robiť nedá ak si to chce človek užiť a nie rodičia nezložili prísahu, že už nikdy nikam nepôjdu bez detí.
Takže ak sa vyskytne možnosť mať chvíľu s manželom len pre seba tak to využijem.Dieťa mi tiež nevenuje každú sekundu svojho života v puberte.
Strašne preháňaš.Čo si pomyslí malé dieťa juuuj.Deti nie sú blbé.Veľmi dobre vedia prečo ich má mama dosť.
Ty si ako taká dúha, všetko je krásne, farebné a človek nemá právo sa cítiť vyčerpane a aj keď hej tak namiesto vysvetlenia deťom reality pôjdeš do vyčerania.
Ja len nechápem čo riešiš druhé ženy.Moja kolegyňa má tiež niekedy dosť a čo teraz.Je matkou od 20tky má ochotné babky ktoré to vôbec neotravuje.Aspoň nie je v 35ťke jak stará ženská a vie sa aj zabaviť.
Fakt vyjadri sa keď budeš mať deti každé v inej fáze s rozdielom aspoň 7 rokov a keď budeš matkou aspoň 20 rokov či stále budeš ako dúha.
Autorka, spytam sa ta aj inac. Tvoje deti sa maju cas aj nudit a nicnerobit? Alebo im v kuse niekto robi animatora, ci uz vy alebo cudzi ludia, len aby mali zazitky. To tiez nie je dobre, prehltenost aktivitami, niekedy aj vynutenymi...
No a ked nepoznas nadsadzku, ironiu, sarkazmus, to tazko s tebou debatovat. Zivot s humorom je lahsi...
Ako? Vazna vec??
Kolko mas prosim ta to rokov?pytam sa vazne...
Ja povazujem v zivote vazne veci,napr ked mi dieta nedychalo a ozivovala som ho
Ked sa mi narodilo predcasne a malo neiste prezitie.
Ked sme zazili tornado v chorvatsku,a boli sme zranen
Ked niekomu slo o zdravie,o zivot.
Ked sme mali vazne situacie a museli sme ivh riesit..
Ked som bola hospitalizovana v nemocnici neplanovane,muza z roboty na ocr nepustili,lebo ho prave potrebovali velmi v robote,a pre deti som musela riesit cez prazdniny opatrovatelky,narychlo,urgentne...1000 eur len taky fukot🙂
Musis byt strasne zdeptana v zivote,ak je toto pre teba vazna vec ....
" podla seba sudim teba" si mi argumentovala...
Podla mna zivot s tebou je suce na psychiatriu....
A preto ti tie "nadsadzky" tak na susedach prekazaju...
Nebojis sa na tych vyletoch,ze ti auto zrazi deti nebodaj utrpia uraz?
@viestta Áno vedia sa aj nudiť, nerobím im 24/7 animátora. Neviem odkiaľ si to brala, nikde to nepíšem že im vypĺňam každú minútu.
@fantaghiro21 Budem mať 30 rokov. Nie nebojím sa že sa nám niečo stane na výletoch. Aj keď náhoda je blbec, keď vidím aké nehody sú na cestách. Ale keby som sa bála tak by som ani do roboty neisla, lebo auto ma nože zraziť aj cestou do práce (alebo deti cestou do škôlky) no nie.
Este, ze tak. Keby este si mala este trosku zmyslu pre humor a neprezivala nezavazne hlasky susediek tak tragicky hned by ti bolo lahsie na dusi. Keby si mala trosku nadhlad, tak by si si so susedami o tom ako si "vydychnu" mohla aj podebatovat, nie hned sa zhrozit a utekat ich na Kona riesit.
No tak si asi vela toho vazneho neprezila.nebere vsetko tak vazne,osobne...
Cela tvoja debata je o tom,ako si ine matky nemaju pravo vyrazit na kavu,odbehnut do obchodu,oddychnut si,citujem:
"Ony išli domov aby si oddýchli od detí, aby mohli ísť do mesta na nákupy na kávičky a proste oddýchnuť si.
Možno ma budete hejtovat no nechápem to.
Ja som ten typ človeka čo chce čo najviac času tráviť s deťmi. Bla bla bla...tvoj uvod
Asi sme vsetky na hlavu prastene alebo co,....
To ,ze ty kysnes doma na zadku, a oddychujes ,nebodaj sliedis susedom do dvora,neznamena ze zeny ,ktore idu na kavu do mesta alebo vyplnia presne ten isty cas,co ty sedis na zadku,su o nieco horsie...
Nakoniec sa dozvieme,ze vlastne sa detom nevenujes.
Len ich tahas ako mopslikov na vylety
Co je fajn.ale deti potrebuju aj ine aktivity....
Ja si rada aj na ten zadok sadnem a nerobim nic
Netvarime sa tu tak premotivovane,ako ty...
@fantaghiro21 no prrr, každý má hranicu humoru inde a je dobré to pochopiť a akceptovať.
@blonde_bella takze aj autorka by mohla akceptovat hranicu srandy u tych susediek a nerobit z toho grecku tragediu
@fantaghiro21 Ja kysnem doma na zadku, to máš zas odkiaľ? Ale z časti je to pravda, príklad dnes sme boli doma, mali sme návštevu, deti sa vyšantili v bazéne, my dospelý sme si opekali na dvore a áno sedela som pri tom na zadku. Ale občas aj to treba..
@viestta samozrejme. Toto sa tu úplne zvrhava, nemôžem to celé ani prečítať, lebo sa mi to javí ako hra na to ktorá ktorú ponizi viac...načo je to dobré...
@blonde_bella no v prvom rade by ona mala akceptovat ,a chapat ine zeny,ich sposob zivota.
To ako ine ziju,ako si ,zivot zariadia
Ale neakceptuje to
Teraz okolo toho,kto nechape nadsazku,budu chodit susedy po spickach?
Vola ich kamaratkami.
To je falosnica jedna,co?
Takto ich poza chrbat ohovarat.
Ja taku kamaratku by som poslala kade lahsie a nechodila okolo nej po spickach
Tak maju ta teraz susedy ohovarat,ze si si dovolila sadnu na zadok?
Ved si sama uznala,ze je to ok...
Kde je potom problem,ak si nejake susedy vyrazia na 2hod na kavu?
@fantaghiro21 a zase invektiva.
A v prvom rade sa máte rešpektovať navzájom a viesť diskusiu na úrovni o rozdieloch, o Tom ako ich vnímate a mozno si to len vysvetliť medzi sebou.
Namiesto toho ste si tu začali nadávať ..
Ja som čakala čo sa tu nové dozviem, ale nič, musím ísť...
Čaute a NEHADAJTE sa, diskutujte
@blonde_bella a dalsia ktora nerozozna nadavku?
@blonde_bella keby ona pocula hlasky, ktore u nas bezia v rodine, socialku by na nas volala. Nie tak davno som synovi nieco nechcela dovolit, siahodlha vysvetlovacia debata skoncila jeho hlaskou, ze on chce inu mamku, taku co mu to dovoli. Tak som povedala, v poriadku, ideme ta vratit do porodnice, vyberu ti lepsiu mamku. No a pokracovalo to dalsou dlhou debatou o tom, ze do porodnice ho nemozem odniest, lebo je uz velky a tam maju postielky len pre babatka a cely spor bol zabudnuty. Akurat ked tatik dosiel, tak sa dozvedel, ze som ho chcela vratit do porodnice... My sme sa dobre pobavili, niektori by uz zakladali debatu na Koni, co som to za matka...
@autorka prečo nereagujes na môj príspevok? Na ten vzácny čas a spomienky so starými rodičmi? Lebo na to nemáš argumenty, na ten vzácny detský čas so starými rodičmi.. našťastie mám rodičov, ktorí mi dopriali spomienky a zážitky, kým mi nezačala puberta a už som si "žila vlastný život" 🙂🙂🙂
Dostala som sa na siestu stranu a nevladtem😀😀😀😀. Veľmi mi to pripomenulo obedny pokec v práci asi 6 rokov dozadu. Bavili sme sa o víkende, kto na aké plány a ja som sa vyjadrila ze obe dcéry budú u ex a ja mam konečne voľno, hneď som dostala od kolegyne naklad ako to môžem, co som za matku, že sa teším keď sa "zbavím deti", a druha kolegyňa jej na to, a co tvoja mama, stále ti vodí malého zo školy a vari večere?
Autorka a prečo tomu chceš porozumieť? Tomu, že iní to majú inak? Ako ti to zmení život, ak porozumieš motívom tých žien? Mimochodom nad otcami deti sa nepohoršuješ?
@viestta ja ti rozumiem, presne viem načo narážaš, ale zároveň rozumiem aj jej.
Dôležité je, si to vedieť normálne vysvetliť.
Podľa môjho názoru sa žiadna kaša neje taká horúca ako sa varí a všetko je vecou diskusie. Rovnako ako si ty mala diskusiu so synom, vysvetlili ste si, pochopili, všetko ok.
@fantaghiro21 ja čítam tvoje príspevky už dlhšie a máš v sebe veľa frustrácie zo svojej situácie ,snažím sa ti porozumieť, ale si naozaj veľmi nepríjemné útočná. Ja si tvoju náladu určite nenechám preniest na seba.
Na základe uvedeného dôvodu by akákoľvek ďalšia komunikácia nemala zmysel a preto ti prajem pekný večer. Drž sa.
@mircalla mňa udivuje, že niekto kto absolútne nepoužíva diakritiku, ide hodnotiť niekoho gramatiku (nedá mi nespomenúť).
Autorka mať starých rodičov, na ktorých sa dá spoľahnúť, je obrovský dar do života pre deti aj pre rodičov.
@misiak7777 Prepáč asi som to prehliadla medzi toľkými komentármi. Moje deti majú zážitky aj so starými rodičmi veď chodíme k nim keď sa len dá.
@janage Prečo im porozumieť, aby som ich chápala nie. Nad otcami prečo sa mám pohorsovat, väčšina otcov pracuje celé dni a trávia s deťmi čas len cez víkend, čo vnímam v okolí. A matka je tá čo sa v prvom rade venuje deťom. Až potom je otec.
@som_realistka U nás by sa to nestalo. Mne nikto nevidí deti ani nikto doma nevadí, okrem mňa samozrejme.
@blonde_bella Ja si to neberiem k srdcu, nech nadávajú niektoré na mňa. Ukazuje to len ich povahu nič viac.
@mircalla Ďakujem za typ, no ja nesudim nikoho podľa gramatiky. Mimochodom píšem z mobilu a nekontrolujem či sú všade dlžné a mäkčene.
@jakubrianka Drahá, ale ja tú diaktritiku používať viem. Nepoužívam ju len preto, že som viac zvyknutá na anglickú klávesnicu a viac mi vyhovuje. Ale teda nech sa páči, keď sa chceš odbavovať na diakritike, odpoviem ti s diakritikou. Rozhodne ale nedávam tvrdé y v nominatíve množného čísla pri prídavných menách.
@autor Ale kdeže dĺžne a mäkčene.....
@jakubrianka Ešte som si hovorila, že použijem diakritiku, pretože sa toho určite niekto chytí. Trvalo to len pár minút.

"Ani ja som není klebetna ale keď vidím že niekto ma zdraví a chce sa porozprávať, tak ju neodbijem že daj mi pokoj. A odkiaľ beriem energiu a čas? To je o postoji, ja mám energiu zo spoločných zážitkov výletov s rodinou alebo aj s kamarátmi."
No a kto tu pise o odbijani?To si odkial zase zobrala?
Ukludni sa.Snaz sa pochopit pisanemu a hovorovemu slovu.
Tvoje schpnosti chapania su mizerne.
Podla mna si aj absolutne nepochopila tp obrwzne vyjadrenie ,ak susedy povedali,ze sa chcuc deti zbavit .nepoznas ironiu...
A spolocny cas s kym,ked potrebujes mat prehlad o vaetkycch susedoch?
Zabudla si na jeden dolezity fakt.
My ostatne mame 1,2,3 deti,okrem nej aj pracu,skoly,inych rpdinnych prislusnikov.
My nie sme prehnane upate na deti a kruzime ako helikoptery....
A hlavne ako tu bolo vyssie spomenute,strasne si sa ti tvarila aka je 3 zmenna prevadzka lahka popri detoch a aha .
Se*ies si do huby jedna radost