icon

Prečo sa niektoré matky chcú zbaviť detí?

29. jún 2024

Taká rečnícka otázka, prečo niektoré matky nevydržia doma so svojimi deťmi? Prečo sa ich chcú hneď zbaviť sa?
Ledva začali prázdniny a už niektoré moje kamošky a známe hneď dnes ráno odniesli deti k starým rodičom. Ony išli domov aby si oddýchli od detí, aby mohli ísť do mesta na nákupy na kávičky a proste oddýchnuť si.
Možno ma budete hejtovat no nechápem to.
Ja som ten typ človeka čo chce čo najviac času tráviť s deťmi. Aby sme spoznávali spolu okolie chodili na výlety alebo aj hrali doma spoločenské hry.
Moje deti idú do táborov a keď budem mať ja dovolenku pôjdeme k starým rodičom. Majú do 70 rokov a už nevládzu toľko zdravotne. Tak im určite nesupnem deti a nezáujem.
Ako to máte vy?

fantaghiro21
30. jún 2024

@blonde_bella neviem teraz ,na aku situaciu narazas
Ze mam mamu,ktora nema zaujem.? Ci?
Prave preto sa zastavam zien,ktore odlozia dieta k starkym ,alebo odbehnu na nakup mam pre ne pochopenie.
V com je pre teba utocenie?napis
Ja pouzivam styl komunikacie taky,akym jedna so mnou aj autorka.v podstate nastavujem zrkadlo.
Len v inom pripade.a cuduj sa svete,nepaci sa to autorke,tebe.
Ak si si dosledne precitala diskusiu,autorka tu prska na ostatne len taky fukot,uraza,nebodaj ponizuje...
Aj o tie,ktore su po 3zmennej prevadzke unavene a staraju sa o deti .oan vsetko zvlada/la
Az nakoniec z ndj vypadne,ze kvoli detom zmenila pracu....
Treba si najpr pozametat pred svojim dvorom
A potom tu urazat a prskat na ine zeny

jakubrianka
30. jún 2024

@mircalla mne už táto formulka tvrdé y v nominatíve množného čísla ide poriadne na nervy. Všade kde sa chce niekto spraviť dokonalý, sa použije. Čert to ber, že nie je diakritika, čiarky, bodky… to len tak mimo tému.

mrkvicka060
30. jún 2024

1. rodicia musia pravovat a nemozu nechat deti cely den same doma - to si asi, autorka, neuvedomujes, ze ludia pracuju, aby mali z coho zit, a nemaju letne prazdniny
2. deti lubia starych rodicov a stari rodicia vnucata. a tesia sa, ked konecne budu moct ist na prazdniny. asi ti nenapadlo ani to, ze deti sa k starym rodicom same pytaju (ako tie moje, 6 a 8 rocne).
3. rodicia mozno nezabudli, ze nie su len rodicia, ale najma partneri, dvojica, a chcu mat par dni (vecerov) pre seba, romantiku, veceru, kino, mozno kratky trojdnovy romanticky vylet.
4. staraj sa o seba, bud s detmi 24/7 365 dni vkuse, nikto ti nebrani
5. nebud zavistliva a zatrpknuta

mircalla
30. jún 2024

@jakubrianka Mimochodom, v tej reakcii na mňa ti chýba čiarka. Keď už chceš byť perfekcionista. Diakritiku nepoužíva dosť ľudí, to mi nevadí. Nie z neznalosti. Vidím podľa textu, či ovláda pravopis. Ale mýliť si y/i je trochu o inom.

jakubrianka
30. jún 2024

@mircalla lenže ja nechcem byť perfekcionalistka :D …

viestta
30. jún 2024

@jakubrianka pravopisne chyby sa este celkom daju prezit, ale chybajuca intepunkcia moze uplne zmenit vyznam vety. Toto poznas?
Popravit nelze, osvobodit!
Popravit, nelze osvobodit.
Interpnkcia podstane meni vyznam vety, pricom slova su rovnake.

jakubrianka
30. jún 2024

@viestta mne veľmi vadí čítať po niekom bez diakritiky a vyslovene ma vyšteľovala, že išla takto niekoho opravovať.

medda_beda
30. jún 2024

Autorka po prečítaní tvojho komentára, že otcovia pracujú a čas majú na deti len cez víkend mi je už jasné, že ty si proste puťka domáca 🤷.
Prepáč.
Aj ženy pracujú a nikde nie je napísané, že sa žena musí starať viac.
Typická žena čo sa obetuje pre celú rodinu a nakoniec sa jej celá rodina vyprdne na hlavu pri najbližšej puberte.
Len aby si nedopadla ako mamička v diskusii kde ju jej 17 ročné decko poslalo hľadať si búchača čo ma lóve, žeby nemusel na brigádu.

medda_beda
30. jún 2024

Máš pomaly 30? Si mi pomaly rovesníčka, ale pôsobiš ako stará pani.
Ty to tak raz budeš ľutovať, že si nič bez detí nikdy nerobila, ach 😂 jak moja mama.
Celý život len žiť pre iných.
Dôjde ti to tak v 50tke.
Fakt ako miluje náš všetko, ale čo zato má?
Veď ja som na ňu nahnevaná, že nežije aj pre seba.

mircalla
30. jún 2024

@medda_beda Tiez mam ten dojem

fantaghiro21
30. jún 2024

@medda_beda ale ved nech zije len pre deti, a nic okrem toho nerobi.je to jej zivot,jej priotity.vsetko by bolo ok,ak by sa tu neprezentovala ako keby pojedla celu mudrost ,lebo ona vsetko robi najdokonalejsie.Tak zakomplexovana osoba(uz len kvoli takym budujem velky plot)...
Hlavne ,ked vidi problem, tam kde nie je(ja nepoznam veru nikoho,kto strci deti na 2 mesiace k babke-aj tie babky stihacky,ktore cely cas sa o vnucata viac staraju ako samotni rodicia,sa nestaraju viac ako tyzden/dva....Prehananie nen veru ide na plne obratky.
Aj nas mama "odlozila" k starke,a to tak na par dni...a veru som si spomenula,ako niekedy z par dni bol aj tyzden.Lebo starka chcela,nech sme u nej a my detto....

Potom tu prehana o 3zmennej prevadzke ,ako je to super,popri detoch,a potom sa dozvieme,ze sa z takej prace radsej zdekovala....
Ja si doma budujem velky plot,nech si aj nahata mozem po dvore behat a ostatni mi mozu na hrb vybehnut.
Zila som v byte,kde 2 susedky zili pomaly ako na hromadke.Normalne sme si uz mysleli,ze si na noc asi aj manzelov vymienaju....(lebo to uz bolo celkom neunosne,kazdy den susedu vo dverach ,klopajuc,ja som ina,zial...)
Ja mam rada svoj klud,svoje intimco....

mrkvicka060
30. jún 2024

inak autorka, moji rodicia si dokonca vypytali moje deti a beru ich na tyzden na dovolenku! to je co? takze ich odlozim k starym rodicom, pojdu na dovolenku a deti su cele nestastne a smutkom bez seba, ze ich odlozim, lebo "ich nechcem" (ha ha). Nevedia sa dockat kedy uz pojdu - to pisem, ak by si nahodou nechapala ironiu v predchadzajucej vete...

mrkvicka060
30. jún 2024

clovek, ktory je stastny, spokojny sam so sebou a svojim zivotom, nepotrebuje takto riesit ostatnych... Autorka, zjavne mas sama nejaky problem, tak skus popatrat, z coho prameni tato tvoja potreba riesit, ako ziju ini... mozno sa tym nachvilu zabavis, a nebude ta tak srat, ze niekto iny ma veci zariadene inak, ako ty...

pralinka25
30. jún 2024

ako deti sme na blbe otazky ktore nemaju odpoved odpovedali lebo medved. na tuto sa to hodi tiez. proste lebo medved. autorka nikdy nepochopi iny pohlad a druha strana to nikdy nevysvetli. zbytocne su argumenty, vysvetlenia ... cokolvek.
a naco aj. kazdy to ma v zivote inak. a tak je to v poriadku. akurat teda viac empatie by sa zislo a zbavit sa bozskeho komplexu, ze ja som naj a tak ako to mam ja je to spravne a aj sudit inych je tiez nespravny komplex.
tento typ otazok je na gulku. je zbytocny, zasieva nesvar, nic neriesi, nikam nikoho neposunie.

janage
1. júl 2024

No drvivá väčšina rodičov, ktorí dávajú deti na prázdniny k babke už má deti v škôlke, škole, tak predsa pracuje tiež. Pracujú tak isto.
Ak sú doma z iným dieťaťom, možno mu chcú prvemu dopriať ten pocit výnimočnosti jedináčika, keď sa starí rodicia točia len okolo neho.
Alebo sa konečne pohraju u babky s rovnako starými bratrancom a sesternicami, bez asistencie mladsich surodencov. Maju slobodu.

To, že otcovia pracujú, predsa neznamená, že nie sú rodičmi a teda nemusia na deti mať čas a tym detom nechýbajú. Práve naopak cez prázdniny by sa mohli venovať viac .
A to keď žena začne chodiť do práce, tak už sa deťom nebude venovať nikto? Ci ona si ma automaticky prácu prispôsobiť lebo manžel je naučený, že o deti sa stará ona?

A vlastne si neodpovedala na otázku, čo konkrétne ti to porozumenie dá? Zmeníš názor, prestaneš sa pohorsovat, či čo?
Ty to nemusíš chápať, ty to máš rešpektovať. Že majú rodinné vzťahy nastavene inak ako ty.
Pýtala si sa tých deti, či sa k babkovcom tešia? Starých rodičov, či dá tešia na vnúčatá? Keď už chceš pochopiť.

janage
1. júl 2024

A to si ešte predstav autorka, že sú deti introverti, čo tábory sú pre ne utrpením. Áno aj tie denné.
Že sú starí rodicia, ktorí veľmi smúta, že deti a vnúčatá žijú ďaleko od nich, či ich malo vidia. A prázdniny vidia ako šancu budovať s vnúčatami vzťah, kým rodicia prazdninujucich deti v lete pracujú

autor
1. júl 2024

Odpíšem takto všetkym, ešte raz a naposledy.
Mne nevadí keď deti idú k starým rodičom nech si ich babkovci užijú. Ale v norme pár dní. Lenže sú ženy čo odložia deti na týždne aj na celé dva mesiace. Toto nechápem, predsa dieťa není vec že odložím ju a nestarám sa. A ešte celé leto ani rodič nezavolá ani nepôjde navštíviť ako sa maju deti u babky. Proste nezáujem. Tak potom na čo mali deti keď sú im na obtiaž. A áno babky majú často dosť len nepovedia to nahlas, keď nevládzu lebo niektoré by sa vyhrážali že už nikdy viac vnúča neuvidis. Mám veľa kamarátok aj známych takže viem ako fungujú.
Niektoré ste ma pochopili čo týmto myslím, ostatné čo pritakali že odložiť dieťa je normálne asi nikdy nepochopia. Takisto ako ja nepochopím prečo odkladajú. Možno majú z toho dobrý pocit neviem.
K tej 3 zmenke, ja som tak robila a bolo to super keďže som mala kopa času. Keď sa narodili deti a nastúpili do MŠ musela som zmeniť prácu lebo nemala som s kým vymieňať sa, teda manžel robil celodenne smeny. Keby aj on robil na 3 tak by sa to dalo naďalej tak robiť.
Prajem vám pekný deň a užite si prázdniny s deťmi. Ešte sú malé a potrebujú matku, nie odloženie a nezáujem

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2024

Ja zase nechapem, ze sa niekto musi starat do veci, do ktorych mu nic nie je😉

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
lavender94
1. júl 2024

Koľko takych rodičov, čo odložia decko na dva mesiace a ani sa neozvu reálne poznáš? Lebo ja ani jedného a to poznám dosť rodičov. Takže buď fakt nechápeš nadsázku, alebo sa obklopuješ divnými ľuďmi

fantaghiro21
1. júl 2024

To sa akoze kazdy den pytas susediek:" a uz si sa ozvala tej svokre ,babke na svoje deti,a isla ich navstivit,alebo?"ako vies ze sa neozyvaju,nevolaju?Chvala Bohu,ze mam susedov,ktori sa nestaraju do inych,kazdy si kope v piesocku na svojom dvore...
"Na co mali zeny deti,ked su im na obtiaz?"
To si akoze aj pysna sama na seba,ze dokazes takuto urazku vypustit zo seba?
No lebo dristat a urazat vies.ked mas casu ako ceciny,kludne by si mohla tym susedkam pomoct a mozno si aj zarobit .a nemuseli by strkat deti k babke.
Vies citat aj s porozumenim?
Niektre zeny ,co ti tu pisali maju 3 zmenku, k tomu deti,mozno skoly, druhu pracu atd... a tu si tu dristala,ake je tu uzasne mat pri detoch 3 zmenku.
A nakoniec vypadne,ze vlastne si bola pokakuskana a zmenila si pracu...
Ine zeny tiez neodprevadzaju deti do skoly/skolky?

@lavender94 neodpovie.ja som sa pytala a ziadna odpoved.
Mozno jej treba dat medailu za prehananie a zvelicovanie

viestta
1. júl 2024

Ja celkom pochybujem, ze ty mas pri tomto pristupe vobec nejaku kamaratku. Cloveka vegetovej povahy kazdy len strpi vo svojej pritomonti, ale za kamaratku ju povazovat nebude. Mna by este celkom zaujimalo, ci si tym svojim "kamaratkam, odkladackam deti" aj nieco z toho co su tu popisala aj povedala, konfrontovala ich so svojim nazorom, alebo si len dobehla na MK riesit ake su zrudy, lebo dovolili si povedat, ze konecne si oddychnu od deti a budu behat hore dole a za cely cas sa (podla tvojej chorej predstavy) ani detom neozvu.

mircalla
1. júl 2024

@autor Podla mna si uz mala davno kontaktovat socialku, kedze poznas desiatky matiek, co nejavia o deti ziadny zaujem a odlozia ich na 2 mesiace starym rodicom a ani sa neozvu a nezaujimaju sa o ne.

akje
1. júl 2024

@mircalla 😁

medda_beda
1. júl 2024

@fantaghiro21 Presne tak nech si ona žije ako chce ja by som jej systémom žiť pri deťoch nechcela, že nikdy nikdy nikomu deti nedám aj keď si o to starí rodičia požiadajú.
Nech si každý žije ako chce.

A presne tak ja tiež nepoznám nikoho kto by dal deti ku starým rodičom na mesiac/dva.Viem, že sa tak kedysi chodilo úplne bežne na dedinu, ale tie deti sa vyhrali aj samé a boli oveľa samostatnejšie, takže s veľa vecami aj pomohli.

medda_beda
1. júl 2024

Ale prečo tu obhajuješ 3zmenku keď sama píšeš, že ti to pri deťoch nevyhovovalo? Pre mňa 3zmenka nie je super ani náhodou.
Takže ty si zmenila prácu lebo muž ti tak nepracuje.
Koľko ľudí pracuje na rovnaké zmeny? Tak už asi vieš prečo je to ťažšie niekedy prispôsobiť.

Ty tu píšeš podľa môjho názoru extrémy ktoré si len započula a berieš všetko doslova a vážne.
Skutočne nepoznám nikoho kto by dal deti niekomu na mesiac/dva keď väčšina starkých ešte pracuje.
A žeby nevolali deťom? V dnešnej dobe? Veď kolegyni asi 5 krát za deň deti volajú.Raz deti raz babka.

A ver mi, že nevieš ako fungujú lebo ty za dvere domu nevidíš.Ty vidíš len to čo ti tvoji susedia dovolia z ich súkromia vidieť.

krasolienka1
1. júl 2024

My berieme deti všade cez noc nechcú u nikoho spať
Syn bol párkrát u mamy cez deň ale to možno 3krat
Sám ešte nechce ostávať
Pritom kamarátov vidíme stále bez deti

lavender94
1. júl 2024

@medda_beda a aj to čo jej povedia, tak evidentne nepochopí a vyloží si po svojom 🤣

malasandrika
1. júl 2024

Toľko bludov ako prezentovala autorka, to sa v jednej diskusií len tak nevidí …

zaba21
1. júl 2024

Ja teda neviem...už som poriadne stará, ale nepoznala som za svoj dlhý život rodinu, kde by boli deti non-stop odložené u starých rodičov celé prázdniny, ako tu prezentuje autorka, a ešte, že ich rodičia nechodia ani navštevovať.Vždy to bolo o tom, že rodina s deťmi potrebovala vykryť dlhé prázdniny a kombinovala rôzne možnosti umiestnenia a starostlivosti o detí cez prázdniny ( rodičia, starí rodičia, príbuzní, tábor denný/pobytový...) každý si pomáha ako vie a na čo má peniaze... Lebo povedzme si na rovinu, tábory sú sakra drahé, hlavne ak je detí viac.