icon

Prezentovali by ste pred niekým svoj úžasný pôrod?

21. dec 2024

Hovorili by ste pred druhou ženou o ktorej by ste vedeli, že mala veľmi ťažký porod, dieťa následne dlho na jiske, dlhodobé zdravotné problémy atd. Rozprávali by ste pred takouto ženou o tom, aký ste mali vy ten porod uzasny a dokonalý? Prirodzený okamžite hektolitre mlieka a že vás lekári a sestry vychvalovali, ako nič nepotrebujete?😅
Dá sa tvrdiť, že takýto človek nepobral moc empatie? Alebo si len domyslam?

Strana
z2
tiika
22. dec 2024

Moja prvá myšlienka bola, že nie určite nehovorila. No záleží však veľmi na situacii. Či si sa jej to pýtala ty alebo s tým prišla ona sama? Či ste boli viaceré a niekto iný to chcel počuť, alebo s niekym inym to ona chcela zdieľať.
Asi by som svoje nadšenie z pôrodu trochu krotila vzhľadom na teba, no na druhej strane by som nemala dôvod hovoriť niečo iné, že bolo niečo inak, než bolo.

iwesska
22. dec 2024

To su take truby,co si potrebuju dokazat,ze spravili pre porod dietata nieco extra. Ja som si po sekcii 2.den sadala opatrne v predklone k stolu,kde uz sedela ina mamicka a jedla. Videla,ze som si od bolesti ledva sadla a ona spustila. "Mna neboli nastastie nic. Ja som porodila dokonca bez nastrihu a to mal maly vyse 4kg" Asi som jej mala zatlieskat a dat medajlu alebo co🤷‍♀️

mikadooo
22. dec 2024

Ty budeš asi tá žena s tým ťažkým pôrodom, však?

kiki68
22. dec 2024

Porod je loteria, treba to tak brat a su rozne. Kazdy do toho musi s tym, ze to dopadne/ nedopadne. Hlavne nemat ocakania a nic si nevycitat. Normalne by som o tom hovorila. Ako musi sa s tym naucit zit, clovek to nevrati a hotovo

slavka1988
22. dec 2024

Si ženy ktoré zažijú naozaj ľahký porod a sú ženy ktoré nie len prvý ale aj ostatne majú ťažký a doprajem každej ľahký porod ja som mala tri cisarske a veru počula som tam plač nariekanie veľké bolesti a bolo mi neskutočne ľúto každej jednej ženy a sama som tie cisarske mala vždy komplikovane a keby nie asi skôr kamarátku polutujem ako sa budem vychvaľovať a len či je to pravda

sisaka
22. dec 2024

@iwesska nie, mala si jej rovno vraziť, za takú nehoráznu drzosť 🙄

bielasovicka
22. dec 2024

Ja určite nie

tbd
25. dec 2024

Normálne by som o tom hovorila, každý pôrod je nejaký.

janamoto78
25. dec 2024

Neviem prečo sa vôbec treba rozprávať o pôrode..

mimi3008
25. dec 2024

Ja som v roli tej zeny, ktora mala 1.porod tazky, skoncil kliestami, syn takmer zomrel a ja som mala na male, velke krvne straty atd...fyzicka trauma po kliestoch velka, psychicka este vacsia. Je tomu uz vyse 5 rokov, ale stale ma stisne pri srdci, ked si na to spomeniem. A ked mi niekto hovori o svojom super porode, zavidim jej, sice v dobrom, ale slzy sami este aj teraz tisnu do oci...

earlgrey
25. dec 2024

Ja som mala hrozný pôrod, dieťa na JISke, ja na JISke...dole dorezana a dozašívaná až po riťnú dieru...preplakala som na záchode niekoľko mesiacov...ale nie, nevadilo by mi, ak by mi niekto opísal, aký mal krásny pôrod...veď tá osoba za to nemôže, že ja som mala hrozný...a nie, vôbec sa necítim menejcenná, alebo neviem čo, že môj pôrod dopadol tak, ako dopadol...tešila by som sa s tou druhou osobou, že nemusela prechádzať tým, čím som si prechádzala ja...

butterflyeffect
26. dec 2024

Pred par dnami som porodila sekciou zdrave babo, kamoska, ktorej dietatko pri porode nedavno zomrelo so mnou normalne komunikovala o tom ako sa citim a ako to prebiehalo, sama iniciovala tento rozhovor. Nemala som vobec pocit ze sa mam citit “vinna” za to ze jej rozpravam ako v pohode som to dala a a veru ze som velmi empaticky clovek. o porode sa asi nebavim len tak s hocikym, cize tam na nejake “chvalenie” alebo porovnavanie nie je dovod. Hlavne ked tie pocity su velmi subjektivne a kazda z nas vnima bolest inak. Ak to niekomu vadi, tak je asi velmi vztahovacny. Cize podla mna si az moc domyslas a beries to osobne a empatia chyba asi tebe, ked sa nevies vzit do pocitu euforie z prave narodeneho dietata.

sad_soul
26. dec 2024

nikdy s cudzou zenou nehovorim o tak intimnej zalezitosti ako porod, ak nejaka vyzveda, pytam sa preco, ci chce skusenost kvoli orientacii v moznostiach alebo naco jej je moja skusenost

mimka1402
26. dec 2024

To, že niekto sa má horšie neznamená, že sa nikto nesmie pochváliť či radovať sa. To, že ty si mala nahovno pôrod je smutné ale tvoj problém a netoci sa okolo teba celý svet a nikdy ani nebude. Nevidím dôvod prečo by mal niekto chodiť okolo teba po špičkach a radšej kydať aby si sa ty nedajbože necítila zle. Dopraj a bude ti dopriate. Neviem je pre mňa nonsens, žeby niekto vyčital inemu, že sa niečím pochváli, že mal pozitívnu skúsenosť. Na Slovensku radšej nech sa posťažuje ako sa má zlé. Závisť je fakt všade. Každý je iný každý má iné skúsenosti a každý má právo ich vyjadriť svojimi pocitmi.
Ty rieš svoje problémy u psychológa keď ťa to poznačilo a hneď druhu ženu vnímaš menej empaticku, len preto lebo namiesto toho aby si sa s ňou potešila jej ešte závidiš hádam pôrod.. Ach bože, nikdy tu nebude dobre.

sisaka
26. dec 2024

@sad_soul autorka nikde nepíše, že s cudzou ženou, píše s druhou ženou. Je asi jasné, že v šóre na pokladňu nezačne niekto cudzej ženskej rozprávať o tom ako rodila 🤦‍♀️

Strana
z2