S akými nezvyčajnými menami deti v okolí ste sa stretli?
Ahojte, dnes je celkom moderne davat detom rozne mena, mna by zaujimalo, ci mate aj vy vo vasom okoli dieta s nezvycajnym menom a ak ano, tak ake?
Dcerinej spolužiačky sestra sa vola Tajana 🤨
Poznám chlapca co sa vola Morgan, Franko, Fábio... A iné skvosty
Na ihrisku sme stretávali jednu Fatimu. Take buculate dievčatko, ale inak veľmi pekne. Mama chcela urobiť skratku a volala ju Fatka. No otras. Ale to je už skôr do témy, že dám zahraničné meno a robím si Slovensku verziu
Ahoj,detstvo som (čiastočne) prežila ešte za "totáča" a vtedy mi najexotickejsie prišli mená detí zo susedstva- Omar a Fatima. Ich otec bol cudzinec,takže pre neho asi bežné mená pre deti.
Anneliese, v slovenskom prevedeni analýza 🤦
Moja staršia dcéra sa volá Saniya.
Zachariáš ( volajú ho Zaško), Nellie Olívia, Abigail Sofia, Deana, Leona, Školastika
Tanaka, Tawanda, Thandani sú bratia, neviem z akej krajiny pochádza ich otec ale je černoch
Mam zamestnankyňu, predstavuje sa každému ako Lana, teda ju tak aj všetci volajú. Len ja z oficiálnych údajov viem, že je Roksolyana (Ukrajinka)
A ešte my sme mali susedu pôvodom z Ruska a všetci ju oslovovali iba priezviskom.
Raz sme ale zistili jej krstné meno Pelargónia😳
@yanni ved každému ako sa páči....
@chelsey987 aj my Fanka, Fanynka 🙂
Jeden náš syn je Wit. Je to staré poľské meno. Voláme ho Witek alebo Wiťo. Manžel je Poliak, tak sme si dovolili taký "úlet". Milujem to meno.
Na dnešnú dobu mám ja dcéru s nezvyčajným meno Viera. A syn je Marcel
Curtis /Körtis/ (+maďarské priezvisko)
@salima66 ano tak
Ja poznam chlapca co sa vola Sofián a pani co sa vola Gizela (Gizka). Pani co sa vola Hyacinta. (Jacka)
@sirka9 aj my mame Soničku 1.5 rocnu a tiez vsetci uplne uzasne reaguju ze ake super meno 🙂
Ja co poznam s netradicnejsimi menami tak Jasna, Letizia, Rogan, Celeste, Eliana, Loretta-vsetko okrem prvej menovanej Slovaci ako repa.
Minule v Lidli jedna pani kricala na chlapcov Trevorko, Trevisko nerobte zle 😯 poznala som este jednu tetu-Teklinu
Popoluška, Iman, Lesana, Fatima, Florián, Cyril Benedikt
Ja poznám deti s menami Svorad a Gorazd, Elza, Roxana, Nessa Zoe, Cyril.. proti gustu...😀
@basska_b podľa mňa hovoríme o tej istej flore, lebo toľko ich zas nebude 😉 a ako sa volá súrodenec, neviete náhodou?
Môj kamarát zo škôlky sa volal Milutín.
My máme doma Noela tiež na mňa ľudia čudne pozerajú ale po novom už je aj v kalendári 🤷♀️ meno sa nám páčilo a nepoznáme nikoho s týmto menom

@alanko20 Ja poznam jednu Deborah, moja rovesnicka... osma z deviatich deti. Volali ju Deb, Debbie, Debora, ale ona mala najradsej, ked ju volali Deborah (a nema sa to sklonovat)