S manželom sa hádame každý deň od narodenia novorodenca
To je preto, lebo ste boli zvyknutý iba na seba a zrazu k vám pribudol aj tretí malinký človiečik. Musíte si na to len zvyknúť. Začiatky bývajú vždy ťažké
@domculik mame rodinu velmi daleko, nema nam kto dieta postrazit..kazdy vecer mame vymenu nazorov, niekedy vacsiu inokedy mensiu a za chvilu je vsetko ok alebo potom rano je vsetko ok no som z toho nestastna, bojim sa ze nas to znici aj ked muza velmi lubim..kym sa narodil maly mali sme total pohodu, ziadne hadky, len vynimocne
@temperance2508 dietko chcel?
@ladyblcha obaja sme velmi chceli
@temperance2508 tak ked malicky vecer zaspi, uvarte si cajik, pokecajte aky ste mali den, pozrite si komediu... vybodni sa na upratovanie, pranie...rano upraces, ale treba si spolocne oddychnut, treba sa na novu situaciu adaptovat. Prr vas oboch je to nova situacia, ale spolu to musite zvladnut, len to chce z oboch stran snahu a pozitivny pristup ! 🙂
@temperance2508 no tak to len zvyknut si, ja musim za nas povedat, ze odkedy sa nam narodilo dieta, mame uplne krajsi vztah. a to aj predtym bol super, ale teraz je taky intimny, ta nasa dcerka nas uplne spaja spolocne. a bolo to tak od prinesenia z porodnice (aj pocas tehu), ale su pary, ktore sa musia zladit. skus nezanedbavat manzela, nech nie je iba dieta prvorade, mozno trosku ziarli, ze uz nie je on stredobod tvojho vesmiru. neviem..
@temperance2508 ale však to je normálne. Keď vám nikto nepomáha tak ste vyčerpaní, hladní, vystresovani... To sa časom utrasie, postupne sa zahráte,zvyknete si na zaťaženie a vytvoríte perfektný tím. Na jednej strane keby vám niekto pomohol, tak by ste neboli takí zaťažení vystresovani a vyšťavení,ale na druhej strane by ste potom nedostali šancu vytvoriť zohratý tím a neposunulo vás to ďalej.
@temperance2508 mam tri deti a po kazdom porode to u nas bolo na rozvod. Ja nevyspata, podrazdena, a on to nechale,lebo nema hormony a aj ked mi velmi pomahal,vsetko s babom robit nevie a nebude. Ale vzdy sa to upravilo. Mnoho manzelstiev nevydrzi narodenie dietata, je to velky napor a stres.
@temperance2508 ak ti manzel prizna, ze az taku zmenu s dietatom necakal a je z toho na nervy, tak mu zdorazni, ze tento stav NEBUDE trvat vecne. aj ked sa to teraz zda.
dieta rastie a nutnost skakat okolo neho a podla neho sa postupne utrasie. navyse v cca 5-6 rokoch je uz dost samostatne na to, aby ste si bez problemov vedeli najst cas pre seba.
a druhu vec si musi uvedomit - ze vsetko teraz investovane do dietata je zaklad toho, aku pohodu si budete uzivat neskor. takze venovanie sa a vychova su zaklad. neskor sa vam dieta odmeni rychlejsou a vacsou samostatnostou.
naopak, kto toto okasle, lebo hladi iba na seba a svoje potreby a starostlivost o dieta pocituje ako nudne bremeno, ktorému sa snazi podla moznosti vyhybat a robit iba to najnutnejsie (alebo ho bojkotovat - hlavne muzi zvyknu "utekat", aby si vytvarali iluziu bývalého stavu, ked sa rozhodovali iba za seba a podla seba, ako boli nauceni. ale su aj take matky.), tak ten to neskor riadne olutuje.
tych par rokov, co su z celého zivota naozaj zlomok, sa vrati neskor, ked z deti su samostatne jednotky, co si vedia poradit a nevisia rodicom na krku do 40tky, aj dlhsie.
naopak ti, co toto nechcu pochopit a zda sa im, ze im kvôli decku uteka krasny mlady zivot pomedzi prsty, neskor v 60tke zuria, ze im nesamostatne dieta stale visi na krku, nevie si najst riadnu pracu, zariadit si byvanie, netusi, co urobit so zivotom a stale sa spolieha na rodicov. takze namiesto pokojnej jesene zivota este stale supluju tu rodicovsku rolu, ktoru mohli uz mat za sebou.
a este sa sami seba pytaju, co s nimi bude, az uz budu fakt nevladni. na koho sa vôbec spolahnu...
proste mizerne vyhliadky.
naozaj to nie je tak vela, ako zda.
a "najhorsie" su prve dva roky s dietatom. vtedy vas potrebuje najviac. potom ta samostatnost ide rapidnym tempom. ani sa nezdate a zistite, ze mate skolkara, skolaka a bum, ide na strednu a je to pubertiak. a vy sa sami seba pytate, aku vysoku skolu si raz vyberie a cim bude.
a aku partnerku si privedie a aku rodinu bude mat...
nie je nic lepsie, ako sledovat, ako si tvoje dieta sebestacne ide dalej zivotom a ty mas cas iba pre seba a mas svoj klud.
@temperance2508 postupne sme sa vžili s dieťaťom a začali sme všetci traja fungovať v niekoľkohodinových intervaloch. Keď dieťa spalo,spali sme všetci... Hoci aj uprostred dňa a keď bolo dieťa hore,boli sme hore všetci.... Hoci aj o druhej v noci sme jedli,kúpali, žehlili,či plienky vešali....A na prechádzku v lete sme chodili veľmi skoro ráno....bolo to náročné,ale prežili sme a stmelilo nás to....
nepoznám pár, ktorý by po narodení dieťaťa ostal v pohode.. zrazu je človek unavený, vyčerpaný, nemá na seba čas, je zodpovedný za dieťa, celý svet proste naruby. to chce čas.. nič iné.. každý sa musí naučiť žiť nový život.. úplne iný život. po časebude všetko opať o niečo lahšie a zlepší sa aj situácia doma.. treba vydržať 🙂
a hlavne sa treba zmieriť s tým, že väčšinou sa obetuje žena viac ako muž. aj ja sa s tým zmierujem už 6 rokov.. 🙂). my musíme viac vydržať, viac tolerovať..,....
Neboj prejde to...my sme sa prvé 4-5mesiace dennodenne hádali...co kym mala nebola na svete za 10 rokov dokopy 5krat sme sa pochytili..to su hormóny vyčerpanie stres strach zmena...u mna to vyčerpanie a nedostatok spanku sposobovalo moju labilitu...aj manžel na mne uz vidi aka bola noc..ci som vyapata ci nie...mala ma skoro pol roka a je to pidstatne lepsie ako prvé tyzdne...drzim palce date to neboj (tiež mam rodinu ďaleko a nema mi kto pomôcť, a nakoniec ten super pocit ze ste to dali sami a nikomu nie ste nic vďační je pre mna na nezaplatenie 🤞👌 🤛)
no jeeejda, myslim ze by sme kazda mohli napisat roman,ako sme skoro prizabili vlastnych chlapov, lebo ked sme chceli najviac podporu a klud, tak sa chovali ako deti. ja by som pridala aj kapitolu venovanu svokre. ale to teda u vas nie je,takze treba predychat, nehadat sa,lebo ved iba vrasky sa narobia a tesit sa ze ste traja. kazda mama sa automaticky zastane svojho mimca,to je hned ohen na streche a pamatam si,ze som raz mojho poslala uplne ze "do riti" ked ma nervoval pri maleho kolike. je to zaberak,ale zvladnete to. ako my vsetci
ale to je v pohode, najhorsie su prve 2 mesiace a potom to je lepsie a lepsie a hlavne ved si este len v sestonedeli, ja som sa tiez s muzom rozvadzala pri prvom dietati :D
@temperance2508 je to bežné.Ty unavena, on príde domov a ty spustis sťažovanie🙂vôbec nechápe, že si bola celý deň v jednom kole, si plná pocitov strachu radosti všetko spolu.Aj my sme sa hádali teda skôr ja som mu závidela, že sa ráno oblečenie navonajkuje dajú má obed za gastrac a večer sa pohrá s malým v kľude🙂musíte si zvyknúť a mne trvalo veľa rokov, aby som si zvykla, že tu domácnosť dieťa rodinu držím a mám na starosti vo väčšine veci ja
Ahoj, nebud z toho vystresovana....tymto si prechadza 80% parov...Mali sme to aj my. Pre manzela sa v podstate toho az tak vela nezmenilo ale ja som zostala doma, sama, medzi stenami s malym babom, ktore stale revalo a ja som nevedela, co s nim...bez ludi a ticho... Bol to pre mna velky sok a to sme boli uz niekolko rokov manzelia,obaja uz pekne davnejsie po 30tke, ziadne konflikty, zariadeny byt, auto, zabezpeceni a clovek by si myslel, ze uz na to 100% pripraveny. ...ale kdeze...neda sa na vsetko pripravit)
Neboj, zladite sa, chce to cas a hlavne to chce komunikovat a komunikovat a rozpravat si i o pocitoch a ako radili mamicky vyssie, treba si najst aj na seba samu chvilu cas. Mate len jedno, tak sa to este da. Normalne sa dohodnite na dni v tyzdni, kedy bude mat cas on na svoje zaluby, kedy ty a kedy budete spolu. Ono to naozaj funguje a treba si aj uvedomit jednu vec a to...ze ty si jeho partnerka...matkou si len pre jeho dietata...ale on chce partnerku, milenku a kamaratku))) Drzkaj sa) ...vsetko raz prejde a bude dobre))
Tak toto je bežný problém v domácnosti, keď do nej vstúpi novorodenec. Manželia na seba toľko času nemajú, ako by si predstavovali a nastáva problém. Základom úspechu je to nájsť si čas na seba aj tak
@temperance2508 ahoj ono to chce cas..kym si najdete rezim a potom bude vsetko ok.my z muzom prvy syn bol pre nas zaberak tiez to bolo tazke do druheho tehu sme sli s tym ze nas nema co zaskocit ze uz viem co nas najblizsi pol rok caka ze uz hadky nebudu..no a teda boli dokonca muz syna ignoroval ako by ani nebol ja cc kazde 2t zapal prsnik starsi vkuse chori cize napatie stupnovalo hadky nenormalne raz som uz bola aj zbalena ze koncim s nim 😂..ale po dakom 4m..sa to zas vsetko upravilo a zijeme dalej spokojne..neboj zvladnete to len teraz to je vycerpavaju ale na 100%sa vsetko da do normalu..
neboj sa, ono to vsetko prejde. aj u nas to tak zo zaciatku bolo. jednoducho to chce len vzajomne pochopenie. on si tiez urcite vsimol, ze s uz menej jemu venujes a ze predsa venujes cas aj dietatku. ale neboj sa ono sa to urovna
Ja mam 3 deti a pri kazdom sme sa takmer rozviedli. Aj ked teraz je to uz lepsie pri tretom, naucila som sa ignorovat debilne poznamky a predychat 90% veci, to ked je unaveny a vsimla som si ze aj muz ked som podrazdena unavena ja, naucil sa byt ticho. 🙂 najlepsie nam bolo s detmi ked mali 2 a 4 roky, to uz bola pohodicka, teraz prislo do toho tretie, ale to len treba vydrzat a zas bude super. Je to pre kazdeho velka zmena a zasah do zabehnuteho zivota. Drzim palce 🙂
@temperance2508 Toto obdobie poskúša aj naozaj dobre fungujuce vztahy.Je to normalne, musite sa vyrovnavat s novymi situaciami.Vacsinou sa to upravy ked znova začnete normalne žit intimne.
Ak je to take zle a mas pocit ze nestihas veci v domacnosti aj dieta a padas od unavy, tak by som pouvazovala zaplatit si niekoho na vypomoc. Nejaku pani co vam obcas aspon raz dvakrat do tyzdna uprace, navari, pozehli, aby vam aspon tieto veci odpadli...mozno aj dietko obcas na polhodinku pokocikovat, kym ty si das sprchu a podobne. Ak si to mozete dovolit, chodte do toho, moze vam to hodne ulahcit zivot a zlepsit atmosferu doma...
@alexandraalexandrova úplne súhlasím, keby som mala peniaze navyše, určite si to uľahčím a zavolám si nejakú pani raz týždenne na upratovanie🙂
Aj my sme v tej situácii,tiez sú hádky,nemame čas na nič...prvé babo super,zvládli sme to,boli hádky,ale muž si malú aspon užíval,druhé nás zaskočilo,a to sme sa tesili, proste nie je cas na nič,muž je do večera v praci,cez víkend hrá zápasy,športuje,co mu závidím ze vypadne z blazinca,ja sedím doma a hlavne mi je malej luto,že ma potrebuje,nemôžem len tak vypadnúť preč,muž si ju ani neužíva,sem tam ju ponosi,furt len tu staršiu objima,musíme si všetci zvykať na to ze sme uz styria,že mladsia porastie a bude lepsie...nie si v tom sama,je nás vela takýchto rodín,a počúvaj rady ostatných uz bude len lepsie,dá sa to zvládnuť,len to chce čas,trpezlivost,bábätká su dar pre rodinu...;)
Popis blizsie o com sa hadate a podla teba preco?
Prichod babatka je stres..ma len mesiac....ale malo by sa to zleosit..nevycitajte si veci stylom ty hento ty toto..ake skor o sebe:. Citim sa tak a tak..tvoje spravanie vnimam takto a takto..
V profile mas dve deti..prve neni jeho?
Ahoj aj u nas to tak bolo. Hlavne spite kolko je to mozne. Nedostatok spanku velmi napomaha nervozite a nasledne hadkam. Ked citite ze sa bliti hadka radsej sa zhlboka nadychnite a chodte so lahnut. Nebojte, narodenie baba je velka zmena, dajte tomu cas ked sa mate radi postupne sa to bude zlepsovat. My mame teraz druhe a je to ooovela lepsie. Ked si spomniem pri prvej dcerke to sme boli taki vyhukani nervozni utahani hadavi..snazte sa vedome skor podporovat a pocuvat co by druhemu trochu pomohlo. Babo rastie rychlo aj ked teraz ten pocit asi nemate. Vydrzte. Dajte tomu cas. Bude stale lepsie ako bude rast. Drzim vam palce

@temperance2508 Ahoj, na toto velky pozor, zaciatok spoluzitia s babatkom je velka zataz pre partnerov, hlavne sa obe strany musia upokojit a snazte si co najviac vychadzat v ustrety, spolocne prechadzky s kocikom, prip.popros maminu nech ri na hodinku postrazi a vybehnite si na kafe, musite si jednoducho aj najst cas na seba.