icon

Spánok mamičiek

lily14
18. aug 2022

Koľko hodín spite tie čo máte deti do 2-3 rokov? Ja už som ako zombie 🥸keď môžem neviem a inokedy sa budí to som v tom sama? Dnes napr 4 hodiny spánok som mala

Strana
z4
elizabet173
18. aug 2022

@lily14 prečo? Dieťa sa ti často budí? Aké je staré? Alebo je nejaká iná príčina, že nemôžeš spať? Keď malo moje dieťa 2-3 roky, tak som spávala tak, ako teraz, vlastne ja som mala to šťastie, že som tak spávala oveľa skôr.

squ1rrel
18. aug 2022

@lily14 nie si v tom sama. Daj si dalsiu kavu 😄

julie19
18. aug 2022

V 2-3 rokoch si myslím že už by dieťa malo zvládnuť prespať noc, resp mať výnimočne nejaké to zobudenie ale inak 🤷‍♀️… neviem, možno som optimista 😅 … moja mala spi náraste celú noc vo svojej izbe bez zobudenia zhruba od roka, takže ja sa vypim relatívne dobre (som tehotná tak zas sa mi kazí spanok ale teda nemôžem to pripísať tomu že by ma dieťa budilo)

pininka1
18. aug 2022

Pri 2,3 rocnych som spala uz celu noc. Len prostredny este dvojrocny chcel mlieko v noci, ale len vypil a spal.

lily14
autor
18. aug 2022

Tak môj dvojročný ide spať o 19:30 alebo 20:00 to ja okolo 11 a budí sa 2/3 krát v noci na mlieko aj keď je najedeny a o 6 už je hore

lily14
autor
18. aug 2022

@squ1rrel pijem už 2hu

sapetka
18. aug 2022

@lily14 2r urcite mlieko v noci nepotrebuje a nal by uz spat celu noc. Ja by som urcite nedavala. A2r aj pochopi ak mu povies ze pit sa bude len pred spanim a potom az rano

lily14
autor
18. aug 2022

@sapetka teória pekná ,no v praxi to nejde viackrát som nedala a skúšala nedať a nespala som ani toľko 🤔😢

anickaaa6aaa
18. aug 2022

2r dieťaťu isto netreba v noci piť mlieko. No žiaľ si si ho tak naučila. Max by som dala trošku čaju či vody. ak si unavená tak choď spať o 9tej nie o 11stej.

lily14
autor
18. aug 2022

@anickaaa6aaa veď píšem ,že neviem vtedy zaspať,áno musím popracovať na Tom nedani mlieka

pohodacka03
18. aug 2022

@lily14 moja ma 2,5 a je mliekova zavislacka. Budi sa 1-2x za noc na mlieko, ak nedam place strasne. Niekedy je hore aj 6x, musim len prist a ona zaspi. K tomu mam este 16 mesacneho, ktoreho spanok nejdem opisovat radsej(trosku sa aspon polepsil).Cize kava, vela kavy. A este viac kavy 🤷‍♀️

anickaaa6aaa
18. aug 2022

@lily14 určite skús. možno bude rev, lebo je to zlozvyk ale prejde to. a možno zistíš, že dieťa bude spať lepšie a mala si to urobiť už dávno.

lily14
autor
18. aug 2022

@pohodacka03 poznám,ale ja uz mávam migrény z nespania musím to riešiť ! Prvá dcéra taká až nebola

lilyianka
18. aug 2022

@lily14 náš ma 2,5r a odkedy sme ho dala do jeho izby spíme všetci ešte lepšie ako predtým. Večer ide spať cca o 20h, teraz neskôr,keďže je leto a svetlo a ráno vstáva okolo 9h. V noci spí fajn,niekedy potrebuje iba cikat alebo sa napiť vody,čaju. Ale ak nená denny spánok (co je vynimocne), tak v noci veľmi zle spí.
Osobne by som tiež zrušila mlieko,lebo takisto sok kvôli tomu bola aj 2,3x každú noc hore. Teraz si dá vodu,čaj a spí sa ďalej

ibrunova
18. aug 2022

@lily14 mlieko mu netreba, daj mu len vodu, poreve si a za dva dni máš pokoj. Takto ako píšeš, sa mi budili deti, keď mali mesiac, nie dva roky. Pevné nervy, treba to riešiť.

ivonadusa
18. aug 2022

ahoj. ja len nieco z praxi a nie teoria .. 🙂
prestala som kojit po roku, lebo vsak to uz je len zvyk na nocne budenie. spala dcera celu noc? ani za nic. bola hore dve hodiny. vydrzala som tyzden a tak som jej zacala davat cerstve mlieko v noci ked sa zobudila a tak vypila, zaspala. takto fungovala az do dva a pol roka (vyse) a mala som dovtedy este pokus ze znova oducenie od mlieka v noci ale znova x hodin hore kazdu noc.
sice sa nebudila 3x, ale raz. 3x je naozaj dost ale ako to ovplyvnit, to neviem ..
no raz to prejde. u nas zacala spat celu noc az po dva a pol roku. teraz sme sa prestahovali a znova nad ranom pyta mlieko, neriesim.. stav prechodny
vela sily prajem

thoughtfulweirdo
18. aug 2022

Ahoj, moja dcéra má 4,5 a neprespí noc. Samozrejme mlieko už dávno v noci nepije, cumel nemá, vodu len od smädu v lete, a predsa nespí 🤭 všetky zaručené rady dávno vyskúšané aj 4 krát a bez úspechu. Ale čo je pozitívne, v tomto veku už ma k tomu nespaniu až tak nepotrebuje. Keď chce, sama za mnou príde a buď mi vlezie do postele, alebo sa ma len niečo povypytuje a ide zase do svojej. Ako často je hore viem len preto, že som ja hore polku noci s mladším a počujem jej prehadzovanie a šuchotanie v posteli. Takže ak ťa nemá kto vystriedať a nechať vyspať, jedine sa dopovať kofeínom a prežiť tieto roky 💪

squ1rrel
18. aug 2022

@lily14 mozno aj 4 kavy bude treba 😃 ked to tu citam tak sa az cudujem ake by to malo byt jednoduche 😂 ja mam 3.5 rocnu a 4 mesacne dvojicky a vidim aky je rozdiel medzi detmi ktore radi spia a medzi detmi ktore spat nechcu respektive sa im neda. Tie rady ze nedaj mlieko. Daj vodu daj caj atd, tri dni si poplace a bude dobre ……. to je od mamiciek ktorych deti radi spia a nemaju so spankom problem 🤭 ale samozrejme vyskusat to musis, az vtedy uvidis ze ci to u vas ide alebo nie.

mirkava
18. aug 2022

@lily14 ja som sa nevyspala dva roky... bol to des... potom sa to začalo zlepšovať. Syn má už 8 a ja sa stále v noci 2-3 x zobudim

pohodacka03
18. aug 2022

@lily14 mne byva zle od zaludka z nevyspatia, boli ma hlava nonstop aj klby. Najlepsie je odstavit od mlieka, na vodu sa budit nebudu podla mna 😃🙈.

sono2
18. aug 2022

@lily14 fakt nič zvláštne

sun_shine_2020
18. aug 2022

@lily14 skus pozriet Lepsi spanok babatie na instagrame, su tam rady ako na spanok mensich ale aj vacsich deticiek.

elizabet173
18. aug 2022

@lily14 musíš vydržať, mlieko v noci už skutočne dávno nepotrebuje. Začni z piatku na sobotu, ak muž teda nepracuje počas víkendu. Ak by bol cirkus a ty by si sa nevyspala, nech dospíš cez deň. Nič na tom nie je, len vydržať. Prečo ideš spať až o 23,00? Skús chodiť skôr, okolo 21,00. Ak by sa aj po zrušení mlieka budil, možno by pomohlo dať mu posteľ do detskej. Aj keď sa v noci zobudí, priprav mu fľašu s vodou, nech sa obslúži sám, nerozprávaj sa s ním, iba mu povedz, že je noc, že sa spinká

andrea_prestastna
18. aug 2022

@lily14 ak spim 3 hodky v kuse som strasne stastna a plna sil. Vacsinou jedno dieta zobudi druhe ale vodicku , zly sen, mlieko, hocico a ked nic tak komar, lahnem si o 22:00 a vstavam 6:30 ak som neni hore 8x tak je fajn

zuzanockamt
18. aug 2022

@lily14 Asi 4-5 hodín denne. Ale nie súvisle. Cez víkend možno 6-7 sa podarí.

srferreira
18. aug 2022

@lily14 v 10 mesiacoch som uplne vylucila nocne jedenie. Samozrejme zo tri noci som nespala. Ale od vtedy mi syn spava od 19.30-8-9:00 celu noc. Teraz ma 1.5. Jednoducho to mlieko mu nedat. Nasilu. A vydrzat!! Nepoviem keby to ma pre neho nejaku vyhodu. Ale 2 rocny aby mal v noci mlieko dvakrat. To je uz rozmaznanost a zvyk. Mysli aj na seba. Spanok potrebujes.

beata_k
18. aug 2022

@lily14 Len ta chcem povzbudit. Moje dieta pilo 1x v noci mlieko. A mohla som sa aj o zem plesknut a vyskusat vsetky MK teorie o cajikoch a vodickach. Kto nezazil, nikdy nepochopi. Jednej peknej noci s tym prestal 😉

maminkadeticiek
20. aug 2022

Cca v 3 rokoch som zacala opat lepsie spavat.Asi tak

999cicka999
20. aug 2022

Mam 3 deti ,spánok nepoznám. Najmladci ma rok budi sa každú hodinu. Starší ma 4 a budi sa raz. 9 ročný síce spi ale rozprava so sna. Manžel chrápe. Je to náročné ale 3 kávy a večer pohar vína to spravia. Pri prvom dieťati som bola matoha teraz som už zvyknuta

queen_el
20. aug 2022

Dokopy asi 6 az 8 hodin spim, s tym ze vstavam priemerne 3-5x k malemu (ma 7m.). Neprerusene vacsinou 2-3 hodiny (3 su uz dobre).

Strana
z4