icon

Svojho manžela milujem viac ako naše dieťa

nanunkaaa
30. mar 2015

Po narodení synčeka som si myslela, že dieťa bude pre mňa všetko a na prvom mieste. Ja to tak však necítim i keď ľúbim svoje dieťa na prvom mieste mam manžela. Je to podľa Vás správne? Aké pocity ste mali vy?

mima4
2. apr 2015

@jaron suhlasim, inteligentna odpoved bez teatralneho vystupovania a nazorov.

mima4
2. apr 2015

@charlie1980 ktovie preco niektori az tak riesia, ze niekto ma na prvom mieste Boha 😉
Pre mna toto bola podmienka aj pre chlapa do manzelstva - aby to u oboch tak bolo.

natalym
2. apr 2015

@charlie1980 Lenže útočia len tí čo neveria. Nieto tu napísal, že Boha má na prvom mieste a vtedy začali tie filozofické debaty. Aj u mňa je to tak, mám Boha na prvom mieste, je to chyba? Prečo súdia tí čo neveria? Je to nesprávne? Ja nesúdim, že má niekto dieťa na prvom mieste hoc až nezdravo. To ma vytáča.

miskap2111
2. apr 2015

@jaron presne o tomto som písala v jednom mojom komente v tejto téme- že láska k partnerovi si vyžaduje aj určité úsilie, kým láska k dieťaťu je úplne prirodzená. Preto ten určitý rebríček- aby sme sa nezabudli snažiť viac smerom k našim partnerom.

natalym
2. apr 2015

@monca1982 Vojny nevedie Boh ale ľudia. A už dáky duchovný rozmer tomu dajú, nech sa im to prepečie. 😀

monca1982
2. apr 2015

@jaron Áno, presne si to vystihol. Na vzťahu dvoch ľudí treba furt makať. Ideálne je, ak je aj pre muža dieťa na prvom mieste. Vtedy aj muž vie pochopiť ženu. A vie, že keď deti podrastú, veci sa trochu znormalizujú a bude aj viac času na... prehlbovanie vzťahu.

nanunkaaa
autor
2. apr 2015

@jaron O svojho synceka sa staram vzorovo, davam mu vsetko s manzelom sa s nim hrame spolu a venujeme mu vsetok svoj cas.......moja diskusia je v tom zmysle,...ze si skor neviem predstavit svoj zivot bez muza, je pre mna podstatny aby som ja mohla fungovat pre svoje deti inak by to islo dole vodou......a modlim sa denne sa jeho zdravie a aby bol stale s nami...........Je pre mna vsetko jedno telo 🙂

zuzkat1
2. apr 2015

ja neviem...podla mna chlap ma iny postoj k detom...inak ich miluje ako zena-matka... nema take ultra silne puto

terezka1947
2. apr 2015

@monca1982 ...fuuuuu....silna kava

nikde som nenapisala,ze som za akekolvek nasilie pachane v mene cohokolvek...

vies, neviem a tiez som nikde nenapisala,ze moja viera je ta prava...ja sa snazim zit tak,aby som "neublizovala"svojej viere...no najma,neublizovala inym...
kazda viera,kde ludia sa snazia byt ludmi,nie zvieratami je ta "prava"....za vieru sa da vela skryt,ale zivot a smrt ukaze kazdemu,co zil a ako zil...

a prirovnavat "vieru"Hitlera ku kohokolvek viere je fakt silna kava...ved to nebol normalny clovek...snad nebudes brat vazne jeho "prislusnost"k viere

natalym
2. apr 2015

@zuzkat1 To si nemyslím, len chlapi to tak asi nedávajú najavo. Je to také iné.

miskap2111
2. apr 2015

@monca1982 keď manželia nemakajú na svojom vzťahu od začiatku, tak neskôr už môže byť neskoro. Neviem, ako dlho si vydatá ty, ale určite vieš, o čom hovorím. Dobré manželstvo bez úsilia je proste len veľké šťastie. A dobré manželstvo nie je automaticky podmiené dobrým rodičovstvom. Môžem byť úžasný rodič, ale nie dobrý manžel, manželka.

sorciera24
2. apr 2015

@jaron vkusne a pekne naspisane, nejak takto to mame doma...ja to citim podobne a moj muz by to napsial nejak takto....🙂

mima4
2. apr 2015

@natalym

prečo sudia?
lebo tomu nerozumeju, ziju v streotypoch, predstavach... nie su ochotni vystupit zo svojho tiena a čo len pripustit si jednu myslienku, ze by Boh vobec existoval.

sorciera24
2. apr 2015

@monca1982 hlupost....takze odstavime nas vztah na kolko?....3,6,8 rokov a potom ho budeme prehlbovat?...potom uz je vacsinou pozde, mily drozde!..... na vztahu treba pracovat stale.....a nech nikto nepise, ze sa to neda porpi detoch...preco by sa nedalo?...ak mi na vztahu zalezi, co ano, tak sa to da.....my mame vyclenenu aspon hodinku denne (vecer) na seba s muzom......vela sa rozpravame ...a to mame fakt narocne deti, kt. vlastne vkuse placu......cize sa im fakt naplno venujeme a zaroven (mozno aj vdaka tomu, ze su tak narocne) sa podporujeme, pomahame, ctime jeden druheho a prehlbujeme nasu lasku......

jaron
2. apr 2015

@mima4 keď už by som do toho mal zatiahnuť aj Boha, je to v podstate podobné ako s tým, čo som písal o partnerovi a deťoch. Záleží veľmi na tom, ako kto Boha pozná, koho si pod tým predstavuje, aký charakter. Existuje manželský trojuholník, v ktorom ten tretí kradne partnera tomu druhému, pri Bohu je to trojuholník, v ktorom ten tretí, keď je na "prvom mieste" ešte viac spája tých dvoch.

Toto však je informácia iba pre veriacich, nechcem tu rozpútavať už aj tak asi rozpútanú tému o vojnách a Bohu a pod., to je zložité. Nechcem to ani vnucovať neveriacim, len píšem, že u veriacich aj takéto niečo funguje a keď je to správne pochopené, má to svoju logiku aj zmysel.

V podstate to trochu môže fungovať aj u neveriacich, že veria ešte akémusi vyššiemu princípu, zásadám, čestnosti a pod. a môže paradoxne nastať situácia, keď jeden z partnerov pod vplyvom ťažkých životných okolností navádza druhého na nejaký podvod, ten to odmietne (zrazu akoby bol ktosi, alebo čosi na prvom mieste pred partnerom). Z odstupom času sa však nakoniec môže ukázať, že to rozhodnutie (proti navádzaniu partnera) bolo dobré aj pre neho.
(To je len jasný príklad, v živote to býva zvyčajne menej výrazné)

mima4
2. apr 2015

@monca1982 nebude casu. Ak vztah zanedbas pocas niekolkych rokoch... na 95 % prichadza odsudzenie... Vztah je nieco zive..pluzujuce...proces..ktory sa neda useknut.."bacha, uhni a chap ma"... Aj z tohto dovodu je dnes rozvodovost taka aka je..a nejde tu o tie deti..o com diskutujeme...ale o tom..ze ludia su lenivi investovat a starat sa o vztah... ktory potrebuje tiez nove podnety, cas, priestor...

sorciera24
2. apr 2015

inak tema bola fajn....tak ako an zaciatku...cize manzel, deti...uz ked do toho pletiete boha...uz to anbera inu dimenziu 😠 mala by sa diskusia vratit do povodneho stavu ...... (a ti, co maju boha na 1.mieste, nech ho maju)....len je to mimo temu.... 🙂

zuzkat1
2. apr 2015

@monca1982 presne ...u nas ma aj muz deti na prvom mieste

nanunkaaa
autor
2. apr 2015

Veriaci i neveriaci už tu prestante riešiť hlúposti. Ja som veriaca žena a poviem, poznám veľa ateistov, ktorí sú podľa mňa lepšími ľuďmi ako som ja. Boh ma rád všetkých i veriacich i neveriach, človek ma slobodnú vôľu, viera je súčasne aj dar preto nie každý človek ho má a potrebu Boha až tak nepociťuje,..Preto je dôležité, aby sme my kresťania modlili sa ľudí, ktorý zatiaľ nenašli Boha, aby mu raz otvorili srdce a nie ich tu odsudzovať....toto by Boh nechcel......treba si dať takisto pozor i niektorí kvazi krestania sú naoko ale v srdci su farizeje lebo robia zle meno bohu svojimi cinmi a tym ze sa zaraduju pod jeho meno.....takyto ,, krestania" su diabli v cirkvy a su horsi ako hociktory iny neveriaci, ktory sa k Bohu aspon nehlasi a nespini jeho meno.....viera je o uplne niecom inom .............JE TO SLUZBA INYM....aj sa pan Boh hovori:::: MNOHY POSLEDNY BUDU PRVYMI, kto sa ponizuje bude povyseni...pre boha mozno znamena viac ateista s dobrym srdcom ako falosny krestan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ak mas vieru a veris v BOHA nemas poucovat ale sluzit inym...pochopit ich, neodsudzovat a modlit sa za nich...niekedy argumenty nestaci...tu to veci srdca a nie nejakej logiky

nanunkaaa
autor
2. apr 2015

Podstatne je ukazat nevericim cestu ale ci sa na nu vydaju je ich vec...dalej ked sme krestania maju to z nas citit a vidiet my sami mame byt pre nich vzorom a mame zodpovednost za to ako Boha prezentujeme.....robime mu tym meno ....a ked odsudzujeme neveriacim ale ma podla mna niekto iny nazor ako ja...tak tym toho cloveka viac odplasime a zatvrdne mu srdce este viac......clovek ked citi z druheho lasku vtedy je v nom Boh...a to sa prejavuje cinmy, slovami, skutkami

zuzkat1
2. apr 2015

@natalym je to mozne...no ked chlap nepise ze ano je to spravne ze muza mas radsej...tak mi to pride take...nuz sebecke...viem ze jaron sebecky nie je...poznam ho z inej temy...no snad vies ako to myslim

natalym
2. apr 2015

@mima4 Vždy sa vysmievajú, rozoberajú tí čo neveria. Nepostrehla som či sa nejaký veriaci vysmieval nejakému ateistovi, že nemá Boha. Ale oni kľudne vysmejú. Je to smutné. ☹

anetkaadamko
2. apr 2015

že alelujaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................autorka povedala myslím najlepšie a tým by sa mala téma uzatvoriť a nie tu stále silou mocou vnucovať boha tým, ktoré nemajú záujem............to je ako keď mi v nedeľu zazvoní zvonček a ozve sa, že tu zvestovatelia jehovoví ......buchnem dverami: dovidenia.........a tu je to podobné.........len tieto zvonia stále 😀

zuzkat1
2. apr 2015

@sorciera24 my obaja mame na prvom mieste deti...sme manzelmi 9rokov a rozumieme si ako nikdy predtym

natalym
2. apr 2015

Niekto tu vnucuje Boha?

anetkaadamko
2. apr 2015

myslím, že áno

natalym
2. apr 2015

Tak si to zle pochopila. Niekto, už teraz neviem kto, povedal, že má Boha na prvom mieste a ja som sa k nemu pripojila. Potom neveriaci začali urážať, tak sa bránim. Nie je niečo v poriadku?

miskap2111
2. apr 2015

@zuzkat1 ale snáď vás spája ešte aj niečo iné, ako deti, či nie? Asi sa venujete jeden druhému a dávate si navzájom vedieť- či slovami, alebo hlavne skutkami, že ste jeden pre druhého dôležitý, či nie?

nanunkaaa
autor
2. apr 2015

@natalym co cakas od neveriacich, ked im toto poves, najprv by som sa snazili im Boha vseobecne priblizit az potom obhajovat nas rebricek hodnot...ktory bez toho aj tak nepochopia

charlie1980
2. apr 2015

@natalym Mozno aj ten ateista ma nejakeho "svojho"Boha, ineho, inde...inak ho vnima a inde v neho veri ako ini veriaci tiez v niekoho ineho. A inde sa mu modli ako ini.