icon

Svojho manžela milujem viac ako naše dieťa

nanunkaaa
30. mar 2015

Po narodení synčeka som si myslela, že dieťa bude pre mňa všetko a na prvom mieste. Ja to tak však necítim i keď ľúbim svoje dieťa na prvom mieste mam manžela. Je to podľa Vás správne? Aké pocity ste mali vy?

zuzkat1
2. apr 2015

@sorciera24 aj moje deti su s nim rady ale v tom zmysle ja zastavam v podstate tradicnu rodinu a z toho vyplyva aj to kvazi silnejsie puto s matkou..nie je to myslene tak ze otec nema ziadny vyznam ale tak ze detom by matka chybala viac...nie po citovej stranke...ale po tak vseobecne ze ju akoby viac potrebuju...hej travime spolu cas..ked deti zaspia..mimo skuskoveho aj vonku s detmi a kazdorocne dovolenka...inak tento rok konci tak uz bude viac doma...ako travime cas...najma rozhovormi...viem uplne na minutu presne co cez den robil lebo mi to vyrozprava do detailov🙂

zuzkat1
2. apr 2015

@miskap2111 ved to tam pisem tiez...inymi slovami ale je to tam

rozpravkaa
2. apr 2015

@vierkac toto bol asi najpresnejsie vystihnuty komentar. Presne tak to je a ma byt. 🙂 Myslim, ye vsetky ostatne komenty su tu teraz zbytocene 🙂

miges
2. apr 2015

@nanunkaaa to bol len pokus o vtip 😉

marina3
2. apr 2015

@nanunkaaa - no ja si myslim ze dieta je a ma byt na prvom mieste ale je to ina laska a nepisem to preto ze mi nefunguje vztah ale prave naopak, deti nas neskutocne s manzelom spojili ...ja viem ze za dieta sa obetujem viac ako za muza...mozno to je preto, ze dieta je dieta a muz je dospela osoba, ktora si vie viac pomoct ako dieta...

katkabg
3. apr 2015

@marina3 presne tak

malena
3. apr 2015

@marina3 veru, mne to je divné, ako niektoré píšu, že by zachraňovali mužov, až smiešne....to akože muž niekde čaká až mu príde na pomoc jeho žena aby ho zachránila, jedine že by bol v bezvedomí....
Tiež by najprv zachraňovala moje deti, a potom ratovala muža, bez detí by som nemohla žiť ani ja...

mima4
3. apr 2015

@malena kto tu napisal, ze by najprv ratoval v pripade poziaru muza?

alexandramaria
3. apr 2015

@zuzkat1 este nedávno som bola dieťa a vždy som milovala aj milujem otca rovnako ako mamu. Nikdy som máme neprikladala "vacsi význam" . A takto to bolo, pokiaľ mi pamäť siaha. To na margo toho, ze pre deti je dôležitejšia matka. Nemyslim si to...

zuzkat1
3. apr 2015

@alexandramaria tak to je v poriadku...mozes mat iny nazor... ja ich mam tiez oboch rada ale keby sa napr.rozviedli tak by som si vybrala mamu a viem ze aj moja v tom ma jasno aj ked tata miluje

zuzkat1
3. apr 2015

@alexandramaria okrem toho...nebolo to myslene tak ze dieta nema rovnako rado oboch rodicov...ale z hladiska uspokojenie potrieb dietata je dolezitejsia...podla mna sa vie o dieta lepsie postarat

sorciera24
3. apr 2015

@zuzkat1 mozno tento pohlad preto, lebo si to tak anstavila spolocnost.....ale ja ked vidim mojho muza a to, ako sa stara o nase deti (teraz mame 5mesacne)....ja stale tvrdim, ze moj jedine, co nemoze je kojenie🙂...ale keby mohol, tak by za mna aj odkojil...fakt 😵 absolutne (okrem toho dojcenia tedaň nebadam na nom ziaden deficit, preco by sa mal horsie starat o deti ako ja.....

zuzkat1
3. apr 2015

@sorciera24 ja by som nezverila tak male dieta chlapovi takze tak🙂 v tychto veciach som mozno predpotopna ale tak to citim a je nam tak fajn

zuzkat1
3. apr 2015

@sorciera24 inak gratulujem k miminku🙂

sorciera24
3. apr 2015

@zuzkat1 tak to je zas podla mna o dovere, ja by som si nevzala muza, kebyze mu v tomto nedoverujem.....je taky isty jeho rodic ako ja.....preco by sa mal horsie starat, ako v com? tomu nerozumiem..... 😕
a dakujem....teraz ich oboch vzal vonku 😵 (mne to velmi dobre padne...lebo maly je tak urevany, ze fakt mi pomaha ako vie....pri takych narocnych detoch by ma samu nenechal....neskutocne dobre mi padlo, ked ma poslal plavat (oddychnut si) aspon na hodku-dve....ked mal maly 3mes. ....neskutocne mi to pomohlo a za to som mu nesmierne vdacna 😵 ...ako psiem, doprial by mi aj dlhsie, len nema cici (teda mlieko 😀 )

zuzkat1
3. apr 2015

@sorciera24 ja netvrdim ze to ako ja robim je spravne a ani ze to ako vy mate je spravne.spravne je individualne.kazdemu ako vyhovuje.ja by som napr.nesla od dietata ked ma 3 mes.ani by tolko nevydrzalo bezo mna kedze kojim na poziadanie co je aj kazdu hodinu.teraz uz menej😉 viem co je narocne dieta obe mam take.mala mi spi len v kociku za behu.doma ani minutu.5 rokov som nespala viac ako hodinu a pol vkuse.nocny spanok dam cca 5 hodin prerusovane.a nevadi mi to.je to fakt o individualnych nazoroch,postojoch,hodnotach.kym je rodina stastna tak je jedno ako to kto ma. A inak ja mu doverujem.deti miluje a baby miluju jeho.ale vychadza to z mojich nazorov dieta male patri k matke aj keby mam za muza otca roka🙂😉

sorciera24
3. apr 2015

@zuzkat1 ako v poriadku (moj pyta tak kazde 2-3hodky...takze som si "dovolila" hodinku oddychu....pomohlo to hlavne psychike mojej....)....ja som len chcela vediet, ze co konk. by muz-otec nezvladol tak ako matka (mimo dojcenia)?
......si zober (teraz smutny priklad), ze zena umrie pri porode napr. ....a dieta ostava samozrejme otcovi, kt. sa ma on postarat.....myslim, ze normalny a spravny chlap-otec by to zvladol 😵 .....a tym padom aj inokedy.....(podla mna treba dat aj v tomto muzom sancu)......lebo sa zo zien-matiek stavaju otrokyne....a muz pohoda-dzezz....... preco? je to aj jeho dieta.....

zuzkat1
3. apr 2015

@sorciera24 preto ze to zene tak vyhovuje?? Necitim sa ako otrokyna...

sorciera24
3. apr 2015

@zuzkat1 v poriadku.....ja som len chcela konk. vediet, co muz nezvladne, co zena ano...ale odpoved asi endostanem.... 😨

zuzkat1
3. apr 2015

@sorciera24 moja teraz bude mat rok a teraz pyta kazde 2-3hodky😉

zuzkat1
3. apr 2015

@sorciera24 urcite by zvladol keby musi,ale ja to skusat nechcem a nebudem😉

mima4
3. apr 2015

@sorciera24 cize si v podstate odpoved dostala... zvladol by rovnako ako ona..ale ona NECHCE. 😉

a vieme, ze najvacsou barierou v mysli cloveka nie je ani tak nemoct, ale nechciet 🙂

Inak, mas uzasneho muza a otca deti... najlepsia investicia aj pre zivot deti a ich buducnost 🙂

mia18112
3. apr 2015

@nanunkaaa Nečítala som diskusia, odpovedám priamo Tebe. Neviem, či Tvoje pocity su normalne a správne, prináleží vobec niekomu sudit a rozhodnut ci to je tak ci onak ??? Ja mam 5 ročného syna, ktorý je u mňa rozhodne a bez rozmýšľania na 1 . mieste. Jeho narodením sa zmenil celý moj zivot. Ano, je pre mna vsetkým, je pre mna najdolezitejsi a prvorady. A vobec sa nezamyslam nad tym, ci je to spravne, normalne......proste to tak je a tak to citim.......

sorciera24
3. apr 2015

@mima4 podla mna ani on nechce.....resp. sa to rychlo nauci....ale kazdemu jak je libo.... 🤐
moj muz by ine ani nedovolil, ak by si od azciatku neamli vytvarat puto (on to s otcom nezazil)...chce to dopriat svojim detom aspon 😵

miskap2111
3. apr 2015

@mima4 @sorciera24 a myslím, že práve tu sme pri koreni veci. Zakladateľka sa pýta, či nie je dobrá matka, ak muža miluje viac ako dieťa... Podľa mňa nie je dobrá matka práve taká žena, ktorá zámerne nedovolí, aby muž, ktorý s nimi žije v jednej domácnosti, s ktorým tvorí jednu rodinu, sa podieľal rovnocenne na starostlivosti o deti a budoval si s deťmi presne taký vzťah, aký si s nimi buduje ich matka.

mima4
3. apr 2015

@sorciera24 ja tvojmu muzovi plne rozumiem. Mne velmi chybal cely zivot otec...fyzicky bol pritomny..ale vztah si so mnou nevytvoril a od jeho matky, mojej babky som si zapamatala iba jednu jej perlu "...ale ved nosi domov peniaze"... No ani tie peniaze to nezachranili. Pre mna na prvom ieste vzdy bola moja mamina (ked som este nebola vydata a bola som neveriaca, resp. papierovo veriaca) a to mi stacilo..ale az v dospelosti som zacala pocitovat chybajuceho otca v rodine.

mima4
3. apr 2015

@miskap2111 vyjadrila si to Miška geniálne, niet čo dodať... 🙂

miskap2111
3. apr 2015

@mima4 U mńa to bolo tak, že som ako dieťa viac ľǔbila otca, ako mamu. Aj keď na mamu nemôžem povedať jedno krivé slovo, starala sa perfektne o nás, ale otec bol otec- hral sa s nami, čítal rozprávky každý večer, či v nedeľu ráno- mamu nechal pospať a on nám s bratom urobil kakao a potom nám čítal, alebo sme sa spolu hrali.. Ja na tie chvíle nikdy nezabudnem.. Tým, že bol v našej výchove tak prítomný a zároveň bol láskavý, vytvoril vo mne to najlepšie, čo mám a zostane navždy vzorom toho najlepšieho otca, akého som si mohla priať, čo mi nijako neuberá na mojich kvalitách ako matky- práve naopak.

jaron
3. apr 2015

@mima4 mne otec chýbal veľmi, hoci som ho mal (bolo by to na dlhšie vysvetľovať a tiež dosť dôverne)
ale chcem povedať, že chýbajúci pozitívny vplyv otca niekedy zanechá obrovské stopy na celý život, len nie je to také rukolapné, napr. keď ma vidia ľudia, tak som normálny 🙂, nič zvláštne, ale vo vnútri je toho veľa na rozprávanie a človek si to nesie celý život. Myslím, že takých je nás viac...
strata pozitívnych mužských vzorov v rodinách má na prvý pohľad nenápadný vplyv, preto sa podceňuje (ťažko sa dávajú dokopy dôsledky s príčinami) ale je veľmi bolestivý a rozsiahli

mima4
3. apr 2015

@jaron suhlasim, sama to tak pocitujem, preto "zboztovanie a glorifikovanie" materstva oproti otcovstvu mi nepripada zdrave...