Tenistá stránka materstva
Toto bude veľmi explicitne, a napísané veľmi uprimne bez okolkov.. Prosím poradte mi, ako nezosaliet keď mi 10m dieťa asistuje pri výmene vložky na záchode... Štvera sa po mne, odlepuje už zaslepený vložku, ja mam ruky od krvy keď sa vytieram a este ho musím zbierať a dávať nabok.. Som pochopiteľne celé dni sama, muž chodí domov o desiatej, nidke nikoho na stovky kilometrov... Zarvorit sa v kúpeľni a spraviť základnú potrebu ako clovek nemôžem, to on strašne place a cápe sa zvonku po dveroch, ktoré pirm len ťažko otvorím... Baby dá sa na to zvyknúť?
@yoxinka Rozumný názor...šak decko reve furt. Kým za pár minút vymeníš, autorka, vložku, tak sa synovi nič nestane, keď bude revať za zamknutými dverami..Treba mantinely hneď od takéhoto útleho veku nastavovať. U nás to máme tak, že manželovi lezú na záchod, všade smrad..ale on si ich tak naučil. Lebo že aby nerevali. Máme 3,5 ročné dvojičky.
Ja keď idem na záchod, pustím ich tam, len keď chcem. Keď nechcem alebo sa to nehodí, tak skríknem von a hneď sa pracú. A ani nerevú... Kto si ako naučí, tak má...
Nie si v tom sama neboj. Moj druhy je taky ze dam kus papierika a utiera alebo hracku a zabavi sa, kludne by pockal aj za dverami, jasne ze kuka co robim ale staci povedat aha co tam je hore a uz strati o mna zaujem a menuje co je na policke atd. To sa potom da s takym dietatkom jasne. Ale prvy to bol des, jeho nic nezabavilo ked si zmyslel ze on ide dat ruky do zachodu tak s vreskotom isiel celou svojou silou za svojim cielom. Ked bol starsi trosku zabral tablet..a nedalo sa ho nechat za dverami to by vyliezol niekam a strepal sa, z ohradky aj z postielky tiez vyliezal uz pred 1r.. ja som ho v tom veku vzdy na tesno priputala do stolicky a tu odtlacila do kupelky a on sa silou mocou snazil dostat von😅ale stavalo sa ze som prosto musela rychlo na wc utekat a nebolo casu tahat stolicku.. a 10 v 10 mi uz obe deti same behali, nie chodili ale behali. Pride mi divne nechat 10 dieta kt vsetko zaujima vsade lezie a vsetko taha na seba same v izbe kym ja pojdem na wc. Ked sa maly potkol a udrel si hlavu do skrine prve co sa nas pytali kto bol z nim kto videl co sa stalo. Pod zem by som sa prepadla povedat ze bol sam v izbe a necitim sa byt nejaka premotivovana matka
Ja som prenášala jedálenskú stoličku ku WC. Teraz sa hrá s toaleťákom. Občas s ním vybavím aj olovrant. 😂😂
Keď tak čítam niektoré príspevky, tak neviem.. žena sa pri viacerych deťoch asi stane viac otrlou 🤷🏼♀️.
Ja mám teda jedno dieťa 15m a keď sme doma samé, nechám jej pootvorené dvere a ona príde za mnou. Vie sa zahrať pekne aj sama, aj ju nechávam čakať, keď treba, ale nechať ju plakať samú v izbe, kým som ja na wc, to sa mi nezdá nutné. Keď je doma partner, normálne sa na wc zavriem a ak plače, ocko ju zabaví. Na wc jej dám vždy niečo na zabavenie (kúsok toaleťáku, čistú zabalenú vložku, niečo jej rozprávam..), určite tam nekojím (aj keď ona by chcela 🤣), zatiaľ sme nikdy nemali ani jedna ruky od krvi ani ničoho iného, nenechám ju strkať ruky kam nemá a obe sme v pohode. Toaleta je súčasť života a o chvíľu budem od nej chcieť, aby šla cikať na nočník, tak z toho teraz nebudem robiť tabu 😉
Bez urážky, ale niektoré ženy by mali pred otehotnením absolvovať psychotesty.
ja som sa pozastavila nad tou telkou, co ide cely den..
Poplace a zvykne si. Do wc sa u nas nejde,pokym to dieta nevie ist samo urobit potrebu.. Proste nie a nie a nie a odstrcim a vyhodim z wc. :D Neboj sa. Pochopi. To chces,aby po tebe liezlo decko cely zivot? A domahalo si stale viac a viac. Ty urcujes hranice. A ucis ho zivotu svojim zivotom...
Však ho daj do ohradky... Ľahká pomoc
Vsak na Tento ucel sa vyrabaju ohradky. Alebo ked zrazu postar zazvoni, alebo ked Mi prihara jedlo atd. Podla mna je uuuplne OK nechat dieta na druhom konci bytu na Par minut v kvalitnej bezpecnej ohradke, nepoviem ak by isla na druhy koniec domu v Buckinghamskom palaci 😏
Ja by som pustila v tv obľúbenú pesničku a švihala na záchod, nechala pootvorené na štrbinku, nech sa k tebe v prípade núdze dostane... Snáď by ho rozprávka mohla aspoň chvíľočku zaujať 🤷. Alebo potom ešte takú zábranu do dverí si nainštalovať do záchoda😄. Ty ju prekročíš a on ostane za mriežkou, ale bude ťa vidieť 😁.
@lienka.7 presne ohrádka je top a tiež ju mam na druhom konci bytu co je asi 5 metrov 😁.. Ja stihnem aj sprchu ak mi treba...a radšej som keď si vykrikuje a pomrncieva lebo keď je ticho tak neviem co sa deje kým som na WC alebo v sprche
@onedaynick prečo? Mam tu byt s nim celý deň potichu? Nevládzem mu stále niečo rozprávať ci spievať, ved to je psycho mat v byte celý deň ticho..
Existuje taká bezobrazovková záležitosť, volá sa rádio … 🤷♀️
Neboj sa toto obdobie prejde za 2-3mesiace ☺️
to nie je psycho, mat ticho v dome, je to normalne. Celodenne podnety z TV su pre dieta rusive, ma pretazeny mozog z neustalych a novych podnetov. Pozri si o tom nieco. TV cely den zapnuta - len mu skodis.
Keby som nemala ohradku v kuchyni tak nič neurobím ani sa v kľude nevys...m,čím skôr sa v nej dieťa naučí hrať.tym lepšie.Teraz mam 9 mes.vnuka.uz sedí tak čakám kedy dcera pochopi.ze to s tou ohradkou je odo mňa dobra rada.Tiez ma malého nonstop pri nohách.
Dat do ohradky, chvilu to vydrzi. A nielen v tejto situacii…v dojcenskom ustave musi dieta cakat, kym obriadia ostatne a pride na rad. Nakrmene, prebalene dieta musi vydrzat 5 minut, kym je matka na toalete alebo v sprche. Nevytvarajme si umelo problemy.
Vsak nie cely den ticho byt, predsa Ste aj vonku, aj sprava, realne 30-60 min je ticho a to je dobre. Alebo si pusti radio
@heidy222 vonku sme hodinu, max hodinu a pol, z toho polhodinu najviac dokáže spat, aj to musí byt kočik v pohybe.. Keď sa vonku zobudí tak hulaka, ja ešte dám malh nákup ale neexistuje sadnúť na kávičku a koláčik s nim, zatvorili by tu terasu. Čiže keď som s nim sama, veľa sa toho nedeje.. Dookola to isté, ani ku nám nik nechodi..
@heidy222 a spáva 2x30 minút cez den.. Malicko
Ahoj
my mame obycajnu stolicku z ikei pre deti aj s pultikom a hlavne s pasom. Posadila som tam maleho, dala do kupelky a normalne sa aj pol hodinu kupala vo vani 😀 spievala som. Dala som mu nejake hracky, vodu nech sa bavi, potom som poutierala. To iste s wc, stolicku pred wc otvorene dvere a bol klud. A ked bol vacsi, mali sme staru autosedacku na wc ( bolo tam vela miesta). Sedel si tam hral sa a cakal. Vyskusaj tu stolicku. A tiez nie som zastanca placu ale ked budes ty nervna, budes protivna na neho a to je horsie ako ked si chvilku poplace.
Poviem Ti to, čo mne môj muž, keď som sa mu sťažovala, že ani na záchod nemôžem ísť. Ze ako si si naučila, tak máš. Malého nenechávas plakať naschvál, ale proste na vecko ísť musíš. Aj najesť sa musíš, aj kávu vypiť, aj sa nadýchnuť, aj mat chvíľu pre seba, lebo Ti sibne. Aj moje boli som mnou na záchode x-krát. Dobre Ti rádia ženy, že daj mu niečo na zabavenie. Ale neboj sa, jeho to prejde. O chvíľu mu dôjde, že je vacsia zábava ostať v miestnosti sam. A až to Ti začne sranda... Poznám to z vlastnej skúsenosti 😊
Ja ti Neviem .. Mne sa tiez deti na wc trepali odkedy vedeli lozit no nikdy som nemala ruky od krvy ked sa vytieram .. a na vlozku uz v gatkach som nedovolila chytat. Akoze uplne v pohode mozu rozbalit vlozku novu z papierika maximalne.. a to mam bujne deti dost ale niekedy si Musis ty urcit hranice . Co by si robila Keby si mala okuliare? To Proste moje deti dako vedia ze na okuliare ci vlozku nesmu chytat. Bud si dieta nechat mimo wc alebo ho naucis ze sa na teba nema liepat . Hranice urcujes ty.
Toto mne nikdy nevadilo. Syn mi asistoval na zachode az do nedavna (2.5 rokov). Vsetko som mu ukazovala a vysvetlovala. Velmi ho to zaujimalo. Vsetko si to okukal a vyskusal. Odbaloval mi "mama plienky" a podaval ked som mala svoje dni. Trhal papier a utieral on seba a ja mna. Mal velmi pevne pravidla ze v kupelni nikde nelezie koli bezpecnosti. Ak neposluchol isiel za dvere. Naucil sa velmi rychlo.
Ale ak by mi to vadilo, dala by som ho do ohratky.
@martinoocka citajuc tvoj prispevok napadol mi jeden veeeelmi stary vtip: Pri prvom dietati plienky som prala, susila a zehlila.. pri druhom prala a susila, pri tretom som som uz len susila....praxom pridu skusenosti, Co sa Da, Co sa neda, Co je dolezite, naco je zbytocne mrhat Co len myslienku
Ja som dala pri wc kresielko a tam ho zapla,boli dní,keď na mne sedel aj na wc
@vetthy presne tak 👍😉
@vetthy mne tiež napadol jeden,čo mi minule povedala švagriná : pri prvom dieťati ti záleží na Tom ,aby jedlo,len to ,čo má ..pri druhom si rada ,že zje aspoň niečo a pri treťom ,keď zje na ihrisku dažďovou rozmýšľaš ,či ešte bude obedovať 😁🤣. Ozaj skúsenosťami sa človek učí ,získava nadhľad a ozaj niektoré veci už až tak neprežíva
Ako si si naucila , tak mas 🙂

No moj najmladsi ma 20 mesiacov za chvilku a ked idem na zachod, tak vresti, inak ma ma na salame, ale akonahle sa tam zavriem, vresti. No nech. Zvykne si, ved nezmiznem. Raz pochopi, ze odtial raz vyjdem. Mame maly panelakovy byt. Ako sorry, aby som tam hracky a piknik dobre ze sla robit, to uz fakt nie toto. Bud strazia starsie deti alebo muz, alebo je aj sam, ked treba. Ja momengalne krv neriesim, kedze som tehotna, ale na velku fakt ked idem, tak nebudem nechavat otvorene dvere, potrebujem sa v klude aspon vy**at a nie este smrad robit po celom byte. Na cikanie mi to nevadi, nech kuka na mna, to je raz dva a aspon ma motivaciu potom skusat sediet aj on na zachode. Ale dieta nemoze mamke po hlave skakat, fakt.