Aké výzvy prináša tretie dieťa do rodiny?
Ahojte zienky, mam otázku ohľadom tretieho dieťatka ..tak nejak uvažujeme s manželom ci do toho ist alebo nie…nejaké praktické pre a proti poznáme a v zásade nám nic nebráni v tom mať tretie dieťa ….mame dni že si vravime ideme na to potom že radšej nie ….nechcem sa pýtať rovno ci niektorá oľutovala (je mu jasne že žiadna mamička to tak neberie keď už je dieťatko na svete ) ale možno ma upozorniť na náročnejšie situácie pri 3 deťoch (kľudne aj do správy, chapem že nie každý tu chce výpisovat niektoré situácie) možno mi to dá iny pohľad na 5clennu rodinu. ďakujem ❤️
@janadj Ja som mala väčšie vekové rozostupy, tak tretie som si veľmi užila, lebo som vedela, že bude už posledné. Keď máš tri malé, tak potrebujete väčšie auto, aby ste zmestili 3 sedačky, ale inak nič také špeciálne podľa mňa. Len viac hluku, chaosu a lásky. 😁
@janadj máme tiež tri, prvé veľmi skoro, dve ďalšie s odstupom a medzi nimi rozdiel 3 roky. Je to super a je to finále. To vieme určite 😀 Je to viac menej len o financiách (myslím to premýšľanie áno/nie). Ja nemať absolútunu istotu, že dokážem všetko zatiahnuť aj sama, tak do toho určite nejdem. V určitých obdobiach je to samozrejme bolo a určite bude náročnejšie, ale nevymenila by som naše usporiadanie za nič na svete.
@anjelicek26 to sú presne tie veci ktoré si uvedomujeme a uvažujeme aj o nich, mam svoj vnútorný deadline do akeho veku najneskôr porodiť (jasne že ideálny scenár) ..viem že 3male deti by bol náročné,ale neskor plánované určite nechcem (práca kde riešim atestáciu a pod a keď začnem už nebudem prerušovať ) …..uvidime tiež sa riadim tým že dieta je dar, ale zároveň chcem použiť aj rozum,keď už ho mam😁
@janadj mam 3 deti - 14r, 9r a 10 mesiacov.
Za mna super
Mam 3 malé deti a neľutujem. Ale je ti o tom nastavení, že sme to tak chceli aj keď sme vedeli ze to bude náročné. Ale náročné najme na manažment času, energiu a pod. Ale každopádne naše najlepšie rozhodnutie 🙂 . Keby sme malú nemali už som síce mohla chodiť do práce, do škôlky by mi vzali aj môjho už 4.rocneho (teraz je doma) a mala by som viac sebarealizácie, Ale vždy keď kuknem na malú tak si poviem ze vďaka Bohu som odolala časti môjho ja ktoré už chcelo do prace
Ja som mala dve planovane z IVf a tretia sa podarila neplanovane. V priebehu 5 rokov som porodila 3 deti. Teraz majú 13,10 a 8. Nezamýšľala som sa nad výhodami a nevýhodami. Ale riešila som podobné problémy, neviem si predstaviť pubertiaka a babatko. Dva rôzne svety. Známa má takmer 7 rokov rozdiel medzi synom a dcérou a starší brat doteraz netuší, že má sestru. Jediný čas, keď sú spolu je cesta do školy a domov.
Tak moja mama mala vždy aspoň 7 ročný rozdiel takže stíhala aj ostať zamestnaná aj sa starať o domácnosť, deti.
Ale zase žila len pre rodinu.Ty to môžeš mať iné.
My ako súrodenci žijeme každý iný svet.
Za mňa bolo najnarocnejsie to prvé dieťa. Lebo je vsetko pre teba nové. Tretie to už bola malina. A keďže som k tomu aj tak pristupovala ze viem co ma.caka bola som v pohode a mala je ozaj za odmenu, od dojčenia cez spanie, proste pohodicka oproti bratom. Rozdiely mame dosť veľké, medzi prvým a treťou 10 rokov, medzi druhým a treťou 5 rokov, ale rozumejú si úžasné a vedia sa krásne vyhrať, veľa mi s nou pomáhajú, hlavne ten najstarší, takže u nás to nieje o tom, že nemajú šajnu ze maju sestru.
@medda_beda na takého vekové rozdiely už nemam vek 😁 a mam pocíti že deti cca v jednom veku kaju väčšiu šancu mať bližší vzťah ako pri takých rozdieloch ( ale jasne že ti veľa záleží aj do pováh a od života v dospelosti, ti už je na deťoch nie na rodičoch)
Ďakujem ženy …: potvrdilo sa, ze každu rodinu ďalšie dieťa obohatilo❤️ a bolo to lahsie ako s prvým (aj u mňa platí, že druhe boli malina 😁) a na zvážení sú len praktické veci a viac menej naše pohodlie ako rodičov
máme 3 dievčatá s malým rozdielom všetky sú do 4 rokov...
takže keď som prišla z pôrodnice s poslednou , jedna mala 18 m a ďalšia 4 roky a 2 týždne.... syn 15 r.
samozrejme roboty veľa, ale dá sa to...
@deti95060810 klobúk dole žena 👍 tomu vrvaim mini rozdiel + pubertak …Wauu
Mne najhorsie bolo s jednym. Aj oreto chaoem mamicky co maju iba jedno a povedia ze dalsie by nechceli.
Pri dvoch uz to bolo lepsie. Hlavne ten kontakt. Hra. Spolocna izba. Zazitky… to vidim na nich ako ich to obohacuje. Ked prisiel treti to uz…. Nechcem strasit. Jedna jedina vec asi-ze ked su dvaja-v akejkolvek kombinacii je vsetko ok. Ako nahle pride treti uz je to pohroma.
Ale uz mame doma cerstvo stvrte babatko a ja mam niekedy pocit ze ma roztrhne-od samej lasky. Je to nieco uzasne. Uz to druhe a hlavne tretie babatko resp za kazdym som si to uzivala viac a viac. Teraz toto stvrte je navyse aj ovela viac spokojnejsie. Ja sa ho neviem nabazit.
@janadj mame tri s odstupom 2 r a 1,5 r.teda ked sa tretia narodila,doma som mala novorodenca,potom 1,5 rocnu a 3,5 rocnu.uz su skoro dospele.za mna jedno z najkrajsich zivotnych obdobi.a to ske nemali blizko ani jednu babku,teda cely manazment len ja a manzel.viem,co je spomienkovy optimizmus😀ale praveze ja som si naplno uvedomovala vtedy ako je dobre,az mi to rozum nebral a okolie tiez.najhorsia nocna mora bolo obliekanie deti v zime na prechadzku,ale aj tak sme pravidelne dennodenne chodili dva krat.kym som obliekla deti,bola som cela spotena a mohla sa zas ja prezliekat.nebudem zatajovat,ze pri tom som vedela aj nervacit,ale ostatne veci pohoda.spolu spali,spolu jedli,spolu sa hrali atd
Mame tri deti, chlapec je prvák ma 7,dcera bude mať 5 a najmladší bude v júni mat 2 roky.. Vždy som chcela viacej deti, som jedináčik a nelutujeme vôbec. Niekedy je to náročné na organizáciu poobede vždy učenie atď ale dá sa to zvládnuť. Podotýkam nemá nám kto pomôcť ani z jednej ani z druhej strany sme na to sami všetko, muž na 4 smeny robí ale dá sa to čiže ja som s deťmi non stop. Ak človek chce tak nech ide do toho bez ohľadu, co si kto mysli.. Mysli, ze každého vec koľko chce mať deti a každý si žije svoj život a ak túžite smelo.Kazdy sme ináč nastaveny na určité veci a každému vyhovuje niečo iné čiže tak.

Predpokladám podľa veku deti,ze si 5 rokov doma,kým otehotnies a porodis ďalšie 3-4 roky... tretie dieťatko kľudne, ale si si istá,že čo sa týka dôchodku,prace, návykov,tlaku na manžela ako samozivitela veľkej rodiny.... ci je ten správny čas? Nepockas,kým budú obe deti školáci? Ci vás tlaci vek? Tri deti pod 6 rokov je navyše riadny zaberak... ľutovať nič nebudeš,kazde dieta je dar.. len by som sa nad tými ostatnými vecami zamyslela. Hlavne moje paranoidne myšlienky- co ak sa mužovi niečo stane,tri maličké deti dom. Ja som XY rokov nepracovala,užívim nás všetkých?