icon

Tretie dieťa a rodičia ma posielajú na potrat.

lenka321321
11. dec 2019

Dobrý deň.
Potrebovala by som sa vyrozprávať a aj poradiť. Mam syna ktorý ide od septembra do školy, dcéru s ktorou som ešte na rodičovskej dovolenke ma 2roky. Od apríla som sa chystala do roboty, manžel mal ostať na materskej ešte s malou doma, chceli sme sa pre striedať. Všetko uz bolo naplánované takto. V robote ma už čakajú, teda riaditeľka ma očakáva. Predtým nez som išla na materskú, som robila na smeny, celodenky a nočné a dohodli sme sa ze tento rok 2020,ze sa na jar vrátim. Jedna žena tam bola miesto mňa na rok a uz jej ten rok konci a mam tam ísť ja. Jedna sa o robotu robiť od 7 do 15tej. Co je vraj lepšie pri deťoch. No a môj muž robí odkedy spolu sme skoro stále týždňovky. Odíde v pondelok príde v piatok. V zime sa stáva že je od decembra do februára doma, keď tak dochádza o pol7 odíde a o pol4 príde, ale častejšie je to tak ze je mimo domova... Deti boli skoro stále len na mne. Pomáhali mi moji rodicia keď sa dalo.... A teraz sa stala taka vec, že sme zistili ze som tehotná. A môj život je totálne na ruby. Moji rodicia chcú aby som išla na potrat, že budeme ako cigáni, ako všetky deti zaopatrime.... Atd,,,, prídem o robotu, riaditeľku vraj zradim.... A atd.... Svokrovci sa tesia že pomôžu nám... A my s mužom nevieme co urobiť. Moji rodicia už vyťahujú všetko. Ze počas oboch tehotenstiev som si musela riediť krv injekciami, fragminom. Bola som sledovaná na hematologii lebo mam v krvi mutáciu génu. Diagnóza je FV Leiden ak vám to niečo hovorí, proste mam predispoziciu na kardiovaskulárne ochorenia a trombozu. No až nato ze som pri prvom tehu mala vyšší tlak a v druhom tehu problémy so zlatou žilou a krcovymi žilami som iné vážnejšie problémy nemala. Porodila som obe deti prirodzene a v termíne obaja mali 4kg. Po druhom tehu som musela ísť na chirurgiu rezať zlatú žilu co bola strašná bolesť ale inak to je cele. Muž si chce nájsť robotu u nás doma. Vraví ze v tom problém nevidí aj tak to uz dávno chcel počas tej materskej dovolenky s malou našou dvojročnou. No ale teraz co. Co mam robiť? Mam ist na potrat? A aspoň budú rodicia spokojní, budeme mať viac času venovať sa našim dvom deťom, budeme mať viac peňazí, muž si za polroka co bude doma s malou nájde nejakú možno fajn robotu aj si kus oddýchne a ja pôjdem tam kde ma tak strašne očakávajú. Je to tak v poriadku? Ja fakt neviem. Bojim sa ísť aj na potrat, keď si to cele predstavím hnusim sa sama sebe, bože uspia ma a ja tam budem ležať a.... Ach ale bojím sa aj pôrodu číslo 3,bojim sa co bude potom ako to zvládneme. Bojim sa ze môj syn a dcéra že budú na druhej a tretej koľaji. Uz teraz mam pocit z malého že veľakrát trpí, lebo mala je strašný živel, zle mu robí, vsetko mu berie, ničí, bije ho.... No proste občas je to katastrofa.... A teraz ma tak veľmi bude potrebovať keď ide do prvej triedy a ja budem musieť možno kojiť každú chvíľu, a utisovat, prebaľovat, často prať, žehliť.... A je tam ešte moja dvojročná, môj čertík.... Ach prosím poraďte mi, aj keď viem ze sa ani nedá....

acrobaleno
11. dec 2019

Naozaj sa ludia pozastavuju nad niekym, kto ma 3 deti? Ved to nie je 5.

83lenka83
11. dec 2019

@lenka321321 ja ked som este nemala deti tak som potrat brala ako normalnu vec no odkedy sa mi narodil prvy syn nedokazala by som sa vzdat vlastneho dietata nikdy, vies si predstavit, ze by si nemala jedno so svojich deti? To sa neda ani len predstavit a to male v brušku je už tvoje, vieš si predstavit, že celý život budeš premyslat ake by bolo? Na koho by sa podobalo? Co by v zivote dokazalo?

asia83
11. dec 2019
777januska777
11. dec 2019

@83lenka83 ja som to mala podobné, dovtedy som si nejako nevedela domyslieť čo je to dieťa v brušku, všade hovorili, že zhluk buniek, tak zhluk buniek. Odkedy som ale bola na prvom ultrazvuku v 6 týždni a videla som ten "zhluk buniek" so srdiečkom a ako sa pohyboval, tak odvtedy už viem, že to malé nie je žiadny zhluk buniek, ale mala ľudská bytosť. A preto ma prekvapuje, že hlavne matky čo toto videli na vlastné oči na ultrazvuku stále popierajú existenciu toho malého života.

miminka327
11. dec 2019

Rodičia sa zrejme o teba boja, keďže si ich dcéra. Je to prirodzené 😊 aj ty sa bojíš o svoje deti.
Nech sa rozhodneš ako koľvek, držím palce 😊🙏🍀 je to iba tvoja-vaša vec.

sonicka96
Autor odpoveď zmazal
sonicka96
11. dec 2019

Tak za prvé 🙂 tehotná si tu ty,nie tvoji rodičia (k čomu to gratulujem ♥️ ) keď budete chcieť (v budúcom čase) deti , možno kvôli tvojim rodičom budete mať s tým problém. Takže ja na tvojom mieste by som do toho nešla. Je veľa rodín ako ste vy, kde majú deti a zrazu sa im podarilo ďalšie 🙂 nehádž všetko za hlavu. Rodina si ty a manžel. S ním všetko konzultuj nie s rodičmi.
Po druhé áno..ak si ty na RD tak tvoj manžel môže ísť na materskú s jednim dieťaťom a ty môžeš teda RD poberať na to 3 bábätko alebo opačne,ty RD brať na dceru ešte rok Rodičovský a manžel na bábätko materskú 🙂 len toto všetko by to vedeli najpresnejšie povedať na UPSVAR vo vašom meste (stačí aj keď zavoláš) každopádne, držím palce aby si svoje rozhodnutie v budúcnosti neľutovala ♥️

evalin88
11. dec 2019

Chcem len napisať, že kedysi boli 3 deti uplne normalne. Moja nama je z troch deti, otec je tiez z troch, ja,som z troch. Len teraz je taka doba, ze sa na to ludia pozeraju zle.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
tedela
11. dec 2019

@lenka321321 ahoj lenka... ja mam 33 rokov a mam 4 deti ... 12,3, a dvojicky 9mesiacov... dvojicky byli neplanovane a bala som sa ako zvladneme s muzom... ALE!!! Dvojicky se narodili, vsechno klape, sice trochu vrtsi vydaje..ale sme vseci zdravi a to je hlavni... nikdy se na nas nikdo nepozeral, ze preboha vy mate 4 deti.. kazdy pozera len alen na dvojicky... pokud chcrs, zvladnout se da vsechno... ! A dve deti-4 deti..uz to taky rozdil neni..treba umet zorganizovat cas, nskupy, a praci..a domacnost a da se vsechno..jeste jsem aj tento pondelok odstatnicovala ;) a jsem mgr. Ty si rozmysli, jestli ty a muz to zvladnete! Jestli vy si troufate.pobav se s nim .. ale nenech si od rodicu mluvit do toho, ci mas ist na potrat nebo ne..jsi dospela, svepravna osoba ..a je to tvuj zivot... 4 deti za me jsou super 🙂 vyhrajeme si.. cely den je fukot... ani chvilka klidu..ale ja ten rodinny hluk milujem..a i v 6ti vieme ist na dovolenku nebo na vylety..dulezita je laska..opora...

evkano1402
12. dec 2019

@777januska777
A vcera Dominike Cibulkovej blahozelali k "zhluku buniek" 😂 ci k babetku?

ona12
12. dec 2019

No tvoji rodičia sa môžu hanbiť. Čo koho do toho koľko máš deti. Keď ich zvládnete uživiť a 3 deti sú není veľa,veľa rodín maju 3 deti. Ja mam tiež 2 sestry, staršie. Nerozhoduj sa len preto aby si nesklamala niekoho.Myslim si, že muž je aj šťastný nie? ❤️

777januska777
12. dec 2019

@sonicka96 nemôže poberať RD ak manžel bude mať materskú, nwm odkedy to tak je, ale nemôže sa 🤔

mily7
12. dec 2019

@laska201 @lenka321321 nie všetci odsudzujú rodiny s viac deťmi. Hoc,čo koho do toho, že hej? Ja závidím mnohopocetnejsim rodinkam. Mám 2 deti po 3 trhu a viac kvôli zdrav. problémom sa bojim mať. Som z 3 deti,to 3tie je naj pre mna😉,v rodine mame 3 a ti najmladší vieš,ako to býva. Často x aj najmilší sú ale už proste sú milovaní súrodenci,deti. Myslím,že nie je nad to dať dieťaťu surodenca. To len také zamyslenie. Určite to zvládnete a na konci dňa budete šťastní, že ste to dieťatko mali. Držím páste.

sonicka96
12. dec 2019

@777januska777 môže myslím poberať rodičovský príspevok a prídavok 🙂 my to tak ideme teraz riešiť,ja budem dostávať tu "almužnu" 245€ na prvé dieťa a manžel pôjde na Materskú s druhým synom 🙂 ale vravím....musí si tam zavolať,tam j viac múdrych hláv ako tu 🙂

11iva11
12. dec 2019

@lenka321321 Nechce sa mi tu čítať všetky reakcie, ale napíšem len jedno: ako môže niekto v dnešnej dobe nechcene otehotnieť? V dnešnej dobe ľahko dostupnej antikoncepcie rôzneho druhu.
Pokiaľ teda nie si nejaká neskúsená šestnástka, čo ani nevie, čo sa deje. Ty si ale skúsená žena, máš už dve deti, tak si asi vedela, ako sa "robia deti."
Lebo vždy mi je ľúto, keď vidím takéto príspevky, lebo vždy na to doplatia nevinné deti.
A ty si si v podstate tiež zbytočne skomplikovala pekne nalinajkovaný život...

777januska777
12. dec 2019

@sonicka96 ee nemôže, práve sme to riešili a na úrade nám povedali, že je možnosť poberať dve materské (muž aj žena), ale že kombinovať materskú a rodičovskú sa už nedá. Je to záhada, ale je to tak. Ale tak uvidíte zavolajte si, že čo vám povedia. 🙂

sonicka96
12. dec 2019

@777januska777 ahaaaa 🙊 och tak ďakujem za info ♥️

janinah
12. dec 2019

Nevidím jedinký dôvod prečo by sa to vaše tretie dieťa nemohlo narodiť...a neskutočne sa čudujem starým rodičom,ktorí ťa tlačia do potratu ich vlastného vnúčaťa a čudujem sa,že im vôbec dovolíš sa k tomu vyjadrovať.Dvom deťom dáš všetko ,tretiemu prečo nič? lebo pohodlnosť,peniaze,názor cudzích ľudí,práca,sebectvo....to všetko prevláda ,ale dúfam,že neprevládne a vyhrá ľudskosť,láska,pokora a cit.....nevedela by som po interupcii už normálne fungovať v rodine a tváriť sa akoby nič,to tretie dieťa by som tam videla stále pri tých dvoch....a nebola by som šťastná

tatisna
12. dec 2019

@lenka321321 prečo ste nedávali väčší pozor? Ale keď uz sa stalo, tak ja by som nešla na potrat...asi ani Ty by si nevedela s tým žiť...rodičom povedz,že teraz je väčšia rodina moderná,čo je aj pravda...ale budeš to mať dosť ťažké...

eliska13
12. dec 2019

@lenka321321 možno je na čase, aby rodičia neplánovali dcere život sama píšeš, že máš 30 r a snažia sa Ti do všetkého kecat.Bude to len Vaše rozhodnutie ostatných do toho nič....

adkamladka
Autor odpoveď zmazal
mimus9654
13. dec 2019

@lenka321321 zaujímavé ? Prečo sa tu zas spomínaju cigani? Niekedy sa aj ty cigani lepšie vedia postarať o rodinu a aby mali nejakú prácu .

mimus9654
13. dec 2019

@lenka321321 ísť na potrat aby boli rodičia spokojný ? Uvažuješ čo vlastne píšeš? Mala by si sa najprv zamyslieť ako Matka deti.

vladkulienka
13. dec 2019

Ja som bola minuly rok v situacii, ze syb mal 2roky,dcera 4,ja som ppmaly zacala uvazovat nad vratenim sa do prace a bum, ostala som tehotna... 2tyzdne som to predychavala...a....
Teraz najmladsi ma takmer 1rok.je to najlepsie diet zo vsetkych, usmievavy, mojkacik,... Syv ma 3,5 krasne zvladol skolku, dcerka 5,5 predskolacka, basketbalistka... Deti su jedna partia. Zahraju sa a uz aj s najmensim sa chcu hrat.
Za nic na svete by som ich nevymebila.muz pomaha a nie sme jak cigani. Inal, ze vraj v dnesnej dobe je in mat 3 a voac deti...
Rozhodnutie o dietati sprav ty a manzel. Odputaj sa od rodicov. Teraz ste rodina ty, manzel a deti. A tak to ma byt. A ak rodicov sklames, no bohuzial, musia prijat tvoje dospele rozhodnutie... Aj ja mam pocit, ze som sklamala moju mamu, ktora je ambicozna a stale mi pripomina, ze som Pani Inzinierka a mam sa tak obliekat, malovat a mala by som mat tomu primerane zamestnanie... No ja som v prvom rade mama, ktora beha s detmi do skolky, na kruzky, na ihriska a najlepsie sa citi v rifliach a teniskach... Nepotrebujem topabky na opatku a najnovsiu modu... Nie teraz. Teraz ma potrebuju deti a som tu pre nich... Drz palce a rozhodni sa spravne.

lucka2101
13. dec 2019

Ja mam prvaka a malu dcerku a poviem ti ze keby ze mozem mat tretie nevaham ani minutu aj teraz pri malej dcerka ma teraz 8 mesiacov. Deti ti pomozu a muz tiez poradite si aj sami.budes cely zivot zit s pocitom ako by to bolo keby prislo tretie len na ukor rodicov. V prvom rade vy ste rodina muz a tvoje deti. Porozpravaj sa s muzom ci to zvladnete financne co verim vzdy sa to da a ver tomu deti budu nadsene. Prvak pojde do skoly dcerka do skolky a ty bude mat cas na male a jak pridu domov budes sa im venovat. Tiez som sa bala skoly a male dieta ale ak si sikovna a vies si to z organizovat problem nebude.muz nech si najde tu robotu popripade bude s dcerkou doma do troch rokov tebe pomoze. A ver tomu ze male co ma prist bude vase slniecko v rodine. Urcite nerob tu chybu ze kvoli rodicom.urob ako citis sama. Dietatko sa nepytalo samo ale vybralo si prave vas tak dajte mu sancu. Ono uz teraz vas lubi ver tomu. Nech sa rozhodnes ako kolvek nikto ta nebude sudit je to len na vas ale verim ze to zvladnete drzim palce

zuzka38
13. dec 2019

@lenka321321 mala som podobnu situaciu mladsi syn mal dva roky, nastupil do skolky, ja som sa tesila na start full-time prace, ked som po troch tyzdnoch v praci a v skolke zistila, ze som tehotna tretikrat. skoro ma vykotilo. vsetko zabehnute, nastavene a zase toto... akurat ja som na potrat nepomyslela, vzdy som bola nastavena, ze si dieta nechame nech to stoji co to stoji.. bala som sa vsak reakcie mojej mamy (ktora je zo 4 surodencov) a vzdy mala divny nazor na viacdetne rodiny. aj tak bolo vmojom pripade, posielala ma na potrat, toto je vec, ktoru som jej ani neviem ci odpustila, asi nie ked o tom pisem.. akurat ja som bola dost silna na to aby som jej s chladnou hlavou oznamila, ze toto moznost nie je.. prajem ti vela sil, rozhodnutie, ktore bude vyhradne pre teba to najlepsie.. pretoze ty budes zit dalej s tymto rozhodnutim, nie tvoji rodicia..

lenka321321
autor
15. dec 2019

@tatisna no hormonálnu antikoncepciu brat nemôžem pri mojej diagnóze a prve deti trvalo kým sme splodil nebolo to hneď na prvý sup. Mužovi som verila a on nevie ako sa to mohlo stať, no asi duch Svätý alebo co, ja už neviem 🙈🙊

tatisna
16. dec 2019

@lenka321321 tomu sa hovorí aj "kvapôčky lásky" 😆

jumaspal
16. dec 2019

@lenka321321 o tomto mozete rozhodnut len vy dvaja, nie rodicia a uz vobec nie nejaka riaditelka v praci... vidno, ze muz sa snazi vo vsetkom vyhoviet aby ste si babo nechali a to je velke plus. Tak potom uz to je len na tebe...