Túžba po treťom dieťati vo veku 45 rokov
Mam dve deti..19, 8..budem mat o 3mesiace 45r., ale už 5r mam vkuse v hlave túžbu po treťom dieťati..nechranime sa už 3r.,nechávala som tomu voľný priebeh, ale nepodarilo sa..tak rozmýšľam ci sa este pokusim pracovať na tom intenzívne( ak sa ani tak nepodarí, budem zmierenia s tým, že som to aspoň skusila), alebo to už nesíliť??😔..psychicky , finančne sa nato citim, len mam obavy ako bude reagovať rodina, znami ..počúvali by ste svoje srdce, alebo rozum.???.
Prosim odpuste si poznámky tipu, že budem babička na stužkovej..to má nezaujíma…
@danusa63 no tak to je smutne, (to si sama zažila, pocula?alebo neviem kolko máš rokov a ako vyzeráš, ale rozhodne nebudem vyzerat ako babička ešte ani v 50tke..to záleží ako sa zena o seba stara!!..poznam mamicky mladé (35) a hrôza ja sa pri nich citim ako 30rocna😂 .A take deti toto neriešia , vela mladých rodicov nemajú cas na deti, pretože kariéra..a teda babky dost casto nosievajú, chodievajú , starajú sa o tie deti niekedy viac ako rodičia..a vôbec vek rodičky sa už dost posunul, takze v 40tke rodit je už úplne normálne..v zahraničí aj 45tke..takze tých starších mamičiek bude v škôlkach čoraz viac🤷🏻♀️
@huginko Aka ina doba,vsak ludia su v dochodcovskom veku na tom horsie ako kedysi. 30r.ludia maju diagnozy 60r. Naco si mazat medove motuzy popod nos. Telo neoklames. 60r.clovek uz nevladze tolko co 30r. Ano,teraz mi tu urcite zacnete vymenuvat viaceri ako vasi znami,partneri,dedkovia maju 75 a su 5x do tyzdna v posilovni. Ale to su ozaj len svetle vynimky.
Ak sa 3r.nechranite a nic,tak uz to nie je o tom,co chces ty,ale tvoje telo. Zjavne uz na dieta nie je pripravene. Respektovala by som to. Za mna je ovela horsie vychovavat v pokrocilom veku pubertakov,ako riesit,ci clovek zvladne male babatko. Pubertaci daju zabrat ovela viac a teda,ked maju o 2 generacie starsich rodicov, aj tym dost trpia.
Inak prosím vás,čo sa hádate,veď tie,čo sa vám nezdá niečo na 45rocnej mamine,tak neriešte. A máte. Predpokladám ,že nemáte 45a tehotenské bruško,to,že vo vašom okolí,sú 50rocni starci,to je smutné. Ale pokiaľ nemáte osobnú skúsenosť,tak je zbytočne fabulovat,co bude,keď. Deti sa väčšinou vysmievajú iba tomu,čo počuli od dospelých,takže sa zamyslieť treba aj nad sebou. Jedna mladá baba sa nie je schopná postarať o dve malé deti,potrebovala by denne manžela aspoň na pár hodín,babky a neviem čo. Ahaaa,tak podľa toho asi usudzujete ,že staršia rodička to nezvládne. Nuž mýlite sa dievčence. Keď niekto túži po dieťati,lekár nemá žiadne proti,tak nevidím dôvod. Koľko z vás, mladých ma splatené hypo,vyrovnaný vzťah a dajme tomu aj viac nehnuteľností, zabezpečený príjem a všetko.?Poväčšine to mladé rodiny nemajú. Apropo ,ako sa môže chcieť od tých staruckych ženských,čo ledva stoja na nohách,aby sa starali o vnucatka a je to tu dosť bežné ,že sa tie svieže 20.tky stazuju,že im nikto nepomáha. Prosím vás,tie,čo dávate rady a ste vo veku -40,tak je váš názor absolútne v rovine "keby,keby..."a dosť smiešny.
@maciatkolulu ja mám 44, deti 3, kondíciu viac než dobrú, peňazí dosť. A nešla by som do toho v 45 ani za zlaté prasa. Vek je proste limit, či sa to dieťaťuchvivým ženám páči alebo nie. Nahovárať si, že v 60 budeš rovnako fresh ako v tridsiatke je proste číra blbosť...
Kamarátka rodila ako 45 ročná. Dieťa má DS a iné zdravotné problémy. Kŕmia ho sondou a stav je vážny. Aj nad týmto sa zamysli.
@tiezjedna ale to si ty ...vieš koľko 20ronych sa necíti na dieťa a ani 30? Vieš koľko žien nechce byť doma do troch rokov dieťata a proste to neznáša,plienky ,mlieko,blabla a bleble,ubíja ich to. Ale to sú oni. Každý máme to svoje. A každá poznáme svoje limity. A dieťa v šťastnej a milujúcej rodine zaručene netrpí,tobôž nie tým,že jeho mama ma 50. Trpí keď sa doma hádajú,rozvádzajú a a a. Dopredu vypisovat ako si nebudú rozumieť v puberte a neviem čo... úplne zbytočné.
@vulka mala som 20 a dieťa s hydrocephalom a úplne zaujímavé bolo,že väčšina rodičov detí s podobným osudom boli mladí. Aj nad tým sa treba zamyslieť.... na takéto ja už neverím. A pozor,mladá,zdravá,nefajčiari,čo alkohol mala v ústach iba v.podobe špicu a likéru v nom. A všetky výsledky dokonale.
@maciatkolulu ale to ja predsa nikde nepíšem. Píšem, že vek je limit. Tak to proste je. Jeden holý fakt, na ktorom nikto nič nezmení.
@maciatkolulu OK. Nehádam sa.
Na rodinu a znamych sa vykasli. Oni k nemu vstavat nebudu ani ho zivit.
Dolezite je ako ste na to ty a muz, ak ste obaja za - chodte do toho.
Toto je vek,kedy je rozumne pre dieta aj matku pockat si skor uz na vnuca.
@maciatkolulu dôležité je porodiť do 30, nie mať pre svoje deti ideálneho otca, bezpečný domov a pod. Každý bozi deň to tu je, muž, resp priateľ mi nepomáha, pije, nechodí domov, resp deti ho vidia raz za tri týždne, na všetko som sama, svokra mi nadáva, on si ma nezastane. Máte to aj vy tak, že vám muž vynadá do pi… a od piatej rana do polnoci ste na nohách a aj tak chodí za inou? Lebo treba rodiť mladá a ukazovať prstom na kravy čo budú mať po 50tke maturantov a hanbu im urobia na stužkovej. Pre huf zien proste nie je najdôležitejšou otázkou nájsť toho ideálneho otca a vyberať fakt dôkladne, len si proste urobiť deti s nejakým frajerom, sak sa vyplacu na koniku, ale porodili mladé a silne.
Kým otehotnieš a porodíš tak to vyjde ,že budeš mať v 50 rokoch 3 ročne dieťa. Mám 53 a mladší má 19. A prípadá mi to už tak tak. Ja si to neviem predstaviť a popravde , nechápem tento trend. Príroda sa oblafnúť nedá . Manžel mal 45 keď sa nám narodil mladší a povie jednoznačne , že je to neskoro. A je to chlap, čiže nerodil ani🤷
@tiezjedna reprodukčny vek,ak žena je schopná počať,tak je to jej vec a teda jej partnera,nikoho iného. To je snáď jasne.
Ja poviem za seba, prve dieta som porodila ako 33-rocna, moj osobny limit bol do 35 rokov. Chcela som dieta okolo 30tky. Zial, nebol chlap 😁. Pomaly mi taha na 35 a viem, ze dalsie dieta nechcem. Ja som si zvazila pre a proti a vyhralo proti. Ty si tiez porovnaj klady a zapory a podla toho sa rozhodni. Za mna je 45 vela, mas uz dve deti, uzivaj si zivot, mozno zachvilu pridu vnucata a tvoja tuzba bude naplnena, len v inej podobe 🙂.
@maciatkolulu reprodukčný vek môže byť aj 60... Dôležité je kritické myslenie a zdravý rozum.
@tiezjedna áno,to kritické myslenie a zdravý rozum je dôležitý aj v plodeni potomkov 20+,ako je vidieť aj na MK. Stále si myslím,že je každého vecou ako zariadi život sebe a svojej rodine. A nie odsudzovať... napríklad mne rozum neberie,ako môžu ženy plodiť jedno decko za druhým a chlap je k nicomu. Ako môže jedna normálna, zdravá žena nezvládat jedno dieťa a byť zrutena a aj tak si svacne druhé. 🤷A je toho veľa. Mňa život naučil,že nemáš pozerať,čo druhí,máš sa starať o seba.
Za mna nie. Ak by sa aj narodilo zdrave, tak aj tak je to brutálny nápor na telo. Zase prve 3 roky poriadne nespať. Brrrr mam okolo seba dve kočeny co mali v 42 a kazda jedna hovori, ze cítia rozdiel markantny medzi prvými detmi co mali ako tridsať rocne. Ked aj ideme s nimi na nejaku chatu, teraz maju ich dievcata 2 roky, tak su uplne KO.
Nasej znamej sa nedarilo.nemala ale ziadne dieta. Mala tesne pred 50-tkou ked si adoptovali babatko.
Ci babka ci nie. Ma naplnenie. Da dietatu domov.
ahoj, ked som cakala prve dietatko, moj ocino dostal taky napad, ci by sa este nepokusili o posledne (piate😅) dieta. otec 45 a mama 44rokov vtedy. mamine sa to velmi nepozdavalo, ale nebola ani vyslovene proti.. nastastie do toho nesli a dnes si hovoria, ako dobre, ze nemusia uz riesit pubertu. vidia denne, co ja zazivam s dcerou.. a za tych 10rokov sa im narodilo 7vnucat ❤️radsej povaruju nase deti, uziju si s nimi a vratia😅
@maciatkolulu ja s tebou súhlasím. Ale tu sa autorka na niečo pýtala, takže ona chce, aby sme sa starali. Preto založila diskusiu a my v nej vyjadrujeme svoje názory👍
Ja pri takýchto témach tak strašne závidím niektorým tu rozprávkovú krajinu, v ktorej žijú, kde zomierajú len starí a sirotstvo sa spája len s deťmi narodenými starším rodičom 😅 ja so sestrou sme polosiroty skutočne od malička a spoznala som za život zatiaľ dosť veľa ľudí, ktorí v detstve stratili rodiča, všetci tí rodičia boli mladí. Takže áno, samozrejme je riziko, že dieťa narodené starším rodičom osirie skoro, to riziko však stále zostáva aj pre deti narodené mladším rodičom. A že sa niekto bude za staršieho rodiča posmievať? Tak hádam namiesto rodenia na povel do určitého veku radšej tie svoje decká vychovajme, lebo tie nevychované si dôvod na posmievanie vymyslia aj tam, kde nič z priemeru nevybočuje 😉
A k tomu, že niekto sa v 35, 38, 40 na tretie dieťa necíti - ja sa na tretie dieťa necítim fyzicky ani psychicky v 26, ale tak snáď nebudem preto tvrdiť, že v 30 už je neskoro 🤣 o 20 rokov staršia žena odo mňa môže mať raz toľko kapacity na rodenie a výchovu detí.
V žiadnom prípade by som do toho nešla, môj osobný strop je 37. Ak sa dieťa nedarí, príroda vie, čo robí.
Inak sa mi páči, ako extrémne sa tu baby tľapkajú po pleci (a to takmer úplne všetky) že po 40 vyzerajú skvele, lepšie ako v 30, hádam aj lepšie ako v 20 a vládzu a hento a toto. Mne to príde ako chytanie sa poslednej slamky, také to sebaupokojovanie, že joj, nie je to také zlé. Žeby sa dala príroda a starnutie oklamať a po novom to bolo naopak? Že čím staršia, tým lepšie? Normálne na nobelovku. Benjamin Button effect. No, možno keby ste dali fotky, bolo by to úplne inak.
Tu argumentujete dobou a ktoviečím, ako je normálne, že v tejto dobe rodia staré haraburdy ako Beňová, hej, s darovanými, zdravými vajíčkami od mladučkej baby áno, rodia. Segra mala na prednáške na VŠ genetika, múdry, skúsený muž a ten uviedol, že toto je desivé, ako ženy v mladosti deti nechcú, lebo kopa "ale", a kariéra a hento a toto a staré babizne chcú rodiť. Celé proti prírode a postavené na hlavu. A vôbec nejde o vek rodičov na stužovej a podobne. Tá generačná priepasť medzi takým starcom rodičom a tínedžermi je šialená.
@tiezjedna Súhlasím.
@drahomirrra úplne súhlasím. A na rovinu. Taká Beňová má full servis od pestúnky po upratovačku , takže to nie je úplne bežny život. A myslím že ak by nemala o toľko mladšie chlapa ktorý , čo si budeme nahovárať by mohol kvôli túžbe po dieťati vzťah ukončiť ,tiež by do toho neišla .
@mateson Veď to je šialené, koľko je žien, čo v takom veku zvládnu toto prirodzene? Sú, ale fakt málo. Veď tie ženské ako MB, alebo Sklenaříková podstupujú brutálne hormonálne stimulácie, vklady vajíčok od mladých báb, a následne opäť hormonálne stimulácie, aby telo to tehotenstvo udržalo, veď to sa už príroda celá ohýba cez koleno. Prirodzene by ani neotehotnela, ani nevynosila, proste vek nie je len číslo, ten neodrbeš, hoci tu baby tvrdia opak, lebo im nič iné nezostáva.

@danusa63 ja nemam maminu od 18, bracho mal 11 rokov a mali sme mladu maminu ale pochorela sa, stale sme mali otca, rodinu ... sirota ma tiez rodinu a 20 rocne uz nieje dieta...
a vsade sa decka smeju vselicomu, nie len tomu o com aj pochybujem zeby sa tak male dieti smiali, jedine ze to ma z domu, ze to poculo od rodica, vsak ze?
a pokial viem babky nosia velmi casto deti do skol a skolok