Už vôbec nevládzem s vlastným dieťaťom
Ahojte ženy, ani neviem čo chcem docieliť touto skupinou.. možno len nájsť podporu pre seba a aj pre ostatné ktoré to majú ťažké.
Priznávam že už vôbec nevládzem s vlastným dieťaťom.
Malá má síce len 4 mesiace, ale ja už som maximálne vyčerpaná. Je to veľmi uplakané dieťa, nemôžem ju nechať hrať sa s hračkami alebo v hojdačke a odísť ani na WC, lebo okamžite spustí plač ktorý sa nedá utíšiť aj 20 minút.
Vôbec nechce spať, ani cez deň, ani v noci. Celé mesiace fungujem na max 2-3 hodinách spánku, ale nie v kuse, na etapy. Som ako mátoha, unavená, nevládzem pomaly už ani na nohách stáť, nervózna, smutná, zúfalá. Malá nechce zaspávať pri nikom inom ako pri mne, nemôžem poprosiť partnera aby aspoň jednu noc k nej vstaval on, lebo spustí plač a vydrží plakať aj 2 hodiny, aj tak musím prísť nakoniec ja. Teraz bola chorá, v noci aj 30x hore, ja som mala 39 horúčky, no i tak som musela fungovať na 100%. Všetci vraveli : bude mať 6 týždňov, bude lepšie. Bude mať 3 mesiace bude lepšie. Počula som X vecí kedy by malo byť lepšie a stále nič. Už cítim že mi telo vôbec nevladze dnes v noci som skoro spadla s malou na rukách, čo už tak veľmi potrebujem spánok že sa nedokážem zdvihnúť. Ženy kedy bude lepšie? Kedy začalo spať vaše dieťa?
Prosím neradte mi nosič, malá ho nechce. Kočík funguje cez deň, na max 20 minút a zas plač. Už neviem ako ďalej.
Ešte dodatok, bachove esencie majú aj pre deti a volajú sa krížová esencia, stačí potrieť pusu alebo zápästie ci spanky a dieťatko sa po pár dňoch trosku ukludni. Ako písala aj iná mamička, aj naše dieťa s AS sa takto prejavovalo v takomto veku(netvrdím, že ide práve o AS), ale ak, tak tieto detičky majú veľmi citlivý nervový systém a nám napr očkovanie nepomohlo, len všetko zhoršilo, ale nechcem rozprúdi debatu na tému očkovania. Kľudne vyskúšaj a v noci sa mu prihovára, ako ho ľúbiš, ako tu budeš stále pri nom, že všetko spolu zvládnete, že sa nemusí báť alebo niečo v tomto zmysle, noc čo noc, niečo také intuitívne, ono je to tiež jedna terapia a je ich mnoho ako metamorfna technika, kraniosakralna technika veľmi pomáha pri takýchto stavoch, ak máš možnosť, vyskúšaj. Drz sa.
Ďalší dodatok, naše dieťa sa uspavalo a spalo len na mne, inak sa nevyspalo a keďže spánok potrebovalo, tak som si čítala a pozerala stiahnuté filmy, aj v noci. Telo si po dlhom čase zvyklo späť malo, niekedy mi malý pospal viac, vtedy som si oddýchla, inokedy možno 2 hodiny dokopy. Ale vekom to bude lepšie.
Ja som mala tiež tahoto Tarzana a do 4 rokov som nespala ani jednu noc vcelku,bože tak mi je tá ľúto,fakt
Ahoj.To co opisujes som ja pred niekolkymi rokmi.Babka mi vtedy povedala: Neboj, nebude to trvat vecne.Ked bude mat dva roky zacnes si ho riadne uzivat.Tak aj bolo.V dvoch rokoch nastal zlom a spinkal krasne.Dovtedy netusim ako som prezila.Pamatam si to vycerpanie.Domacnost hrozna. Ked spal on tak aj ja.Aj tie 15 minutove spanky sme davali spolu.V kociku bol spokojny az ked sedel.Vtedy mal ulavu na brusko.Nemam radu, ale nie si v tom sama.Pozna to vela mam.
Nezávidím.neporadim. ...môj malý bol tiež dosť náročný ....od malička sa budil celé noci .dokázal byť hore za noc aj 12 x...ja som chodila že úplne k.o ja som nevládala stáť ani na nohách.asi nepoteším.ale môj malý prespal celú noc až keď mal 4 roky .dovtedy sme fungovali hentak .ale držím palce aby to nebol vás pripad
Neviem či mamičky spomínali necitala som všetko.
Moja mala bola tiež tak alebo plakala nič nespala nikde nechcela byt ani v kočíku. Používala som šatku , chvíľu jej trvalo kým si zvykla revala na začiatku tam ale potom to bolo jedine miesto kde spala aspoň pol hodky. Ďalej som používala biely šum to sem tam pomohlo, digestor na plne gule , na YouTube prsanie a maternicu ženy všeličo som veru skúsila . Zlepšilo sa to keď začala stvornozkovat a hýbať sa no doteraz a to má 5 je náročná a vo všetkom hrr a neposedna. Prajem veľa síl . Ja som v tom čase žila v Nemecku kde som nemala nikoho a k tomu 2,5 r dcéru ktorá bola tiež dobre sidlo.
Myslím ze máš proste také dieťa. Mam 3 synov. Najstarší síce nespal a poriadne nejedol, no vedel sa hrať. Stredný bol nervak a cez deň náročný no v noci spal. Tretí syn bol pekelný 🤣. Už v nemocnici každú hodinu hore, pri prechádzke mestom v kociku som kojila na každej lavičke. V noci hore co 35 minút. Cez deň na rukách alebo rev. Bolo to fakt hrozne obdobie života, variť, upratovať starať sa o starších bol nadludsky výkon. Ale zvládla som to. Musela som. Malý ma 17 mesiacov a aj keď v noci vstávame tak 6 krát už je to dobre. Myslím ze mne pomohlo pozerať nato inak, citala som ze proste potrebuje viac podnetov ze bude múdrejší. Začala som byť taká viac v pohode, večer som si dala vino a vanu na tých 36 minút kým sa zobudil znovu. Keď sa dalo cez deň som si s ním ľahla. Veľa času trávime vonku, ihriská, detské kútiky. A nájdu si kamošku s podobne starým dieťaťom. Podporite sa navzájom
Kazda rada draha...pamatam si, ked som porodila mladsieho, starsi mal rok a pol...ked som nevstavala k jednemu, tak som uspavala druheho alebo varila a pod. Po polroku som bola znicena a az neskor som si uvedomila, ze stazovanie sa nepomoze....ano, cas s vasimi detmi Vam nikto nevrati, ale ked ste non stop unavena, potrebujete POMOC. Mne pomahal partner, ako vedel, ale aj tak vacsina casu a prace na mne...ak by som vedela, co viem teraz, urcite by som si dopriala viac spanku, pobyt na vzduchu a hlavne zacala by som od SEBA....mne nepomohlo ani tak magnezium, ani rozne volnopredajne pripravky na stres, ako to, ze po jednom takom stazovani mi vlastny otec povedal, ze vidi, ze toho mam vela, ze zacina mu to pripominat klinicku, ale kedze som matka malych deti, poporodnu depresiu. Objednala som sa ku odbornikovi a ten mi pomohol a obdobie najtazsie som zvladla aj vdaka tomu.... Samozrejme treba dat na intuiciu, ak mate pocit, ze treba vysetrit babatko, tak ku neurologicke, gastro by som sa objednala, nech ten spanok, nespanok nema nejaku fyziologicku pricinu. Drzim palce, zvladnete vsetko, ale niekedy je toho nalozeneho cez hlavu a netreba sa hanbit riesit ,,seba,,.
Je to horor, moja prvorodena bola takto náročná. Uplne si mi oživila spomienky ,keď som to čítala. Presne ako píšeš, ani na WC som nemohla ísť, lebo hneď plakala. Chcela moju 100%pozornosť 24hodin denne, chodila som ako zombie vyčerpaná. A teraz ma dorazaju vycitave vety typu: a prečo si ju dala do Škôlky, Keď máš doma novorodenca ? Tak ty si doma a iné ženy, čo by mohli ísť pracovať, tak nemôžu, lebo im nevzali dieta do škôlky...
Áno, ja ležím doma s vyložených nohami a pozerám cele dni telku, keď mám doma novorodenca OMG ..ale to nevysvetlim ženám, ktoré nemali takéto náročné deti, že to nieje med lízať .
Každopádne držím ti palce , aby si to zvládla co najlepšie. A verím, že čoskoro už budeš na to iba spomínať, tak ako ja teraz .
Tiež som mala náročné dieťa kým nezačalo sedieť, pohnúť sa, postaviť sa..toto všetko zvládol v 6 mesiacoch hneď naraz a odvtedy sa vie sám pohrať v ohradke kým navarim ,idem na wc ,vyvesit prádlo a podobne.. mala som aj mám neuveriteľného ceckosa lebo kojim ale odvtedy sa to začalo zlepšovať a je úplný miláčik zrazu tichucky a každý ho chváli (klop klop) takže neboj príde lepšie obdobie 🙂 tiež som pol roka nevedela čo je to spánok oddych..a to mám ešte druhé dieťa (2rocne) o to náročnejšie to bolo...
Ahoj mamina. úplne ťa chápem... a súhlasím so všetkými maminami, ktoré ti radia: maminka musí byť vyspatá, v rámci možností "v pohode" 😇 . Porieš to s dr, určite sa pýtaj na vyšetrenia. áno, niektoré deti dajú nenormálne zabrať a tebe by sa pomoc veľmi zišla. Ak ti to nevadí, skús napísať, odkiaľ si, verím, že sa medzi nami nájde niekto, kto by si našiel čas na občasnú výpomoc. Ja napr. by som nemala problém zobrať tvoju malú na kočíkovanie. Viem, vrešťala by, ale ty by si to nepočula😉 A ja už mám po synovi nervičky trošku vytrénové. Moc ti držím palce
@anjelicek26 presne u nas! Maly plakal,doslova kvilil,hodiny a hodiny,cez den,v noci. Trvalo to 3 mesiace,doktorka stale,ze to je ok,proste je uplakany. Ale ked som uz po nociach plakala aj ja,aj muz,chopila som sa iniciativy a nenechala sa odpinkat a trada. Intolerancia. Nehovorim,maly je aj tak narocnejsie dieta ako jeho segra,ale aspon uz neprereve doslova hodiny a hodiny vkuse. Ja som hniezdo neraz zvazovala. Alebo sa bala,ze skoncime na jojke v krimi 😏🤫
@sasenaef ja myslim, ze to je pochopitelny pocit - zufalstvo - ked ti dieta place cely cas podla mna to na psychiku neda nikto bez ujmy...ved to trha srdce a neda sa pomoct... hodiny denne, tyzdne, mesiace... vravim keby nemam muza a starsie deti, co ho tiez prevlacovali, tak to neustojime. Pritom dnes je to milacik, brutal narocny, ale milacik... aj povahou... obdobie, kedy bol namesacny tiez potom stalo za to, ale to uz je ina story 😂
jednoznacne smer neurolog, a porobit vysetrenia na intolerancie… pozri si sj KISS syndrom
@dencii Ahoj aj ja mam taky exemplar, uz v porodnici som musela jest na izbe s nim na poateli, ruckou si ma "drzal", musel byt stale so mnou. Mozno Ta upokoji clanok o narocnych detoch, ze v tom nie si sama: https://mamaaja.sk/clanky/dieta/12-crt-narocneh...
Dnes ma takmer 4 roky, je uzasny, mudry, zabavny partak. Ak ked to puto s maminkou je stale obzvlast silne, ale rozsiril ho od babatka aj na manzela a moju mamu. Skus, kym je to takto narocne, outsourcovat varenie a upratovanie, velmi Ti to pomoze🥰
Ps. NAS SPASIL ERGONOMICKY NOSIC RISCHINO. Kocik tieto deticky neznasaju. Uspal sa v nosici a preklopila som ho do kocika 🙂
Ahoj, venujem sa nadmerne placlivym babatkam, tiez som mala takeho doma. Ked chces, ozvi sa mi cez IP, rada Ta usmernim, kde hladat pomoc pre dieta aj Teba, odznelo tu uz velmi vela podnetnych rad - neurologicka nezrelost, intolerancia....ak chces, skusim Ta naviest ako vylucovat priciny placu, prajem vela sil, Veronika (zakladatelka portalu colichelper.com)
Moje dvojičky tiež v určitom období dosť plakali, skúšala som kadečo a nakoniec som vyskúšala jeden ľudový recept. Zohnala som si bylinky- čistec....uvarila a čistú plienku som namočila do už letného vývaru a detičkám som umyla tváričku od stredu tváre smerom von.... opakovane. Nám to pomohlo. Dosť sa ukľudnili a lepšie spávali.
Tiež ma napadla alergia, skryty reflux
Ľahni si na posteľ a daj si malú k sebe.Ja som tak robila s mladším, našťastie nebol uplakany,ale vstávanie a potom fungovanie zo starším má odrovnavalo.Neboj,máš materinský cit,neprilahnes malu.My sme dali manželskú posteľ k stene a na tej strane spal drobec.Aj tak mi spával vždy pod pazuchou🤣,ale aspoň sme sa vyspali všetci Muž spával s druhým synom v izbe
Moj syn bol taky. Po tom, co som si tu precitala, mam chut ho hned dat otestovat na intoleranciu laktozy a tiez na sluch. Kvoli manzelovi kupujeme bezlaktozove vyrobky, takze nemame sancu pozorovat nejake zazivacie problemy. Ked bol syncek babatko, pediater odmietal vysetrenia, ze vsak babatka placu 😔. Ja ako mladucka prvorodicka som bola zmatena a nevedela sa doziadat pomoci. V 4 mesiacoch este syn vela plakal. Zmenilo sa to skor v 5./6. mesiaci, no do troch rokoch bol dost urevany. Mam pocit, ze ho to babatkovske obdobie poznacilo. Prosim, dozaduj sa vysetreni. A ked male tolko place, neboj sa zverit ho aj druhym. Dlhodobo sa to neda, aj ty si len clovek. Potrebujes odpocinok. Mozno by vam pomohla hacka alebo hojdacie kreslo. Ked chces, poslem ti zadarmo satku na nosenie babatka. Mne pomohol nosic a satka a tiez, ze som spala s malym tak, ze on lezal na mojom bruchu.
Ahoj. Okrem iných dobrých rád - odporúčam dať si ju do postele. Nemusíš vstávať... Mňa by porazilo, keby som k malej vstávala.
Ešte ma napadlo, že jedna z mojich dcér mi vždy zaspavala na prsníku.Nepapala len ju to ukľudnilo a hneď zaspala.
Mam pocit ze opisuješ moje dieťa 🙉🙉🙉 vek, pohlavie, správanie, nespavosť všetko sedí. Jedine ze moja je dojčena. Aj nám pediatricka povedala ze náročne bábätko inak je v poriadku. Ja som bola taka istá tak ma asi karma dobehla 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ keď bude moja staršia chcem vyskúšať spankove poradenstvo. Aby aspoň toto nebolo trápenie. V mojom okolí sú baby spokojne a decka spia. Tak snáď... Držím palce, pevné nervy nám obom 🙏🙏🙏 snáď to raz skončí. Kvapky baby calm aj nám dosť pomohli. Tie rady ako hojdačka, nosič, spanie spoločne v posteli nič z toho nezabralo...
Tiez sme mali takyto prvy rok, potom sa to zlepsilo..mala mi plakavala aj 6hodin v kuse v noci.. uz som si prijala utiect a nevratit sa... tiez nechcela byt s nikym inym.. milujem ju nadovsetko ale som rada, ze to mame za sbeoj.. preto viem, ze jedno dieta staci 🤣 vela stastia a sil prajem 🍀🍀 inak mozu ju trpapit prdiky alebo odgrgnutie..davate probiotika? Alebo mlieko sedi? Nam pomohol kendamil
Moja dcéra je už dospelá. Ale keď sa narodila stále plakala či som ju nakrmila prebalila jednoducho stále. A asi v 10 rokoch jej prišli na to že má intoleranciu laktózy. Výsledky boli strašné tolerancia 0 a že sa s tým narodila. Tak možno treba hľadať príčinu niekde v stravovaní.
U nas to trvalo asi do pol roka , ked sme zacali davat prikrmy zmenilo sa a aj lepsie už spala inak davala 20 min spanky ale nastastie ked ju strazil muz , babka alebo tety tak neplakala pri nich. Mozno trpi separacnou uzkostou. Vraj to mavaju deti. Kamaratkina dcerka je tiez taka . A to uz ma vyse roka a len pri mame...akonahle sa pohne uz ide plac.
Moj syn bol tiez taketo narocne dieta. Napokon sme skoncili v nemocke s dg alergia na mliecnu bielkovinu, no klamala by som, kebyze poviem, ze po nasadeni speci UM to bolo ukazkove. Ale bolo to lepsie o dost, naozaj. Mal dovtedy velke bolesti bruska a creva mal citlive este dlho potom. Reflux, naozaj ze mega reflux do roka. A to je fakt neprijemne pre deti a urcite jeden z dovodov placlivosti. Cize ako tu uz viackrat padlo, smer lekar a vymenny listok na gastro. Ked ma reflux, mala tam byt uz sledovana. Potom smer neurologia a vylucit/potvrdit hypertoniu a poruchy CNS. Co sa tyka svokry, radsej nekomentujem 🤦♀️ A co sa tyka spanku, skus pozriet na insta alebo web lepsispanokbabatiek, Zuzka je super, urcite ti pomoze aspon o trosicku zlepsit spanok malej. Ale ak tam je zdravotny dovod, treba najskor ten poriesit. Drzim palce 🍀
@anjelicek26 i kamaratka to tak podobne mala. Tiez vravela ze kebyze nema milujuceho manzela, dieta v hniezde zachrany lebo ona bola uz uplne k. O. Syn do roka neustale reval, reeeval. Nie plakal. Chodili s nim po vyšetreniach, ci reflux, kojit prestala, to hento.. Nic. Zdravy jak buk. Po roku to prestalo. Teraz ide mat 2 a krasne rozprava, sikovny spokojny chlapec, sem tam sa pripomenie :D
Chcem ti mila autorka povedať, ze v tom nie si sama, je vela tak narocnych deticiek. Je tazke ostat kludna a prijat to, ked si max vycerpana. Cim bude starsue, tym to bude lepsie. Ukoluj rodinu s cim sa da a vydrzte to. Dietatko vam to oplati 🙂
Uz mi príde, že to píšem všade, ale keď zavádza nosič/šatku, tak ísť hneď na prechádzku, zmeni sa rytmus vzduch atď. Potom keď si zvykne vonku bude ju lepšie tolerovať aj dnu

Moja má tiež reflux už má skoro 9 mesiacov a bez espumisanu by sme neprežili ani hodinu … pri refluxu bolia veľmi aj uši neskusala si dať na vaticku burow kvapky a dať do uška? U nás je mala rozumnejšia už a začne si ich trhať je nekludna skrabe sa po hlave tak dám kvapky hneď sa na mna uspeje už sme aj zo 3 x mali oktobacid na predpis skus ešte toto uši sú zákerne a obzvlášť pri refluxe