Ako sa zbaviť závislosti na sladkostiach a tipovaní?
Ste závislé na niečom, ako sa závislosti zbaviť?
Priznávam že som závislá na sladkost a na cipsy.
Každý večer keď deti zaspia a mám čas na seba zapnem si film alebo si prečítam knihu, vždy musím niečo chrúmať pri tom. Stále mám na to chuť, čakám celý deň kedy si večer oddýchnem a dám si svoju obľúbenú čokoládu alebo čipsy.
Bohužiaľ ide to trochu do peňazí, snažím sa nakupovať v akcii no nie vždy sa dá.
Ešte ďalšia závislosť, kupujem si žreby a vždy verím že vyhrám. Aj keď nevyhrám nič no láka ma to skúšať to znova a znova. Tiež to ide do peňazi.
Mesačne mi to spraví cca 100 eur, pre niekoho málo pre niekoho veľa. No už si neviem predstaviť bez tohto.
Aspoň toto mi spôsobí radosť a pôžitok dá sa tak povedať.
Pohyb. Ked nejdem do fitka alebo nerobim sport, citim sa extremne zle. A kofein.
Ja mam tiez taky ritual, ze ked najmladsia zaspi, tak si dam aspon chlieb. Moze byt aj polnoc, mne je to jedno, proste ten pocit, ze mozem v klude jest je super. Ja nemusim mat ani cipsy, ani cokoladu.
Som zavisla vysedavat na capucine, hlavne vonku .
Tak 5x do tyzdna v meste musi byt, hoc aj sama.Celkovo aj labzovanie po obchodoch a meste k tomu ked uz idem.
Tiez ide do penazi ale ja som stastna a spokojna 😀.
Kavovar doma by som kludne predala, mame velmi dobry ale nieje to doma ono
šalát ku každému jedlu (všetci sa mi smejú, že som schopná jesť šalát aj ku sviečkovej), ovocie (deň bez ovocia neexistuje) vo veľkých dávkach, káva
Sladké, pečivo, telefón, káva. Tu vždy zlyhavam 🥹
Nafajcim,nechlascem,nestavkujem,nepijem kávu, sladkosť tiež si dám raz za čas,ale čo milujem je zelený čaj s citrónom
bed nemusis zjest cely balik😀
Som závislá na láske. Nezaspím večer než toho aby som sa pritúlila k manželovi. Tých pár minút každý večer je len našich. ❤️
@andreatytler Máš pravdu možno som frustrovaná zo všetkého stereotyp žiadny čas na seba.
@jumama Vlastne ani neviem čo by mi spravilo radosť.
@diewcatqoo a nechcela s ist na jednu kávu denne ?
@ivik4 aspoň ľuďom dávaš pracu
Presne, zivot s malymi deetmi je velmi narocny. Ak si tu frustraciu dokazes takto vykompenzovat cipsami a sladkostami, bez toho aby ti to slo do rozpoctu, alebo zdrvia, tak nevidim na tom nic zle. Niekto zvlada ten stres lahsie a niekto tazsie. Ja si uplne tak zhlboka vydychnem ked si vecer sama sadnem a gauc. Nech je akykolvek dobry den a dieta ma robi pocas dna nesmierne stastnou aj tak vecer bytostne potrebujem tu samotu, na to aby som si konecne skutocne vydychla.
Neda sa ti zapojit viac muza?
@zmrzlinka2021 planovala som takto, ale nakoniec som to sekla uplne. Som zvedava, dokedy mi to vydrzi.
Na bananoch...u nas vzdy musia byt doma banany, kazdy den zjem priemerne 2 ks...najradsej mam take nie este uplne zlte...
Tie su asi aj zdravsie - este nemaju taku cukornatost.
@madeincssr moze byt...viem, ze je rozdiel v zlozeni medzi zelenymi, polozltymi, zltymi a hnedymi bananmi...mne chuti ta "skrobovita" chut...mozno som trosku vadna...ale tak mi to chuti...kamoska zo sri lanky sa mi smiala, ze jem nedozrete banany, ci som sisi🤪
@ibatanecnica veru tie žreby to sa dá už porovnať s gemblovanin keď si ich musí kupovať pravidelne, nepoviem 2 krát do roka ze skúsi na narodky vianoce ... Akurat ze nepretaca valce online ale stiera kartičku
Každý je na niečom závisly, ale sú závislosti dobre a zle. Najjednoduchšie je nahradiť zlú závislosť tou dobrou. Keď pojedas veci, skús si nakrajat jabĺčko, alebo kúpiť kukuričné chrumky, oriešky, sušené ovocie. Aspoň to budeš mať zdravsie. Nemaj doma sladkosti. A čo sa týka žrebov, hmm. to už bude ťažšie. Môžeš si napríklad tie peniažky, čo za nich kupuješ žreby odložiť s tým, že keď sa ti nakumuluje suma, doprajes si masáž, kozmeticku, alebo návštevu kina a pod.? Alebo si za ne kúp dobrý krém na tvár, prípadne nejaké vitamíny pre seba, či deti?
Kava... ale obmedzila som to na max. 2 denne,cize to beriem ako om
Nie je to závislost lebo keď si poviem dosť tak dosť, ale káva je taka denná rutina, s ktorou začínam deň.
🤔 som závislý na tom, na čom chcem byť závislý…
@anjelaa z coko zdravotke problemy? Kolko si jej zjedla denne? Ja mam po nej strasnu únavu aj ked zjem lem 5 tabuliek
Na kave som zavisla.no v mojom pripade ani neviem,ci je to presne zavislost,lebo ja mam takmer stale nizky tlak,niekedy ma az tak potoci do strany-sa divim,ze mi nedavaju fukať v praci😆...
A prave kava mi v tom pomaha,musim si ju proste dat,potom mi je vzdy lepsie.a teda aj hned rano a neskor znovu.doma uz potom tretiu niekedy dam a niekedy nie.no do obeda musim mat dve
Kizomba/salsa/bachata je zavislost pre mna...
Čaj.. s medom citrónom od rana . Väčšinou čierny zelený. Pijem litre čajov denne a nepijem vodu sirup kolu kávu pijem caje dosť teple a bez neho som na nervy nevládzem nesvoja nezobudim sa som smutna.. z vody mi uz je zle je to psychika chuť a aj tein. Robím to roky odvodnuje ale robím to v lete nosím to všade pri vodu aj v mínusoch iné nevypijem. Musím byť na návšteve pila som to i v spoločnosti bare kde iný pili alkohol. A nikdy to inak nebude..

Pozrite si zloženie sladkostí koľko chémie obsahujú a prestaneš mať chut