Od zajtra držím hladovku, kto sa pridá?
Ahojte baby, od zajtra začinam hladovku. Na nete je mnoho článkov pre takže idem do toho kto sa pridá?
@dskjhfdlkdjhl telo sa prepne do ketozy, palis svoje tuky a hlad nepocitujes, da sa to v pohode zvladnt, je hlavne kvoli zdraviu
Nie nehladuj to neni dobre moze ti to ublizit sku zdravo sa stravovat zelenina ovocie. Telo potrebuje zivini.
@limetka69 nebudem to skusat. Uplne mi staci, ked napr. ucim 6 hodin bez prestavky, len vodu pijem a po skonceni som uplne znicena (nie z prace, ale z hladu) a teda potom mam navyse len blbe chute na somariny, takze pre mna by toto nebolo a o prospesnosti ma nikto nepresvedci. Mne by prestal fungovat mozog a ja ho celkom dost potrebujem.😉
Ja ani den nevidrzim nedat si aspon nieco pride mi zle. Ja zas potrebujem pribrat no nejak to nejde.
@dskjhfdlkdjhl ale ja ta o nicom nepresviedcam 🙂 v pohodicke
@bebca115 si myslis ze predavam lieky? Si na velkom omyle...ale vies co kludne dk toho..aj 2 mesiace hladuj. Ludom ako ty niet rady ani pomoci. ;)
@limetka69 ach jaj keby si ty vedela kolko bludnych informacii ludia davaju do knih casopisov clankov alebo tk povie niekto slavny a ludia nasleduju jeho demenciu. Ale vrelo do toho...komu niet rady tomu niet pomoci..takym ludom nevenujem svoj cas 🙂
@amelia000 a este ma pobavi, ked ako zdroj svojich super informacii uvedie niekto stranku badatel...najhorsi dezinformacny portal, kde sa nic nezaklada na pravde a ludia tymto argumentuju... a potom s rozvratenym travenim bude bezat k doktorovi a ten zly zly doktor hnusny nevie zistit, co jej je a len by jej lieky daval a posielal na vysetrenia...kolko takych bolo uz...
@bebca115 tiež som za. Ja som mala teraz taky dvojdňový pôst a vydržala som len na vode. Síce ťažko ale nejako som to u stala. Som o tom presvedčená, že viac ublížil prejedanim ako krátkym pôstom. Ú mňa to tak vyšlo spontánne v práci dve 12 tky, že nebolo kedy sa ani zastaviť a bola som tak unavená, že ma aj prešiel hlad. A od vtedy som sa vôbec nerozožrala. Mne to prospelo na trávenie (nie na chudnutie) lebo som už bola akosi rozbehnutá a palila ma často zaha. Držím palce
@sisa_s to ak mi niekto takto argumentuje tak to nema s takym clovekom zmysel riesit dalej. Ja som pomohla vela ludom a aj pomaham. Ale preco ja budem presviedcat nejaku zenu co si na nete precita hovadinu a ide do toho..potom tu je este aj hot water challenge..a postupne ludia nam obohacuju geneticky fond tym ze svoj stiahnu z obehu
Cukroska to ano ja zas musim pribrat no nejse to niejak a to este jem aj slatke a nic ani kilo neslo hore
@galioska ďakujem 😊
@dskjhfdlkdjhl nie, ja to nerobim kvoli chudnutie, ale hlad zlepšuje telesný a hlavne duševný stav človeka. A myslím, že málo ľudí si uvedomuje fakt, že kedysi ľudia bežne držali hladovku.
Prečo je hladovanie zdravé?
Hlad je jedným z najstarších praktických javov v živote človeka a jeho použitie ako metódy liečenia je staré ako ľudstvo samo. Pritom liečenie hladom nie je typické len pre človeka. Zvieratá riadené inštinktom, využívajú hlad ako liečebný prostriedok. Choré psy, mačky, kone prestávajú prijímať potravu. Hlad je najradikálnejší spôsob, ako vrátiť chorému telu zdravie.
Ľudský organizmus môžeme prirovnať k zariadeniu na spaľovanie kyslíka. Za 24 hodín sa v ňom spáli palivo ekvivalenté pol kg tuku. Akonáhle zastavíme prísun „paliva“, telo mení spôsob svojho zásobovania. Palivo je dodávané z vnútorných rezerv. Organizmus začína na prvom mieste spotrebovávať to, čo nepotrebuje: rôzne výrastky, strupy, zrasty, zbytočné tkanivo.
Blahodárne účinky hladovky:
hojenie jaziev
vyhladzovanie vrások
omladzovanie organizmu
zlepšuje duševný a telesný stav človeka
liečebné hladovanie blahodárne pôsobí na psychicky chorých, hlavne na pacientov trpiacich depresiami, strachom
prevencia a liečenie ochorení. A mnoho mnoho ďalšieho, pripravujem sa nato v podstate cely týžden, a krátke pôsty držím uz roky... Ja v tom vidím len a len pozitíva, viem ako moje telo reaguje a kolko vydržím. Každý sa nato pozerá inak a ja to rešpektujem.
@zuzinapipina tak u mna by hlad urcite narobil vacsiu paseku ako osoh. A ked sa tak zbezne divam, tak to ma byt na depresiu-nuz, tak mna by rovno kleplo a nestihla by som tu depresiu ani mat. Ale jasne, nech si kazdy so svojim telom nalozi podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia.
@dskjhfdlkdjhl samozrejme, nie každý to zvládne, a naozaj môže aj ublížiť, ak nie je držany správne.
@limetka69 ved by si ani nepresvedcila, takze v pohodicke😉
@amelia000 vies byt zaryta a vidiet vsetko len z jedneho uhla pohladu tiez nie je vyhra, ja si rozsirujem obzory, mam to vyskusane na sebe a nemienim presvidecat nikoho o prospechu hladovky, na to clovek musi dozriet, vyzivovych poradcov je tiez dnes ako maku a hlasaju kraviny (netvrdim, ze prave ty) neber to osobne,
@limetka69 ano ja to vidim zo zdravotneho hladiska, do ktoreho sa tu vacsina ludi ani nevyzna. Ale jak chces hladuj si. Normalnym ludom ja poradim a ostatny nech si robia co chcu. 🙂 a skus si pozriet predosle temy od bebca115 ona je dietovanim/hladovanim posadnuta..takze ano ona je jeden z tych ludi co si taktk privodi zdrav. Problemy
Musíš si uvedomiť, že hladovka a post je rozdiel.. hladovka je nezdravá, post je prospešný, treba si naštudovať 🙂 je to celé o hlave.. ja držím post pravidelne, suchý aj mokrý a úplne vpohode.. a je mi super keď nejem, čo mi nik neveri 🙂 drž sa

@zuzinapipina priprav sa na to, ze 90% ludi zacne po hladovke tak zrat, ze fakt vsetko naberie naspat, pretoze budes ako zhypnotizovana a nebudes vediet ukojit hlad, vlastna skusenost, treba velku davku sebazaprenia, inak po hladovke sa ma zacinat postupne stavami, zeleninou a pomaly pridavat potraviny, nie si dat maso so zeleninou, nedajboze mucne jedlo z delenky 🙂