icon

Ovplyvňuje strava skutočne našu krásu a váhu?

18. feb 2025

Je podľa vás pravda že strava sa moc preceňuje? Že keď budeš jesť zdravo budeš štíhly, krásna plet vlasy nechty
Ja som si to myslela ale na druhej strane mám kamarátku.. ktorá jje len tousty čipsy pizzu - nejje mäso, zelenina jej moc nechuti max redkovky, nejje vajcia .. no proste na raňajky si dá snickers a zapije to energetakom a na obed si dá koláč
A ma 50 kg, nádherne husté vlasy, zuby jak z katalógu a nechty pevne… 😂a viem že sa takto stravuje už aj 10 rokov .. ja som asi okrem avokada ešte nevidela že by dala do ust niečo zdravé

Vy to ako vnímate ?

Strana
z2
zuzanka.zuzu
18. feb 2025

ja si skôr myslím že sa PODCEŇUJE, malo by sa viac vzdelávať v oblasti zdravého životného štýlu 🤷 a hento je výnimka ktorá proste potvrdzuje pravidlo, nič viac

mandzula
18. feb 2025

Niekto ma proste dobru genetiku a moze do seba hadzat, co len chce, casom sa to vsak zrejme prejavi vo forme nejakych ochoreni. Neverim, ze na chipsoch, snikerskach a energetakoch bude schopna v zdravi prezit cely zivot.

iwesska
18. feb 2025

A kolko ma rokov? Neboj nic, po 40-tke jej to telo spocita. Vsetko to zle,co do neho dala sa niekde usadi. Ze ma pekne vlasy a nechty nehovori nic o tom,v akom stave ma cievy a vnut.organy. Ani metabolizmus nedokaze vecne odburavat tolko tuku a cukru,takze aj pneumatika na bruchu pribudne. Strava urcite nie je precenovana, akurat su aj ine faktory, ktore posobia na ludske zdravie, napr.stres, genetika atd.

sense
18. feb 2025

Skor podcenuje sko precenuje, ovplyvnuje aj zdravie. A nemusi sa to prejavit hned. Nie nadarmo sa vravim ste to co jete

cafelatte
18. feb 2025

A vieme co je zdravé? Nejesť mäso, nejesť bielu muku, nepiť mlieko, nejesť vajcia, nepoužívať mast....atd..ľudia sú total dezinfo...

nyusika
18. feb 2025

@zuzanka.zuzu aj tato vynimka moze mat uplne naprd pecenove testy a o par rokov ju to dobehne

h2
18. feb 2025

Skôr je to o ľuďoch. Niekomu nezdravá strava neškodí až tak, ako inému. Ale faktom je, že aj tá tvoja kamoška by bola zdravšia, keby sa stravovala zdravo. A časom ju to dobehne.

autor
18. feb 2025

@nyusika ma 25.. zatiaľ lem zlý cholesterol

nyusika
18. feb 2025

k otazke - ANO, som presvedcena, ze zdravfa zivotosprava ma vplyv nato, ako vyzerame.
;ebo ked mam desat kil nadvahu, necitim sa dobre a je to zo mna citit.
posem o sebe.
niekomu destkilova nadvaha nevadi.

h2
18. feb 2025

Jáj, 25 má dievčina? Tak tým je povedané všetko. A tým, že má už v tomto veku zlý cholesterol.

mandzula
18. feb 2025

@cafelatte sposob stravovania podlieha mode. Podla mna vyslovene zdrave a nezdrave nie je nic, je to o mnozstvach, a prave ten, co nepodlieha mode, ma najvyssiu pravdepodobnost, ze si udrzi aj vahu, aj zdravie, lebo to ma v hlave nastavene rozumom, nie modnym trendom - vidim, citim, co mi nerobi dobre, nebudem to teda jest, ani ked mi to bude nukat 15 reklam denne a sto influencerov.

nyusika
18. feb 2025

tym, ze ma kao 25 rocna zly cholesterol, je uz povedane vsetko.

babina_33
18. feb 2025

kolko ma kamaratka rokov? vsak ju to raz dobehne, to sa neboj.

nyusika
18. feb 2025

@mandzula sposob stravovania moze podliehat mode, ale to, co je zdrave, je konkstatne stale
zdrave je konzumovat co najmenej spracovane potraviny, neprezierat sa, vela sa hybat a usmievat sa

oceanahory
18. feb 2025

@iwesska Presne tak, manzel mal takehoto kolegu...kazdy bozi den mal na obed hamburger a na olovrant chipsy. Pekny, stihly mlady muz....no a nedavno sme sa dozvedeli, ze v 38 rokoch dostal infarkt 🙄.

mandzula
18. feb 2025

@nyusika a to je presne ten zdravy rozum, aby clovek vedel, ze ked si dam platok masla, je to ok, ked si ho natriem tak, ze mi v nom zostanu otlacene zuby a budem to robit 3x denne, ok to uz nie je, a moze byt neviemake eko, bio super turbo pomaly z paneneskej kravy ziskane.

tilly
18. feb 2025

Jaaj. No 25... to som mala po pôrode do 60 kíl (180 cm) a to som doslova zrala. Celá pizza k tomu kofola a po nej čokoláda? Bez problémov. Po 30 tke som už vylúčila úplne sladené nápoje a po polovici pizze som už nevládala a na druhý deň mala kilo navyše. A po 40 už pizzu ani nezjem, ani mi nechutí, stačí mi na ňu pozrieť a mam kilo navyše 😅

nyusika
18. feb 2025

@mandzula no ale zdravy rozum - nezdravy rozum - vela ludi je zastancov toho, ze ved reba jest VSETKO, ale s mierou.
a s tymto ja nesuhlasim. naozaj nemusime jest vsetko, aj ked je to s mierou.

autor
18. feb 2025

@tilly 😂😂😂 ako keby o nej píšeš - ten začiatok

nyusika
18. feb 2025

@tilly ja som uz tri roky nemala pizzu - a stale sa chystam, ze si ju dam 😀
ale u mna take to "davanie si pozro" na stravu zacalo az nejak po 45-ke
dovtedy som mala tak 55 kg a 172 cm

mandzula
18. feb 2025

@nyusika nemusime, ale mozeme, ak chceme. Ja nejem len to, co mi nechuti, inak si v pohode dam aj vyprazany syr (2x za rok), palacinky, zmrzku, lebo to kompenzujem tym, ze zvysok si davam taky, aby som aj v 44 mala rovnaku vahu ako v 15 - 53 kg a ziadne zavazne zdravotne problemy, kedze vaha sama osebe nemusi o zdravi vypovedat az tak vela. K tomu sa, samozrejme, hybem, aby som predisla stuhnutosti, osteoporoze, strate svalovej hmoty atd.

nyusika
18. feb 2025

@mandzula ano, aj ja si dam obcas take veci.
ale stopercentne som vylucila veci, co naozaj z nich nemam ziaden osoh - knedle, parky, zabijackove speciality, pecenu hus/kacku...kynute kolace, pizzu som uz tri roky nemala, langose, sladene napoje...a ost vela ineho

a naozaj mi to vobec nechyba - ani raz do roka, vazne 🙂

siska53
18. feb 2025

Urcite ovplyvnuje zdravie, krasu a vahu nemusi, zvlast nie vo veku 25 rokov. Ale ju to skor ci neskor dobehne.
Treba vyvazenost. Aj ja si dam sladkosti, kolace, ci chipsy a podobne. Uz sim aj mala linecke suche keksy.. Ale aj nieco zdrave, napr..dnes som obedovala.quinoy s hokkaido paprikasom a zeleninovou polievku.

kiki68
18. feb 2025

Logicky to vela ovplyvnuje, az teraz sa zistuje, ze nas mikrobiom creva je velmi dolezity pre celkove, aj psychicke fungovanie. Rozmanitost stravy a jej kvalita je proste dolezita. Ako dat si pizzu, mekac sem tam ok, ale nie to jest ako primarnu vec

lucia13022023
18. feb 2025

To čo opisujes je len zovňajšok. Kamoška nevie aké má vnútro. A súhlasím ze ju to dobehne. Ja sa stravujem zdravo v podstate od malička, rodičia sa tiež stravujú zdravo, a vidím na sebe výsledky. Svorka naopak varila samé múčne jedla a keď sme sa dali dokopy s mužom, začal sa stravovať ako ja a vravel, že rozdiely sú to neskutočne.

cecilia29
18. feb 2025

Strava sa velmi podceňuje. Ale po 30tke uvidí aj kamoška

milanemila
18. feb 2025

Ak budes jest dlhodobo kvalitnu dobru stravu, tak budes zdrava, tvoje telo bude mat prisun potrebnych zivin. Z dlhodobeho hladiska sa tym da aj predchadzat roznym chorobam.
To ale neznamena, ze budes chuda. Kludne moze byt tucny aj clovek, kt sa zdravuje zdravo, len jednoducho ma vyssi prijem ako vydaj.

justxme
18. feb 2025

Tieto veci sa prejavujú výraznejšie až časom, v 25 je človek ešte dosť mladý a čerpá hlavne z toho.
Ja mám však osobnú skúsenosť, už je to pár rokov čo som sa začala stravovať zdravšie (mäso nejem od detstva) a ukázalo sa to nielen na váhe, ale aj na pokožke, ktorá začala mať oveľa zdravšiu farbu. A hlavne mám viac energie a lepší pocit. Čo sa hustoty vlasov týka, tú stravou neovplyvníš, tam hrá úlohu hlavne genetika.

januska12323
18. feb 2025

Však počkaj a uvidíš ako dopadne. 25 ročná by mala mať ešte všetky výsledky ukážkové a nie zlý cholesterol.

autor
18. feb 2025

@siska53 recept?

Strana
z2