Ovplyvňuje strava skutočne našu krásu a váhu?
Je podľa vás pravda že strava sa moc preceňuje? Že keď budeš jesť zdravo budeš štíhly, krásna plet vlasy nechty
Ja som si to myslela ale na druhej strane mám kamarátku.. ktorá jje len tousty čipsy pizzu - nejje mäso, zelenina jej moc nechuti max redkovky, nejje vajcia .. no proste na raňajky si dá snickers a zapije to energetakom a na obed si dá koláč
A ma 50 kg, nádherne husté vlasy, zuby jak z katalógu a nechty pevne… 😂a viem že sa takto stravuje už aj 10 rokov .. ja som asi okrem avokada ešte nevidela že by dala do ust niečo zdravé
Vy to ako vnímate ?
Niekto ma proste dobru genetiku a moze do seba hadzat, co len chce, casom sa to vsak zrejme prejavi vo forme nejakych ochoreni. Neverim, ze na chipsoch, snikerskach a energetakoch bude schopna v zdravi prezit cely zivot.
A kolko ma rokov? Neboj nic, po 40-tke jej to telo spocita. Vsetko to zle,co do neho dala sa niekde usadi. Ze ma pekne vlasy a nechty nehovori nic o tom,v akom stave ma cievy a vnut.organy. Ani metabolizmus nedokaze vecne odburavat tolko tuku a cukru,takze aj pneumatika na bruchu pribudne. Strava urcite nie je precenovana, akurat su aj ine faktory, ktore posobia na ludske zdravie, napr.stres, genetika atd.
Skor podcenuje sko precenuje, ovplyvnuje aj zdravie. A nemusi sa to prejavit hned. Nie nadarmo sa vravim ste to co jete
A vieme co je zdravé? Nejesť mäso, nejesť bielu muku, nepiť mlieko, nejesť vajcia, nepoužívať mast....atd..ľudia sú total dezinfo...
@zuzanka.zuzu aj tato vynimka moze mat uplne naprd pecenove testy a o par rokov ju to dobehne
Skôr je to o ľuďoch. Niekomu nezdravá strava neškodí až tak, ako inému. Ale faktom je, že aj tá tvoja kamoška by bola zdravšia, keby sa stravovala zdravo. A časom ju to dobehne.
@nyusika ma 25.. zatiaľ lem zlý cholesterol
k otazke - ANO, som presvedcena, ze zdravfa zivotosprava ma vplyv nato, ako vyzerame.
;ebo ked mam desat kil nadvahu, necitim sa dobre a je to zo mna citit.
posem o sebe.
niekomu destkilova nadvaha nevadi.
Jáj, 25 má dievčina? Tak tým je povedané všetko. A tým, že má už v tomto veku zlý cholesterol.
@cafelatte sposob stravovania podlieha mode. Podla mna vyslovene zdrave a nezdrave nie je nic, je to o mnozstvach, a prave ten, co nepodlieha mode, ma najvyssiu pravdepodobnost, ze si udrzi aj vahu, aj zdravie, lebo to ma v hlave nastavene rozumom, nie modnym trendom - vidim, citim, co mi nerobi dobre, nebudem to teda jest, ani ked mi to bude nukat 15 reklam denne a sto influencerov.
tym, ze ma kao 25 rocna zly cholesterol, je uz povedane vsetko.
kolko ma kamaratka rokov? vsak ju to raz dobehne, to sa neboj.
@iwesska Presne tak, manzel mal takehoto kolegu...kazdy bozi den mal na obed hamburger a na olovrant chipsy. Pekny, stihly mlady muz....no a nedavno sme sa dozvedeli, ze v 38 rokoch dostal infarkt 🙄.
Jaaj. No 25... to som mala po pôrode do 60 kíl (180 cm) a to som doslova zrala. Celá pizza k tomu kofola a po nej čokoláda? Bez problémov. Po 30 tke som už vylúčila úplne sladené nápoje a po polovici pizze som už nevládala a na druhý deň mala kilo navyše. A po 40 už pizzu ani nezjem, ani mi nechutí, stačí mi na ňu pozrieť a mam kilo navyše 😅
@tilly 😂😂😂 ako keby o nej píšeš - ten začiatok
@nyusika nemusime, ale mozeme, ak chceme. Ja nejem len to, co mi nechuti, inak si v pohode dam aj vyprazany syr (2x za rok), palacinky, zmrzku, lebo to kompenzujem tym, ze zvysok si davam taky, aby som aj v 44 mala rovnaku vahu ako v 15 - 53 kg a ziadne zavazne zdravotne problemy, kedze vaha sama osebe nemusi o zdravi vypovedat az tak vela. K tomu sa, samozrejme, hybem, aby som predisla stuhnutosti, osteoporoze, strate svalovej hmoty atd.
@mandzula ano, aj ja si dam obcas take veci.
ale stopercentne som vylucila veci, co naozaj z nich nemam ziaden osoh - knedle, parky, zabijackove speciality, pecenu hus/kacku...kynute kolace, pizzu som uz tri roky nemala, langose, sladene napoje...a ost vela ineho
a naozaj mi to vobec nechyba - ani raz do roka, vazne 🙂
Urcite ovplyvnuje zdravie, krasu a vahu nemusi, zvlast nie vo veku 25 rokov. Ale ju to skor ci neskor dobehne.
Treba vyvazenost. Aj ja si dam sladkosti, kolace, ci chipsy a podobne. Uz sim aj mala linecke suche keksy.. Ale aj nieco zdrave, napr..dnes som obedovala.quinoy s hokkaido paprikasom a zeleninovou polievku.
Logicky to vela ovplyvnuje, az teraz sa zistuje, ze nas mikrobiom creva je velmi dolezity pre celkove, aj psychicke fungovanie. Rozmanitost stravy a jej kvalita je proste dolezita. Ako dat si pizzu, mekac sem tam ok, ale nie to jest ako primarnu vec
To čo opisujes je len zovňajšok. Kamoška nevie aké má vnútro. A súhlasím ze ju to dobehne. Ja sa stravujem zdravo v podstate od malička, rodičia sa tiež stravujú zdravo, a vidím na sebe výsledky. Svorka naopak varila samé múčne jedla a keď sme sa dali dokopy s mužom, začal sa stravovať ako ja a vravel, že rozdiely sú to neskutočne.
Strava sa velmi podceňuje. Ale po 30tke uvidí aj kamoška
Ak budes jest dlhodobo kvalitnu dobru stravu, tak budes zdrava, tvoje telo bude mat prisun potrebnych zivin. Z dlhodobeho hladiska sa tym da aj predchadzat roznym chorobam.
To ale neznamena, ze budes chuda. Kludne moze byt tucny aj clovek, kt sa zdravuje zdravo, len jednoducho ma vyssi prijem ako vydaj.
Tieto veci sa prejavujú výraznejšie až časom, v 25 je človek ešte dosť mladý a čerpá hlavne z toho.
Ja mám však osobnú skúsenosť, už je to pár rokov čo som sa začala stravovať zdravšie (mäso nejem od detstva) a ukázalo sa to nielen na váhe, ale aj na pokožke, ktorá začala mať oveľa zdravšiu farbu. A hlavne mám viac energie a lepší pocit. Čo sa hustoty vlasov týka, tú stravou neovplyvníš, tam hrá úlohu hlavne genetika.
Však počkaj a uvidíš ako dopadne. 25 ročná by mala mať ešte všetky výsledky ukážkové a nie zlý cholesterol.
@siska53 recept?

ja si skôr myslím že sa PODCEŇUJE, malo by sa viac vzdelávať v oblasti zdravého životného štýlu 🤷 a hento je výnimka ktorá proste potvrdzuje pravidlo, nič viac