icon

Ako zabrániť prskaniu oleja pri varení?

25. aug 2024

Cautw dufam ze niesom jedina neviem ako to nase mamicky/babky dokazu ale vzdy ked varim napr maso tak olej namna dakedy tak prska ze to neni normalne a varim id panvice z kilometra a je to hrozne :DD ked vidim ine heny co stoja pri hrnci alebo strkaju prsty dobre ze nie do panvice tak nechapem. Pouzivate daky zazracny olej alebo ako to robite? :D

vanilkovazmrzka
•
25. aug 2024

Stis intenzitu ohrevu ked ides k panvici ;) a mozno toho oleja pouzi trochu menej. Proti prskaniu pocas vysmazania mozes pouzit taku sietkovanu pokrievku na panvicu, neviem ci to ma nejaky nazov

patka06
•
25. aug 2024

Olej prská, keď sa do neho dostane voda.
Napr. ak máš čo len trošku mokrý hrniec/panvicu alebo dáš mokré mäso alebo niečo na čom je námraza

viestta
•
25. aug 2024

maso pred tym ako ho dam na panvicu neumyvam, davam minimum oleja, na kvalitnej panvici viac nie je nutne. Ked vysmazam, tak vysoka vrstva oleja, nepreplnovat panvicu a vzdy dalsiu davku davat do prehriateho oleja.

jumama
•
25. aug 2024

Alebo aj ak das pokrievku a potom ju das dolu - ta para z nej saa skvapalni a kapne do oleja a to prska.

bublinka1426
•
25. aug 2024

olej je rozpaleny kvapne nan daco studenjsie a hned prska

vanilkovazmrzka
•
25. aug 2024

https://www.ikea.com/sk/sk/p/klockren-mriezka-4... taketo som myslela, para cez to prejde, olejove frkance to ciastocne eliminuje

michaela329
•
25. aug 2024

Dobrý olej, panvicu najskôr rozohriať - až potom dávam olej. Ja mäso umyvam, ale ho aj utieram. Videla som trik s posolenim oleja na panvici - ale neviem, či funguje.

autor
•
25. aug 2024

Dakujem kraaaasne za rady

thirstymonk
•
25. aug 2024

Ja už som taky oprskany od oleja kompletne, že možem isť hrať zombika do filmu. :D

stankadu
•
25. aug 2024

Aj ja mám to, čo dávala @vanilkovazmrzka a je to super vecička

luba98
•
26. aug 2024

Do prskajúceho oleja hoď trofa soli.

luba98
•
26. aug 2024

Trochu soli a prestane prskať.