Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@tosomja ale no u nas je to naopak :P jeho rodicia zdusia vsetko co im dam a vychvaluju si cely den a moj chlap len somre... zvykli si ze velmi nekorenim a nesolim, ale to si spravia sami. Ja sa vyhovorim ze to kvoli malej 🙂 ale ja som zvyknuta nesolit a oni su Madari takze vsade paliva paprika sa trepe 🙂))
Nasla som dnes recepty na vianocne kolace tak uz sa tesiim ako budu kukat
Na obed sme boli v restike na menu a na veceru je zeleninove rizoto a neskor upeciem (ked mm donesie vajicka) kolac zo struhanych jablk
@natal12 ako si piekla tie rozteky? 😕 ja som este nikd nerobila domace rozky, vzdy to obdivujem ked tu niekto hodi foto home made rozkov 😀 🙂 😉
@simca06022011 aky recept- podel sa s nami?
@gelinka75 a rada vymyslat aspon v kuchyni?
@katussska24 http://varecha.pravda.sk/recepty/pecivo-z-chorv... mali sa podobať takto ale nepodobajú sa 😒 rodine chutili viac plnené lebo frflali že tie neplnené sú suché 😅 a ešte mám jeden recept zo školy to sú pizza rožky : 600 g hladkej múky ( ja robím hned z 1 kg ), 3 deci mlieka, droždie, štipka kryšt. cukru , 1 čl soli, 1,5 dcl oleja.
Plnka: kečup, pizza korenie, 40 dkg syru strúhaného , 30 dkg salámy, 1 vajco na potretie.
Postup :Spravíš si kysnuté cesto a pridaj doňho lyžicu pizza korenia. Necháš vykysnúť hodinu . Cesto rozdelíme na 5 častí. Každú časť rozvaľkáme do kruhu potrieme kečupom zmiešaným pizza korením, každu časť rozkrajáme na 8 trojuholníkov. Na jednotlivé časti trojuholničkov dám na širší koniec šunku a syr a skrúcame od širšieho konca k špičke. Rožky poukladáme na vymastený plech a potrieme vajcom a posypeme čim chcem napr. sezam alebo syrom a dáme piecť .
keď nebudeš niečo vedieť napíš mi kludne .
@levandullka ďakujem, recept na tatarku som tu už viackrát písala, ale že si to ty 😀 😀
Do mixéra si dám šálku mlieka, pustím mixér a pomaly za stáleho šľahania prilievam olej, až do zhustnutia, potom osolím, pridám mleté čierne korenie, horčicu a nasekanúuhorku, červenú zaváranú kápiu, cibuľu, cesnak, troška sójovej omáčky a hotovo, môžeš použiť aj samostatne ako majonézu, alebo da´t si ingrediencie podľa svojej chuti 😉 , ale my to máme radi takto, na zjemnenie možeš prida´t aj kyslú smotanu, ale nie je to treba 😉
@ibajeho ´v pohode, neotravujete, keď som tu snažím sa hneď odpísa´t, vajíčko priamo do polievky 😉
@womankc no jasné, skús, či som taký nepiekla, čo ty nájdeš, ale ty inak dávaš také recepty niektoré, že som o nich veru nepočula, nieto ich ešte varila či piekla 😀
@doma1 kuk príspevok vyššie 😉 písala som tam tú tatarku 😉
@abriela ten kokosovo-punčový je super, robievam ho často, ale poznám ešte jeden s ananásom od mojej švagrinky, pohľadám recept a napíšem vám aj ten, ten je tiež výborný 😉
@nelinka0401 mnaaam, moja oblubena brokolicova...
Maju u nas v obchode brokolicu? Pojdem rano kuk...
My sme dnes mali slepaci vyvar so zeleninkou a pismenkami. Druhe bolo pecene kuriatko s ryzou. Miesto salatu zjedli deti chrupavky z kosti. 😀 Na veceru sme mali vajickovo-syrovu natierku, chlieb, zeleninku.
@zklimekova Muffinky su fakt výýýborne,jedna basen 🙂 🙂 🙂 Dakujem za recept 😲
Takže mrkvove muffiny,cokkies z ovsenych vločiek a moja "velka" pomocnička 😀 😀 😀
ja som dnes nevarila...napiekla som chorvátske rožky a urobila vajíčkovú a bryndzovú pomazánku 🙂 manžel vychvaľoval do neba 🙂
a na zajtra mi chodí po rozume hrachová kaša alebo šošovicový prívarok....proste niečo strukovinové a husté 🙂 máte nejaký overený super recept?

@simca06022011 tak vieeeš, svokrovci - furt sa im niečo nepáči...raz mastné, raz slané, raz málo dochutené...vraj sa mám stále čo učiť...a pritom mi manžel povie, že jeho mama sa ku mne v kuchyni rovnať nemôže 😀 Tak dúfam, že to nie je len tak, aby som sa nehnevala 🙂