Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte kucharky. nemate nahodou niektora recept na suhajdy ale nie take tie klasicke. 😅 jedla som ich pred mesiacom na svadbe a boli bozske ale ani bohovy sa nejdem dopatrat k receptu 😅 ono plnka bola tmava s rumovou prichutou. 😅
dnes hribova polievka, palacinky s cokoladkou
zajtra cicerova alebo fazulova polievka, pecene ryby na masle so zemiackami a zeleninovou oblohou
ja som ani dnes nevarila, cez víkend som kooopec navarila a nejako sme to nepojedli, tak máme ešte na dnes...🙂...a teraz idem upiecť to cesto čo som si už včera pripravila...večer som sa chystala piecť, ale uspala som sa aj s malou 😅 ..tak hor sa na pečenie
@danielaj vám sneží....a u nás nie, čo tu stále mávame kopec, teraz len tak biedne, mne osobne to nevadí, ale deti sa o chvíľu budú sánkovať na tráve keď vyšmýkajú kopec 😀
@maruska22 Ďakujem za typ, stroganov sa podaril a myslím že si pochutili všetci zúčastnení. A ja som spokojná, že je to jedlo chutné aj rýchle - čo sa týka prípravy, pretože ten môj malý výmysleník ma musí mať stále na očiach, takže dakedy neviem či sa pozerať do kočíka či do hrnca 😀
včera soom urobila hráškovú ryžu a k tomu z kuracích pŕs soté s hlivou v jogurtovej omáčke , bude na dnes a keďže prídem neskoro tak neviem , či stihnem začať niečo piecť, ešte som nezačala. Perníčkové cesto ma už netrpezlivo čaká ........
@pami2 500g hl.múky T650 ,pol kocky droždia,1 KL cukru , menšie KL soli,250 g vlažnej vody,troška mletej rasce,aj rozmarínu ( pozor,nie každý to má rád ,nasušenú petržlenovú aj zelerovú vňať rozmrvenú )1 PL olivového oleja,aj zbytok zemiakovej kaše zo včera asi tak 2 PL,vypracujem cesto,ktoré sa má odlepovať od stien misky,nechám vykysnúť asi 1,5 hod. a šup na plech s radielkom v strede narobím pásiky,do cesta niekedy dám aj sušené olivy nakrájané,alebo nadrobno nakrájané olivy...po upečení potriem rozpusteným maslom...díp je jednoduchý kyslá 16 % smotana,pretlačený cesnak,mleté korenie,soľ,vidličkou vymiešam,niekedy bez cesnaku pridám pravú bryndzu z Agrofarmy,kto znesie aj vyškvarenú slaninku
@zklimekova mohla by som poprosit receptik na tie krasne medovnicky? velmi sa mi paci, ako sa upiekli. dakujeeeeem 🙂
Rajčinová polievka s celozrným kuskusom, cuketový prívarok, zemiaková kaša, vajíčko a muž dojedá francúzske zemiaky zo včera.
@natal12 super su tie medovnicky 🙂 a taky sacok si musim zohnat, je to pevnejsie ako tie klasicke desiatove, tkaze to musi ist ovela lepsie 🙂
@lucikatn recept ti napíšem, ale až tak večer. Ja mám taký recept, kde sa urobí moc, moc, moc medovníkov a ja robím len z polovičnej dávky a mám ich tak cca 50-60 ks, záliží aj na tom aké veľké formičky máš
dnes bez polievky, iba pecena krkovicka so zemiakmi a cesnakom v rure pod alobalom 🙂 a mozno urobim jablkove pyte, ked stihnem, zobudila som sa totiz o 12:08 😀
Idem dať piecť lososa, myslíte že ho mám podliať aj vínom? Mala by to jesť aj naša 2,5 ročná žubrienka 😕

@mysiatkoo mám zázračný mobil 😀 😀 inak už som videla aj vanilkové rožky vykrajované formičkou, ale to už nie je ono 😉