Hranolky s kečupom pre 2,5 ročné dieťa. Čo vy na to?
Čo si o tom myslíte? Dali by ste krpcovi zjesť megaporciu presolených hranolčekov zo stánku vysmažených na 500ročnom oleji ? Ja som uúplne zdesená ked som sa dozvedela čím babka kŕmila moju dcéru, ako som sa dopočula nešlo o žiadne ochutnanie hranolčeka ale malá vyfasovala celú velkú porciu . Ja neviem ako reagovať, možno je to normálne a ja som len prepnutá z tej BIO stravy..baby poradte
ci brdo a zas hadka......
a bio...... aha ..... mile mamicky kym si to sami nepestujete v zahrade tak nemate nijake istotu ze je to BIO.....
ja tiez viem nakupit sacky BIO a vytlacit a predavat..... je to bezne ze 80% vobec neni ani bio co nakupujete......
smiesne........
anyway.... k otazke.....
hranolky ked urobis v tefal nadobe bez oleja.. anedas sol len kecup raz za cas... neni to nijaky jed !!!
Môj syn má 1,5 roka a keď robím hranolky (vôbec nie často) je prvý, ktorý je pri stole 🙂 a minule bol u svokry, dedo jedol slaninu, klobásu s chlebom, on došiel ku stolu, chleba dal psovi a on dojedol mäso. 😀 No a čo teraz? Ináč je všetko doradu a nelámem si nad tým hlavu. A BIO je dobrý reklamný ťah, Keď u nás manžel začal, že budeme jesť tmavé pečivo, lebo je moooc zdravé a týždeň nato bola relácia, koľko "kvalitného farbiva" sa dáva do pečiva, aby bolo také "zdravé" manžel stál s otvorenými ústami a ani nemukol. Od tej doby si obľúbil aj biele pečivo. 😀 Takže asi tak.
lara suhlasim moje obe deti papaju to co chcu a neriesim ci je to zdrave alebo nie. nemyslim tym to ze sa napchavaju sladkostami atd ale ak nieco chcu ochutnat tak im dam moja 10 mesacna dominika si pred dvoma dnami vynutila kyslu uhorku 😀 😀 😀
mastne hranolky zo stanku ktore okolo zemiakov ani nesli nejem ani ja, ked sa mi to raz za rok na nejakej akcii pritrafi, neskutocne ma neskor boli brucho a mam krce. o mrazenych hranolkach z obchodu ani nehovorim, to ani nekupujem. svinstvo jak hrom.robime si hranolky/americke zemiaky doma a kecup mame tiez velakrat domaci. a myslim si ze toto sem tam nikomu nezaskodi.
ja mám hrniec actifry malej ošúpem zo 3 zemiačky dám trošku oliváča a také papá. Ale mrazené nekupujem a v stánkoch to fakt musí byť, keď sme v mekáči tak jasné že chce hranolky ale zje ich tak 10ks.
no ja by som babke povedala že mohla v stanku vybrať aj niečo iné.....pre jeden raz sa nič nestane aj mne malý sem tam v meste pýta keď ideme okolo rýchleho občerstbvenia jesť tak zčasu na čas mu tam kúpim párok v rožku bez ničoho.... teraz sme prišli z dovolenky a boli sme na večeri malý že on chce hranolky tak som mu ich objednala ale ochutnal 5 a stačilo jedol naše jedlo ....nešmakovali mu tie mrazene ihličky doma si tak raz za mesiac spravime klasicke zo zemiakov a to si da
teda nechce sa mi to tu vsetko citat ale urcite by som babke povedala ze si nezelam aby moje dieta krmila takym niecim, moja mala teda ako 2,5rocna jedla hranolky(zopar kuskov) ale boli z domacich zemiakov a prazene na cerstvom oleji netvrdim ze su extra zdrave ale lepsie ako tie zo stanku
je pravda ze to netreba prehanat z bio teraz nedavno som citala clanok o tom e BIO potraviny v obchodoch su takmer take iste ak bezne len obsahuju o 2% pesticidov menej tak neviem
poznam dokonca jedneho BIO farmara ten sice odchova BIO kravu ale zavezie ju na bitunok a co sa tam deje nevie tak nikdy nieje iste ci to BIO masko nezostane u ujov masarov
ja len tolko
asi by ma islo roztrhnut od zlosti aj ked nie som na BIO styl 😉 Ak to bolo jednorazovo, tak ok... Hlavne nech sa to nestane pravidlom. Ale neviem ci s tym nieco urobis, babke sa vysvetlit vo vacsine pripadov NEDA. Napr. aj moja svokra vie najlepsie co je dobre. Vsade nadrbe za kybel vegety a tym je schopna nakrmit decka. Ale to uz je na inu temu 🙄
bio neriešim treba jesť všetko ale v normálnych dávkach,nič netreba preháňať
Ja mam zase taku skusenost..ze maly chodi do skoly, kde mu platime obedy, aby sa poriadne najedol... a nie raz mi prisiel domov s tym, ze mami mami vies co sme mali na obed? A ja ze co? Pizzu a hranolky... hahaha hlavne ze maju zakazane nosit si sladkosti a bublinkove napoje do skoly... skoro som odpadla.. 🙂
zblaznili ste sa? takym malym detom davat hranolky, klobasy a neviem aky bordel? ja ako dospela osoba to jem len vo vynimocnych pripadoch. a este sa tu s tym na verejnom fore chvalite? fakt nechapem... hanbit by ste sa za to mali!
to akoze pochvalme sa s tym, ze sem-tam si moje dieta zapali, vypije, inhaluje vyfukove plyny ci iny bordel.... ved ho to nezabije? alebo podla akeho principu fungujete? to si viem predstavit vase stravovacie navyky a vas zivotny styl... alebo radsej si nepredstavovat 😠
a co je na tom zle, ze niekto sa snazi zdravo stravovat a pripadne konzumuje bio? take spravanie je nanajvys detinske.... smiat sa z tych, co sa snazia dat svojim detom to najlepsie... no nejako nevolno mi doslo z tejto diskusie... kam toto speje?
zial je to asi obraz slovenskej obmedzenej spolocnosti... staci si pozriet program v telke, ci volebne vysledky... nemalo by ma to asi prekvapovat...
drzim vam palce, nech sa to na vasich detoch odrazi co najmenej....
Podľa mňa je to na každom, čo dá svojim deťom a čo nie ... môj ide mať 2,5 r. a to čo sa týka hranoliek mal možno 3 hranolky... nedávam priamo bio stravu, ale ani nedávam deťom vyprážané... je to na každej mame, či dá ,alebo nie ... 🙂 keď dávajú bio, nech dávajú...neodsudzujem,...ja sa snažím aj zdravé veci dávať, aj trochu "škodlivé" ... 😀 ... nie je toho veľa...ja sama moc nejem smažené a vyprážané jedlá , tak nedám ani deťom ... a starým rodičom vysvetlím, že si to neželám...radšej nech dieťaťu dajú niečo zdravé 😀 ... to je to, že už od malička deťom dávajú nie moc zdravé jedlá...treba si to vybojovať ... majú ešte na to čas....😀
Aj moja staršia dcera 7r. chodí do jedálne a aj tam mi povedala, že mali na obed hranolky,... nechápem tomu, radšej by mali dávať menej vyprážané, ale vidím, že sa tomu ani v škole dcera neubráni....
Keď to babka dala raz, to by sa nemalo nič zlé stať, horšie by bolo, keby sa to stalo zvykom 😀
no ja len napisem ze bio je to co mam ja v zahradke a nie to co je v obchode....aj v telke bolo ze deti ktore su chovane cisto na bio alebo z velkej vacsiny na bio strave mozu mat skarede reakcie napr v skolke alebo v skole na obedy ked nezjedia nieco "bio" lebo ich organizmus sa nebude vediet vysporiadat s pesticidmi a podobne...vsetko z mierou
Ja osobne nemam problem pripravit obcas v nedelu na obed hranolky a ponuknut ich aj detom. Samozrejme nie kazdy tyzden, ale iba raz za cas. Nerada im vsak davam vyprazane hranolky plne oleja, radsej ich upeciem v rure. Mojim favoritom su McCain hranolky, lebo su velmi rychlo hotove, daju sa kupit v najroznejsich tvaroch a maju zemiakovu chut. Mnamka. 🙂
nebola som zastanca bio, ale ked kamaratkinej 1,5rocnej dcerke zacali rast prsia (odvtedy maju zakazane hydinove vyrobky z obchodov kvoli rastovym hormonom) a 8rocna spoluziacka mojej znamej dostala menzes, zacala som sa zamyslat, co jem. kuracie maso si chovame teraz doma (manzel sam miesa krmivo, lebo aj v kupovanom su rastove hormony a kukuricny pripravok, aby vajicka boli pekne zlte), pijem domacu stavu z jablk a uvazujem, co este mozem urobit, aby som minimalizovala ten bordel, ktory je vsade okolo nasa bohuzial uplne ho nevymietim. naozaj ste si iste, ze pred 20rokmi taky bordel v strave nebol?? malemu dietatu budem stravu vyberat a viac dam pozor aj na seba. vy sa riadte svojim rozumom a potom chodievajte za svojimi lekarmi. dnes je hnusna doba, slovensko je europska zberna nekvalitnych potravin. tak len tolko. hranolky raz zacas su ok, ale doma. rychloobcerstvenie pre dieta isto nie. tot moj nazor.
Dalsia, co sa pyta, co moze dat decku na jedenie 😠 To nemate vlastnu hlavu a musite sa pytat na nete? Ci nemate co robit? Su to vase deti a teda si ich krmte, cim chcete.
My si doma zvykneme pripravovat z casu na cas hranolceky, na obed alebo veceru k masku. Zvyknem ich vsak piect v rure, pretoze su rychlo pripravene a navyse aj chutne. Co sa tyka kvality hranolcekov, tak ak nemam cas na pripravu hranoliek zo zemiakov, casto robim Mc Cain a naozaj sa ich nebojim davat detom 🙂 http://www.mccain.sk/asopis/cislo1/
nevidim vtom ziadny problem moj maly to ji aj s tatrku alebo ked spravim cesnakovy drezing
.....už používaju olej??...prvej frčali na indulone? 😝
...ja by som dala,teda nie maga porciu,ale nech si dá,ved aj ja milujem hranolky 🙂
ja vam to zjednodusim : ja by som svojmu 2,5 r. synovi nedala hranolky , az kym nedojde na to, ze su. Ale nedavam mu casto ani BIO stravu, lebo zatial najviac svinstva co skontrolovali ze porusilo dake limity, a boli tam dake hnil. procesy tak to bolo vzdy v BIO strave. dokonca z Rakuska.
no neviem ci tvoja babka pouziva 500 rocny olej alebo co, ale nestresovala by som a co je mega porcia? moj maly odmieta hranolky, hamburger a take veci ale zas ma rad sledke, neriesim to, nie zeby ich jedol na kila. Som rad ze svoje dieta necham jest co chce, ked je to v normalnom mnozstve, som rada ze si viem uzivat jeho detstvo bez stresu ci ma v ruke bio produkt alebo nie a viem ze ked budem cakat dalsie dieta, nebude hladat pomoc na forach ako sa stravovat, ci mozem syr alebo nie, na nete je toho kopec a zial nie vzdy su to informacie prospesne 😝
čo nie je zdrave pre dospeleho, nie je ani pre deti, nedavala by som to detom

Ahoj,ja som tiez neni zato aby deti.jedli toto,teda hranolky z vyzierakov! Ked si doma spravis,je to uplne nieco ine,my ked tak robime v tefan bez oleja,alebo max lyzicka.tie co to tu podporujete,mali ste sa pozerat nedavmo na daj to,kde robili normalny experiment ohladne stravy konkretne z Mc Donald! Humus co to s telom robi,a vy si veselo chodine do mekaca a spete male decka hamburgermi hranolkami a kadeakymi hnusmi,sa necudujte ze mate tucne deti,ledva sa hybajuce,unavene,pripadne ze sa zle ucia...my bio nekupujeme,pozerame zlozenie,to.je to vzadu na krabicke malymi pismenkami... Daj(te kludne rocnemu decku stangel slaniny do ruky,vsak co sa stane,....to su teda myslienkove pochody