Potrebujem recept na korpus a výbornú plnku do torty
Ahoooj maminky chcem upiect drahemu a nasmu drobcovi torty chcem dat na vrch marcipan len netusim aky korpus a plnku...dakujem velmi pekne za rady 😀
Žienky, idem robiť svoju prvú tortu mojej malej, ale neviem, akú plnku . Myslíte , že by sa hodila pribináčiková a čoko? Čím by som mala pokropiť korpus, aby nebol suchy? Ďakujem
Podla coho sa riadite mi farebnosti korpusu a plnky? Ked mam tvarohovu plnku,mozem spravit bledy korpus? Nemate recept na dobre piskotove cesto,ktore nebude vysusene? Zvykla som robit bohusov,ale v poslednej dobe s nim nie som spokojna
@hoblinka13 podla toho kto aky chce alebo moze...myslim,ze nebudem robit orechovy,ked orechy nema oslavenec rad...a k tvarohovemu ide akykolvek ...kokosovy a makovy som neskusala .-)
Najlepší piškótový korpus na svete: 200g múky (ja používam špaldovú), 150g cukru (ja používam trstínový tmavý), 4 vajíčka, 2dcl oleja, 4 PL vody a 1ks kypr. prášok do pečiva. Pečieme pri 185 stup. do zlatista.
A krém milujem takýto: 1horká čoko rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s kyslou smotanou a tvarohom a troškou cukru (ja dávam 1 vanilkový). Pomer je asi 2malé smotanky, 1 malý tvaroh a 1čoko 100g. Množstvo podľa potreby a chuti. Na krém ukladám aj ovocie, najlepšie nejaké svieže. Korpusy potieram kyslastým džemom. Niečo na štýl pribináčik :D
Torta je ľahučká, nadýchana a veľmi chutná!
Robievam to na takýto sposob, posielam aj výsledný produkt 🙂
@alenapiestany ano krasne naarastie teraz predvcerom som ho robila.. naozajj skus
Ahojte babenky, tak aj ja sa chcem tento týždeň odvážiť a upiect drobcovi k piatim narodeninám moju prvú tortu, strašne moc vás poprosim potrebujem recept na skvelý nie suchý hnedy korpus do klasickej okrúhlej formy a tiez vás ešte poprosim plnku dám jednu z osvedčeného koláča len aké množstvo tam mam použiť či myslíte že bude stačiť aj to množstvo čo je v recepte ako plnka na velky plech koláča? Zajtra dám recept na plnku aby ste mi vedeli poradiť 🙂
@6mia6 prosím ťa to je na akú veľkú formu priemer lebo ako som zistila máme aj menšiu aj väčšiu 😀
@6mia6 no už sa pečie dufam ze da vydarí lebo to cesto sa mi zdalo akési tuhšie
No to neviem kde sa stala chyba, vzdy sa mi podaril. Sneh sa vmiesava varechou to je jedine kde by mohla byt chyba ale to urcite vieš.
Nemáte prosím recept niekto na tú tortu čo sa robia také rolády a dávajú sa medzi korpusy.
@alenapiestany na aký priemer formy je tvoj recept na piškótový korpus so špaldovou múkou? A používaš špaldovú celozrnnú múku, či obyčajnú? ďakujem
@buvadlo13 používam celozrnnú špaldovú priemer tuším 30cm a to rozrežem na pol, alebo mám taký mini asi 20cm priemer a tam to dám na tri krát upiecť (čiže dávku rozdelím na trojo a postupne pečiem každé zvlášť).
Ahojte. Chcela bysom upiect svoju prvu tortu malemu k prvemu rôciku. Mate nejake fajn tipy na plnky? Dakujem.
@mercedes12 ked precitas spravy dozadu su tu skvele tipy 🙂. Ja robievam tuto plnku a je nenormalne dobra 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept/24824/cokoladova...

Ahojte, prosím Vás dievčatá idem po radu, dcéra bude mať 4 roky a chcem jej urobiť tortu... problém je však v tom, že jej zistili nedávno alergiu na mlieko a mliečnu bielkovinu, nemáte nejaký recept na plnku???