icon

Vyprážané mäso ako alternatíva k tradičnej rybe?

11. dec 2024

dievčatá, môj muž si toto vymyslel na Vianoce , ze na štedrý večer chce vyprážaný rezeň. Vzdy sme mali rybu ale proste to je s hnusom a to je jedno aká ryba a ze tento rok by sa chcel napráskať a mam mu spraviť karé. Robievate aj vy nieco iné ako rybu a kapustnicu na stedry vecer?

negymama
11. dec 2024

a ked ratas ye budes mat vela varenia, priprav dopredu obalene a daj do mrazaku, ja tak mam bezne v mrazku a ked potrebujem, len rozmrazim a peciem..

tiezjedna
11. dec 2024

My napríklad ryby nejeme na Štedrý deň vôbec. Na obed je kapustnica a na večeru rezne/vínna klobása a zemiakový šalát. Na druhý deň dojedáme a tento rok plánujem na ten ďalší deň robiť lososa s tagliatelle a chilli omáčkou 🙂 Pôst nedržíme, veriaci nie sme.

danica2711
11. dec 2024

a čo je na tom také strašné, že si taká užasnutá?

procrastique
11. dec 2024

My máme rybu, bravčový rezeň aj kurací rezeň. Však to je jedno čo namočíš do toho trojobalu :D

zuz0110
11. dec 2024

Tak u nas sa pre istotu nevypraza nic. My ryby milujeme (aj deti), ale len tak na panvici alebo z truby. Kupujeme cerstve filety morskeho vlka, prazmy, tmavej tresky, halibuta, zubaca. Proste kvalitne chutne ryby, ktore ked su cerstve (z metra), tak ziadna rybina z nich citit nie je. Na druhu stranu kapustnicu mi deti nezjedia a ja po vybrati zlcniku uz tiez nie, tak tento rok planujeme hovadzi vyvar.

svetlonos
11. dec 2024

Urob co mate radi obaja pre pána Jana! Nútiť niekoho na vianoce do nechceného jedla? Des toto! Moj muz nie je moc kapustnicovy, ja áno. Kludne si jej navarím na týždeň. Klasické file neznášam, kopec kosti. Averziu mam od decka na to. Casom nasi kupovali lososa ci žraloka.
Ma s mm mame šalát, lososa alebo inú nevyrábajú rybu bez kosti.
A na vianoce podľa chuti - k šalátu bud ta ryba, steak alebo rezne. Tento rok bude pečená kačka- bez stresu objednaná, hotová, vyzdvihnem, uz len servírovať!
Tento rok si dáme bezstresivy v kuchyni. Ja mam ešte rada oplátku s medom. Z tradícií si vyberiem, co nám pasuje. U muža to bola bieda za mlada, toboz v detstve. Oni 24 cely deň pracovali (rodicia) a večera boli teľacie parky s kyslým zemiakovým šalátom. Nič honosné.
Takže my to máme také minúte podľa chuti a zdravia - hlavne teraz s detmi.
Ale teda keby sme niekde s tradíciami, nebudem to samé kaziť frflanim - pokial by som mala aspom kapustnicu na hocijaký spôsob 😁.
Vianoce maju byt o inom ako zhone v kuchyni.

nika1971
11. dec 2024

mame salt a bravcovy rezen...urobim aj par kuskov ryby, ale to len symbolicky aby bolo...

oblecenie99
11. dec 2024

V našej rodine v živote nikdy nikto nejedol ryby na Štedrý večer. Ani teraz, ani pred 50 rokmi. Vždy sme mali rezne a šalát. Svokra robí aj plnenú kapustu (maďarské tradičné vianočné jedlo) Ja ryby nejem celý život.

justxme
11. dec 2024

Ja napríklad nejem mäso vôbec, teda ani na Vianoce. Určite by som kvôli tomu, že na Vianoce sa "má jesť ryba" nejedla tú rybu nasilu.

simsalabim
11. dec 2024

Ano, robime aj rezne aj rybu -jeden v rodine alergicky ba ryby, druhy ryby nema rad.Nevidim vyznam jest rybu, ked inak nedrzime post.

viestta
11. dec 2024

Na veceru mame rybu, ale vyprazaju sa aj rezne, tie sa vyjedaju "len tak" a na druhy den su na obed. Ked nemate nabozenske dovody na rybu tak mozte zjest co vam chuti a je uplne jedno, ze je to stedrovecerna vecera

h2
11. dec 2024

@viestta My sme celé moje detstvo nejedli na Štedrý deň mäso, lebo "pôst"!!! Až ako dávno dospelá som zistila, že na Štedrý deň žiadny pôst nie je, je to omyl, zaužívaný u mnohých ľudí, ale cirkev to neprikazuje.

viestta
11. dec 2024

@h2 neviem, toto ide mimo mna. Pre nas je menu skoro o tradici (nasej rodinnej) ako o nejakych nariadenych pravidlach

tim23
11. dec 2024

No my chodíme na večeru k rodičom a teda varí sa tam klasika tj kapustnica, šalát, ryba, rezne a plus zemiakovú kašu robí mamka lebo moj muž nemá rád šalát.. Nebude ho jesť predsa nasilu.. To sú mamine slová.. Vďaka bohu za takú mamku (svokru)

majka99999
11. dec 2024

My mavame pstruha alebo lososa na masle, minule sme skusili kapra, ale neujal sa. Majonezovy salat nerobim, ma rad leb muz, ale spravim taky ten cibulovo-zemiakovy, ten jeme obaja. Majonezovy nam nabali moja mama, ona robi za hrniec, da potom aj susedovi, co je sam, a pani, co pomaha opatrovat. Deti maju kasu. Kludne aj rezne by som spravila, moj maly by sa potesil, zboznuje rezne. Kapistnicu a oplatky mame tiez.

yosi
11. dec 2024

Živý kaper trpí. Darujte život kaperom a kupujte kapere sójové! Sú úplne ako tie živé, len chutia a vyzerajú úplne inak.

h2
11. dec 2024

@viestta Jasné, spomenula som to len kvôli tomu, že si napísala "keď nemáte náboženské dôvody na rybu".

petulda333
11. dec 2024

My rybu nerobime,muz ryby neznasa. To si dam sama ked je on prec 😁 na vianoce mame tiez rezne,ciste aj plnene

som_realistka
11. dec 2024

My milujeme ryby, ALE, muž zubáča, dcéra lososa, ja nílskeho ostrieža a staršej dcére je to jedno, takže na štedrý večer to u nás vyzerá ako po rybačke, ale zase kedy už vyhoviem všetkým keď nie na vianoce 🙂

jaond19
11. dec 2024

Od maleho dietata co si pamatam, sa mi ryby hnusia. Vzdy som mala zvlast jedlo - bud rezen, krkovicku, vypr.syr atd. Treba si dat co chutí a nie stedry vecer pretrpiet, lebo zvyky su iné a vsetci jedia rybu.... Tak prisposobujeme menu aj u nas... nebudem do detí pchat salat a kapra aby mi to tu na vianoce pluli s nechutou, dame si co lubime a hoci by sme s tym mali byt v celej republike jediní

yosi
11. dec 2024

@som_realistka Čoskoro dosiahneme ako ľudstvo takú kvalitu morálnej zodpovednosti, že ochranári nám nahradia ryby sójovým granulátom, vegáni šalát šošovicou a vegetariáni mrkvu miesto klobásy.

yosi
11. dec 2024

@jaond19 A čo keď deťom by tá ryba chutila? Čo je to za rodičovskú módu, že ,,Nejem to ja, ani moje deti nemusia"? Teraz sa nenaučia jesť rybu, oni zase nenaučia jesť mäso ich deti a deti ich detí sa budú pásť na lúke

h2
11. dec 2024

@yosi Čo to sem pletieš?!

earlgrey
11. dec 2024

@yosi Celý život nejem rybu, celý môj...a si predstav, že moja dcéra ryby miluje a doprajem jej ich....kedykoľvek, nie len na Vianoce 😁 ale nebudem nútiť napr. dospelého človeka a ani dieťa jesť to, čo im nechutí...tak spravím viac druhov jedál a každý zje to, čo mu chutí a čo chce...

luccija
11. dec 2024

@kittykat22 aj u nás každý niečo ine😆muž s dcérou šošovicovu polievku, ja s rodičmi kapustnicu, oni rybie prsty a zemiaky, my kapra a šalát, ale otec by najradšej rezne😏zje rybu, ale radšej by rezen
Ale veľa ľudí robi iba rezne čo vám chutí to si spravte

yosi
11. dec 2024

@earlgrey Veď práve... Ja netvrdím, že treba nikoho nútiť. Ja len tvrdím, že nie je správny prístup, že čo nejem ja, nebudú jesť ani moje deti

luccija
11. dec 2024

@svetlonos on je Slovák či cudzine?kamarátka žila roky v Nemecku a Rakúsku a hovorila, že nemala rada tie klobásy a parky čo jedia na sviatky

yosi
11. dec 2024

@h2 Konkrétne?

zuz987123
11. dec 2024

My máme vždy slepačí vývar a ako hlavné jedlo šalát a rezne, vyprážanú pečienku a rybie filé. Každý si dá, čo má rád. Alebo z každého trochu ako ja :D

earlgrey
11. dec 2024

@yosi S tým súhlasím..mňa nadrapuje len keď rybu vidím, ten pach nemôžem ani cítiť...ale kvôli dcére sa prekonám a pripravím jej tú rybu tak ako má rada 😉