icon

Skúsenosti s pôstom na vode: Aké sú benefity?

Včera o 19:34

Ahojte. Skúšal tu niekto z vás pôst len na vode? Napr.aspoň 3 dni, prípadne až 21 dní a viac? Dnes som pozerala zaujímavé video na túto tému a celkom ma to zaujalo najmä z pohľadu tej pevnej vôle. Ako to človek vydrží len tak napr. 14 dní nejesť? Potom ešte tá návratovka. Ja jem 3krát denne, keď vynechám obed už ma trase, neviem si predstaviť nejesť tak dlho 🙈 no na druhej strane ma to láka, trochu si vylepšiť sebadisciplínu a nebyť tak závislá od jedla.( nemám nadváhu, športujem). Samozrejme netrúfam si viac ako 3 dni. A zaujímalo by ma, či to tu niekto praktizuje a aké to má pre vás benefity? Skúsme bez urážok prosím.
Kto pôst neuznáva a nikdy neskúšal, prosím nevyjadrovať sa k tomu ako je to nezdravé atď. ja chcem diskutovať s tými čo majú skúsenosť, vďaka 🙂

Strana
z2
marca12
Dnes o 13:25

@anonym_autor Ja by som to nedokazala. Robievam obcas v sobotu taky odlahceny den,ze pijem len vodu a nieco ozaj len lahke bud ovocie alebo trosku zeleniny. A aj to len zime,ked nemam ziadny vykon cez den a viem,ze nikam nepojdem. Cely den o hlade nevydrzim,hned ma rozboli hlava. Podla mna take hladovky nemaju velky prinos. Pre telo je to sok. Precitaj si nazory vedcov a lekarov,nielen sarlatanov.

anonym_e41ea1
Dnes o 13:48

@anonym_autor bývalý kolega už vyše 20 rokov drží pôst o vode raz týždenne, a 2.x v týždni je iba jablká, občas iné ovocie. Preňho to má zdravotné benefity. Konkrétne aké, si už nepamätám, ale napr. nikdy nebol chorý, nech čokoľvek lietalo. Zo začiatku sa musel zapierat, potom si privykol a žiaden problém.

autor
Dnes o 14:28
@anonym_e41ea1

@anonym_autor bývalý kolega už vyše 20 rokov drží pôst o vode raz týždenne, a 2.x v týždni je iba jablká, občas iné ovocie. Preňho to má zdravotné benefity. Konkrétne aké, si už nepamätám, ale napr. nikdy nebol chorý, nech čokoľvek lietalo. Zo začiatku sa musel zapierat, potom si privykol a žiaden problém.

@anonym_e41ea1 čiže v podstate sa pravidelne 3 krát v týždni nenaje? Len max.jablká? Keď má z toho úžitok ako píšeš, tak asi sa mu to oplatí..super mne by stačil jeden deň, ale keď ja mám tak rada jedlo , hlavne ten blbý cukor 🙈😃

autor
Dnes o 14:30
@janettdamian

@anonym_autor ja som žila 8 rokov bez cukru a na nízkych dávkach sacharidov, vtedy mi stačilo jesť 2 krát denne. Vtedy som sa cítila super. Váha sa mi upravila aj alergie. Teraz telo zas inak si pýta. Mne dobre trávi tuky, z bielkovín mi je niekedy ťažšie a sacharidy, mi teraz už tiež spôsobujú výkyvy. Kedysi som išla niekoľko rokov aj delenú stravu, možno skúsim znova tento spôsob, Bola som 4 roky vegetarián (aj vegan), 4 roky bez mliečna. No proste žiadna nuda v stravovaní 😀

@janettdamian to si teda dávaš pestré výzvy 👍😃 ale veď paráda keď ti to robí dobre neni o čom. Treba asi skúšať čo človeku sadne. U mňa bude problém ten cukor...mala by som sa nejak hecnúť a vysadiť ho.

autor
Dnes o 14:33
@arek00

@anonym_autor mas na mysli pôst či hladovku, v tom je zasadny rozdiel. ????

@arek00 myslím pôst, čiže vedomé rozhodnutie vzdať sa dočasne jedla. Mám pocit, že hladovka nie je úplne dobrovoľná, či? Tam dochádza asi aj k väčšiemu stresu a teda to logicky pre človeka nemá také benefity. Alebo je to inak? Máš skúsenosti?

lilke
Dnes o 14:52
@anonym_autor

@anonym_e41ea1 čiže v podstate sa pravidelne 3 krát v týždni nenaje? Len max.jablká? Keď má z toho úžitok ako píšeš, tak asi sa mu to oplatí..super mne by stačil jeden deň, ale keď ja mám tak rada jedlo , hlavne ten blbý cukor 🙈😃

@anonym_autor 2x. Raz o vode, raz jablká.

sulavikova
Dnes o 15:01

@anonym_autor moja skúsenosť je s veľmi blízkou osobou, ktorá má pevnú vôľu. Žiaľ my “znášame” účinky každej jej diety.🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️pani síce schudne do nohavíc, plaviek…..ale nervy má viete kde. O pár týždňov: ľaľa ho papľuha +15 kg.

alikaa
Dnes o 17:47
@anonym_autor

@alikaa Super 👍 Ja trpím občas migrénami, keď ma to chytí trvá to celý deň a fakt je to nepríjemne, hodinu som vtedy nad záchodovou misou. Počula som, že pôst vie s týmto veľmi pomôcť. Tiež by som sa chcela zbaviť závislosti na cukre a mať nejakú sebadisciplínu. Postava ma nezaujíma mám 58 kg. s tým som ok., ale predsa ma zaujíma nepribereš potom veľa? Myslím keď skončí pôst a vrátiš sa k bežnému stravovaniu.

@anonym_autor kedze sa mi zlepsi travenie, vdaka tomu, ze si traviaci trakt oddychne od travenia, tak nemavam jojo efekt. Ano, asi 2-3 kila potom idu hore, ale udrziavam potom tu vahu dlhodobo. Ale ja uz roky fungujem na prerusovanom poste, jem 6-8 hodin za den, neveceriam. A vela cvicim. A z 80% som veganka bez muky. Cukru obcas neodolam.

Ano, na migreny to moze pomoct. A mna z cukru bolieva hlava

Strana
z2