Montáž IKEA Kallax na sádrokartón: Je nevyhnutná?
Zdravím, kúpili sme tie klasické štvorcové police kallax do detskej izby. Chcem sa spýtať, či to fakt musím vŕtať do steny ako píšu v návode. Máme sádrokartón a bojím sa že mi to dako vytrhne aj s kusom steny keď si na to malý dako vylezie. Máte to niekto len tak voľne postavené na zemi, alebo je to fakt také labilné že sa to môže prevrátiť?
@anonym_autor mame taku velku (neviem 5x5 ci kolko) a je uprostred obyvacky ako taka deliaca stena a vpohode... ale zase nie su tam male deti (ze by sa na to vesali)... tazko povedat...
NIc sa nevytrhne. Pri malych detoch, ktore nechavas same v izbe by som to radsej navrtal.. je to 3 minuty roboty a mas istotu. Lebo moze ho napadnut na to vyliezt. K prispevku vyssie - jasne ze udrzi - mam v sadrokartone navrtanu telku s teleskopickym drziakom, ktory sa vysuva 1 meter. Preco by neudrzal?
ak mas dieta ze lezie po skriniach ano je potrebne to pripevnit. a su specialne hmozdenky do sadrosa a udrzi vsetko. Len ta skrinka v lufte neudrzi vela ako si niekto mysli ze to bude mat ako kniznicu, na to to nie je stavane
Viac sa bojíš o to, že ti to vytrhne kus sadrokartónu, ako to že ti to môže prizabit dieťa, ak by sa to na neho prevrátilo? Veď ak si myslíš že by to vytrhlo aj stenu, nebojís sa že to bez privtrania spadne na dieťa celé?
@anonym_autor 2x4 sme nevrtali, 4x4 sme na rátali, ze v oboch prípadoch boli police pri stene
2 minúty vrtania a máš istotu. Alebo radšej krásnu stenu, nevadí ak to spadne na dieťa? Treba použiť špeciálne hmoždinky na sadrokarton ako je na foto vyššie a bude to výborne držať, nič sa neodtrhne.
Mame to na zemi. Len keby si ich chcela mat nad zemou (tie mensie). Inak netreba, je to dost siroke. Aj ked mozno len kvoli tomu aby to zabranilo prevratit, nie bola zavesena cela vaha
ikea má v podmienkach, aby sa to priskrutkovalo. Je to kvôli bezpečnosti, už sa im stalo, že sa komody prevrátili na dieťa, lebo sa na ne štverali a u Teba je teda veľký predpoklad, keď píšeš, "ak na to vylezie", že sa to prevráti a prizabije ho to.

Nemusíš. Ja to mám na zemi. Sadrokartón by dieťa neudržal