15 ročná dcérka má nevoľnosť a zvýšenú teplotu
Ahojte, moja dcera uz od minuleho pondelka pocituje nevolnost, par dni jej len byvalo mierne nevolno (najma rano) ale vo stvrok aj v piatok pri ranajkach zvracala, mava aj zvysenu teplotu asi tak 37,3, 37,2 a pobolieva ju chrbat, minulu nedelu si dala dva hamburgery v mcdonalde ale neviem ci to je sposobene tym, ona sa velmi boji ze ma rakovinu, radila som sa aj s rodinnou lekarkou a ta povedala ze treba cakat pat dni este a kym to neprejde tak ist k doktorke davam jej par dni dietu a aj smectu ale ona je na tom zle hlavne psychicky nervuje sa ze ma rakovinu, prosim poradte.
@mey8 Na test sa da objednat s nestojis v rade 🙂
@klarkahanka1987 takze super, ved nezvracia cely tyzden len dva dni👍🏻 co tam po tom, ze jej je nevolno, boli ju chrbat brucho, malatna je a este si dovoli mat horucku... Pohodicka, tak to sedte doma🤦♀️
@klarkahanka1987 covid alebo tehotenstvo oboje sa da overit testom ved ak ste prisli zo zharanicia tak ma objednanie na pcr predsa
@mey8 tak myslím si, ze matka sa neprizera, ved už sa radila s lekárkou rodinnou plus sa skúša spýtať tu na koniku ci sa s tým niekto nestretol. Opis symptómov tej matky mi nepríde taky hrozne dramatický, ze zomiera a lapa po dychu a neviem čo. Je jej blbo od žalúdka a nevie z čoho. Tam môžu byť rôzne veci a rôzne problémy. Zas z nej nerobte krkavciu matku. Normálne objednať sa na test, zavolať doktorke a dohodnúť sa s ňou.
@kinderzwillinge nuž, ako som spominala, neviem nezijem na SK, nuž. Situacia autorkynej dcéry je vážna, a keď teda hovorite ze v nemocke urobia antigen tak fakt neviem na čo autorka este caka...
@777januska777 hey a moje 2 susedy nedavno brali sanitky lebo jedna zapal slepáka a druhu ledva zachranili lebo jej prasklo... 👍🏻 Takze ozaj v pohode symptomi, ved sa vlastne nic take nedeje😂😂 nuž a sama za seba poviem že grciam uz 7 týždňov (ale ja aspon viem preco) a vie to vystavit, ak ma ta chudinka vyrozu, zápal, nebodaj slepák a okrem grcania aj krce a teplotu fakt ju lutujem...
@klarkahanka1987 Ráno zavolaj vašej dr a konzultuj s ňou. Urcite by ju mala vidieť dr a urobiť základné vysetrenia.
@777januska777 ps: nerobim z nikoho krkavciu matku👎🏻 neviem odkial to máš... Len miesto radenia odborníčok, lekárok z mk, nezmyselneho pismenkovania a čakania, uz davno mohla na tom urgente sediet, ved ju z nemocnice nevyhodia!!! 👆🏻
@mey8 tak var ju matka doma vidi a vie co robí a vidí ako jej je zle. To ze tvoje susedy mali slepák neznamená, že ma aj mladá. Môže aj nemusí. Môže to byt aj pasovnica, helikobakter a neviem ešte co. Všetko vážne veci, ale dajú sa riešiť postupne.
@777januska777 svoje susedy som dala za príklad, jasne ze to neznamená, že musí mat zrovna slepak aj ona, na druhej strane preco riskovat? Urgent je tu na take pripady,... Aj susedina mama lekárnička (suseda 17r.) situaciu zlahcovala, ved v poho, covid, a ved zajtra to bude lepsie a nakoniec vola rada ze jej dceru dostali hrobarovi z lopaty!!! Nuz a mna oznacujete za tu čo z matky-autorky robi krkavciu, a z toho co pisete ju v tom nicnerobeni a prizerani sa situácii podporujete... Ja som za akciu a reakciu vy za vysedavanie... Nuz kazda z nas by sa k situacii stavala inak...
@mey8 ved ja nevravím, ze to nemá riešiť, jasne ze ma, ale tak, ze zavolá pediatricke a dohodne sa s ňou.
@777januska777 uplne uprimne, dievca začala vracať vo štvrtok takže dájme tomu že mladej je zle od štvrtku =6 dní... Nedajbože ma ten slepák, ale pokiaľ praskne (lebo čakanie na pediatricku a jej zvolenie je viac ako logické zmýšľanie) tak to aby sa za ňu vsetci sväty modlili.... A pritom tak jednoduché, rýchle a logicky prijateľné riešenie: ísť na urgent, počkať na vyhodnotenie antigénu a podľa výsledku budú kompetentný riešiť mladú, či už ako kovid+bolesť brucha, kŕče... Alebo len ako mladú čo ma 6 dni bolesti brucha, kŕče atď.... Akože fakt sorry rodinná pediatrička si tiez nevezme na zodpovednosť ak sa jej niečo nedajbože stane.. Na to tu je matka aby kriticky, logicky a primerane situacii vyhodnotila nevyhnutnosť lekára.. A myslím že pri všetkom menovanom (kŕče, bolesti, teplota, zvracanie, malatnost..) je ten lekár na mieste...
@mey8 ja len, že 37,2 nie je teplota.. zvýšená teplota je až od 37,5.. ak by bol 6dni zapálený slepak, tak jej vyskočí horúčka pretože to je vážny zápal v tele..
@jana_eyre_2 ona písala aj koľko má tu teplotu?? Lebo to som teda úprimne neregistrovala...
@mey8 áno, hned v úvodnom príspevku..
Raz som s 5 ročnou dcérou išla k dr. po tom, čo mala hnačky asi mesiac. Pár dní nie, pár dní ani a tak dokola. Urobil testy, všetko negatívne, nenašiel nič. Predpísal 3 rôzne antibiotikove sirupy, že zmiešať, plus kortikoidy, že to mám dávať, fakt. Som sa na to pozrela, že v živote. Dala som čierne uhlie, zmenila škôlku (lebo to mala určite odtiaľ) a hneď to prešlo. Tak dúfam, že autorka narazí na niekoho schopnejsieho, keď sa k dr. dostanú
@bluka2 dala som 3 príklady rôznych matiek... A ty sa chytíš toho posledného (netuším prečo) keď v závere to uzavriem že každý rieši problém po svojom...? 🤷♀️ To ste všetci na Slovensku taký vzťahovačný...? (na zamyslenie- nie ako podnet k ďalšej diskusii, ktorá bude pre autorku bezpredmetná a neužitočná..)
@klarkahanka1987 môže to byt žlčník, urcite by som nečakala a hned isla. Viem o com pisem mavam zlcnikove koliky (mam kamene a piesok)
@jana_eyre_2 nemusi mat horucku. Moj bratranec ako dospely cap behaval v kuse na pohotovost a dokonca nemal ani teploty, zapalove parametre mal oka, az raz sa nasral doslova a nahukal v nemocnici na doktora. On odisiel, ze co ma pacient po nom hukat. Ze on sa nepohne, ze jemu je zle a nech ho poriadne vysetria. Tak tam poslali ku nemu dakeho mladeho zahranicneho, ten sa nad nim zlutoval a spravili mu CT a brali rovno na salu. Slepak. V hodine 12-tej. Jeho to pobolievalo a mal rozne priznaky tak etapovito a postupne sa stupnovali.
Moze to byt crevna viroza alebo daky parazit, z jedla by jej tak dlho nebolo zle. Podrazdeny zlcnik, kamene (maju aj deti a mladi ludia), pankreas, zapal zaludka, vred...to je len prve, co ma napadlo. Ked ma bolesti chrbta, tipujem to na zlcnik alebo pankreas. Mozno sa jej zasprajcoval po tych hamburgeroch nejaky kamienok...moj muz letel na urgent po hydinovom parku...🙄
@nevenka bohužiaľ verím, že možné je všetko.. ale podľa opisu by to mohlo byť vklude aj psychosomaticke, keďže slečna má z nejakého dôvodu paniku že má rakovinu.. autorka to určite nezanedba, ale ak by to bolo také vážne asi by už dávno pohotovosť riešila..
@klarkahanka1987 preco a odkedy ma dcerka pocit, ze ma rakovinu? Toto nieco spustilo, nieco sa jej mohlo stat, zle si to vysvetlila, teraz sa boji rakoviny a moze to byt uplne nieco ine..
Pripajam sa k skupine 'tehotna'
ja by som jej predsa len dala ocurat tehu test...pre istotu... aspon si maminka, co tak dobre pozna dcerku, neurobi hanbu u lekara keby nahodou...
@jana_eyre_2 hej, to s tpu rakovinou som prehliadla. Ale tak zas ja som mala tiez rozne fobie a strachy, aj sklony k hypochondrii. Ale tak ja uz som to poriesila. Toto mi tu vypadlo z tychto uvah. Hm...
No, aj to tehotenstvo by som asi chcela mat doma otestovane, ci nahodou...