2 dni vkuse teplota. Čo by pomohlo?
Ahojte, potrebovala by som poradiť, krpec má 2 dni len teploty, pohybujú sa rôzne, medzi 37,5 až po 39 😒 Zrážame ich 2x denne sirupom Nurofen, ten pomôže na pár hodín ale potom teplota znova vystúpi. V noci aj cez deň sa potí, ale nevidím, že by sa to nejak zlepšovalo 😖 Nemá sopel, nekašle, mimo tej tepoloty nič. Neviete čo by to mohlo byť? neviem čo sa za tou teplotou skrýva, na čo sa mám pripraviť. 😕
@jana776 No kiež by to bol aj náš prípad 🙂 Za chvílku vyrážame k doktorke, noc bola potom už lepšia, raz som ho prezliekla, bol mokrý jak myš, nurofen som mu už nedávala, vlastne naposledy mal včera o 17tej a teploty trošku klesli samé, ráno mal 37,1
@potvorka023 má 21 mesiacov, pochybujem že to budú zuby šak už má všetky ktoré má mať 😀
@lucula73 no uvidíme čo nám povie, potom sa ozvem
@lucikan
@anjelicek26
@blumka
@vivienkata
@koniarova
@potvorka023
@jana776
@lucula73
Takže babenky už sme doma. Sama doktorka navrhla odber z prsta, popočúvala ho, pozrela do hrdla vraj ho má úplne červené, takže virová angína. Našťastie na základe odberu usúdila že antibiotiká netreba, tak sa teším že to nie je žiaden zápal. Ženy moje ďakujem vám za pomoc, rady a podporu. 😵
@saxana123 - snad bude drobcek rychlo zasa fit 😉
@saxana123 ked bola nasa mala mensia, mavali sme teploty bezne tak dva-tri dni a potom same od seba zmizli..viac krat sa to opakovalo, dr. tomu nechapala, vzala jej aj krv a nic. boli sme aj u alergologicky a imunologicky a tie, tiez na nic neprisli... teraz uz ked je mala trochu starsia tak to ich uz nemava a ked uz aj ma teplotu, tak v sprievode s neakou chorobou...
@saxana123 prajeme skore uzdravenie, 🙂
@anjelicek26
@vivienkata
ďakujem baby
@dena no veď aj my sme to doteraz tak mali, vždy to sprevádzalo ešte niečo ale teraz len samotné teploty 😕
@tinki u nás dehydratácia nehrozí, krpec sa stále nalieva čajom ,vodou, džúsmi, pije naozaj veľa - viac než ja 😅 ale ďakujem za pomoc aj tak
@anjelicek26 bola to u Vás Drei Tage Fieber, teda trojdňová horúčka. Neviem prečo to poslevensky taký tajomný názov nesie, že 6. choroba 😀 Nasleduje výsyp, červené pupinky. Nelieči sa, nie je nebezpečná, ak, tak symptomaticky sa zráža teplata, inak žiadna terapia.
@maggie2 - nam sa max nakoniec ani nevysypal, proste rano uz nebol horuci a bol uplne fit. Takze fakt nevieme, ze co to bolo, ja som bola rada, ze je to uz za nami, Saska v zivote nemala horucku, tak toto s Maxom bola taka premiera 😕 A ano, ta 6. choroba je fakt tajomny nazov 😅 😅 😅
@anjelicek26 je to kvôli tomu že to patrí do kategórie (H) humánnych (H) herpes (V) vírusov, a konkrétne tento má skratku HHV 6. Dostanú to skoro všetky deti v detskom veku a bez komplkácii (v totálnej väčšine) prekonajú. Dokonca niekedy si rodičia ani nevšimnú. Je tu tuším téma nato v názve je Exanthema Subitum
@maggie2 neviem ako to nazvala ale crp to nebolo, nejakú inú skratku použila. Urobila odber krvi z pršteka a strčila to potom do takej mašiny a tá jej ukázala hodnoty vírusov - vraj nad 10 treba antibiotiká a malý mal 8. A ešte hovorila že keby je to naozaj nejaké zlé, tak vzhľadom na to že má teplotu už tretí deň hodnota mohla byť kľudne aj 30. Takže dobre bojuje. No snáď sa nevysype 😖
@saxana123 no práve keby sa vysypal, máš pokoj a istotu že je to iba trojdňová horúčka a máte to tým pádom vybavené a už za sebou. Samozrejme že diagnostika sa nedá robiť na diaľku , ale môžeš si byť istá že takto rýchlo z krvi vírusovú angínu nikto nezistí...takto sa prítomnosť vírusov nezisťuje, bože, to Ti doktorka vysvetlila, tak že si zle pochopila.
Ona robila Tvojmu dieťaťu leokocytový test. To jest prítomnosť a počet bielych krviniek v krvi, ktorých vyššia hodnota znamená, že niekde v tele je napríklad zápal. Vrchná norma 10 (čo znamená 10.000 na 1 ml) je u dospelých hranica normálu (4,5-11) U detí je to trochu iné, ale podobné, hodnota 8 (teda 8.000 na 1 ml) myslím je v norme ale idem pre istotu pozrieť tabuľky
@saxana123 takže vo vizitke máš že dieťa Ti má 1 rok a 9 mesiacov takže normálne referenčné hodnoty leukocytov pre tento vek sú v rozmedzí 5,5-18 takže ja sa fakt čudujem buď Tvoja lekárka má krištáľovú guľu na veštenie keď z rukáva hodí vírusovú angínu, alebo si jej reči neporozumela (niet divu, mnohí lekári nevedia pacientom im zrozumiteľným spôsobom vysvetliť) Tvoje dieťa má nález krvi totiž úplne v norme.
ja som to pochopila tak, ze doktorka pozrela do hrdla, zistila, ze je to angina, tak spravila este CRP, aby zistila, ci bakterialna alebo virusova a kedze CRP bolo nizke, usudila, ze virusova a ze netreba ATB
inac aj moja mladsia dcerka mava sem-tam 2-3 dni teploty bez inych priznakov, vtedy to vobec neriesim, beriem to tak ze bojuje s nejakym virusom a vacsinou to vyhra 🙂 iba raz jej taketo teploty presli do zapalu priedusiek, starsia dcerka je skor anginovy typ a tiez sa nikdy nestazuje na bolesti hrdla...
No žienky, tak teplota nám nakoniec sama klesala až zmizla úplne. v podstate 4 noci po sebe sa potil jak myška, za noc sme sa viackrát prezliekali, bolo to ako keby sa tam v posteli voda vyliala. Ale žiadne vyrážky, sople, kašel, nič.... Zrejme si to malé telíčko muselo vybojovať samo 😖 ale ďakujem za podporu a rady. Ste jedničky 😵

@saxana123 ahoj,my sm eto mali minulý týždeň...ale nakoniec nám to po 5 dňoch prepuklo.....do choroby 😝
Ja by som počkala ešte deň,vraví sa že ak teplota trvá 3 dni,tak treba doktorovi,nech vezme to CRP a podľa toho sa uvidí..či má virozu alebo niečo iné 😉
Nám nakoniec brali výtery,mali sme hemofila a leiky zabrali,dostali sme ich až na 8 deň teplot!!!,lebo crp sme mali stále v norme...tiež som už zmýšľala nad kadečím,ale chvalabohu malému to prešlo 😉