6 ročná dcéra má znovu vši a bude mať vyholenú polku hlavy
Ahojte maminky a ocinkovia.Chcem sa opýtať,či má niektorá z vás dcéru v tomto veku so strihom ako som uviedla.Dnes ideme na to.Ja aj moje zlatko.Vôbec nenamietala.Našli sme si pekný strih na nete a obe sa ideme dať oholiť.V pravidelných intervaloch prichádza zo škôlky zo všami a už nás obe prešla chuť vyčesávať 2-3 hodiny vlásky do pol chrbta.Viem,že zvyšok hlavy budeme musieť kontrolovať,ale predsa to už nebude trvať tak dlho.A predsa len,aj vlásky si potrebujú oddýchnuť.😀
@hujska ja ta chapem ale prve co by si mala riesit je oznamenie skolky na hygienu .... nech ju zavru a kazde dieta musis doniest potvrdenie od pediatra ze nema vsi a prip. hygiena pride deti kontrolovat ... darmo jej cast vyholis ked to chyti znovu ...
@hujska ... a teraz nieco, co mam overene a zabera:
a) vsi uz ma vo vlaskoch: umyjem samponom od dr. Mullera VsiVen (kupis v lekarni 5E), ususim ich, vycesem a zehlickou na vlasy prezehlim. Potom pouzijem balzam na vlasy tiez od dr. Mullera VsiVen, zabalim do uteraka na noc, rano umyjem samponom .
Sampon i balzam su na prirodnej baze, voni po bylinkach, pokozku (za usami) potriem tea tre oilom.
Toto zopakujem 2-3 den po dobu dvoch tyzdnov.
.... ak napriek tomu este kde-tu nieco najdes, umyjem vlasy chemickym samponom z lekarne proti vsiam.
b) v pripade, ze vsi su uz v skolke, skole a dieta ich nema: preventivne pouzijem sampon i balzam VsiVen a za usi tea tre oil.
Vsi sa nam nikdy nevratili. Skus to, za vyskusanie predsa nic nedas.
tiež bojujeme so všami,dcéra má vlasy po pás,ale nikdy by som nedala vyholiť polku hlavy...veď to je somarina...to je také isté ako by si jej dala vyholiť trebárs okolo hlavy a na temene nechala vlasy....je to malé dieťa...chceš,aby si z Vás ľudia robili posmech ? ja by som to teda svojej dcére nikdy neurobila...radšej kratšie vlasy ako zhovadiť dieťa....podľa toho čo si písala mi to príde tak,že nemáš čas na vlastné dieťa a si pohodlná jej vlasy vyčesávať...ale vyholením jednej polovice nič nevyriešiš....skôr budete na posmech ...
@hujska nikdy by som taký strih dieťaťu nedala, vyzerá to otrasne, kedže som to videla aj na živo a vší sa dá vždy zbaviť, len treba vydržať
Ja teda neviem....zvlastny napad toto. My sme mali vsi pred 3 mesiacmi - obe starsie dcery aj ja (niektora z nich priniesla zo skolky). Pouzila som Paranit, aj Hedrin, vycesala som len v ramci moznosti, urcite nie nejak dokladne, lebo na to nebol cas a ani si to nechceli dat. A mne to uz vobec nemal kto vycesavat, ja som si pre istotu nakydala na vlasy Alpu a zabalila do igelitu na hodinu. Vsi a aj hnid sme sa zbavili behom tyzdna a pohoda. A teda bola som rozhodnuta vyskusat vsetko mozne, ak by to nepomohlo, aj sampon pre psov, ale nad strihanim som neuvazovala ani chvilu.
A ako prevenciu sme si umyvali hlavu samponom s tea tree, aj som im kvapkala za usi aj na vlasy tea tree olejcek potom, lebo to vraj vsi nemaju radi, aby ich opat neschytali od niekoho.
ja som nosila,ale nie kvoli msicam uces ze na mikado,ale vyholena spodna polka hlavy a este aj spredu boky a vyzeralo to krasne, vpredu ofinku, v podstate chelsea style. Inak si tu polku neviem moc predstavit,pokial to nie je zamerne nejaky punk. Teraz som videla tiez take podholene mikado na jednej babe, na styl stredovek a nadherne to vyzeralo 😉 Len treba tomu prisposobit cely styl...aj u dietata.
uf, to akoze nie je zly vip ten prispevok?
Mna inak zaujima len to,ci je mozne,aby vas prijala kadernicka a vlastne obsluzila,ked ma dcerka vsi.Mne sa zda,ze volakedy to nebolo mozne,sa dat ostrihat u kadernicky s vsivavou hlavou.
Fakt ma to zaujima,lebo ak je to mozne,tak uz do kadernictva nevstupim!!!
no ja neviem... moja dcera doniesla niekolkokrat po sebe vsi zo skolky, chytili sme to vzdy vsetky doma, to znamena 4 hlavy so vsami plus neskor aj muz. a ani raz som ani jednu neostrihala.
@anatalia77 ono je to asi skor o pristupe toho zakaznika.... ja by som tam s takou hlavou nesla, ale viem, ze to ludia robia.
@lucia20 vsak ale aj kadernicky volakedy tvrdo odmietali takychto zakaznikov.
Asi je to fakt len o biznise.Dost smutne.
...zajtra po obede pridám foto suchých vláskov.Rozpustených a aj v copíku...🙂 😉
moja chytila vsi vlani v lete, trapili sme sa s tim dlho, dokonca som ich mala aj ja,mladsia dcera syn , ale castym umyvanim, sme sa ich zbavili snad navzdy 🙂 🙂 🙂 🙂 urcite by som dieta nestrihala takymto sposobom , bude trpiet , moja starsia dcerka mala dlhsie vlasky a vycesavali sme hodiny a hodiny ,obcas sme pristrihli, ale toto by som jej nespravila
@hujska tak toto moc nepomoze ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ma dost dlhe aj bez toho
VSI SA NA VLASKY NEDOSTANU, ak detom v obdobi vyskytu umyvate vlasky so samponom , v ktorom je par kvapiek Teebaumöl. Je to zarucene ako prevencia ale aj ak su uz pritomne, tak umyvat a po umyti vycesat hustym hrebenom. Za dva dni bolo po vsiach aj po vajickach.Vlasky ked budete tymto samponom umyvat kazdy den, vsicky nemaju sancu sa vobec usidlit. Je to prirodna ,nechemicka prevencia. Zacala som to pouzivat pri mojich dvoch najstarsich chalanoch , ked mi tieto zvieratka po 3 krat doniesli domov. Uz som bola zufala, pretoze aj ked su to chlapci,nechcela som ich vyholit. A vtedy som to vycitala niekde na nete . Teraz ked mi pri mojich mensich dvoch oznamia ,ze su v skolke vsi, alebo u velkych dvoch v skole......hned zacinam s kurov po dobu minimalne 1 mesiaca....... 🙂 A to uz mam osvedcene nejakych cca 10 rokov...... odvtedy sme nemali pri 4 detoch vsicky ani raz 🙂
ked nemas cas a energiu vycesavat hnidy z hlavy tak si mala dcerke vyholit celu hlavu, lebo inak to co ste spravili zmysel nema.....
--- katastrofa...
@mamina1978 zaujalo ma, ako tie škaredé potvory pekne nazývaš "všičkami" 🙂
ja som tiež mala keď som mala asi 15 a vlasy dlhé po zadok. umývali sme neviem ako často ale bol to taký šampon že dáš na hlavu počkáš 15 minút a ptm zmyješ a po asi 2 umytiach vši nikde. a rozmýšľala som že sa dám ostrihať ale nakoniec som rada že to takto dopadlo 🙂 a keď mi mama ich česala s tým hustým hrebeňom to bolo strašné ale vydržala som :D 🙂
Sice nie k vsiam ale.... uplne ma dostali tie komentare ze vulgarny uces, primitivny a taaakyyyy pohorsujuci 😅 😵 Joj, az ma svrbia noznice... To fakt tak strasne pohorsuje? 😵 uzasne.... Normalne lutujem ze sa mi do toho nechce
@0silvia0 😀 😀 😀
@hujska no nechce sa mi to citat cele a neviem ci uz ste ostrihane alebo nie, ale moje sestry na zakladnej isty cas mali tiez obrovsky problem so vsami. mamka nevedela co s nimi a neviem ci to bolo najlepsie riesenie, ale nakoniec sme im kupili farby na vlasy (ich odtien), nafarbili im ich (ale nechali sme farby posobit len kratko) a bol pokoj. vsi vraj nechodia na farbene vlasy a na druhej strane su vraj odolne proti dnesnym pripravkom proti nim, takze tazko s nimi

ja som mala /aj mám/ husté kučeravé dlhé vlasy a mama mi ich teda neostrihala, ked som mala vsi, asi by som to neprezila, radsej mi to par hodin vycesavala , ako toto...naozaj to malej nevadi? no neviem, neviem...