7-ročný syn sa kúše do rúk
7 ročný syn si kuše do svojej ruky.
Keď sa pýtam prečo,povie že sa tak ukľudní.
Ako to riešiť?
Napr psychoterapia
dat mu nieco ine do ruky nech trha ked to na neho ide, napr noviny , servitku a pod. niekedy to zaberie
@nemily zbavuje sa chudáčik takto napätia. Nezačal on teraz náhodou chodiť do prvej triedy? Keď sa zbaví napätia prejde ho aj takéto správanie sa. Je to určitý druh poškodzovania sa. Prvý ročník je náročný je to veľká zmena. Skúste ho povzbudiť ne tlačiť na neho s učením a písaním. Nech necíti taký veľký tlak.
@nemily Niekedy sa to môže v druhom ročníku prejaviť pretože v prvom ročníku ešte nie sú také tlaky na deti a akceptuje sa keď sú Hravé. Ale v druhom ročníku už deti nie sú také Šťastné ako keď sú prváčikovia. Celý ten školský systém je chorý a Deti vo veku kedy by sa mali hrať a učiť formou hry tak sú hodnotené porovnávané kritizované schválené a ich seba hodnota a sebavedomie sa znižuje. Ja som si napríklad práve v druhom ročníku začal ohrýzať nechty a točiť vlasy na hlave nad čelom. To je tiež určitá mala forma sebapoškodzovania sa. Možno naučiť ho zbavovať sa napätia inou formou nenapadá ma teraz akou.
Gumicku na ruku, a ked bude mat potrebu sa kusat, moze natiahnut gumicku a pustit 🤔 Lepsie ako cakat, ze ucitelka pri tolkom zaneprazdneni v triede priskoci so servitkou. Ale odskusane to nemam, tiez len niekde precitane.
Moj brat to robil, ked ho cakala hospitalizacia a chirurgicky zakrok. Aj si pichal vidlickou do lytka... ja si pamatam,ze sme to z haluze skusali a pozerali, ako sa otlacia na chvilku tie zuby 😀
@nemily áno, ukľudnuje sa tak.. náš tiež druhák, 8 ročný si zas stále cmula prsty. Uňho ale vieme že má stres zo staršieho brata ktorý je ZTP. Pozri stránku https://www.kousak.com/
myslím niečo vyberieš, ja idem aj nášmu kúpiť..

@nemily napr psychoterapia