icon

7-ročný syn sa kúše do rúk

nemily
17. nov 2022

7 ročný syn si kuše do svojej ruky.
Keď sa pýtam prečo,povie že sa tak ukľudní.
Ako to riešiť?

pribinak
17. nov 2022

@nemily napr psychoterapia

pribinak
17. nov 2022

Napr psychoterapia

jan510
17. nov 2022

dat mu nieco ine do ruky nech trha ked to na neho ide, napr noviny , servitku a pod. niekedy to zaberie

slovakboy
17. nov 2022

@nemily zbavuje sa chudáčik takto napätia. Nezačal on teraz náhodou chodiť do prvej triedy? Keď sa zbaví napätia prejde ho aj takéto správanie sa. Je to určitý druh poškodzovania sa. Prvý ročník je náročný je to veľká zmena. Skúste ho povzbudiť ne tlačiť na neho s učením a písaním. Nech necíti taký veľký tlak.

nemily
autor
17. nov 2022

@slovakboy
Dobrý večer.
Áno, chodí do druhej triedy,doma to nerobí,ale v škole .
Keď ,som sa ho pýtala, prečo to robí,povedal mi ,že tak sa ukľudní.
Ďakujem Vám za odpoveď ❤️

nemily
autor
17. nov 2022

@jan510
Ďakujem za odpoveď ❤️❤️
Čitala som to aj na nete vyskušame ...

jan510
17. nov 2022

@nemily ak to robi v skole tak skusit povedat ucitelke nech mu vtedy poda servitok. Ale to musi byt pri nom v dany moment a konat. Lebo necakajre ze ked mu poviete ze vyber si servitok a trhaj to aj urobi tak. Skor musi zareagovat ten ucitel

slovakboy
17. nov 2022

@nemily Niekedy sa to môže v druhom ročníku prejaviť pretože v prvom ročníku ešte nie sú také tlaky na deti a akceptuje sa keď sú Hravé. Ale v druhom ročníku už deti nie sú také Šťastné ako keď sú prváčikovia. Celý ten školský systém je chorý a Deti vo veku kedy by sa mali hrať a učiť formou hry tak sú hodnotené porovnávané kritizované schválené a ich seba hodnota a sebavedomie sa znižuje. Ja som si napríklad práve v druhom ročníku začal ohrýzať nechty a točiť vlasy na hlave nad čelom. To je tiež určitá mala forma sebapoškodzovania sa. Možno naučiť ho zbavovať sa napätia inou formou nenapadá ma teraz akou.

nemily
autor
17. nov 2022

@slovakboy ❤️

nemily
autor
17. nov 2022

@jan510 ❤️

nemily
autor
17. nov 2022

@jan
Pani učiteľka? 🙈 Radšej to nekomentujem.
A Vám posielam ❤️ za odpoveď,ste milá.

sojorez
18. nov 2022

Gumicku na ruku, a ked bude mat potrebu sa kusat, moze natiahnut gumicku a pustit 🤔 Lepsie ako cakat, ze ucitelka pri tolkom zaneprazdneni v triede priskoci so servitkou. Ale odskusane to nemam, tiez len niekde precitane.

basska_b
18. nov 2022

Moj brat to robil, ked ho cakala hospitalizacia a chirurgicky zakrok. Aj si pichal vidlickou do lytka... ja si pamatam,ze sme to z haluze skusali a pozerali, ako sa otlacia na chvilku tie zuby 😀

tianna
18. nov 2022

@nemily áno, ukľudnuje sa tak.. náš tiež druhák, 8 ročný si zas stále cmula prsty. Uňho ale vieme že má stres zo staršieho brata ktorý je ZTP. Pozri stránku https://www.kousak.com/
myslím niečo vyberieš, ja idem aj nášmu kúpiť..