9 ročný syn má Covid-19 a má vysoké teploty
Mám otázku či máte niektorá podobný problém.sme doma všetci pozitívny.vsetci máme priebeh ok ale môj syn 9rokov má už 6.den vysoké teploty 38, 38.8 a dnes ráno 39.s dr.som volala a kázala len znižovať paralenom a vitamíny.ma slabý kašeľ a sem tam ho bolí hlava.vsade píšu že deti majú ľahký bezpriznakovy priebeh.
Ak by takto reagovala nasa pediatricka, volala by som na inu covid ambulanciu alebo na pohotovost.
My tiez doma vsetci pozitivni, velmi lahky priebeh, akurat nas dedo mal neustale teploty, ktore sice reagovali na znizovanie liekmi, ale trvali uz prilis mnoho dni. Nakoniec to bol obojstranny zapla pluc a pomohli mu az TRETIE antibiotika 😱 urcite tie teploty rieste. Tusim po osmom dni by sa mal organizmus dostat do fazy liecenia. Ak aj po osmom dni budu pretrvavat teploty, pytala by som sa na rontgen. A pozor, dedovi sa dobre dychalo a nebol by povedal ze ma zapal pluc. Len ten rentgen vyzeral hrozne potom 😳
Mamina mala tyzden takéto teploty a bol to covid zapal pluc. Ja by som sla do nemocky, nech mu spravia rtg aj rozbor krvi. Mame sa nevytvarali protilatky....
Súhlasím s ostatnými a len,ja by som mu dala nurofén od teploty...Paralen býva slabý pri vysokých teplotách... https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/nur... ..tbl od 6r
Môj muž si už po pár dňoch vypýtal ATB, nakoľko ho boleli pľúca, jeho obvodná ho poslala aj na RTG - a nič, teplotovať začal na 37,2, po 11 dňoch už mal 38,8, nefungovalo mu už nič, žiadne lieky, iba studené zábaly, volala som do nemocnice, čo s ním mám robiť, tak mi povedali, aby som ho okamžite naložila do auta a doviezla, pretože keď teploty trvajú dlho, môže dojsť k postupnému narušeniu až zlyhávaniu orgánov.
Medzi prvým RTG a druhým - keď som ho doviezla do nemocnice prešlo 5 dní, a už mal obojstranný zápal pľúc. Týždeň bol v nemocnici.
@eveh inak,včera som sa rozprávala s jednou známou a aj jej deti malý zlý príbeh..aj antb...a isoprinosine mali....a teraz ,pri tých mutáciách,už neplatí,že deti sú bezpriznakove alebo majú ľahšie priebehy...len to mladý organizmus lepšie zvládne...
Síce neporadím,moje vnučky,chválaBohu,zatiaľ nemali,ale 🙏 verím vo vyliečení v čo najkratšom termíne.
@eveh : Skore uzdravenie zelam 🙂
@sandrika1986 dakujem

Urcite by som sa pytala na rentgen.....