icon

9 ročný syn má Covid-19 a má vysoké teploty

eveh
25. mar 2021

Mám otázku či máte niektorá podobný problém.sme doma všetci pozitívny.vsetci máme priebeh ok ale môj syn 9rokov má už 6.den vysoké teploty 38, 38.8 a dnes ráno 39.s dr.som volala a kázala len znižovať paralenom a vitamíny.ma slabý kašeľ a sem tam ho bolí hlava.vsade píšu že deti majú ľahký bezpriznakovy priebeh.

domenique
25. mar 2021

Urcite by som sa pytala na rentgen.....

amelie2017
25. mar 2021

Ak by takto reagovala nasa pediatricka, volala by som na inu covid ambulanciu alebo na pohotovost.

kaja_73
25. mar 2021

@eveh Ja by som na Tvojom mieste určite dnes volala Dr. a spýtala by som sa, či synovi nepredpíše antibiotiká. U dospelých takéto teploty často končia zápalom pľúc...

kaja_73
25. mar 2021

@eveh ... A súhlasím s amelie2017

iluviel
25. mar 2021

My tiez doma vsetci pozitivni, velmi lahky priebeh, akurat nas dedo mal neustale teploty, ktore sice reagovali na znizovanie liekmi, ale trvali uz prilis mnoho dni. Nakoniec to bol obojstranny zapla pluc a pomohli mu az TRETIE antibiotika 😱 urcite tie teploty rieste. Tusim po osmom dni by sa mal organizmus dostat do fazy liecenia. Ak aj po osmom dni budu pretrvavat teploty, pytala by som sa na rontgen. A pozor, dedovi sa dobre dychalo a nebol by povedal ze ma zapal pluc. Len ten rentgen vyzeral hrozne potom 😳

evkamotka
25. mar 2021

Mamina mala tyzden takéto teploty a bol to covid zapal pluc. Ja by som sla do nemocky, nech mu spravia rtg aj rozbor krvi. Mame sa nevytvarali protilatky....

jarmila2010
25. mar 2021

Súhlasím s ostatnými a len,ja by som mu dala nurofén od teploty...Paralen býva slabý pri vysokých teplotách... https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/nur... ..tbl od 6r

blcha74756
25. mar 2021

Môj muž si už po pár dňoch vypýtal ATB, nakoľko ho boleli pľúca, jeho obvodná ho poslala aj na RTG - a nič, teplotovať začal na 37,2, po 11 dňoch už mal 38,8, nefungovalo mu už nič, žiadne lieky, iba studené zábaly, volala som do nemocnice, čo s ním mám robiť, tak mi povedali, aby som ho okamžite naložila do auta a doviezla, pretože keď teploty trvajú dlho, môže dojsť k postupnému narušeniu až zlyhávaniu orgánov.

Medzi prvým RTG a druhým - keď som ho doviezla do nemocnice prešlo 5 dní, a už mal obojstranný zápal pľúc. Týždeň bol v nemocnici.

jarmila2010
25. mar 2021

@eveh inak,včera som sa rozprávala s jednou známou a aj jej deti malý zlý príbeh..aj antb...a isoprinosine mali....a teraz ,pri tých mutáciách,už neplatí,že deti sú bezpriznakove alebo majú ľahšie priebehy...len to mladý organizmus lepšie zvládne...

babababka
25. mar 2021

Síce neporadím,moje vnučky,chválaBohu,zatiaľ nemali,ale 🙏 verím vo vyliečení v čo najkratšom termíne.

kaktus87
25. mar 2021

@iluviel ake mal vysoke teploty? Aj kaslal? Dakujem

laila22
25. mar 2021

@eveh Zober syna na urgent, tam mu urobia všetky potrebné vyšetrenia. Lekárka mala predpísať ATB. Ale ani to nie je záruka, že nedostane zápal pľúc.. Nespoliehaj sa na pediatricku...

janinah
25. mar 2021

@laila22 nie na urgent.ale na covid amb.vo vašom meste

laila22
25. mar 2021

@janinah Tak záleží kde býva u nás v okresnom meste neviem o žiadnej covidovej ambulancii... Možno už zriadili...

laila22
25. mar 2021

@janinah je pravda, že máme covidovu nemocnicu, ale speci ambulanciu asi nie.. Viem, že taká je napr. v NR.

janinah
25. mar 2021

@laila22 covid amb.musite mať aj v covid nemocnici.tam človeka vyšetria a určia či ide na príjem alebo domov s liečbou.treba tam zavolať

iluviel
25. mar 2021

@kaktus87 dobry den, mal od 37,5 az po 39 aj nieco (neviem presne, ale 40 mal len raz). Bolo to take premenlive. Potom ked dostal ATB tak uz coraz lepsie, ale najlepsie mu zabrali ozaj az tretie po rontgene pluc.

eveh
autor
26. mar 2021

@iluviel bola u nás RZP pozreli ho už má aj ATB tak snáď bude lepšie

eveh
autor
26. mar 2021

@janinah v našom okrese ani nieje covid ambulancia jediná možnosť bola zavolať RZP a pozreli ho má už aj ATB tak snáď sa mu polepší

sandrika1986
26. mar 2021

@eveh : Skore uzdravenie zelam 🙂

nikinkals
26. mar 2021

@eveh skore uzdravenie prajem🍀

eveh
autor
26. mar 2021

@sandrika1986 dakujem

eveh
autor