icon

Ako často bývajú malé deti choré?

18. máj 2026

Ahojte, ako casto byvaju vase 1 rocne až 2 rocne deti chore? Moja dcera ma rok aj pol a bola doteraz chora asi 5x. Okolie mi tvrdi ze je “stale chora” a cuduju sa ze preco to tak je. Vraj preto ze nebola kojena, preto ze sa narodila cisarskym a podobne somariny. Vacsinou som s nou vtedy chora aj ja. Prekonala bezne virozy (teplota do 38,5, hlieny) a raz rotavirus (len s nechutenstvom). Zaujima ma ako to maju ine deti a ci ma naozaj vplyv napr ten cisarsky rez. Dakujem

Strana
z2
zuzacka16
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@anonym_autor chorobnosť zavisí len od krvnej skupiny od ničoho iného A-čky bývajú najviac choré, ako aj ja- už v perinke som mala zápal stredného ucha.
No moje deti skupiny 0 a B nikdy nejako choré nebývali a to sú obe cisárskym a ja prirodzený pôrod

@anonym_e11ef1 to ti kto toto povedal prosím ťa? na základe seba tak dedukuješ? či?

anonym_226d24
18. máj 2026

Áno, štatisticky to tak je, že deti narodené cisárskym rezom a nedojčené, sú častejšie choré

anonym_e11ef1
18. máj 2026
@anonym_226d24

Áno, štatisticky to tak je, že deti narodené cisárskym rezom a nedojčené, sú častejšie choré

@anonym_226d24 tak podľa mňa je toto riadna blbosť min. narodené cisárskym rezom nebývajú viac choré, nedojčené to neviem

anonym_e11ef1
18. máj 2026
@zuzacka16

@anonym_e11ef1 to ti kto toto povedal prosím ťa? na základe seba tak dedukuješ? či?

@zuzacka16 vieš, iba chodím s otvorenými očami a ušami na rozdiel od mnohých tu prítomných 🤣

huxy
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@zuzacka16 vieš, iba chodím s otvorenými očami a ušami na rozdiel od mnohých tu prítomných 🤣

@anonym_e11ef1 takúto kravinu keby som vypustila z úst na SZU, tak ma rovno vyhodia zo skúšky, ty "mudrlantka"

anjelicek26
18. máj 2026

Ziaden s tychto nazorov nie je nijako vedecky podlozeny, rada si pozriem nejjake, nie 20+ rokov stare studie... percento deti narodenych cisarskym rezom je podstatne vyssie, A-ko je najcastejsia krvna skupina... my mame 5 deti, chorobnost prakticky nulova za tie roky tri deti nemali antibiotika nikdy v zivote, dve mali raz... proste maju dobru imunitu, nic viac... je to kombinacia neskutocneho mnozstva faktorov a nielen jednej veci...

zuzacka16
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@anonym_e11ef1 zaujímavé že moje dieťa má krvnú skupinu 0, ktorú ty uvádzaš ako "málo chorú" a vôbec to tak nie..ale ok

anonym_226d24
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@anonym_226d24 tak podľa mňa je toto riadna blbosť min. narodené cisárskym rezom nebývajú viac choré, nedojčené to neviem

@anonym_e11ef1 preco myslis ze to je blbost?

anonym_dcb8b0
18. máj 2026
@anonym_226d24

@anonym_e11ef1 preco myslis ze to je blbost?

@anonym_226d24 pretoze to, ako babatko vyberu nema absolutne ziaden vplyv na to, ako funguje jeho imunitny system... vaginalna flora matky, s ktorou je dieta v kontakte maximalne par minut, nema vplyv na imunitny vrodeny system... Adaptacny proces po porode, to je ina kapitola. Ale nie imunitny system.

sense
18. máj 2026

Moja nebola vôbec , kamaratkina jedna každý mesiac, druhá vobec

sense
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@anonym_autor chorobnosť zavisí len od krvnej skupiny od ničoho iného A-čky bývajú najviac choré, ako aj ja- už v perinke som mala zápal stredného ucha.
No moje deti skupiny 0 a B nikdy nejako choré nebývali a to sú obe cisárskym a ja prirodzený pôrod

@anonym_e11ef1 moja má skupinu A, má 13rokov a jedna ruka by mi stačila na postaranie koľkokrát bola chora

zuzubb007
18. máj 2026

Ja mám dve deti, a neboli choré asi do 2,5 roka, prvýkrát ochoreli vlastne v jasliach a potom počas škôlky to ide pravidelne, ak nechodí do kolektívu a je doma tak by teda nemalo byť toľko choré za mňa 5 x je dosť extrém na tak malé dieťa,

anonym_226d24
18. máj 2026
@anonym_dcb8b0

@anonym_226d24 pretoze to, ako babatko vyberu nema absolutne ziaden vplyv na to, ako funguje jeho imunitny system... vaginalna flora matky, s ktorou je dieta v kontakte maximalne par minut, nema vplyv na imunitny vrodeny system... Adaptacny proces po porode, to je ina kapitola. Ale nie imunitny system.

@anonym_dcb8b0 ale ano, ta vaginalna flora ma velky vplv na osidlenie criev dietata tym spravnym mikrobiomom

weronika171717
18. máj 2026

Môj syn bol kojený do dvoch rokov, narodený cisárskym rezom, bude mať osem rokov a nebol chorý ani raz (klopem). Okrem teda nejakého soplíku.

drianaa
18. máj 2026

Syn bol do 1,5 chorý 2x, jedenkrát covid a raz nejaká črevná viróza, ktorá prešlo rýchlo. V marci mal 3 roky, v septembri nastúpil do škôlky, tiež nebýva nejako často chorý, resp. zatiaľ ani raz nebola potrebná návšteva lekára, aj v škôlke mal dochádzku veľmi peknú. Prirodzený pôrod, kojený možno mesiac. Áno, cisársky rez má vplyv na imunitu, aj dojčenie, ale nie je to jediná vec. Aj keby to mohlo za to, tak čo s tým spravíš 🙂 narodiť sa musela, nezmeníš to už. Môžeš posilňovať imunitu pohybom, pobytom na čerstvom vzduchu a zdravou stravou. Nerieš veci, ktoré nemôžeš zmeniť, iba čo sa s tým budeš trápiť

luciaruz
18. máj 2026

To nemá nic s cisárskym rezom pre boha 🤦🏻‍♀️ to tak mozno u novorodenca, ale viac nie. Je to nelogické, nepodložené ničím. Moja tiez cisar, nekojena, ma 2 roky a este nebola chorá. A to nesedime doma ale stale sme s inymi detmi. 90% imunity ide z čriev, ttrba dbať na zdravú mikroflóru v črevách. Pestrá strava je základ všetkého.

zuzu11166
18. máj 2026

@anonym_autor ahoj
Moja dcerka sice je uz velka,ALE: narodila sa cisarskym a vobec som nekojila
Uz z nemocnice sme prisli s flaskou
Moja malinka vobec chorlava nebola,ani malinka,ani v skolke.viem na prstoch poratat,kolko krat chybala zo skolky
Takze za mna: tym to nebude ze cisarsky alebo nekojena.vytacaju ma tieto teorie premudrelych jedincov.
Neviem,mozno genetika,mozno slabsia imunita....
My napr.aj s manzelom sme typy bezhoruckove,nebyvame casto chorí ani my,nastastie,a nebyva ani dcerka.ked aj ochorieme,horucka velmi malokedy...dcerka bude mat coskoro 15 a teplotu mala 3x v zivote
Aj to bolo raz,ked jej isiel 3-tí zub,raz,ked sme mali kovid-vtedy sme mali vsetci zvysenu teplotu,ale tiez nie velmi vysoku.
Takze tym to nebude podla mna.hlavne si nevycitaj ze si nekojila a preto malinka je chora.
A zelam jej,nech z toho rychlo vyrastie🥰😘

anonym_c83f12
18. máj 2026

Dieťa som dojčila vyše roka, aj tak bolo nonstop chore az desiatich rokov. Varila som EKO-Bio zdravú stravu zo záhradky, domácej výživy. Pdiatrička mi povedala, že dieťa môže byť choré päť-šesťkrát do roka. Je to úplná norma.

anonym_c83f12
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@anonym_f084e0 a podľa teba chorobnosť spôsobujú asi choroby, všakže? A nie vírusy a baktérie, och jaj🫣

@anonym_e11ef1 splietas niekoľko hlúpych teórií dokola. Krvná skupina s chorobnosťou nemá absolútne nič spoločné. Je tam milión ďalších faktorov. Sprietať chorobnosť s roznasanim infekcii komármi a kliešťami je tiež dobrá blbosť

anonym_917e6b
Včera o 17:15
@anonym_e11ef1

@anonym_e11ef1 to je hovadina, ja som Acko a chora som nikdy nebola celu zakladnu a strednu vynechany dokopy tyzden lebo ma nasi vzali na dovolenku co mi uz vadilo ze iny su kazdu chvilu doma. V skolke som tiez chora nebyvala, mam pomaly 50 a stale ma nastastie choroby obchadzaju

saxana000
Včera o 17:42

Mam dvojrocnu chora bola iba zatial raz ani neviem co to bolo lebo moc sa nam vtedy nepodarilo odobrat (ja si myslim ze mocove cesty alebo uško) vysoke horucky vysoke crp zabrali atb a za 3 dni bol pokoj.klasicky tyzdnovy sopel to neberiem za chorobu s tym ani k lekarovi nechodim..ziadne vracanie ziadne hnacky zatial ani kiahne ani 5-6-7 choroba.a to starsia podonasala domov hocico.mala bola kojena 4 mesiace.starsia v jej veku mala za sebou 5x atb a kojena bola 20 mesiacov. S tym to urcite suvis nema.. toto krpate sa vala v hline v blate a v piesku odkedy vedela sediet poolizovala vsetky macky na ulici a vsetci psi z ulice poolizovali ju.ponozky z duse nenavidi podla mna je to len silnejsia imunita.

guiseppinka
Včera o 17:52

Najprirodzenejsi porod aky len mohol byt (uplne bez akychkolvek medikamentov), dojcena vyse roka a pol a zrovna v case odstavenia mala za 6 tyzdnov 3x zapal stredneho ucha, 2x laryngitidu a 3x priedusky (alebo naopak, to je jedno)... inak ona celkom bola zdrava, max, tak ju chytili sople v piatok a v nedelu bola ok.
Starsia od 1,5 roka v jasliach, raz mesacne lary alebo priedusky. Prcek ten uz zrejme trochu imunny voci bacilom, tak nezvykol byt velmi chory...
Aku krvnu skupinu maju, neviem.

Strana
z2